Philadelphia – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Columbus 2:1 (po pr.) | Montreal – Florida 6:2 (kon.)
Tampa – Detroit 5:3 (kon.) | Boston – Dallas 2:0 (kon.) | Nashville – Toronto 1:3 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 4:3 (po pr.) | Minnesota – Ottawa 5:1 (kon.) | Edmonton – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
San Jose Sharks
Pátek 31.03.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:37
    Martin Jones už je venku z brány a San Jose Sharks to zkoušejí se šesti muži na ledě.
    53:59 Joe PAVELSKI - 3:2
     
    53:59
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, přeci jen se ještě Sharks nadechují a dostávají se zpátky do zápasu, alespoň tedy po výsledkové stránce. Přestože hosté ve třetí periodě neměli moc šancí, tentokrát se prosazují z poměrně zajímavé situace. Ta vůbec nevypadala nebezpečně, ale kapitán San Jose JOE PAVELSKI pěkně tečoval kotouč před zraky Cama Talbota a puk se najednou třepal v síti. Zamířil někam pod horní tyčku. Co je však pro další vývoj zajímavé, skóre je znovu o jedinou přesnou trefu a trenér DeBoer může ještě plánovat taktiku, jak dostat svůj tým do prodloužení. Asistence: Marc-Edouard Vlasic, Jannik Hansen.
    47:51 Patrick MAROON - 3:1
     
    47:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Důležitá branka pro Oilers ve třetí třetině, teď to budou mít Sharks hodně těžké, aby se dostali výsledkově zpátky do zápasu. Edmonton byl od startu poslední části aktivnější a teď se mu to vyplatilo. Hned po vhazování na pravém kruhu Olejáři rozjeli povedou akci, která končí druhou trefou PATRICKA MAROONA v zápase. Russell vyslal střelu z dálky a šikovný útočník domácího týmu ji tečí dostal za záda Martina Jonese. Ten těžko mohl něco dělat, vůbec netušil, kam neposedný puk letí. Asistence: Kris Russell.
     
    39:51
    Před koncem druhé třetin je tu vyloučení na obou stranách. Patrick Maroon a Joe Pavelski dostávají menší tresty za hrubost a budou si tedy muset posedět na trestné lavici.
     
    39:44
    A hned poté v samostatném úniku Leon Draisaitl, avšak trefil pouze tyčku. Teď mají Žraloci i hodně štěstí, že neinkasovali třetí branku.
     
    39:28
    Veliká možnost pro McDavida. Domácí kapitán se hned po buly protáhl do samostatného zakončení a Jones měl co dělat, aby ho zastavil.
     
    36:03
    Martin Jones zachránil San Jose v situaci, kdy už to se Žraloky nevypadalo vůbec dobře. Milan Lucic dorážel puk na brankovišti a moc nechybělo, aby jej poslal až za brankovou čáru.
     
    34:36
    Jsou tu další komplikace pro Žraloky. San Jose si zahraje oslabení, protože hned po vhazování rozhodčí viděli sekání Joe Thorntona. Ten je tím pádem odeslán na trestnou lavici a uvidíme, co si Edmonton připraví na další početní výhodu.
     
    28:15
    Tak pozor, nakonec to není trest pro Sekeru, jak se původně zdálo, ale právě pro aktivního Melkera Karlssona. Ten od rozhodčího inkasuje menší trest za držení soupeřovy hole. Takže naopak šance pro Olejáře.
     
    24:09
    Je tu menší bitka mezi Adamem Larssonem a překvapivě útočníkem Sharks Jannikem Hansenem. Obránci Oilers se nelíbilo, jak hráč San Jose za brankou srazil Talbota, a tak vyrazil oplácet. Oba hokejisté dostávají pětiminutové tresty za rvačku.
     
    23:06
    Druhá početní výhoda San Jose Sharks v utkání, na trestnou lavici je odeslán hráč Oilers Anton Slepyšev za krosček. Bude doufat, že jeho pobyt za katrem neskončí o něco dříve.
    17:28 Connor MCDAVID - 2:1
     
    17:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže pozor, místo využité přesilovky San Jose je tu branka Edmontonu v oslabení. Kapitán domácích CONNOR MCDAVID znovu ukázal, jak má rychlé nohy i ruce. Když obrana kalifornského týmu nedávala chvilku pozor, uprchl do příležitosti a nezaváhal. Krásně si povodil brankáře Martina Jonese, pak už se mohla hala radovat. Edmonton poprvé v zápase vede a ještě před koncem úvodní dvacetiminutovky se mu tedy povedlo otočit výsledek na svou stranu. Teď je zase na San Jose, aby zabralo. Asistence: Oscar Klefbom, Drake Caggiula.
     
    16:36
    Sotva skončil trest pro hostujícího hokejistu, zahraje si přesilovku San Jose. Kassian posílá Edmonton do oslabení, protože hákoval soupeře a je tedy nucen si odsedět dvě minuty za katrem.
     
    14:26
    Následuje komerční přestávka, ještě před ní se ale bude vylučovat. Dvě minuty za zdržování hry dostává obránce San Jose Brenden Dillon, protože poslal puk přes mantinel pryč bez doteku. Takže je tu první edmontonská přesilovka.
    10:22 Patrick MAROON - 1:1
     
    10:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Zhruba v polovině první třetiny máme srovnáno. Žraloci si vedení o jednu branku příliš neužili, protože poprvé dnes dávali menší pozor před svým gólmanem a hned se jim to nevyplatilo. Vše začalo u Talbota, který vyslal na spoluhráče dopředu luxusní dlouhou nahrávku. K té se následně dostal mladý kapitán Oilers Connor McDavid, který podobně pěkným pasem vybídl ke skórování PATRICKA MAROONA. Střelec branky už neměl moc těžkou práci, protože Jones byl zrovna u opačné tyčky. Pohledná útočná akce. Asistence: Connor McDavid, Leon Draisaitl.
     
    03:35
    Letestu v první větší možnosti Oilers. Jenže když mu mířil puk na hokejku k levé tyčce před polovinu prázdné branky, nedokázal jej přesně trefit a bylo po šanci.
    01:01 Jannik HANSEN - 0:1
     
    01:01
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to byl hodně rychlý začátek v podání hostujícího celku, který, jak se zdá, začal zase hrát svůj hokej. Už po úvodním vhazování předvádějí hráči San Jose aktivní hru a tady je pro ně sladká odměna. Nastřelený puk z dálky dokázal těsně před brankářem Camem Talbotem bekhendovou dorážkou usměrnit do svatyně JANNIK HANSEN, jenž se trefuje podruhé v dresu Žraloků. Teď bude na Edmontonu, aby rychle zaregoval, pokud nechce, aby mu soupeř pláchl hned na začátku do většího náskoku. Asistence: Paul Martin.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Maroon (McDavid, Draisaitl), 18. McDavid (Klefbom, Caggiula), 48. Maroon (Russell) – 2. Hansen (P. Martin), 54. Pavelski (Vlasic, Hansen)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Benning – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Slepyšev.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hansen, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Marleau, M. Karlsson – Sörensen, Hertl, J. Ward – Donskoi, Tierney, Meier.

    Rozhodčí: Meier, Rehman – Shewchyk, Brisebois

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri