Wolfsburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Hertha 4:2 (kon.) | Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.)
W. Brémy – RB Lipsko 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hamburg 0:0 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
4:2 (3:0)
Hertha BSC
Sobota 18.03.2017, 15:30 • RheinEnergieStadion (Köln) • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:24:04)
     
    V povedeném utkání jsme viděli šest branek a hlavně výhru Kolína, který soupeři zejména v prvním poločase dal lekci z produktivity. Hrdinou duelu je bezpochyby Anthony Modeste, jenž nasázel soupeři hattrick a vyhoupl se na druhé místo v tabulce střelců. Kolín díky výhře poskočil na šestou příčku a je za svým dnešním soupeře už o pouhé tři body. Hertha v utkání byla častěji na míči , ale nedokázala proměnit velké příležitosti.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí vybojovali rohový kop, jenž byl rozehrán nakrátko. Ovšem Kolín dlouho pozici u praporku neudržel, ale to ho nemusí trápit, jelikož nastavený čas se chýlí ke konci.
     
    90+2
    Míč se nachází na kopačkách domácích hráčů, kteří kostrbatě kombinují na polovině soupeře. Kolín se svým dnešním výkonem může být spokojený a posune se na sedmou příčku tabulky. Naopak Hertha zůstane šestá a na dnešního soupeře bude mít náskok pouhých šesti bodů.
     
    90+1
    K postranní čáře přišel čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ve stejném okamžiku byl faulován Anthony Modeste, a tak Kolín ušetří další cenné vteřiny.
     
    89
    K rohovému praporku přispěchal Vladimír Darida, který opět našel přesně hlavu Johna Anthonyho Brookse. Pokus hostujícího stopera mířil do spodní části branky, ale Timo Horn předvedl reflexivní zákrok.
     
    88
    Není na co čekat, a tak všechny míče míří centry do vápna. Ten poslední dokázala obrana Kolína odvrátit na rohový kop.
     
    87
    Hosté dlouhým nákopem nepřekonali obranu soupeře, ale balon udrželi. Hertha začne další útok kombinací na vlastní polovině hrací plochy.
     
    86
    Anthony Modeste si narazil míč se spoluhráčem a už se mu nabízel do volného prostoru. Ovšem francouzský útočník byl stažen k zemi, a tak se Kolín musí smířit s rozehráním z klidné pozice.
     
    85
    Po dalším centru se k míči dostal Vedad Ibišević, jenž byl hodně z úhlu, a tak zkusil vrátit míč do druhé vlny. Ovšem v tomto prostoru byl pouze soupeř, a tak se Hertha do další šance nedostala.
     
    83
    Christian Clemens si to v běžeckém souboji rozdal s krajním obráncem a nakonec ho vyhrál. Kolín bude vhazovat na polovině soupeře a to mu v tomto okamžiku stačí.
     
    82
    Neuvěřitelný zákrok Tima Horna! K centru z levé strany se dostal Mitchell Weiser, jenž našel Vedada Ibiševiće. Hostující kapitán vyslal střelu, která mířila do branky, ale domácí brankář ji vykopl nad svoji bránu. V případě vstřeleného gólu, by to byla zápletka jako hrom.
     
    80
    Hráči v bílých dresech už nikam nespěchají a po zisku míče přichází jen dlouhé nákopy na hrdinu dnešního utkání. Ovšem Anthony Modeste hraje proti přesile a k míči se dostává jen těžce.
     
    78
    Hertha opět po zisku míče kombinuje a pomalu se přesouvá blíže k brance soupeře. Po pár přihrávkách přišel centr z pravé strany, který odvrátil Neven Subotić.
     
    77
    K zakončení z velké dálky se odhodlal Vladimír Darida, jehož pokusu scházela přesnost. zakončení českého středopolaře totiž zamířilo asi metr nad branku Kolína.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Miloš Jojić, přichází Frederik Sørensen.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Sami Allagui (Hertha BSC), který na polovině domácích skluzem dohrál soupeře. Hlavní sudí neváhal a trestá také tohoto střídajícího hráče.

    Michal Luxa

    Branky: 6. Osako (Lehmann), 35. Modeste (Osako), 38. Modeste (Lehmann), 63. Modeste (Höger) – 50. Ibišević (pen.), 69. Brooks (Darida)

    Karty:   48. Maroh (KLN), 52. Lehmann (KLN) – 32. Haraguči (HER), 42. Langkamp (HER), 76. Allagui (HER)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 0:2. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Olkowski, Maroh, Subotić, Hector – Clemens, Jojić (76. F. Sørensen), Lehmann (C), Zoller (62. Höger) – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – F. Sørensen, Höger, Rudņevs, S. Özcan, Klünter, Hartel.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred (46. Allagui), Stark – Haraguči (72. Mittelstädt), Darida, Kalou (30. Weiser) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Stocker, Allan, Weiser, Mittelstädt.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    ocianews.com