Bosna – Česko 2:1 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
2:1 (1:0)
Česko
Sobota 25.03.2017, 15:00 • Stadium Etno Selo Stanisići, Bijeljina • Kvalifikace mistrovství Evropy do 17 let • Skupina 7
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. Budu se ale těšit u dalších on-line přenosů, například již v 18:00 u zápasu mezi Švédskem a Běloruskem. Na shledanou! (16:45:29)
     
    Druhé kvalifikační utkání české reprezentace do 17 let je u konce. Vítězství dnes slaví domácí Bosna, která se v desáté minutě dostala do vedení díky vlastnímu gólu Davida Heidenreicha. Po poločasové přestávce Češi určitě chtěli bojovat o vyrovnání, nicméně v 69. minutě se z pokutového kopu prosadil Dobrica Tegeltija a naděje na bodový zisk byl ztraceny. V 80. minutě už totiž Pavel Hezoučký pouze snížil.
     
    80+5
    Konec zápasu.
     
    80+4
    Místo útočení se Češi museli soustředit na defenzívu. Gazibegovićovo zakončení však Jana Nejedlého vůbec neohrozilo.
     
    80+3
    Další žlutá karta. Tentokrát ji vidí Jasmin Kršić (BSN), který až moc dlouho čekal s odkopem od brány.
     
    80+2
    Emoce jsou v plném proudu a Dobrica Tegeltija (BSN) inkasuje kartónek žluté barvy. Stejným způsobem je však následně potrestán i Matěj Majka (CZE).
     
    80
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor! Koncovka zápasu ještě může být dramatická. Majka dokázal najít lépe postaveného PAVLA HEZOUČKÉHO, který přesným zakončením pokořil domácího brankáře.
     
    79
    Těsně před rozehráním rohového kopu Česka přichází poslední střídání. Pozici Džaniho Salčina zaujme Enio Zilić.
     
    76
    Daniel Horák sice rozehrával volný kop, ale výsledkem byl pouze protiútok Bosny, který zakončoval Omerović. Jeho střela byla zablokována.
     
    75
    David Píchal (CZE) byl nedovoleně zastaven Nemanjou Vješticou (BSN). Následná rozepře končí žlutou kartou pro oba aktéry.
     
    73
    Korigovat nepříznivé skóre se pokusil Pavel Hezoučký, kterého dobrou přihrávkou z volného kopu našel Horák. Zakončení však neletělo do brány.
     
    69
    Bosna právě vstřelila branku!
    Pokutový kop domácí reprezentace si vzal na triko DOBRICA TEGELTIJA, který v pohodě překonává brankáře Nejedlého. Tohle nevypadá vůbec dobře
     
    68
    Navíc je faul Davida Heidenreicha (CZE) odměněn žlutou kartou.
     
    68
    Nešťastníkem dnešního zápasu se stává David Heidenreich, který teď v pokutovém území fauloval Šikanjiće a Bosna získává pokutový kop.
     
    67
    Píchal si zaběhl za obranu Bosny, ale výsledkem je pouze ofsajd hostujícího záložníka. Dopředu se mohou vydat svěřenci kouče Malkočeviće.
     
    66
    Záhy po nepřesné střele Ostráka je střídán Adam Alexandr, jehož pozici zaujal Matěj Majka.
     
    62
    Volný kop českého týmu rozehrál Adam Alexandr, nicméně jeho přihrávka nedoputovala ke spoluhráči českého záložníka.
     
    61
    Bosňané si stále častěji pomáhají fauly. Dalším se provinil Omerović, který důrazně zastavil Davida Píchala. K ohrožení brány se ale Češi nedostávají.
     
    57
    Igor Savić (BSN) se dopustil tvrdšího faulu a je penalizován žlutou kartou.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 10. Heidenreich (vla.), 69. Tegeltija (pen.) – 80. Hezoučký

    Karty:   28. Imamović (BSN), 57. Savić (BSN), 75. Vještica (BSN), 80+2. Tegeltija (BSN), 80+3. Krsić (BSN) – 18. Ostrák (CZE), 68. Heidenreich (CZE), 75. Píchal (CZE), 80+2. Majka (CZE)


    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:13.
    Bosna a Hercegovina: Kršić – Gazibegović, Sadiku (C), Vještica, Tegeltija – Santrač, Salčin (79. Zilić) – Imamović (48. Sejdović), Omerović, Savić – Mehanović (55. Šikanjić)
    Náhradníci: Perković – Zilić, Kurbegović, Božić, Šikanjić, Sejdović, Marušić

    Česko: Nejedlý – Šíma (C), Heidenreich, Míka, Horák – Kohút (48. Hönig), Solil, Alexandr (66. Majka), Píchal – Kušej (48. Hezoučký), Ostrák
    Náhradníci: Pecháček – Hezoučký, Fisl, Majka, Macháček, Plecitý, Hönig

    Rozhodčí: Horatiu Fesnic (ROU) – Alexandru Cerei (ROU), Jan Vries (NED)
    thejrc.org