Detroit – Toronto 4:5 (kon.) | Tampa – Montreal 1:2 (po pr.) | Philadelphia – New Jersey 3:0 (kon.)
Carolina – Dallas 0:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 4:2 (kon.) | Edmonton – Anaheim 3:2 (po pr.)
Chicago – Boston 2:3 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 2:4 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:1 (kon.)
Pittsburgh – Carolina 3:2 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:5 (1:0, 1:3, 2:2)
Toronto Maple Leafs
Neděle 02.04.2017, 01:00 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:15 Mike GREEN - 4:5
     
    59:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak ještě tu možná budeme mít drama. Domácí se nahrnuli do pásma, Andersen se trochu delší dobu sbíral z ledu a tyto pohyby navíc mu možná znemožnily lépe zareagovat na střelu MIKEA GREENA. Ten ranou z první trefil tyčku, od které se puk odrazil do Andersenova betonu a pak teprve skončil za brankovou čárou. Asistence: Dylan Larkin, Darren Helm.
    58:51 Auston MATTHEWS - 3:5
     
    58:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A možná k tomu ani nedojde. Hosté vyvinuli obrovský tlak, AUSTON MATTHEWS nejprve neuspěl, ale puk se k němu vrátil a druhý pokus už byl úspěšný, puk zaplul přesně k tyčce. Asistence: Brian Boyle.
    57:34 James van Riemsdyk - 3:4
     
    57:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale hostům vyšlo na jedničku. Důraz v útočném pásmu se vyplatil a Toronto zase vede. Po nahození od modré čáry se na brankovišti zorientoval JAMES VAN RIEMSDYK a z bekhendu s trochou štěstí propasíroval puk mezi Howardovými betony. Asistence: Nazem Kadri, Jake Gardiner.
    54:41 Niklas KRONWALL - 3:3
     
    54:41
    Detroit právě vstřelil branku!
    A to se teď nepovedlo, je srovnáno. Po dlouhém náporu objel Zetterberg hostující branku, naservíroval přesnou přihrávku před brankoviště, kde si sjel NIKLAS KRONWALL, a jelikož se Andersen nestačil přemístit, stačilo mu pouze trefit odkrytou část branky – 3:3. Asistence: Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist.
    36:42 Nick JENSEN - 2:3
     
    36:42
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po buly se puk dostal na hůl NICKA JENSENA, ten si najel na střed, první pokus mu Andersen sice vyrazil, ale dorážka už skončila za brankovou čárou. Trenér hostů ještě zkusil challenge, zda se nejednalo o nedovolené bránění brankáři, sudí však brzy potvrdili gól a snížení Detroitu na 2:3. Asistence: Henrik Zetterberg.
    35:08 William NYLANDER - 1:3
     
    35:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Z protiútoku tak udeřilo na druhé straně. WILLIAM NYLANDER si s pukem na holi najel zprava do pozice, v kruhu pro vhazování si počkal a poté ve správný okamžik poslal nechytatelný pokus za Howarda – 1:3! Asistence: Auston Matthews, Roman Polák.
    33:53 Mitchell MARNER - 1:2
     
    33:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto otáčí výsledek a už vede. Rozhodčí nejprve přehlédli hru vysokou holí, aby pak přišla dlouhá přihrávka na volného MITCHELLA MARNERA, který své sólo zakončil střelou pod horní tyčku. Asistence: Connor Carrick.
    22:56 Auston MATTHEWS - 1:1
     
    22:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Už je ale vyrovnáno a to trochu nečekanou střelou. Puk do jízdy totiž dostal AUSTON MATTHEWS a i když už byl ve velmi nevýhodném úhlu, našel mezírku mezi tyčkou a Howardem a propasíroval puk za brankovou čáru. Asistence: Leo Komarov, Nikita Zajcev.
    14:50 Gustav NYQUIST - 1:0
     
    14:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí tým jde do vedení. Do pásma zavezl puk Nielsen, přenechal jej do jízdy GUSTAVU NYQUISTOVI a ten střelou přes clonící hráče nedal Andersenovi žádnou šanci. Ten mohl jen doufat, že ho puk trefí, neviděl absolutně nic. Asistence: Frans Nielsen, Nick Jensen.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 15. Nyquist (Nielsen, Jensen), 37. Jensen (Zetterberg), 55. Kronwall (Zetterberg, Nyquist), 60. Green (D. Larkin, Helm) – 23. Matthews (Komarov, N. Zajcev), 34. Marner (C. Carrick), 36. W. Nylander (Matthews, R. Polák), 58. J. van Riemsdyk (Kadri, Gardiner), 59. Matthews (Boyle)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Jensen, DeKeyser, Kronwall (A), Green, Ouellet, Russo – Nyquist, Zetterberg (C), Tatar – Abdelkader (A), D. Larkin, Athanasiou – Sheahan, Nielsen, Helm – D. Miller, Street, Nosek.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – R. Polák, Hunwick (A), C. Carrick, Rielly, N. Zajcev, Gardiner – W. Nylander, Matthews, Hyman – Co. Brown, Kadri, Komarov (A) – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Kapanen, Boyle, M. Martin.

    Rozhodčí: Hanson, Joannette – Brisebois, Galloway
    thejrc.org