Olomouc – Panthers 4:2 (kon.)
konec
FBS Olomouc
4:2 (2:1, 1:1, 1:0) Stav série: 4:2
Panthers Praha
Pátek 24.03.2017, 19:30 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Play-down Extraligy žen • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký páteční večer, florbalová Extraliga žen dnes pokračuje pouze jedním zápasem, a to třaskavým šestým utkáním play-down série mezi Olomoucí a Panthers Praha. Utkání startuje v 19:30!
     
    FBS Olomouc
    Hanačky jako tradiční účastník Extraligy žen usiluje o rychlou záchranu. Představa, že by Olomouc musela hrát stejně jako loni až do dubna o záchranu v baráži, klubové funkcionáře straší asi v těch nejčernějších snech. Domácí letos hrají o záchranu celkem po právu, po radikální předsezónní obměně kádru ale ne až tak překvapivě. Předposlední místo v základní části určilo florbalistkám pod taktovkou kouče Dadeje směřování do prvního play-down, kde se utkávají s Pantherkami. jejich vstup do série však byl velmi špatný, prohra 1:6 spíš nahrávala rychlému konci série. Ovšem FBS ukázalo svůj charakter, když ovládlo pražskou odvetu i třetí zápas na domácí půdě. Jediný zkrat ve 4. zápase dal Panterkám ale znovu novou mízu, Olomouc totiž ztratila vedení 4:0 během čtvrt hodiny a nakonec ještě prohrála po nájezdech. Hanačky ale přece jen ještě dokázaly znovu zvítězit, když ve středu na Barrandově vyhrály po překvapivě jasné převaze. Šestý zápas bude pro Olomouc klíčový, druhá šance na zisk série sice bude případně ještě mít v neděli, ale ztratí výhodu domácího pole. Nejproduktivnější hráčkou týmu je Jitka Oháňková (5+1), v bráně pak září Martina Franková (úspěšnost 90,98 %).
     
    Panthers Praha
    Pražský tým jako nováček soupeře letos příjemně překvapoval, desáté místo stačilo sice jen na play-down, ale Pražanky si udržení v nejvyšší soutěži určitě zaslouží. Jejich herní projev totiž rozhodně převyšuje 1. ligu, což spolu s florbalovými osobnostmi tvoří dobrý mix. Navíc i pro tak bohatou a dlouhou historii by si svěřenkyně trenéra Jenšíka měly příslušnost k tuzemské smetánce nevzít od nikoho ze soupeřů. Pražanky však zatím v této sérii tahají za kratší konec, když ovládly sice první zápas, ale druhý bod získaly až po neskutečném obratu z 0:4 na 5:4 "ve stylu Barcelony", jak zhodnotily sociální sítě klubu tuto ne moc vídanou koncovku. Šestý zápas bude pro hosty velmi důležitý, protože v případě prohry už končí a musí pokračovat do dlouhých bojů o záchranu, kde na poraženého z tohoto semifinále play-down čeká Elite. Nejproduktivnější Pantherkou je momentálně Anežka Slaná (4+2), v bráně září Marie Topolová (91,30 %)
     
    Kanadské bodování série
    1. Petra Grufíková (OLO) 4+3
    2. Jitka Oháňková (OLO) 5+1
    3. Anežka Slaná (PAN) 4+2
    4. Nela Škopánová (PAN) 2+3
    5. Eva Krauskopfová (PAN) 3+1
     
    Rozhodčími dnešního zápasu jsou Michaela Konečná a Veronika Wienerová, tedy jedna z nejstabilnějších dvojic v této soutěži, která Extraligu píská prakticky každé kolo.
     
    Úvodní sestavy:

    TEMPISH FBS Olomouc: Franková (Králová) – Peterková, Václavíková, Sedláková – Reimerová, Pavlíková, Suchánková – Pařízková, Oháňková, Zamazalová – Mošťková, Sklenářová, Fleischmannová – Kylarová, P. Grufíková.

    Panthers Praha: Topolová (Horňáková) – Rosmusová, Kučerová, Klvaňová, Škopánová, Šusterová – Lochmannová, Slaná, Hubáčková – Šarochová, Bedleková, Kylarová – Krauskopfová, A. Nováková, Bernardová.

    Rozhodčí: Michaela Konečná, Veronika Wienerová.
     
    Hráčky obou celků už míří na hrací plochu, utkání za malou chvíli začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:35
    Hanačky jsou evidentně motivované, jejich první útok však končí neúspěšně. Peterová raději vrací míček na druhou stranu hřiště.
     
    01:27
    Pavlíková je Bernardovou natlačena na mantinel, rozhodčí nařizují rozehrávku Olomouci, neboť šlo podle všeho o nedovolený zákrok.
     
    02:24
    Prozatím vidíme dost vyrovnaný duel, který je viditelně svázán taktickými pokyny. Žádný tým se zatím nedostává do převahy, ani do výraznějších šancí.
     
    03:35
    Slaná využila olomoucké chybky, ale svou šanci nakonec zahodila. Franková si totiž při samostatném úniku zapisuje parádní zákrok.
     
    04:24
    Reimerová se probíjela do útoku, ale nakonec ji protihráčky odstavily z dobré střelecké pozice. Domácí však nadále zůstávají v presu.
     
    05:03
    Grufíková se uvolňovala po mantinelu, a dokonce se dostávala přímo na branku. Nepřesná přihrávka na Pavlíkovou však celou akci zastavuje.
     
    06:10
    Hanačky se dostaly po své individuální chybě znovu pod tlak, který vyvrcholil nebezpečnou střelou Slané. Domácí ale měly velké štěstí, neboť rána mířila mimo bránu.
     
    07:12
    Olomouc se tlačila do zakončení, jenomže na svém místě byla také Topolová, která akci přerušuje. Domácím chyběla primárně dorážející hráčka na brankovišti.
     
    08:12
    Panthers právě vstřelili branku!
    Hosté se však dostávají do vedení! RADKA KYLAROVÁ si to namířila přímo na branku, kam také dokázala propasírovat svou dobře mířenou ránu. Franková nedokázala udržet míček před brankovou čarou. Bez asistence.
     
    09:41
    Hanačky se snaží o odpověď, zatím je však na nich vidět lehká nervozita, která také způsobuje časté zbytečné chyby. Panthers tak svůj náskok zatím v poklidu udržují.
     
    10:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nedáš dostaneš! Panthers se hnaly do obrovské šance, jenomže svou možnost zahodily. Olomouc se tak vydala do breaku, který zakončuje po krásné přihrávce Reimerové JITKA OHÁŇKOVÁ. Asistence: Tereza Reimerová.
     
    11:37
    Olomouc se zdá se trochu osmělila, její kombinace začíná být přesnější, což dělá Pantherkám menší problémy. Zatím však bez potvrzení jakoukoliv větší gólovkou.
     
    12:47
    Reimerová se mohla vydat o útoku, avšak nakonec změnila raději rozehrávku odzadu. Domácí jdou střídat, stejně tak jako hosté. Hra se v této chvíli notně zpomalila.
     
    13:36
    Šusterová se dostala ke střele z dálky, jenomže její rána byla o trochu nepřesná, když míček proletěl pár centimetrů nad horní tyčkou olomoucké branky
     
    14:45
    Reimerová se po výběhu rozhodla k ráně, ta však míří příliš nad, stejně tak jako před chvílí na druhé straně Šusterová. Panthers mají rozehrávku z rohu.
     
    15:29
    Oháňková vybojovala míček v hloubce obrany soupeře, jenže v rozhodující moment míjí! Pantherky jí stačily dostatečně rychle zabránit v dokončení kličky do forhandu.
     
    16:24
    Šarochová se dokázala dostat do prostoru, kde na ni nebyl vytvářen tak velký tlak, čehož využila ke střeleckému pokusu. Franková s vypětím sil zasahuje.
     
    17:48
    Suchánková se ocitla před brankou právě ve chvíli, kdy k ní přiletěl míček. Nakonec však trefuje pouze Topolovou.
     
    18:29
    Slaná byla ve dvou velkých šancích! V obou případech se snažila dorážet, ale Franková byla znovu připravena. Hosté však nadále zůstávají v tlaku.
     
    19:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Po rychlém průniku do soupeřovy obrany se prosadila přesnou střelou zátahem BARBORA SUCHÁNKOVÁ. Topolová byla bez větší šance na zákrok. Asistence: Kateřina Peterková.
     
    19:45
    Oháňková málem vstřelila svou druhou branku! Její rána, když trefila míček ze vzduchu u vzdálenější tyče, letěla jen do boční sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 10, Panthers – 7
     
    První třetina sice přinesla velmi taktické představení obou celků, přesto se oba týmy nakonec prosadily. Do vedení šli sice nejprve domácí, avšak olomoucký tým přece jen dokázal ještě vývoj zápasu otočit. Uvidíme, co ukáže druhá třetina, zatím vidíme velice atraktivní florbal. Pokračujeme za malou chvíli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Pantherky začínají tlačit, Olomouc jen s velkým vypětím prozatím jejich ataky brání, což značí mírnou korekci v rozložení sil na hřišti.zatím však bez výraznější šance u branky.
     
    21:15
    Mošťková se hnala sama na branku, ale nakonec byla zastavena Bernardovou. Pantherky mohou rozehrávat odzadu.
     
    22:35
    Pavlíková se odhodlala ke střele, jenže Topolová s jejím pokusem neměla viditelnější problémy. Míček se po přízemním pokusu odrazil do rohu.
     
    23:47
    Zamazalová po výběhu pálí pouze vedle branky, Pantherky se mohou konsolidovat. Olomouc se zřejmě trochu probudil k životu, její akce začínají mít nebezpečnost.
     
    24:32
    Pražanky se začínají tlačit do náporu, hra je v těchto chvílích opravdu velmi vyrovnaná. Jedna akce střídá akci.
     
    25:11
    Krauskopfová se dostala do dobré pozice na střelbu, avšak nakonec mířila příliš nad bránu. Domácí mají rozehrávku z rohu hřiště.
     
    26:20
    Grufíková se odhodlala k její typické ráně z poloviny hřiště, jenomže se jí podařilo trefit jen Zamazalovou. Ta se snažila o dorážení, ale míček se jí zapletl mezi nohy, čímž o něj přišla.
     
    27:43
    Domácí se snaží o aktivní presink, což Panthers moc nevyhovuje. Jejich rozehrávka začíná být lehce kostrbatá.
     
    28:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc pokračuje v nátlaku! O třetí branku se po hezkém vyjetí do středu postarala JITKA OHÁŇKOVÁ, v tomto okamžiku nejužitečnější hráčka domácích. Topolová na míček jen těsně nedosáhla. Asistence: Alice Pavlíková.
     
    29:44
    Panthers ještě nic nevzdávají, jejich pokusy létají čím dál nebezpečněji kolem domácí brány. Franková zatím zasahuje a pracuje s velkým rizikem.
     
    30:18
    Krauskopfová se odhodlala k parádní individuální akci, která jen tak tak nekončí brankou. Její střela totiž mířila pár milimetrů od tyčky a padající Frankové.
     
    31:29
    Olomouc se zjevně snaží hru zklidnit, její hra už není tak agresivní jako v předešlých momentech. Pantherky však zatím stále na jejich hru nemohou najít správný recept.
     
    32:33
    Lochmannová si zkusila naběhnout do volného prostoru před olomouckou brankou, ale díky časovému prsu akci nezakončila. Hosté ale stále pokračují v náporu.
     
    33:36
    Reimerová sice vypálila velmi pohotově, avšak před bránou našla jen clonící obránkyně. Hosté míček raději vyhazují přes půlící čáru.
     
    34:08
    Panthers právě vstřelili branku!
    Hosté nic nevzdávají! Po nepřesné přihrávce a šťastnému odrazu se dostala k míčku TEREZA HUBÁČKOVÁ, která přesnou střelou k bližší tyčce překonává přesunující se Frankovou. Asistence: Eva Krauskopfová.
     
    35:05
    Peterková se natlačila do své další šance, jenže v časové tísni míček do odkryté brány nedostala. Panthers měly velké štěstí.
     
    36:27
    Panthers i Olomouc se pokouší s velkou rozvahou o rozehrávku. Je jasné, že nikdo nechce udělat fatální chybu, která by vedla k brance.
     
    37:37
    Krauskopfová vypálila od mantinelu příliš nad, domácí se mohou vzadu zkonsolidovat.
     
    38:21
    Další nepřesná přihrávka mohla vést k velikánské možnosti, avšak Kučerové se míček zastavil na hokejce. Olomouc si může pořádně oddechnout.
     
    39:57
    Pavlíková se málem trefila do poloprázdné branky, jenomže z velkého brankoviště mířila mimo. Domácí můžou této šance velmi litovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla znovu zajímavý florbal, který je podpořen výbornou diváckou podporou. Olomouc byla ze začátku aktivnější, jenže Panthers se nakonec dostaly ještě zpět o zápasu. Třetí třetina startuje za pár okamžiků.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 5, Panthers – 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Krauskopfová pálí o pár centimetrů nad branku, domácí se musí v obraně ještě pořádně soustředit. Ještě nemají určitě nic jisté.
     
    41:30
    Pantherky začínají tlačit, domácí se sice snaží o důslednou obranu, ale většina akcí hostů teď zavání brankou. Krauskopfová pálila těsně vedle odkryté části olomoucké branky.
     
    41:58
    Olomouc si bere po sérii nepřesností oddechový čas!
     
    42:41
    Panthers jsou opravdu ve velkém náporu, domácí prozatímní skóre udržují na samé hranici rizika. Pantherkám se daří ve velké pohodě napadat.
     
    43:42
    Pařízková nevěděla komu nahrát, tudíž raději posílá míček obloučkem přes půlku. Pantherky jsou v laufu.
     
    44:32
    Hra se přelévá ze strany na stranu, hlavně domácí však nyní hledají cestu k soupeřově brance marně. Pražanky svou defenzivní činnost vypilovaly k dokonalosti.
     
    45:15
    Grufíková napálila svou střelu pouze do clonící Krauskopfové, Olomouc se musí vrátit na svou polovinu hřiště.
     
    46:47
    Grufíková znovu zkoušela střelu zátahem , jenže její rána mířila stejně jako před chvílí do clonící hráčky. Panthers se pro tuto chvíli ubránili.
     
    47:31
    Panthers drží povětšinou míček na svých holích, pouze jednobrankový náskok Olomouce je pro obrovskou motivací. Hanačky mají logicky problémy s dostatečnou útočnou sílou, když jsou neustále pod tlakem.
     
    48:36
    Kolem olomoucké branky je neustále živo, což ještě zápas neskutečně dramatizuje. Publikum je danou situaci i dost ztichlé.
     
    49:15
    Peterková mířila k dalšímu střeleckému pokusu, avšak pod tlakem se nedostala do dobré a vhodné pozice. Domácí rozehrávají z rohu.
     
    50:17
    Fleischmannová se dostala do parádní šance, jenže její klička už byla navíc. Topolová tak dokázala zasáhnout.
     
    51:09
    Franková je pod velkým vypětím, protože Pantherky vysílají na branku jednu ránu za druhou. Naposledy olomoucká brankařka kryla pokus Slané z větší vzdálenosti.
     
    52:03
    Grufíková byla blízko brance! Její pumelice zátahem však byla trofejí pro Topolovou, která míček vyrazila z šibenice! Olomouc se postupně dostal z náporu soupeře.
     
    53:34
    Panthers tlačí! Franková zatím míčky nachází v skrumáží hráček jen s velkým štěstím.
     
    54:27
    Olomouc se na chvíli dostává z obklíčení, hlavně Pavlíková teď vládne hřišti svou zkušeností.
     
    55:18
    Domácím se daří povětšinou držet míček na svých holích, závěr zápasu je však ještě velice daleko. Pantherky se snaží hrát konstruktivně.
     
    56:24
    A další šance Pantherek! Olomouc hraje v obraně velice srdnatě.
     
    57:53
    Andrea Nováková (PAN) je vyloučena na 2 minuty za nedovolené vrážení, pro Olomouc se naskýtá dobrá příležitost pro udržení stavu.
     
    57:53
    Pantherky si berou oddechový čas!
     
    58:11
    Hosté to zkouší bez brankáře!
     
    59:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc zřejmě potvrzuje svou extraligovou příslušnost! KATEŘINA PETERKOVÁ využívá svou jednu z mnoha dnešních šancí. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 10, Panthers – 8
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 25, Panthers – 21
     
    Olomouc si tímto výsledkem udržuje extraligovou příslušnost i pro příští ročník. Panthers naopak čeká souboj s Elite. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (21:44:06)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 11. Oháňková (Reimerová), 20. Suchánková (Peterková), 29. Oháňková (Pavlíková), 60. Peterková – 9. Kylarová, 35. Hubáčková (Krauskopfová)


    FBS Olomouc: Franková (Králová) – Peterková, Václavíková, Sedláková – Reimerová, Pavlíková, Suchánková – Pařízková, Oháňková, Zamazalová – Mošťková, Sklenářová, Fleischmannová – Kylarová, P. Grufíková.
    Panthers Praha: Topolová (Horňáková) – Rosmusová, Kučerová, Klvaňová, Škopánová, Šusterová – Lochmannová, Slaná, Hubáčková – Šarochová, Bedleková, Kylarová – Krauskopfová, A. Nováková, Bernardová.

    Rozhodčí: Michaela Konečná, Veronika Wienerová

    Diváci: 139
    Olomouc 4 2 Panthers
    #1 Sobota 11.03.2017 • 20:30
    Panthers - Olomouc 6:1
    #2 Neděle 12.03.2017 • 15:00
    Panthers - Olomouc 4:5
    #3 Sobota 18.03.2017 • 17:30
    Olomouc - Panthers 3:1
    #4 Neděle 19.03.2017 • 15:00
    Olomouc - Panthers 4:5 po s.n. (1:2)
    #5 Středa 22.03.2017 • 18:15
    Panthers - Olomouc 2:4
    #6 Pátek 24.03.2017 • 19:30
    Olomouc - Panthers 4:2
    bahis siteleri