Rostov – FK Krasnodar 0:0 (kon.) | Spartak – Orenburg 3:2 (kon.)
konec
FK Rostov
0:0 (0:0)
FK Krasnodar
Pondělí 03.04.2017, 18:30 • Stadion Olimp - 2, Rostov. Kapacita: 15,840. • Ruská Premier Liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:28:59)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:13.
     
    Zasloužená bezbranková remíza pro oba týmy. Největší šanci měl již v prvním poločase Christian Noboa, který trefil vzdálenější tyč Kricjukovy branky. Následně se nedostal k dorážce Poloz ani Azmoun. Ve druhém poločase se přitvrdilo v osobních soubojích, což dokazují i žluté karty na straně Krasnodaru. V útočné fázi se ale nic nezměnilo. Brankáři se dnes příliš nezapotili a přesto si připisují vychytanou nulu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Neuznaná branka hostů pro ofsajd
     
    90+3
    Přece jen se dnes podíval míč do sítě. Smolov si naběhl na přesný pas za obranu, první střelou ještě neuspěl, ale od brankáře se odrazil balon znovu přímo na kopačku hostujícího útočníka, který už poslal míč do sítě. Vše je ale zbytečné, protože již bylo pískáno. Ofsajd. Za zakončení dlouho po odpískání vidí Smolov ještě žlutou kartu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Marko Simić, přichází Choren Bajramjan.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Vjačeslav Podběrezkin.
     
    90
    Claesson byl příliš agresivní při napadání rozehrávky domácího celku. Do útoku tak mohou jít v závěru hráči sedmého týmu tabulky.
     
    89
    Rostov mohl jít do přečíslení, ale Jerochin zazdil rychlou akci. Potáhl balon do středu pole, příliš dlouho otálel s přihrávkou a poté se již hosté stačili vrátit.
     
    88
    Rozběhnutý Bucharov ještě stačil zastavil rychlý pas za obranu, byl však obklopen dvěma obránci, navíc sám hraje jen za brankovou lajnu a nebude z toho ani rohový kop.
     
    87
    Jerochin si pomohl ve hlavičkovém souboji loktem a musí odevzdat balon hostujícímu týmu.
     
    86
    A naopak na druhé straně nebyl daleko od přesného centru Petrov. Hra se velmi rychle přelévá ze strany na stranu. Končí však většinou před šestnáctkou.
     
    85
    Střídající Bucharov oživil domácí útok, ale nedaří se mu dostat do dobré střelecké šance. Nyní mu na poslední chvíli ustřelil míč od kopačky Martynovič.
     
    84
    Pokračuje boj ve středu pole. Ani jeden tým se nemůže dostat k blízkosti pokutového území. Zdá se, že více byl má domácí celek, ale ani on není dostatečně přesný ve finální fázi.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut zápasu pro oba týmy, aby střelenou brankou zvrátily skóre na svou stranu a tím získaly i tři potřebné body do tabulky.
     
    81
    Claesson se už už rozebíhal na levém kraji. Míč mu však na poslední chvíli odskočil od kopačky za postranní lajnu.
     
    80
    Pereyra chtěl příliš rychle rozehrát standardní situaci po faulu na Smolova a dostává žlutou kartu.
     
    79
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Pavel Mamajev, přichází Joãozinho.
     
    78
    Po Polozově vybojovaném rohovém kopu si musel počínat přesně Kricjuk, který se vydal za centrovaným míčem, ale vše zvládl s bravurou.
     
    77
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Marko Děvič.
     
    76
    Domácí už se snaží co nejrychleji a nejjednodušeji dostat do pokutového území. To se podařilo na pravé straně Polozovi, ale z velkého úhlu nebyl přesný.
     
    75
    Claesson dnes nebyl příliš vidět, ale nyní se dostal k balonu před vápnem soupeře. Ještě přistrkával hlavou míč rozběhnutému Smolovovi, ale nebyl přesný.
     
    74
    Po faulu na Jerochina domácí rozehrávali volný přímý kop. Centr však nebyl příliš přesný a tak měla hostující obrana usnadněnou práci.
     
    73
    Také Krasnodar chce zápas rozhodnout. Ve středu pole se uvolnil Kaboré, následně centroval do vápna, ale tam byl nejvýše Terentěv.
     
    71
    Hosté se vrhli do agresivního napadání, ale paradoxně jim to více uškodilo. V útoku měl totiž spoustu místa střídající Bucharov, který si obhodil obránce a pálil na přesní tyč. Kricjuk byl připraven.
     
    70
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Sardar Azmoun, přichází Alexandr Bucharov.
     
    69
    Dmitrij Poloz byl v nebezpečném náběhu za obranu. Poslední, kdo mohl ještě domácího útočníka zastavit, Martynovič, hrál už pod tlakem, ale nakonec dokázal balon dostat ke Kricjukovi.
     
    67
    Domácí celek se chtěl dostat do dobré pozice pravou stranou, ale tam je dnes dobře hrající Ramírez, který odvrací nebezpečí.
     
    65
    Ve druhém poločase se výrazně přitvrdilo v soubojích, ale nyní zůstal na trávníku Jerochin po vlastním zavinění. Při kličce upadl, ale po příchodu lékařů už se zvedá z hrací plochy.
     
    64
    Před rozehráním rohového kopu byl povalen na zem Kudrjašov. Po zásluze získává žlutou kartu Martynovič.
     
    63
    A ten nebyl vůbec špatně kopnutý. Azmoun měl dostatek místa, ale balon netrefil přesně a tak šli hosté do přečíslení. Po velmi rychlém přechodu až do vápna domácího celku zakončoval Mamajev, ale jeho střela byla na poslední chvíli zablokovaná.
     
    62
    Hra se po několika šancích na obou stranách lehce uklidnila. Stále se však cpe více do útoku domácí celek, který nyní vybojoval rohový kop.
     
    60
    Přesně po hodině hry možná hosty zachránil odpískaný ofsajd. Ze strany se už už hnal k brankáři Poloz, ale najednou se ozvala píšťalka.
     
    59
    Naopak do rychlého protiútoku mohli jít hráči Krasnodaru. Po průnikové přihrávce se dostal k balonu na levém kraji pokutového území Mamajev. Madveděv byl však včas u soupeře a ten ho napálil do ruky.
     
    58
    Gatcanova střela byla tečovaná a tak měli domácí ještě k dispozici rohový kop. S tím si ale už hostující obrana poradila.
     
    57
    Ve druhém poločase jsou aktivnější směrem dopředu hráči Rostova. Nyní to zkoušel na pravém kraji Kalačev, ještě našel ve středu pole Gatcana. Jeho střela zpoza vápna vyletěla jen vedle tyče.
     
    56
    Obrana Krasnodaru zastavila střelu Poloze z hranice vápna. U balonu ale zůstali domácí a hned tady byla další příležitost. Z pravého kraje cpal míč před Kricjuka Noboa, ale míč jen proletěl vápnem bez doteku hráčů.
     
    55
    Také Krasnodar se ozval v útoku. Po nepřesném centru z pravé strany však končí balon jen nad brankou.
     
    54
    Nyní byl u balonu Azmoun. Domácí útočník se hnal na hostující branku z levé strany, měl balon na své silnější pravé noze, ale střelou na zadní tyč nepřekvapil Kricjuka.
     
    53
    Poloz ve velké šanci. Jen několik centimetrů ho dělilo od samostatného zakončení z bodu pro pokutový kop. Na přihrávku však nedosáhl ani ve skluzu.
     
    53
    Nyní si při napadání pomohl lehkým přistrčením Mevlja. Hosté tak mohou rozehrát postupný útok z klidové pozice.
     
    52
    Také hosté se však stačili přesunout do obrany a rychlá akce domácího týmu končí bez zakončení.
     
    50
    Domácí obrana se musela koncentroval na pas z pravé strany. Terentěv společně s Kudrjašovem vše zvládli a mohou poslal útočníky do brejku.
     
    49
    Simiče lehce podkopl zezadu Smolov. Domácí obránce však zůstává několik sekund s nepěknou grimasou na trávníku. Po chvíli se ale zvedá a bude pokračovat ve hře.
     
    48
    Stanislav Kricjuk musel z branky. Před dobíhajícím Azmounem však s přehledem balon chytl do rukavic.
     
    47
    Druhý poločas rozehráli ze středového kruhu hráči domácího celku. Hosté šli aktivně napadat, ale domácí rozehrávka byla přesná a nedala šanci soupeřům získat balon.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:34.
     
    První pětačtyřicetiminutovku ovládly obrany. Není divu, když se proti sobě postavil první a šestý tým s nejlepší defenzivou v celé lize. Ojedinělou šanci měli domácí, když z velké dálky nastřelil Noboa tyč, k následné dorážce se nedostal Poloz ani poté Azmoun. Krasnodar musel sáhnout již ve dvanácté minutě k vynucenému střídání. Zraněného Vitalije Kalešina musel nahradit na hrací ploše Sergej Petrov.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Už v nastaveném čase domácí fanoušci vyhecovali Rostov ještě k jednomu útoku. Granqvist byl však v pokutovém území sražen k zemi a domácí kontr končí bez střely.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    44
    Minutu před pauzou to zkoušel středem trávníku hostující Pereyra, ale jho prudká přihrávka nenašla rozběhnutého Smolova.
     
    43
    Ani jeden tým nechce v závěru poločasu udělat chybu a tak se hraje velmi opatrně. Domácí se však drží na útočné polovině.
     
    42
    Domácí byli v dobrém počtu v pokutovém území, ale ještě před šestnáctkou podklouzl v klíčovou chvíli Jerochin a celá akce končí bez zakončení.
     
    41
    Kaboré je prvním potrestaným. Rukou zasáhl soupeře při napadání a vidí žlutou kartu.
     
    40
    Po pravém kraji se snažil prosadil střídající Petrov, ale ještě před centrem do šestnáctky mu utekl balon za postranní lajnu.
     
    39
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Krasnodar v posledních minutách více drží míč na kopačkách, ale nemůže se dostat až do zakončení.
     
    37
    Rostov se znovu zatahuje do obrany a čeká na počínání soupeřů. Po faulu u středové lajny mohou hráči Krasnodaru rozehrát z klidové pozice.
     
    36
    Nyní se musel soustředit na obranný zákrok Martynovič, který byl posledním hráčem. Přihrávku Poloze na rozběhnutého Azmouna stačil pokrýt.
     
    35
    Na prudký centr z pravé strany si vyskočil jen Medveděv, který bere balon do rukavic a celá akce tím končí.
     
    34
    Hostům to zatím v útoku příliš neklape. Smolov byl s balonem za obranou, ale stačil se k němu vrátit Mevlja a lehce ho rozhodil. Střela tak jde daleko od branky.
     
    33
    Úvodní dvacet minut zápasu patřilo jednoznačně hostům, ale po velké šanci Rostova se také domácí dostávají více k balonu.
     
    31
    A Rostov je znovu v útoku. Granqvist si musel pomoci odkopem do zámezí. Tím ale akce domácího celku neskončila. Poloz si nabíhal na tečovanou přihrávku do vápna, ale před něho se postavil Terentěv, který mu zamezil postupu k míči.
     
    30
    I po půlhodině hry stále čekáme na první branku zápasu. Nejblíže k ní měli domácí, který Noboa trefil tyč.
     
    29
    Kudrjašov zůstal ležet na trávníku po nepříjemném skluzu Smolova. Hostující útočník to nyní s důrazem přehnal, ale žlutou kartu zatím nevidí.
     
    28
    Smolov si neporadil s přihrávkou po levém kraji. Hostující útočník byl těsně bráněn a nakonec sám poslal míč do zámezí.
     
    27
    Po několika šancích domácího celku se dostává ke slovu také Krasnodar. Na přesný pas do vápna si nabíhal Mamajev, ale balon mu na poslední chvíli uskočil od kopačky.
     
    25
    Ani nyní se nemohou domácí radovat. Azmoun vyhrál hlavičkový souboj pro zcela volného Poloze. Ten měl dostatek času, ale jeho střela končí jen v boční síti.
     
    24
    Probudilo se také publikum, které najednou žene svůj tým do útoku. Po kličce střílel z velkého úhlu Noboa, ale ani on netrefil branku.
    22. Velká šance Rostova nekončí úvodní brankou
     
    22
    První větší závar před Kricjukem! Nejprve pálil z velké dálky Noboa, ale trefil jen spojnici tyče a břevna. Následně mohl dorážet Poloz a Azmoun, ale ani jeden se pořádně k míči nedostal.
     
    21
    Rostov ale z rozehrávky volného přímého kopu nic nevytěžil. Dlouhý balon tečoval na zadní tyči Jerochin, ale mezi tři tyče se netrefil.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry je tady snad první faul také Krasnodaru. Postaral se o něj Kaboré, který zboural ve středu pole rozběhnutého Gatcana.
     
    19
    Rostov se zatím nikam nežene, nechává hrát soupeře, který se ale nemůže dostat ani do vápna. Obrana domácího celku zatím funguje perfektně.
     
    18
    Domácí celek musí sahat k faulům, aby zastavil tlak soupeře. Nyní jeden takový musel vytáhnout Jerochin. Akce Krasnodaru tam může pokračovat rozehrávkou.
     
    17
    V šesti se vrhli hosté do útoku. Měli vše ve svých rukou, ale Mamajev zcela zazdil velkou příležitost nepřesnou přihrávkou.
     
    16
    Znovu faul domácího celku na útočné polovině. Po dlouhém autu do vápna se provinil Poloz.
     
    15
    Tentokrát už domácí zůstali po zisku u míče. Na pravé straně došel až k rohovému praporku Kalačev, odrazil míč v tísni alespoň o soupeře a bude z toho autové vhazování.
     
    14
    Sardar Azmoun se provinil proti pravidlům nedovoleným zákrokem při napadání hostující rozehrávky.
     
    12
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Vitalij Kalešin, přichází Sergej Petrov.
     
    11
    Krasnodar znovu dlouho držel balon na svých kopačkách, ale nic z toho nevytěžil. Neefektivní kombinace končí hodně nepřesnou střelou Smolova.
     
    10
    Rostov se zmocnil autového vhazování hostujícího celku. Po několika krátkých přihrávkách ale o balon přichází a musí se vracet do obrany.
     
    9
    Claesson se mohl zapsat do statistik dnešního zápasu. Po přesném přiťuknutí do vápna měl dobrou šanci, ale netradičním zakončením v pádu netrefil branku.
     
    8
    První střela zápasu. Má jí na svědomí domácí kapitán Gatca, který na nic nečekal a z velké dálky poslal míč na Kricjuka. Ten ve středu brány s přehledem chytá.
     
    7
    Po delším čase se také domácí dostali k útoku. Po nepřesném centru se z ničeho nic mohl dostat k hlavičce Poloz, ale Kricjuk byl u balon o něco dříve.
     
    6
    Boj ve středu pole vyhrál hostující Pereyra, velmi rychle hledal v útoku Smolova, ale hostující útočník se už k přihrávce nedostal.
     
    5
    Úvod zápasu patří Krasnodaru, hosté drží více míč na kopačkách, ale ke střele se ještě neprotlačili.
     
    4
    Noboa zapracoval skvěle směrem dozadu. Nic netušící Kaboré si myslel, že má dostatek času na vytvoření akce, ale ze strany se k němu přihnal Noboa, který mu bere čistě míč.
     
    3
    Také Rostov se poprvé dostal na útočnou polovinu. Poloz šel však příliš agresivně za míčem a pomohl si lehkým faulem, který však hlavní rozhodčí viděl.
     
    2
    Krasnodar měl k dispozici rozehrávku úvodního poločasu ze středového kruhu. Po rychlém napadání domácího celku se však balon dostal až k brankáři Krasnodaru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas jedenadvacátého kola tak může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rostov: Medveděv – Kalačev, Kudrjašov, Terentěv, M. Mevlja, Simić – Noboa, Gaţcan, Jerochin – Azmoun, Poloz.
    Náhradníci: Komissarov, Gošev – Kirejev, Bucharov, Mogilevec, Bajramjan, Sorokin, Prepeliţă, Děvič.

    FK Krasnodar: Kricjuk – V. Kalešin, Martynovič, Granqvist (C), Ramírez – Gazinskij, Kaboré, Pereyra – Mamajev, Smolov, Claesson.
    Náhradníci: Sinicyn – Naldo, Torbinskij, Petrov, Žigulev, Šiškin, Podběrezkin, Joãozinho, Bystrov, Laborde, Wánderson, Komličenko..
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    18.09. 2016 Krasnodar – FK Rostov 2:1
    30.11. 2015 Krasnodar – FK Rostov 2:1
    02.08. 2015 FK Rostov – Krasnodar 0:0
    24.05. 2015 Krasnodar – FK Rostov 2:1
    17.08. 2014 FK Rostov – Krasnodar 0:2
     
    FK Krasnodar

    Po čtvrtém místě v předešlém ročníku Premier ligy se nyní pohybuje Krasnodar na podobných příčkách. Na Zenit a CSKA ztrácí Krasnodar šest bodů, které může do konce sezony ještě dotáhnout. Podobně jako Rostov, tak i Krasnodar byl ještě v osmifinále Evropské ligy. Na španělskou Celtu Vigo si však hráči Rostova ani v jednom zápase nepřišli a tak se nyní mohou soustředit jen na domácí soutěž. I Krasnodar v posledním kole vybojoval jen bezbrankovou remízu, když na domácím hřiště nevyužil proti Ufě velkou herní převahu. Krasnodar se musel v posledních zápasech obejít bez svého nejlepšího střelce, který je zároveň i nejlepším zakončovatelem celé Premier ligy, Fjodora Smolova.
     
    FK Rostov

    Rostov v loňské sezoně obsadil konečné druhé místo hned za moskevským CSKA. Letos to rozhodně není tak slavné. Po odehraných dvaceti kolech se Rostov nachází až na sedmé příčce s odstupem na místa zaručující pohárovou Evropu v příští sezoně. Rostov ještě donedávna byl ve hře v Evropské lize, po vyřazení pražské Sparty měl s ruským týmem problémy také slavný Manchester United, který postoupil jen o jednu branku v součtu dvou zápasů. Po zimní přestávce odehrál Rostov v domácí soutěži tři zápasy a ještě neinkasoval. Dokázal vyhrát však jen jednou, následně z toho byly jen dva bezbrankové výsledky.
     
    Krásné pondělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Ruská nejvyšší soutěž Premier liga pokračuje jednadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Rostova, který před domácím publikem přivítá Krasnodar.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   41. Kaboré (KRS), 64. Martynovič (KRS), 80. Pereyra (KRS), 90+3. Smolov (KRS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:13.
    FK Rostov: Medveděv – Kalačev, Kudrjašov, Terentěv, M. Mevlja, Simić (90+1. Bajramjan) – Noboa, Gaţcan (C), Jerochin – Azmoun (70. Bucharov), Poloz (77. Děvič).
    Náhradníci: Komissarov, Gošev – Kirejev, Bucharov, Mogilevec, Bajramjan, Sorokin, Prepeliţă, Děvič.

    FK Krasnodar: Kricjuk – V. Kalešin (12. Petrov), Martynovič, Granqvist (C), Ramírez – Gazinskij, Kaboré, Pereyra – Mamajev (79. Joãozinho), Smolov, Claesson (90+1. Podběrezkin).
    Náhradníci: Sinicyn – Naldo, Torbinskij, Petrov, Žigulev, Šiškin, Podběrezkin, Joãozinho, Bystrov, Laborde, Wánderson, Komličenko.
    bahis siteleri