VC Austrálie Vítěz: S. Vettel (Ferrari) (kon.)
konec
Velká cena Austrálie

Vítěz: S. Vettel (Ferrari)

Neděle 26.03.2017, 07:00 • Okruh: Albert Park, Melbourne, Austrálie • Formule 1
     
    Další Velká cena je na programu 9. dubna, kdy se na okruhu v Šanghaji pojede Grand Prix Číny. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký nedělní den. (08:57:52)
     
    Máme za sebou úvodní podnik letošní sezony. Velkou cenu Austrálie opanoval Sebastian Vettel, který zaznamenal 43. vítězství v kariéře. Nepřekonal jej ani Lewis Hamilton, který dojel druhý. Stupně vítězů pak uzavřel Valtteri Bottas, jemuž se premiéra v barvách Mercedesu hodně povedla. Kdo naopak nemůže být spokojen, je stáj McLaren. Dlouho to vypadalo, že Fernando Alonso získá alespoň jeden bod za desáté místo, ovšem v závěru Grand Prix o něj přišel. Zklamáním je určitě také předčasný konec miláčka domácího publika Daniela Ricciarda.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Austrálie: 1. Vettel, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Räikkönen, 5. Verstappen, 6. Massa, 7. Pérez, 8. Sainz, 9. Kvjat, 10. Ocon. Závod nedokončili Grosjean, Palmer, Ericsson, Ricciardo, Stroll a Alonso.
     
    Konec závodu.
     
    57
    SEBASTIAN VETTEL jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Austrálie. Druhý dojel trojnásobný mistr světa Lewis Hamilton a třetí jeho týmový kolega Valtteri Bottas.
     
    57
    Jezdci najeli do posledního kola a Sebastian Vettel si jede pro vítězství ve Velké ceně Austrálie!
     
    56
    Do konce závodu zbývají dvě kola. Pokud se nestane něco mimořádného, vyhraje v Albert Parku Sebastian Vettel. Ferrari v Melbourne ukázalo, že by mohlo být hodně velkým konkurentem Mercedesu.
     
    55
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Räikkönen, 5. Verstappen, 6. Massa, 7. Pérez, 8. Sainz, 9. Kvjat, 10. Ocon.
     
    54
    Fernando Alonso zajel ke svým mechanikům a těsně před koncem Velké ceny Austrálie i on předčasně odstupuje. Zlepšení ze strany McLarenu se tak v Melbourne nekonalo.
     
    53
    1:26.711. To je čas aktuálně nejrychlejšího kola závodu, který má na svědomí Daniil Kvjat. Rus momentálně krouží na osmém místě.
     
    52
    Esteban Ocon zkušeně předjel Fernanda Alonsa, kterého vzápětí "šmiknul" také Nico Hülkenberg, který se zapojil do tohoto předjížděcího manévru. Alonso tak během pár vteřin vypadl z bodované desítky.
     
    51
    Ve třetím sektoru vlaje žlutá vlajka, ale co je příčinou, nelze v tuto chvíli odhadnout.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Räikkönen, 5. Verstappen, 6. Massa, 7. Pérez, 8. Kvjat, 9. Sainz, 10. Alonso.
     
    48
    Pro fanoušky Red Bullu a troufám si tvrdit i formule 1 obecně je velká škoda, že Daniel Ricciardo musel odstoupit z domácí Velké ceny. Mnoho fanoušků bylo jistě zvědavo, jestli před vlastním publikem dokáže prohnat piloty Mercedesu a Ferrari.
     
    47
    Závěr Velké ceny Austrálie se blíží, do konce závodu zbývá jedenáct kol. Sebastian Vettel teď musí trochu zpomalit, protože se vyhne závodníkům o kolo zpět.
     
    46
    Experti před začátkem sezony předpovídali, že hlavním konkurentem Mercedesu v letošní sezoně bude Ferrari. V Albert Parku se tato premisa zatím potvrzuje. První je totiž Vettel, za ním krouží Hamilton s Bottasem a kvartet uzavírá Kimi Räikkönen.

    Michal Šandor

    bahis siteleri