NY Rangers – Tampa 2:3 (kon.) | Philadelphia – Columbus 3:5 (kon.) | NY Islanders – Carolina 4:8 (kon.)
Nashville – Winnipeg 5:4 (po pr.) | Calgary – Pittsburgh 4:3 (1:0 po s.n.) | Vancouver – Boston 3:6 (kon.)
Arizona – Colorado 1:0 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 1:3 (kon.)
konec
New York Rangers
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Úterý 14.03.2017, 00:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to již pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji krásný a ničím nerušený zbytek úterní noci. Na shledanou. (02:41:16)
     
    1. hvězda zápasu: Brayden Point (TBL)
    2. hvězda zápasu: Nikita Kučerov (TBL)
    3. hvězda zápasu: Michael Grabner (NYR)
     
    Příznivce českého hokeje může potěšit asistence Ondřeje Paláta u třetí branky Lightning. Fanoušky Tampy ještě více dvougólový příspěvek Braydena Pointa. Pro diváky, kteří doufali ve výhru Rangers, může být zase satisfakcí, že poprvé v dresu klubu z New Yorku skóroval Steven Kampfer.
     
    Statistika střelby na branku:

    New York Rangers – Tampa Bay Lightning 28:16
     
    Je tu konec, poslední vteřiny oba týmy strávily u mantinelu za brankou Budaje. Tampa Bay tak může oslavovat cenné vítězství, naopak Rangers domácí vystoupení nevyšlo. Možná byli aktivnějším celkem, ale rozhodně ne úspěšnějším.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Holden zblokoval kotouč mimo hrací plochu, zastavil tak případný protiútok Tampy.
     
    59:20
    Oddechový čas si vybírá také hostující střídačka. Svěřenci trenéra Jona Coopera byli na ledě dlouhou dobu, krok je to logický.
     
    59:20
    Palát posílá kotouč na zakázané uvolnění.
     
    58:52
    Zibanejadova rána byla zblokována, následně se Tampě nepodařilo vyhodit kotouč z obranného pásma.
     
    58:46
    Domácí stále operují v útočném pásmu.
     
    58:14
    Raanta zůstává na střídačce. Vhazování v útočném pásmu Rangers.
     
    58:14
    Rangers si vybírají svůj oddechový čas. Co trenér Alain Vigneault vymyslí?
     
    58:14
    Nash dlouhým lobem nalezl Kreidera, který se dostal před obránce. Střílel ale z velkého úhlu a Budaj si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    57:51
    Kučerov dostal dobrou nabídku před branku, nicméně nestihl ji zpracovat včas. Kotouč mu utekl až k brankáři Rangers. Hra je přerušena. Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty.
     
    56:57
    Teď navíc Drouin dostal přihrávku na modrou čáru, když jel v plné rychlosti do útočného pásma ze střídačky. Potáhl si kotouč a nebezpečně vystřelil, Raanta sklapl betony včas.
     
    55:51
    Lightning v podstatě čekají, co Rangers vymyslí. A taktika to není vůbec špatná, domácím se nedaří přejít do útočného pásma.
     
    55:03
    Po zakázaném uvolnění Tampy ale přijde další možnost. Dokáží Blueshirts vyrovnat nebo Tampa udrží své těsné vedení až do konce?
     
    54:22
    Zuccarelova střela z pravé strany proletěla vedle bližší tyče. Domácí zkouší vytvořit tlak, což se jim prozatím příliš nedaří.

    RR

    Branky a nahrávky: 6. Kampfer (Zuccarello, Kreider), 31. Grabner – 8. Point (Kučerov, Drouin), 26. Dumont (Garrison), 54. Point (Palát, Kučerov)


    New York Rangers: Raanta (Hellberg) – McDonagh (C), M. Staal (A), Holden, Br. Smith, Kampfer, Skjei – Rick Nash (A), Zibanejad, Bučněvič – Zuccarello, Stepan, Kreider – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Vesey, Lindberg, T. Glass.
    Tampa Bay Lightning: Budaj (Vasilevskij) – Dotchin (A), Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Coburn, Witkowski – Palát, Point, Kučerov – Gourde, Drouin, Killorn – Naměstnikov, Froese (A), Erne – J.T. Brown, McKegg (A), Dumont.
    thejrc.org