New Jersey – Philadelphia 6:2 (kon.) | NY Islanders – Winnipeg 2:4 (kon.) | Washington – Nashville 1:2 (po pr.)
Columbus – Florida 2:1 (kon.) | Carolina – Minnesota 3:1 (kon.) | Tampa – Toronto 0:5 (kon.)
Ottawa – Chicago 1:2 (kon.) | Edmonton – Boston 7:4 (kon.) | Arizona – Detroit 4:5 (0:1 po s.n.)
Vancouver – Dallas 2:4 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.) | San Jose – St. Louis 1:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
St. Louis Blues
Pátek 17.03.2017, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky National Hockey League. V tomto zápase proti sobě nastoupí San Jose Sharks a St. Louis Blues.
     
    St. Louis Blues z posledních pěti zápasů vyhrálo čtyři. Poradilo si s Minnesotou Wild 2:1, Anaheimem Ducks 4:3, New York Islanders 4:3 a Los Angeles Kings 3:1. Tým nestačil na Anaheim Ducks 1:2. Bluesmani potřebují sbírat pravidelně body, aby se udrželi v postavení výběrů pro play-off. Nacházejí se totiž na hraně konferenční osmičky. A je jisté, že další celky, například Los Angeles Kings, touží na úkor St. Louis postoupit do další fáze ročníku. Jenže na ledě San Jose moc týmů body nebere. Jen připomeneme, že klub z Centrální divize drží poslední divokou kartu Západní konference, Los Angeles na Blues ztrácí čtyři body.
     
    San Jose Sharks z posledních pěti zápasů vyhráli čtyři. Poradili si s Winnipegem Jets 3:2, Washington Capitals 4:2, Dallas Stars 5:1 a Buffalo Sabres 4:1. Tým nestačil na Nashville Predators 1:3. Celkově ale mohou být svěřenci Petera DeBoera spokojeni, jelikož ovládají tabulku Pacifické divize a šplhají také ke špičce pořadníku Západní konference. Navíc na domácím ledě jsou Sharks pořádně nebezpeční. Kalifornský celek ukázal, že je pod střechou SAP Center schopen porazit kohokoli. Jak si povede tentokrát? St. Louis Blues budou hrát v San Jose o velmi důležité body.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy setkaly v lednu tohoto kalendářního roku. St. Louis Blues zajížděli do San Jose a zvítězili tam 4:0.
     
    Vítejte u dalšího utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj celků ze Západní konference. Vedoucí výběr Pacifické divize San Jose Sharks vyzve o play-off bojující St. Louis Blues.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Hansen, J. Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Bødker – Donskoi, Hertl, J. Ward – Sörensen, Tierney, Haley.

    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Tarasenko – Steen, Berglund, Perron – Jakupov, Barbašev, Pääjärvi – Upshall, Brodziak, Reaves.

    Rozhodčí: Morton, O'Halloran – Amell, Cormier.
     
    Vše je připraveno, za pár okamžiků začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první na buly uspěli hokejisté St. Louis Blues, ale hned je zase hra přerušena ve středním pásmu.
     
    00:22
    Hosté se pustili ho útoku, avšak neuspěli. Tarasenko od pravého mantinelu nebral kotouč dobře na hokejku.
     
    00:40
    Teď už sice ruský útočník vyslal zakončení, jenže někdo mu ji těsně před zařízením zblokoval.
     
    01:22
    St. Louis stále pokračuje v útočných akcí. Pak ale přichází o kotouč a na druhé straně zaskočil Huttona Joe Pavelski.
     
    01:30
    Po dalším buly nový útok hostujícího celku. Dell nicméně nemá příliš práce, protože obrana San Jose dělá vše pro to, aby zavčas odpalovala všechny puky pryč.
     
    02:10
    Už to zkoušejí také Žraloci. Brent Burns vyslal od modré čáry svou klasickou střelu jedovku. Ještě ale potřeboval, aby tuto ránu někdo tečoval, což se nestalo.
     
    02:48
    Je jasné, že hned na začátku nikdo nechce udělat chybu, takže sledujeme poměrně opatrný hokej.
     
    03:08
    Tarasenko převzal puk od Parayka, pak se od modré zkusil prosadit obránce Edmundson. Ale nepovedlo se mu to, Dell má kotouč v rukavici.
     
    03:35
    Hansenovi na modré čáře přeskočil puk přes hokejku, přesto ještě Thornton dokázal vypálit aspoň z nevýhodné pozic. Puk ale stejně skončil vytečovaný někde mezi diváky.
     
    04:08
    Jde vidět, jak se obrana Sharks v pohodě vrací. Jakmile Blues začnou zakládat akci přes střední pásmo, nemusí mít Aaron Dell strach, že by byl v ohrožení.
     
    04:38
    Carter Hutton si na chvíli zahrál s pukem, ale pak jej na druhou stranu zavezli Blues. Žádná lepší střela, přesto domácí gólman touš pro jistotu podržel.
     
    05:10
    Obecně oba dva brankáři mají prozatím dostatek klidu. Když už někdo vystřelí na branku, jedná se o nepříliš povedený pokus.
     
    05:34
    Puk zamířil od hokejky Joe Thorntona na střídačku, takže se musí vhazovat ve středním pásmu.
     
    05:54
    A zase snadný zákrok. Jeden z útočníků St. Louis si našel místo pro zakončení na levé straně útočného pásma. Pak trefil pouze připravenou Dellovu náruč.
     
    06:02
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks.
     
    06:20
    Tarasenko hledal nahrávkou po zadním mantinelu Schwartze. Jenže nebylo mu to nic platné, obránci San Jose pokus sebrali na své hokejky a bylo po hostující šanci.
     
    07:00
    Pääjärvi neuspěl ve středním pásmu. Puk končí sražený na tribuny a následuje první komerční přestávka. Za pár okamžiků hned budeme pokračovat.
     
    07:16
    Už se znovu hraje, ale ani jeden tým není schopen vytvořit lepší možnost. Parayko sice pálil, ale zase jen z dálky. Takže Aaron Dell bez potíží přerušuje hru.
     
    07:34
    Zatím největší možnost San Jose. Chris Tierney zkusil zaskočit Huttona, když to gólman hostů nečekal. Puk ale skončil ztečovaný těsně mimo brankoviště.
     
    07:51
    Hokejisté St. Louis Blues se osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    08:08
    Rána Brenta Burnse od modré čáry, ani tentokrát netrefila branku vůbec dobře. Navíc Žraloci následně přišli o výhodu útočného pásma a museli plnit také obranné povinnosti.
     
    08:47
    David Perron to zkusil sám kolem levého kruhu, zakončil bekhendem. Také v tomto případě si Dell dobře pohlídal tyčku a zakročil vyrážečkou.
     
    09:08
    Mikkel Boedker čekal na přihrávku z levé strany od Marleaua, který také nakonec přišla. První zmíněný útočník ji ale netrefil dobře na brankovišti. Stál tam také Joel Ward, ani on neuspěl.
     
    09:35
    Už zase sebou máme skoro polovinu první třetiny a pořád čekáme na ukončení opatrnějšího stylu hokeje. Dobře jsou k tomu na cestě Sharks.
     
    10:01
    Justin Braun vypálil od modré čáry a doufal, že třeba Tomáš Hertl puk před brankovištěm přesměruje. Český útočník ale nestihl na správné místo dojet zavčas.
     
    10:40
    Haley a Sörensen ve slibném průniku, ale tihle dva ještě vraceli puk na modro čáru na Burnse. Což se nakonec ukázalo jako špatná volba.
     
    11:16
    Také Pavelski plný energie ohrožuje branku Blues. Ale Sharks mají problém trefovat svatyni, zatím jim vůbec nepřeje střelecké štěstíčko.
     
    11:48
    Hraje se docela dlouho bez přerušení, a to by mohlo brzy znamenat nějaké okénko na jedné či druhé straně.
     
    12:01
    Až nyní má Carter Hutton kotouč v náruči. Na řadě je druhá reklamní pauza, po jejím konci se bude vhazovat v obranné třetině St. Louis Blues.
     
    12:06
    Opět se hraje a na vhazování uspěli hostující hráči. Nedaří se jim ale delší dobu založit lepší protiakci, ze které by mohli vytěžit aspoň nějakou možnost.
     
    12:40
    Dell vyjel daleko z branky a rozehrál touš na své kolegy z útoku. Hned z toho málem byla dobrá šance, z druhé vlny střílel Justin Braun.
     
    13:11
    Carter Hutton znovu pro jistotu přeruší hru a zajistí nové buly před svými zraky.
     
    13:30
    DeMelo hledal na modré čáře místo, kudy by mohl poslat na branku. Moc dobře jej nenašel, protože na následnou ránu si počíhal jeden z bránících hráčů.
     
    14:16
    Zatím to vůbec nevypadá, že bychom se v prvních dvaceti minutách měli dočkat branky. Pääjärvi to sice zkoušel otočkou zpoza branky, ale moc pomalu na to, aby uspěl.
     
    14:50
    St. Louis po delší době drží útočné pásmo, jenže bez střelecký příležitostí.
     
    14:57
    Ještě jedna komerční pauza, potom už budeme pokračovat ve zbytku úvodního dějství.
     
    15:14
    Jeden z obránců celku z Centrální divize nenápadně zavezl puk do útočného pásma. Vzal ale vše na sebe, což se mu nevyplatilo, o šanci brzy přišel.
     
    15:31
    Po hostujícím icingu vhazování před Huttonem, pak si však výlet na druhou stranu udělal Tarasenko. Ruský forvard v téměř samostatnému úniku neuspěl, Dell jej dokázal zastavit.
     
    16:20
    Bluesmani se snaží využít optického tlaku a najít nějakou skulinku ve výstroji domácího gólmana. Zatím ji ale hledají velmi těžko, Dell si dává moc dobrý pozor.
     
    16:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jako blesk z čistého nebe nyní udeřili hokejisté St. Louis Blues. Nic se před Aaronem Dellem nedělo a najednou už lovil první kotouč ze sítě. Nenápadně vykroužil na pravý kruh SCOTTIE UPSHALL, jenž překvapil jak obránce Sharks, tak brankáře San Jose. Vypálil poměrně bez přípravy a z první a našel místečko v dolní polovině zařízení. Bluesmani se tedy chvíli před koncem první třetiny ujímají vedení a z minima šancí v této části vytěžili maximum. Uvidíme, jak budou reagovat kalifornští hráči. Bez asistence.
    16:40 Scottie UPSHALL - 0:1
     
    17:45
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci ale nečekali s odpovědí moc dlouho. Jedna z prvních protiakcí po obdržené brance v jejich síti a hned je z toho radost pod střechou SAP Center. Vše začalo na modré útočné čáře San Jose, kde velmi dobře zapracoval zkušený obránce MARC-EDOUARD VLASIC. Poslal z tohoto místa kotouč směrem k Huttonovi. Před gólmanem St. Louis zůstal zaparkovaný útočník Joel Ward, který puk na první pohled povedeně tečoval, ale nakonec se tak nestalo a gól je připsán Vlasicovi. Hutton neměl moc šancí inkasování zabránit. Začínáme tedy takřka od začátku, hosté si náskoku příliš neužili. Asistence: Dylan DeMelo, Logan Couture.
    17:45 Marc-Edouard Vlasic - 1:1
     
    18:24
    Schwartzovu solidní možnost Dell zastavil jen tak tak levým betonem u tyče.
     
    19:09
    Běží poslední minuta úvodní třetiny. Aktivnější jsou Sharks a jde vidět, že jim vstřelená branka po psychické stránce hodně pomohla.
     
    19:35
    Hutton vyjel z branky a zariskoval, když za ní rozehrával puk. Ve spolupráci s obranou ale situaci zvládl a udržel touš na hokejkách Blues.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Více už se toho v prvních dvaceti minutách nestane. Na každé straně jsme zatím viděli jednu přesnou trefu. Blues se ujali vedení po radosti Upshalla, jenže zhruba za minutu srovnal Joel Ward. Uvidíme, co si pro nás celky nachystají na prostřední část. Jistě se máme na co těšit!
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 6

    St. Louis Blues: 10
     
    Pomalu se blíží začátek druhé třetiny. Dočkáme se v ní dalších branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hned po první buly se zkusili prosadit Sharks, jenže jejich první útočná formace zatím nenašla dostatek času a prostoru na střelu.
     
    20:36
    St. Louis Blues vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    21:04
    Hutton má první vážnější práci. Ward se jej snažil překvapit tečí těsně před brankovištěm, jenže puk skončil těsně nad úrovní horní tyčky.
     
    21:33
    Další icing hostujícího týmu, San Jose Sharks začali třetinu velmi aktivně.
     
    22:20
    Když už se Blues dostali ve středním pásmu na kotouč, hned o něj zase přišli. Následně se pokusil zahrozit od levého mantinelu Edmundson, ale marně.
     
    22:55
    Další hostující šance už vypadala mnohem lépe. Parayko ovšem přestřelil pravou tyčku, a tak Aaron Dell mohl zůstat v klidu.
     
    23:26
    Brabašev aktivně zapracoval u zadního mantinel a získal puk pro Blues. Ke střele už ale nedošlo.
     
    24:08
    Podobně jako na startu první třetiny, ani nyní nesledujeme moc šancí. Obě strany posílají střely na branku hlavně z dálky.
     
    24:16
    Sharks chtěli do útočného pásma, ale na modré čáře je zastavilo postavení mimo hru.
     
    24:33
    Vážnější práce pro Aarona Della, gólman San Jose si ale pohlídal prostor u pravé tyčky, kde se jej snažil překvapit útočník St. Louis. Vhazovat se bude právě před brankářem Sharks.
     
    24:48
    Donskoi a Hertl nesehráli vůbec špatnou akci, ale už se jim tolik nepovedlo zakončení. Aspoň poté dokázali vrátit kotouč dozadu zpátky na obránce.
     
    25:25
    Hertl pálil z dálky a na brankovišti zkusil puk dorážet Fin Donskoi. Ale těsně mu přeskočil hokejku, takže nakonec on ani jeho spoluhráči slavit nemohli.
     
    25:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hostující mužstvo se podruhé v utkání ujímá vedení. A podobně jako gól Blues v první třetině, také tento zásah přišel poměrně nečekaně. Jakmile celek z Centrální divize získal trošku místa v útočném pásmu, hned hledal místo pro zakončení. Našel jej hlavně střelec branky ZACH SANFORD, který povedeným zakončením z dorážky u levé tyčky překonal Aarona Della. Sharks tedy budou nuceni podruhé v zápase dohánět ztrátu jedné branky. St. Louis potřebuje udržet náskok, aby se více uklidnilo. Asistence: Jay Bouwmeester, Ivan Barbašev.
    25:49 Zach SANFORD - 1:2
     
    27:08
    Schwartz nahrával a jeho spoluhráč střílel. Dell ale zavčas vytasil beton.
     
    28:07
    Docela dlouhá pasáž bez přerušení. Blues už se ale potřebovali uklidnit, a tak jen vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    28:40
    Dell si pohrál s pukem za brankou, ale moc dlouho se u něj nezdržel. Sharks zatím marně hledají cestu do útočného pásma tak, aby se dostali ke střele.
     
    29:09
    Steen a Berglund dobře kombinovali kolem mantinelu. Jenže jejich počínání nikam nevedlo, domácí obránce je brzy za brankou o kotouč obrali.
     
    29:34
    Je tu vůbec první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici bude muset odejít Joel Edmundson za nedovolené bránění Haleyho. Uvidíme, jak si San Jose s úvodní přesilovkou zápasu poradí.
     
    29:50
    Burns na nic nečekal a okamžitě pálil. Brankář Hutton si ovšem našel místečko, kde našel puk a zachytil jej. Bude se vhazovat na levém kruhu v pásmu Blues.
     
    30:10
    Na chvíli domácí přišli o útočnou třetinu, už jsou ale zase zpět. A by to opět Burns, kdo prověřil Huttona. Gólman hostů měl dostatek času se na střelu připravit.
     
    30:38
    Polovina početní výhody domácích je pryč a Sharks by potřebovali udržet útočné pásmo, to se jim nyní tak úplně nedaří.
     
    31:03
    Blues naopak dělají vše možné, aby puk dostali do středního pásma. A zvládají to dobře, nepouštějí soupeře příliš na kotouč.
     
    31:38
    St. Louis je kompletní, před koncem přesilovky ještě zakončoval Tomáš Hertl, ale ani v tomto případě český hokejista netrefil přesně zařízení.
     
    32:10
    V plném počtu jsou hosté znovu na koni. Dell měl co dělat, aby zabránil problémům u své levé tyčky.
     
    32:30
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks.
     
    32:48
    San Jose hledá cestu do útočného pásma při hře v pěti, ale moc se to domácím nedaří. St. Louis druhá branka nakopla k útočnému hokeji.
     
    33:18
    Pääjärvi hledal místo u levé tyčky po ledě, jenže trefil jen připraveného gólmana San Jose.
     
    33:30
    Je tu komerční přestávka, co nevidět budeme pokračovat.
     
    33:30
    Tentokrát na vhazování v obranné třetině lepší Žraloci. Zavezli pak sice puk do útočného pásma, ale jen na pár okamžiků. Žádná střelecká příležitost z toho nebyla.
     
    34:15
    Burns rozehrával zpoza své klece, ale než se dostal puk k útočníkům v černém dresu, už hráli obránci St. Louis. Tarasenko se pak snažil zakončit z úhlu.
     
    34:33
    Ještě jedna reklamní přestávka, potom budeme pokračovat ve zbytku prostřední dvacetiminutovky.
     
    35:03
    Posledních pět minut druhé třetiny začínají aktivněji hosté. Dobrý pohyb v útočném pásmu jim zajišťuje dobrou výchozí pozici. Dell měl další práci u levé tyčky.
     
    35:21
    Vhazovat se bude před brankářem Sharks.
     
    35:35
    Ale pozor, máme tu také bitku. I když netrvala moc dlouho, oba hráči sundali rukavice. Tradiční bitkař Žraloků Haley vyzval na souboj Reavese. Oba hráči dostanou pětiminutový trest a odpočinou si za katrem.
     
    35:58
    Pokračuje se samozřejmě v pěti proti pěti. Hertlova formace v útočné třetině trápí soupeře, přesto Hutton hodně dlouho čeká na další zákrok.
     
    36:28
    San Jose má zatím jen deset střel na branku, a to jsme skoro na konci druhé třetiny. Pokud chtějí domácí uspět, budou muset zakončovat u o něco častěji.
     
    36:39
    Hra přerušena ve středním pásmu, kotouč skončil mimo hrací plochu.
     
    37:08
    Vypadá to, že St. Louis už se ve druhé části nikam nepožene. Snaží se sice ze střední třetiny nahazovat puky na branku, ale vůbec zbytečně neriskuje.
     
    37:34
    Po dlouhé době střela San Jose a hned veliká šance. Vlasic vypálil od modré čáry, načež trefil tyčku Huttonovy klece. Blues teď měli i hodně štěstí.
     
    38:08
    Pavelski a Thornton zkusili dostat puk před branku, moc se jim to ale nepovedlo. Jde však vidět, že domácí přidali na aktivitě a snaží se s výsledkem něco udělat.
     
    38:48
    A další možnost, tentokrát Burnse. San Jose si navíc zahraje přesilovku, Zach Sanford je odeslán na trestnou lavici za hákování. Na pořadu dne je druhá početní výhoda Sharks. Dopadne lépe než ta první?
     
    39:13
    Běží poslední minuta druhé třetiny. Sharks sice získali pásmo, ale až Pavelski se dostal do šance. Ovšem pouze z ostrého úhlu.
     
    39:38
    Čas na poslední jednu nebo dvě střely v této části.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině viděli jedinou branku. Oslavili ji St. Louis Blues, když se z dorážky trefil Sanford. San Jose tak bude v poslední periodě dohánět ztrátu a uvidíme, co si Sharks na soupeře připraví. Zatím sledujeme poměrně vyrovnaný hokej.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 11

    St. Louis Blues: 20
     
    Pomalu se chystá začátek třetí třetiny. Sharks ztrácejí jednu branku a jistě se budou hnát za vyrovnáním. Uhájí Blues těsný náskok, či jej dokonce navýší?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Na prvním buly třetí části byli lepší domácí hráči, ti budou ještě necelou minutu pokračovat v přesilové hře.
     
    40:16
    Nahrávka Couturea skončila u Marleaua, který těsně netrefil branku. Blues se potom osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    40:48
    Brent Burns našel Coutureho před klecí, ten však nestačil puk usměrnit za brankáře Huttona.
     
    40:59
    Hosté jsou v plném počtu a mohou se zase začít soustředit na útočné akce. San Jose Sharks nevyužili ani druhou přesilovku v zápase.
     
    41:10
    Zakázané uvolnění St. Louis, hra se vrací před jejich maskovaného muže.
     
    41:35
    Častěji se zatím hraje před hostující klecí, ale neděje se tam nic vážnějšího. Dillon prověřil pozornost Huttona z dálky, po přerušení mohou oba celky poslat na led čerstvé síly.
     
    41:55
    Po delší době v šanci Blues. Pietrangelo bez přípravy vypálil a trefil tyčku. Jenže pouze z venkovní strany.
     
    42:25
    Na druhé straně zahrozil Pavelski nečekaným únikem. Jenže se mu vůbec nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    42:36
    Viděli jsme několik úniků po sobě na obou stranách. I proto je teď brankář Dell rád, že může chvíli podržet puk v rukavici a přerušit hru.
     
    43:10
    Další vyhození hostující družiny na icing, Blues si zatím nevědí ve třetí třetiny moc rady s přechodem do útočného pásma.
     
    43:35
    Ani Sharks ale neexcelují luxusními akcemi. Hutton sice musel krýt střelu Burnse, avšak na dorážku tohoto pokusu před brankovištěm už nikdo nečekal.
     
    43:58
    Naopak jsou tu problémy pro Della. Steen se snažil od pravé tyčky zakončit z první, leč neúspěšně.
     
    44:38
    Další buly před zraky Aarona Della, ten se v posledních vteřinách rozhodně nenudí, je kolem ně poj pořádně rušno.
     
    44:47
    Znovu zásah stejného muže, tentokrát jej hned po buly prověřil přízemní střelou Vladimir Tarasenko.
     
    45:06
    Také v této třetině je St. Louis zatím střelecky jasně aktivnější. A nevypadá to, že by se hosté chystali se svou útočnou aktivitou polevit, zatím se jim vyplácí.
     
    45:40
    Blues vyhodili puk tak, aby se nejednalo o icing a poslali do hry čerstvé síly. To Žraloci musejí na střídání zbytku formace trpělivě počkat.
     
    46:09
    DeMelo sice z pravého kruhu našel branku soupeře, jenže Hutton proti tomuto pokusu v klidu vytáhl lapačku a přerušil hru.
     
    46:15
    Následuje první komerční přestávka třetí třetiny. Za chvíli budeme pokračovat.
     
    46:15
    Opět pokračujeme. San Jose chce útočit, Burns získal útočné pásmo. Ale brzy jej v počínání zastavil Brodziak, i když mu to docela podle očekávání dalo hodně práce.
     
    46:48
    Steen a Reaves krouží kolem Dellovy branky. Ani jeden z nich nevypálil. Když potom přeci jen přišla střela, mířila úplně vedle mimo tři červené tyče.
     
    47:11
    St. Louis Blues si nedali pozor při přechodu středního pásma a dostávají se do postavení mimo hru.
     
    47:35
    Tarasenkova dorážka na brankovišti vypadala nebezpečně, ale Dell ji dokázal vytěsnit betonem před sebe. Blues pokračují v aktivním hokeji a Sharks očividně mají problémy nějak reagovat.
     
    47:37
    Vhazování ve středním pásmu, někdo z hostů totiž zasáhl kotouč vysokou hokejkou.
     
    48:02
    Znovu možnost pro Tarasenka. Našel si místo u pravého mantinelu poté, co mu Dell namazal puk přímo na hokejku. Ale gólman domácích posléze chybu napravil a zachytil kotouč do náruče.
     
    48:22
    Poprvé v tomto zápase si Blues zahrají přesilovku. Dylan DeMelo dostává dvě minuty za podražení a San Jose Sharks tedy mají další problém. Tohle může být klíčový okamžik celého utkání.
     
    48:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Aktivita od začátku třetí třetiny se St. Louis Blues vyplatila a hosté využívají první přesilovku v zápase už po pár vteřinách. Sotva vyhráli v útočném pásmu buly, poslal jeden z obránců Bluesmanů puk na branku Aarona Della. Následně se kotouč odrazil před gólmana Sharks, kde stál na dorážku připravený ruský snajpr VLADIMIR TARASENKO. Ten už neměl problém zakončit, protože Dell netušil, kam skočit dřív. Poprvé tu máme situaci, kdy některý z celků vede o dvě branky. Hodně výhodná situace pro St. Louis ve třetí třetině. Asistence: Alexander Steen, Alexander Pietrangelo.
    48:34 Vladimir TARASENKO - 1:3
     
    49:47
    Sharks po dlouhé době vystřelili na branku, jenže Hutton ukazuje, že je na zápas moc dobře připraven.
     
    50:10
    Najednou má gólman hostů spoustu práce. Domácí se přeci jen ještě nevzdávají a snaží se dohnat ztrátu. Nečeká je ale vůbec snadná práce.
     
    50:58
    Také Tomáš Hertl to zkoušel sám průnikem po pravém kruhu. Pak puk skončil u Burnse na modré čáře, jenže ani tento bek dnes nemá přesnou mušku.
     
    51:34
    Čas do konce základní hrací doby kalifornskému výběru hodně rychle utíká a Blues zatím v pohodě brání. Je jasné, že svěřenci trenéra DeBoera budou muset začít více riskovat.
     
    52:08
    Wardovi se nepodařilo na brankovišti přesně tečovat střelu, takže se Sharks nemohou radovat. Jde však vidět, že daleko více přidali na aktivitě.
     
    52:48
    Tierney z otočky hledal spoluhráče před brankou. Sice jej našel, ale to už byl útočník Haley za hrou, takže ani teď nevypálil. Pak to zkoušel ještě od modré čáry DeMelo.
     
    53:18
    Blues už stačili vystřídat a posílají do hry čerstvé síly.
     
    53:47
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, toho budou chtít využít především Sharks, kteří mají dost času s pukem v útočném pásmu, ale zatím nemají moc střel.
     
    54:10
    Další jistý zákrok Cartera Huttona. Je tu komerční přestávka, po jejím konci se bude pokračovat vhazováním před klecí St. Louis.
     
    54:18
    Sharks rozehráli puk za brankou, i když si dali docela na čas. Je jasné, že teď se hosté budou soustředit především na obranu a nechtějí dělat chyby.
     
    54:58
    Sharks jsou ve vlastním pásmu důslední, také proto teď dostali rychle puk na druhou stranu kluziště. Tierney pak zkusil překvapit Huttona u levé tyčky, leč marně.
     
    55:22
    Ještě jedna komerční přestávka, pak už budeme moci pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    55:35
    Sharks mají puk na hokejkách v útočném pásmu. Pavelski si vyměnil puk s Hertlem. Nakonec to byl ale znovu obránce Burns, kdo střílel od modré čáry. Hutton má puk v rukavici.
     
    56:08
    Dlouho si formace San Jose protáhla střídání. Patrick Marleau pak zamířil úniku. Jenže místo puku skončil v brance on. Svatyně pak vypadla ze svého postavení, takže hra je přerušena.
     
    56:17
    Vhazování ve středním pásmu, kam rozhodčí vykázali hru.
     
    56:45
    Dá se očekávat, že domácí trenéři zanedlouho odvlají brankáře. Domácí stále ztrácejí dvě branky a už jim nezbývá mnoho času na nápravu.
     
    57:10
    Už je to tady. Aaron Dell zamířil na střídačku a San Jose Sharks to zkoušejí se šesti muži v poli.
     
    57:45
    Zatím ale domácí s prázdnou brankou nejsou moc aktivní. Když potom Hertl chtěl získat pro svůj tým útočné pásmo, dostal se s Pavelskim do postavení mimo hru.
     
    58:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto o tom, kdo si z dnešního zápasu odnese výhru. Sharks se při hře bez brankáře k ničemu nedostali a hosté navíc brzy využívají jejich prázdné klece. V útočném pásmu se na puk dostal VLADIMIR TARASENKO, který z levého kruhu neměl problém skórovat podruhé v tomto zápase. St. Louis tedy dnes poveze ze San Jose důležité dva body do tabulky. Bez asistence.
    58:10 Vladimir TARASENKO - 1:4
     
    58:41
    Vhazování v útočném pásmu San Jose, Žraloci aspoň mohou zkusit zmírnit porážku na pro ně lepší výsledek.
     
    59:11
    Zakázané uvolnění St. Louis Blues. Už se bude jen dohrávat, přesto ještě zůstává čas na nějaké střelecké zakončení.
     
    59:36
    Justin Braun čekal, zda obdrží nahrávku na modrou čáru, ale to se nestalo. Pak drží kotouč na hokejkách hráči St. Louis, na jejich holích tento zápas pravděpodobně skončí.
     
    Konec zápasu.
     
    Dva body za výhru v základní hrací době odvážejí ze San Jose hokejisté St. Louis. Pro ně jsou velmi vzácné, protože stále bojují o postup do play-off a tento zisk se jim může v konečném součtu určitě hodit. Sharks dali na domácím ledě nezvykle pouze jediný gól, a to navíc v první třetině. Nedokázali zužitkovat přesilové hry, to Blues ze své jediné početní výhody skórovali. Je také třeba pochválit brankáře hostů Cartera Huttona, jenž má velkou zásluhu na výhře svého týmu. Na druhou stranu, San Jose nebude spokojeno po útočné stránce, poslalo za celý zápas na branku pouze dvacet střel. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 20

    St. Louis Blues: 36
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 17:30)
     
    Tři hvězdy utkání

    Alex Pietrangelo (STL) (0 + 1)
    Vladimir Tarasenko (STL) (2 + 0)
    Jay Bouwmeester (STL) (0 + 1) (06:11:43)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Vlasic (DeMelo, Couture) – 17. Upshall, 26. Sanford (Bouwmeester, Barbašev), 49. Tarasenko (Steen, Pietrangelo), 59. Tarasenko


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Hansen, J. Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Bødker – Donskoi, Hertl, J. Ward – Sörensen, Tierney, Haley.
    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Tarasenko – Steen, Berglund, Perron – Barbašev, Sanford, Pääjärvi – Upshall, Brodziak, Reaves.

    Rozhodčí: Morton, O'Halloran – Amell, Cormier

    Diváci: 17 402
    bahis siteleri