Rusko – Švédsko 4:3 (2:1 po s.n.) | USA – Německo 11:0 (kon.) | Švýcarsko – Česko 3:1 (kon.)
Finsko – Německo 8:0 (kon.)
konec
USA
11:0 (2:0, 5:0, 4:0)
Německo
Pátek 07.04.2017, 01:38 • USA Hockey Arena 1, Plymouth, Michigan • Mistrovství světa žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Takže! Zítra od 18:00 českého času nás tady v Plymouthu čeká rozhodující zápas série o udržení mezi naším týmem a Švýcarskem. Od 21:30 souboj o bronz mezi Finskem a Německem, od 1:30 pak velké a očekávané finále mezi Spojenými státy a Kanadou. Domácí Američanky do něj půjdou v roli mírného favorita.

    Těšíme se na závěrečný den bez zářezů, plný skvělého hokeje v podání nejlepších světových týmů. Dobrou noc do České republiky, zítra to s námi pojďte dotáhnout do konce! (03:54:13)
     
    Za zvuků americké hymny oslavily hokejistky pořadatelské země naprosto jednoznačný postup do finále mistrovství světa. Němky jim dneska nemohly konkurovat, tyhle dva týmy jsou zkrátka každý úplně jinde. Děvčatům z Evropy patří potlesk za bojovnost, kromě pasáže na začátku druhé třetiny se držela skvěle.
    FOTO: USA deklasovalo Německo a bude doma bojovat o zlato!

     
    Za Američanky přebírají cenu Nicole Hensleyová, Kendall Coyneová a Brianna Deckerová. Gólmanka a dvě útočnice, které bych asi vybral taky.
     
    Ještě vyhlášení tří nejlepších hráček z každého celku za celý šampionát. V týmu Německa to jsou Rebecca Graeveová, Ivonne Schröderová a Jennifer Harssová. Tedy jedna obránkyně a dvě skvělé brankářky, díky nimž dokráčel jejich tým k historickému úspěchu.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za USA útočnice Kendall Coyneová a za Německo brankářka Ivonne Schröderová.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    USA – 16 (50)
    Německo – 3 (8)
    FOTO: Američtí fanoušci oslavují postup do finále domácího MS.
     
    Konec zápasu.
    59:47 Alex CARPENTEROVÁ - 11:0
     
    59:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak jsem Schröderovou přechválil, utkání zakončuje nepříliš vydařeným okamžikem. Američanky využívají druhou přesilovku z pěti. ALEX CARPENTEROVÁ překvapila německou brankářku přízemním pokusem z pravého kruhu a uzavírá skóre zápasu na 11:0! Bez asistence.
     
    59:17
    Pokud chtěla Manuela Anwanderová vyhodit puk z pásma, pak teda moc nechápu, proč ho poslala po mantinelu opačným směrem.
     
    58:30
    V dojížděné situaci v rohu německého pásma přibrousila Yvonne Rothemundová (GER) a odsedí si menší trest za hru tělem. Pravděpodobně poslední přesilovka zápasu.
     
    57:10
    Perfektně vytáhla Ivonne Schröderová svou vyrážečku proti teči střely Megan Bozekové. Myslím, že druhá německá gólmanka půjde i zítra na Finky do bitvy o bronz.
     
    56:56
    Rána z pravé strany Schröderové vypadla pod nohy. Chvíli o tom nevěděla, ale zachránily ji spoluhráčky.
     
    56:19
    Puk se nejspíš dotkl jedné ze střídaček a hra byla přerušena. Když pak černý nesmysl házela jedna z Němek čárové rozhodčí, slečna v pruhovaném dostala celkem nepříjemně do prstu.
     
    55:44
    Chybu v americké rozehrávce mohla ztrestat Sophie Kratzerová, nicméně puk jí zase rychle uskočil.
     
    55:18
    Zákrok číslo osm pro Nicole Hensleyovou, která v prvním utkání MS vychytala Kanaďanky. Půjde do klece i zítra? Nevím, jestli nebude mít po dnešku ztuhlé nohy.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Knightová (Coyneová), 9. Stacková (Marvinová, J. Lamoureuxová-Davidsonová), 23. Coyneová (Deckerová, M. Lamoureuxová-Morandová), 23. Pfalzerová (Kesselová, Kellerová), 24. J. Lamoureuxová-Davidsonová (Stacková), 25. Coyneová (Knightová), 27. Kellerová (Kesselová), 45. Pelkeyová (Bellamyová, Kesselová), 54. M. Lamoureuxová-Morandová (Deckerová, Knightová), 55. Skarupaová (Stacková), 60. Carpenterová


    USA: Hensleyová (Rigsbyová) – M. Lamoureuxová-Morandová (A), Bellamyová (A), Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Flanaganová, Bozeková – Deckerová, Knightová, Coyneová – Panneková, Kesselová, Pelkeyová – Dugganová (C), Brandtová, Carpenterová – Skarupaová, Stacková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Marvinová.
    Německo: Harssová (Schröderová) – Botthofová, Rothemundová, Strobelová, Gleissnerová (A), Graeveová, Fiegertová, Düsterhöftová, Jenikeová, T. Eisenschmidová, Bartschová – Kratzerová, Kameniková, Delarbreová – Anwanderová, Spielbergerová, Klugeová – Zornová (C), N. Eisenschmidová, Lanzlová (A) – Karpfová.

    Rozhodčí: Höveová (NOR), Arianová-Lortieová – Toddová (obě CAN), Tauriainenová (FIN).
    thejrc.org