Dánsko – Slovensko 0:2 (kon.)
konec
Dánsko
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Slovensko
sk Čtvrtek 06.04.2017, 20:30 • Odense Isstadion • Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ako najlepší hráči zápasu sú vyhlásení brankári. Gratulujeme gólmanom Júliusovi Hudáčkovi a Sebastianovi Dahmovi za dobré výkony. (22:32:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:02
    Naši hokejisti zvládajú záver zápasu a darí sa im eliminovať už všetky prípadné snahy Dánov a strelenie nejakého gólu.
     
    58:05
    Slovensko dalo gól!
    Naši reprezentanti strieľajú dôležitý poistný gól. Spomedzi kruhov sa podarilo vystreliť PATRIKOVI LUŠŇÁKOVI, ktorý šikovnou strelou prekonal gólmana Dahma po prihrávke Libora Hudáčka.
     
    56:36
    Lukáš Cingel sa natlačil dopredu po pravom krídle. Spravil kľučku medzi kruhmi, skúsil to bekhendom, no trafil iba do Dahma.
     
    55:42
    Zbytočné vylúčenie nášho tímu. Dáni zavreli našich v obrannom pásme a Peter Čerešňák úplne zbytočne po páde pri mantineli vzal puk do rukavice a držal ho. Samozrejme, že dostáva oprávnené dve minúty za zdržiavanie hry/zovretie puku.
     
    55:18
    Dánski hráči sa tlačili dopredu. Hojbjerg nahadzoval puk zo stredného pásma. Jeho pokus smeroval na brankára Hudáčka, ktorý podržal puk. Bránka takisto ostala na svojom mieste.
     
    53:21
    Hudáček to skúsil od červenej čiary sám, no na modrej čiare našiel proti sebe postaveného iba dánskeho hráča.
     
    52:40
    Hrnka sa dostal dopredu a snažil sa akosi sa presadiť z modrej čiary, no príliš sa mu to nepodarilo. Dahm nemusel vôbec zakročiť.
     
    50:48
    Naši už opäť hrajú v plnom počte. Slováci si konečne môžu vydýchnuť a v pokoji prestriedať. Dáni sú však čoraz nepríjemnejší a chcelo by to od Slovákov akýsi poistný gól, lebo vedenie 0:1 veľmi nič nezaručuje.
     
    50:14
    Čajkovský napriahol hokejku na ľavom krídle a okamžite vypálil. Jeho strela však smerovala iba na plexisklo.
     
    49:29
    Christensen ostal úplne voľný medzi kruhmi. Nastavil si puk na strelu a zakončoval. Jeho strela smerovala iba do skvelo pripravenej lapačky gólmana Hudáčka.
     
    48:41
    Treba si však dať pozor práve na takéto vylúčenia. Ján Brejčák totiž teraz odchádza na dve minúty na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    48:03
    Dáni počas tejto presilovky zacítili šancu, aby sa im podarilo dostať sa späť do zápasu a takisto určite cítia aj šancu vyrovnať a zmeniť dej tohto zápasu. Treba však pochváliť slovenských hokejistov, ktorí bránia naozaj zodpovedne a fungujú ako jeden tím.
     
    47:36
    Jensen sa dostal k strele z ľavého kruhu. Jeho pokus však smeroval mimo bránky a Július Hudáček teda nemusel zasahovať.
     
    45:38
    Dáni zvýšili aktivitu, my sme pasívni a to je možno aj dôvod, prečo budeme hrať v oslabení. Ivan Švarný nedovolene bránil dánskeho protihráča pred bránkou a odsedí si dve minúty.
     
    44:25
    Trošku sa Slováci ocitli v problémoch, keď pred bránkou bol nepríjemný Meyer a Klarskov. Hudáček však dokázal opäť úspešne reagovať aj s pomocou našich obrancov.
     
    43:34
    Preisinger šikovne nabil na modrú čiaru Mikušovi, ktorý pálil na bránku, no Dahm bol pozorný a podarilo sa mu zakročiť. Naši ostali v pásme a Dahmovi opäť podkúril Čajkovský. Jeho strelu tečoval Vandas, no puk letel vedľa.
     
    41:11
    Dánom sa opäť podarilo trochu ohroziť Hudáčka. Strely z hokejok Jensena a Regina boli síce dobré, no slovenský gólman predviedol úspešné zákroky.
     
    40:37
    Juraj Mikuš vyviezol puk von z obrannej tretiny, ale neskončilo sa to veľmi výhodne. Puk sa nejak záhadne od Dahmovej masky odrazil na ochrannú sieť. Dánsky gólman to berie s úsmevom, teší sa, že vyhlavičkoval toto nahodenie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná tretina už nejaký ten gól priniesla. V 34. minúte skóre otvoril a našich hokejistov do vedenia poslal Libor Hudáček. Možno sa zdá, že stav 0:1 je málo, ale práve naopak. Naši väčšinu času trávia v útočnom pásme a Dánom poriadne strpčujú život. Je to zaujímavé, ostaňte sledovať (čítať) prenos aj v tretej tretine.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:53
    Pre Lauridsena sa naskytla príležitosť vypáliť od modrej čiary. Jeho strela mierne potrápila Hudáčka, ale náš gólman si ponechal status kvalitného gólmana a zakončenie zlikvidoval.
     
    38:32
    Jesper B. Jensen vytlačil puk z obranného pásma veľmi umne. Posunul ho po mantineli, kde v tej chvíli neboli naši hráči a podarilo sa mu teda aj takto jednoducho prekabátiť slovenských hokejistov.
     
    37:50
    Suja si pýtal puk v strednom pásme. Nepodarilo sa mu však správne načasovať svoj pohyb, v hokejovej terminológii timing, a preto puk prenikol iba ku Dahmovi, ktorý rozohrával.
     
    36:42
    Lapšanský individuálne prenikol do útočného pásma, prenechal puk Hrnkovi, ktorý šikovne strieľal. Brankár Dahm si dokázal túto strelu s prehľadom ustrážiť.
     
    36:08
    Hudáček sa snažil opäť istým spôsobom zapracovať do útočnej fázy. Tentokrát si nespracoval prihrávku od Bakoša. Dáni zatiaľ sú po inkasovanom góle nejakí nesvoji a nevyvíjajú nátlak. Slováci môžu teda bez problémov pokračovať vo svojej hre.
     
    33:37
    Slovensko dalo gól!
    Môžeme sa po prvýkrát v tomto zápase radovať! LIBOR HUDÁČEK prekorčuľoval spomedzi kruhov, šiel poza bránku, obtočil sa a následne bekhendom z otočky vystrelil. Urobil to naozaj krásne a šikovne.
    Asistencia: Martin Bakoš, Michal Čajkovský.
     
    32:49
    V útočnom pásme domácich sa naskytla možnosť skórovať. Meyer šikovnou prihrávkou z pravého kruhu adresoval puk medzi kruhy Hojbjergovi s číslom 45, ktorý chcel vystreliť z prvej, no puk poslal iba ponad bránku.
     
    32:12
    Slováci už aktuálne hrajú v pätici, Dravecký je na ľade a opäť sme teda zvládli toto oslabenia bez inkasovaného gólu.
     
    30:52
    Jesper B. Jensen podnikol akciu po pravom krídle. Chvíľami aj chýbal na modrej čiare, keďže jeho prihrávka tadiaľ smerovala a nik ju nezachytil. Dáni sa teda aj vlastnou chybou dostali von z pásma a sekundy ubiehajú, čo je pre nás len a len dobre.
     
    30:01
    Slováci budú hrať v oslabení. Draveckého hákovanie však bolo oprávnené, keďže dánsky hráč sa už rútil sám na Dahma a slovenský hokejista reagoval absolútne správne. Zabránil prípadnému nebezpečnému zakončeniu, nieto ešte gólu.
     
    28:28
    Suja vyrazil dopredu po pravom krídle. Na opačnej strane mal Bartánusa, no rozhodol sa mu neprihrať a vystreliť sám. Strela bola šikovná, no letela vedľa.
     
    27:32
    Dánski hokejisti sa po návrate svojho spoluhráča z trestnej lavice dostali opäť na nejaký čas dopredu a snažia sa niečo vymyslieť. Hudáček zatiaľ nemá prácu.
     
    26:33
    Bakoš si nespracoval prihrávku medzi kruhmi, ale dostala sa ešte na hokejku Libora Hudáčka. Jeho delovka síce mierila dobre, no nemala dostatočnú silu.
     
    26:00
    Naši sa pritlačili blízko k bráne. Hudáček posunul Bakošovi na ľavý kruh. Bakoš však bol v dosť ostrom uhle a jeho strela už nebola taká ohrozujúca.
     
    24:58
    Druhá presilovka pre nás v tomto zápase. Mathias From dostáva dvojminútový trest.
     
    24:33
    Bartánus sa dostal ku krkolomne odrazenému puku. Vypálil spoza ľavého kruhu. Jeho delovka príklepom skončila bezpečne v lapačke dánskeho gólmana.
     
    24:06
    Ďalšia aktivita od našich hráčov. Cingel si spracoval prihrávku na pravom kruhu, priblížil sa k bráne a vystrelil už v podstate z pádu. Dahm si pripísal ďalší zákrok.
     
    23:48
    Andrej Kudrna to skúsil individuálne, aj keď mal proti sebe štvoricu Dánov. Z pravého kruhu jeho strela skončila na plexiskle.
     
    22:22
    Preisinger z ľavého kruhu šikovne našiel pred bránkoviskom nakorčuľovaného obrancu Čajkovského, ktorý je známy svojimi výpadmi. Jeho strela z prvej letela síce do stredu brány, no Dahm mal čo robiť, aby adekvátne zareagoval.
     
    21:38
    Naši podnikli ďalší útok. Brejčák sa dostal k strele z ľavého kruhu. Dahm musel byť veľmi pozorný a nakoniec sa mu aj podarilo bez problémov zastaviť strelu z hokejky slovenského obrancu.
     
    21:13
    Christensen vnikol do útočnej tretiny a snažil sa vytvoriť nejakú zaujímavú akciu. Skončilo sa to pukom na hokejkách našich chlapcov.
     
    20:35
    Cingeľ vyrazil dopredu a šikovnou prihrávkou našiel Kudrnu na pravom krídle. Následná strela skončila na Dahmovej výstroji. Skvelý úvod našich hokejistov.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodné zostavy:

    Dánsko: Dahm (Sorensen) – J. B. Jensen, Larsen, N. Jensen, D. Nielsen, Lauridsen, Kristensen, Boysen, Rondbjerg – K. Jensen, Regin, Madsen – Meyer, Klarskov Nielsen, Krag-Christensen – Poulsen, Jakobsen, From – Hojbjerg, M. Hojbjerg, Christensen

    Slovensko: Hudáček (Baroš) – Čajkovský, Mikuš, Gernát, Švarný, Čerešňák, Brejčák, Šedivý – Dravecký, Hudáček, Bakoš – Kudrna, Gernát, Lapšanský – Lušňák, Suja, Bartánus – Vandas, Preisinger, Hrnka – Svitana..
     
    Ešte raz, úvodné zostavy. Už kompletné.
     
    Úvodná dvadsaťminútovka priniesla zaujímavý hokej. Slovenskí hokejisti mali viacero pekných príležitostí, ale aj Dáni vedeli "podkúriť". Naozaj vyvážená tretina, ale bez gólu. Uvidíme, čo bude nasledovať.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:13
    Nepríjemná správa. Budeme hrať opäť v oslabení. Michael Vandas si odsedí dve minúty za držanie.
     
    18:30
    Dánom táto presilová hra určite pomohla. Minimálne sa im podarilo dostať sa poriadne do tohto zápasu a urobiť ho zaujímavejším. Slováci však odolávajú a ďalej pokračujú aj vo svojej snahe.
     
    16:22
    Brejčákovi už uplynul trest a okamžite sa slovenský obranca musí vrátiť a pomáhať našim obrancom. Zatiaľ to však naši reprezentanti s prehľadom zvládli a Dáni sa už do šance zatiaľ zrejme nedostanú.
     
    15:20
    Július Hudáček vykonal za bránkou nie príliš vhodné manévre, zle rozohral a puk sa dostal na hokejku súpera. Vystrelil Maier z ľavej strany, no našťastie odkrytú bránu netrafil! Našim hokejistom sa potom puk vyhodiť podarilo a môžeme si vydýchnuť...
     
    14:52
    Domáci hokejisti začali presilovku aktívne. Od modrej čiary šikovne vypálil From, ale Hudáček bol pripravený. O dorážku sa pokúsil Jensen, no bránu netrafil.
     
    14:11
    Presilovku budú mať aj Dáni. Ján Brejčák dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    14:11
    Dvojica dánskych hokejistov sa následne vyrútila smerom dopredu na brankára Hudáčka. Zakončoval Morten Poulsen z pravého kruhu. Hudáček bol absolútne sebavedomý a puk zachytil do svojej lapačky.
     
    13:58
    Následne bol náš obranca Brejčák aktívny opäť. Dva razy v krátkom časovom rozpätí vystrelil na bránku. Suja sa aj tlačil do dorážky, no Dahm podržal svoje mužstvo.
     
    13:34
    Lušňák to dával šikovne pred bránku od mantinelu. Hľadal pred bránkou Brejčáka, ktorý výborne clonil a aj si hľadal priestor, no napokon nezakončil.
     
    12:04
    Slovensko si zahrá prvú presilovku v zápase. Jesper B. Jensen si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    10:43
    A tá aj prišla. Patrik Lušňák ostal zabudnutý pri modrej čiare, spracoval si prihrávku, vnikol do pásma a spomedzi kruhov bekhendom zakončil. Brankár Dahm bol úplne pripravený.
     
    10:22
    Dáni aktuálne prevzali iniciatívu a sú veľmi nepríjemní najmä svojimi nebezpečnými prihrávkami. Slovenskí hokejisti hrajú pokojne a čakajú na príležitosť.
     
    09:30
    Morten Poulsen sa dostal do šikovného zakončenia spomedzi kruhov. Jeho bekhendová strela skončila na betóne slovenského brankára.
     
    08:49
    Dáni sa v tejto ubiehajúcej deviatej minúte zápasu snažia získať puk pod svoju kontrolu na dlhší čas. Slováci sa teda trošku sťahujú aj do defenzívy, ale dúfajme, že nie nadlho.
     
    08:25
    Dáni však tiež nie sú úplne "bez slova". Prekvapiť našu defenzívu sa strelou od modrej snažil Larsen. Jeho pokus však skončil iba v lapačke gólmana Hudáčka.
     
    06:27
    Dahm následne nemusel ísť do vážnejšieho zákroku. Bakoš sa dostal do zakončenia od modrej, ale jeho pokus bol zblokovaný. Vhadzuje sa v útočnom pásme Slovenska.
     
    05:04
    Dáni sa dostali do pásme. Niklas Jensen sa snažil o šikovnú prihrávku krížom cez pásmo, no neprekvapil našu defenzívu. Puk sa následne dostal na opačnú stranu, Bartánus naskočil zo striedačky a pálil spomedzi kruhov. Dahm opäť musel promptne reagovať.
     
    04:32
    Dáni taktiež začínajú trošku vyvíjať aktivitu smerom dopredu. Zatiaľ však Hudáček nemusel zasahovať. Slovenským hokejistom sa zase podarilo vyvinúť aktivitu. Kudrnova strela od modrej letela iba do gólmana Dahma.
     
    02:43
    Vandas nahodil puk do útočného pásma. Dáni však v rohu klziska boli vo väčšom počte a podarilo sa im bezpečne odstrániť puk.
     
    01:54
    Ospravedlňujeme sa, že zatiaľ sme vám nepoyskytli dánsku zostavu. Počas priebehu zápasu sa pokúsime tento nedostatok napraviť.
     
    01:06
    Aj hneď ďalšia strela z hokejky Čerešňáka od modrej preverila dánskeho gólmana Dahma. Od úvodu sú naši hráči aktívni.
     
    00:36
    Začalo sa nám stretnutie proti Dánsku. Prvú akciu smerom dopredu rozvinul Libor Hudáček. Jeho zakončenie z ľavého kruhu však skončilo vo výstroji brankára Dánska.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá už o niekoľko desiatok sekúnd nastúpi proti Dánsku. Aktuálne sa štadiónom v Odense ozývajú hymny oboch krajín, slovenskú sme si už vypočuli.
     
    Prajem vám príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní Euro Hockey Challenge. Dnes o 20:30 slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v Odense na prípravný zápas proti Dánsku. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Slovenská reprezentácia sa nedávno zišla na zraze v Bratislave, kde zahájila poslednú prípravnú fázu pred šampionátom v Nemecku a vo Francúzsku. Slovenských hokejistov pred samotnými Majstrovstvami sveta čakajú okrem dvojzápasu s Dánskom aj dvojzápasy so Švajčiarskom (Trenčín, Žilina) a Fínskom (Košice, Bratislava) a Nórskom (oba Hamar).
    Poďme sa však najprv v krátkosti pozrieť na to, čo má už naša reprezentácia pod vedením Zdena Cígera v tejto sezóne za sebou. Naši hokejisti otvorili sezónu v netradičnom termíne, a to 24. augusta v Rakúsku, ktorému vo Viedni podľahli 0:2. Následne začiatkom novembra Slovensko získalo Nemecký pohár na turnaji v Augsburgu (víťazstvá nad Nemeckom 3:1, nad Kanadou 4:3 sn, nad Švajčiarskom 4:1). Na Turnaji štyroch krajín v švajčiarskom Bieli naši zápas s Francúzskom vyhrali 6:1 a s Bieloruskom 1:7 prehrali. 9. februára reprezentácia podľahla výberu Ruska do 23 rokov v Nových Zámkoch 1:3, ale na následnom Slovakia Cupe v Nitre Rusov porazila 6:2, ale zase podľahla Švajčiarom 3:4.

    A ako vyzerá aktuálny káder slovenskej reprezentácie pred dvojzápasom v Dánsku?
    Brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

    Obrancovia: Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Ivan Švarný (Kärpät Oulu, Fín.), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR), Eduard Šedivý (HC Košice), Ján Brejčák (MODO Hockey, Švéd.)

    Útočníci:
    Martin Bakoš (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice, ČR), Adam Lapšanský (Ravensburg Towerstar, Nem.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Patrik Svitana (HK Poprad), Tomáš Hrnka (HC Škoda Plzeň, ČR), Miroslav Preisinger (HC Škoda Plzeň, ČR), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR), Jakub Suja (HC Košice), Marek Bartánus (HC Košice), Patrik Lušňák (HKM Zvolen).

    Ako to vyzerá s účasťou našich hokejistov pôsobiacich v NHL na záverečnom šampionáte?
    Od posledného zápasu na Slovakia Cup-e so Švajčiarskom sme už mohli počuť aj vyjadrenia niektorých hráčov z NHL o prípadnej účasti alebo neúčasti na šampionáte v Kolíne a Paríži. Neúčasť jednoznačne potvrdili (alebo ich neúčasť sa dá predpokladať – istá účasť v 1. kole play-off): Marián Gáborík, Marko Daňo, Tomáš Tatar, Marián Hossa, Richard Pánik, Andrej Sekera, Tomáš Jurčo, Marek Hrivík.
    V hre sú však stále mená ako Martin Marinčin, Peter Cehlárik a dokonca aj Zdeno Chára. Ich tímy totižto ešte stále bojujú o posledné miestenky do play-off. Do úvahy takisto prichádzajú aj Peter Budaj a Jaroslav Halák. Záverečná časť základnej časti NHL sa hrá medzi 9. a 14. aprílom.

    Slovensko sa naposledy s Dánskom stretlo minulý rok, taktiež v rámci prípravy na MS. Slováci vtedy 28. apríla zdolali Dánov 4:3 po predĺžení a v následnej odvete uspeli taktiež. Svojho súpera pokorili výsledkom 3:1.

    Sledujte spoločne s nami ďalší prípravný zápas slovenskej hokejovej reprezentácie. Držte našim chlapcom palce. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 34. L. Hudáček (Bakoš, Čajkovský), 59. Lušňák (L. Hudáček)


    Dánsko: Dahm (Sorensen) – J. B. Jensen, Larsen, N. Jensen, D. Nielsen, Lauridsen, Kristensen, Boysen, Rondbjerg – K. Jensen, Regin, Madsen – Meyer, Klarskov Nielsen, Krag-Christensen – Poulsen, Jakobsen, From – Hojbjerg, M. Hojbjerg, Christensen
    Slovensko: Hudáček (Baroš) – Čajkovský, Mikuš, Gernát, Švarný, Čerešňák, Brejčák, Šedivý – Dravecký, Hudáček, Bakoš – Kudrna, Gernát, Lapšanský – Lušňák, Suja, Bartánus – Vandas, Preisinger, Hrnka – Svitana.
    bahis siteleri