Plzeň – Hr. Králové 1:0 (kon.) | Jihlava – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Slavia – Karviná 1:2 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
1:2 (0:1)
MFK Karviná
Neděle 09.04.2017, 14:00 • SC Horní Počernice, Praha • Juniorská liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vojtěch Mareš si v úvodu zápasu v Horních Počernicích vstřelil vlastní gól, na který dokázal krátce po přestávce odpovědět po obrovské chybě jednoho z rozehrávajících obránců Karviné Ondřej Žežulka. Slavia poté měla několik šancí, jenže utkání na svou stranu otočit nedokázala a pět minut před koncem ji za to potrestal střídající útočník Gianpaolo Pezzotti. Konečný výsledek: SK Slavia Praha 1 MFK Karviná 2. (15:58:53)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídající Gianpaolo Pezzotti z levé strany krásně pronikl do vápna a od brankové čáry poslal míč z ostrého úhlu pod sebe, čehož mohl využít jeden z jeho spoluhráčů, jenže bránu z hranice malého pokutového území trestuhodně přestřelil!
     
    90+1
    Slavia mohla po rohovém kopu vyrovnat, jeden z domácích hráčů ale hlavičkoval těsně nad!
     
    90
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    87
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází David Dendis, přichází Lukáš Kania.
    85. Gianpaolo PEZZOTTI - 1:2
     
    85
    Karviná právě vstřelila branku!
    Střídající GIANPAOLO PEZZOTTI si naběhl do šestnáctky na krásný diagonální pas z pravého křídla a na vzdálenější levé tyči z blízkosti zamířil přízemní střelou přesně k přední tyči! Karviná podruhé v zápase vede, těsně před koncem 2:1!
     
    83
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ondřej Kocourek, přichází Marco Lauricella.
     
    82
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Lukáš Duda, přichází Gianpaolo Pezzotti.
     
    82
    Další centr Slavie, tentokrát ze standardní situace, a další neúspěšný útok poté, co se brankář Martin Pastornický vydal z brány a stáhl míč pohodlně ze vzduchu do náruče.
     
    81
    Domácí posílali do šestnáctky z pravé strany další střílený a nebezpečný centr a v hledišti to jen zahučelo poté, co jeden z hráčů Karviné na přední tyči odkopl míč do bezpečí.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a Slavia je po přestávce výrazně aktivnější, zatím se jí ale vývoj utkání na svou stranu otočit i přes velkou snahu a šance nepodařilo.
     
    79
    Petr Galuška se málem řítil sám na bránu, jenže míč nedokázal zpracovat a navíc se proti němu pískal ofsajd.
     
    77
    Slavia po několikáté v zápase mohla zkusit vystřelit zpoza šestnáctky, jenže svou akci znovu překombinovala a následný centr z pravé strany byl na přední tyči odvrácen.
     
    75
    Václav Schulz byl zřejmě hráčem, který si z pravé strany navedl míč do středu a levačkou zpoza šestnáctky metr nad zemí mířil přesně k pravé tyči, jenže Martin Pastornický dobře zaplachtil vzduchem a míč ukryl ve svých rukavicích!
     
    74
    Slavia po faulu Karviné v blízkosti půlící čáry rozehrála standardní situaci a na přední pravou tyč mířil nebezpečný centr, hosté ho ovšem dokázali nakonec odvrátit.
     
    73
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Ostap Sas, přichází Zdeněk Behan.
     
    72
    Jan Prosek mohl zkusit vypálit zpoza šestnáctky, jenže si ve středu hřiště netroufl na střelu.
     
    70
    Jeden z fotbalistů Slavie nechal míč ve středu hřiště dopadnout a byla z toho obrovská šance Karviné, jenže následný pokus minul brankáře Martina Otáhala i bránu! Stav je nerozhodný.
     
    66
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Daniel Krejdl, přichází David Zoubek.
     
    66
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Josef Jakab, přichází Pavel Vávra.
     
    66
    Slavia se mohla po přestávce dvakrát řítit sama na bránu, jenže stejně jako v prvním případě před pár okamžiky i nyní vyběhl ze své brány včas Martin Pastornický, který ho odkopl do bezpečí.
     
    65
    Karviná se během posledních okamžiků začala ocitat pod obrovským tlakem a hostující Petr Samec se proto rozhodl k první změně v sestavě svého týmu.
     
    63
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Dominik Mládek, přichází Martin Macej.
     
    61
    Po hodině hry mohla Slavia skórovat podruhé a otočit výsledek na svou stranu! Zmatků v karvinské obraně ale nedokázal využít Václav Prošek, který z blízkosti pálil pouze do hrudi fantastického brankáře Martina Pastornického!
     
    60
    Slavia rozehrála standardní situaci nakrátko a z pravé strany a ostrého úhlu posílala na přední tyč střílený centr mířící pod břevno, se kterým si Martin Pastornický poradil.
     
    59
    David Dendis fauloval uprostřed obranné poloviny Karviné a za svůj ostrý faul vzápětí viděl žlutou kartu.
     
    58
    Karviná mohla z ničeho nic udeřit. Fotbalisté Slavie si počínali u své levé tyče příliš ledabyle a potrestat je za to mohla dvojice hostujících hráčů, ani jeden z nich ale míč do sítě poslat nedokázal, protože jako první u něj byl vybíhající brankář Martin Otáhal. Slibná šance.
     
    55
    Marcel Čermák využil dálnice na pravé straně hřiště a navedl si míč do středu, jeho následná prudká střela levačkou zpoza šestnáctky ale byla zablokována.
     
    53
    Marcel Čermák využil volného prostoru ve středu hřiště k dlouhé kolmé přihrávce za obranu, jenže před nabíhajícím Václavem Proškem sebral míč ze země Martin Pastornický, který proti němu vyběhl z brány.
     
    52
    Karviná na levé straně hřiště rozehrála rohový kop, který nic nepřinesl, a dopředu se mohli vydat domácí hráči.
    48. Ondřej ŽEŽULKA - 1:1
     
    49
    Slavia právě vstřelila branku!
    ONDŘEJ ŽEŽULKA na hranici šestnáctky předvedl krásnou Zidanovku a mezi dvěma protihráči se v blízkosti pravé tyče nakonec do zakončení nedostal. O několik sekund později ovšem ukradl míč jednomu z rozehrávajících obránců Karviné a parádním lobem přes vybíhajícího Martina Pastornického zamířil z pravé strany šestnáctky ke vzdálenější levé tyči! To byla obrovská chyba!
     
    46
    V Horních Počernicích začalo druhých pětačtyřicet minut, do kterých Slavia na domácím hřišti vstupuje s jednobrankovým mankem poté, co si v úvodu utkání vstřelil vlastní gól nešťastný obránce Vojtěch Mareš.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:00.
     
    Petr Galuška byl na pravé straně hřiště hodně aktivní a málem byl odměněn gólem, jeho prudkou přízemní střelu zpoza šestnáctky ale skvělým zákrokem vyrazil brankář Martin Otáhal. Jenže již v osmé minutě utkání rozjela Karviná nebezpečnou akci po levé straně a půl hodiny před krásnou střelou Petra Galušky si vstřelil v úvodu vlastní gól dobíhající Vojtěch Mareš. Skóre po prvním poločase. SK Slavia Praha 0 MFK Karviná 1.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Václav Prošek byl zřejmě hráčem, který si na přední tyči naběhl na střílený centr z pravého křídla a ostrého úhlu a jeho pohotový pokus patičkou ve výskoku zamířil těsně nad břevno!
     
    43
    Josef Jakab si naběhl na levé straně šestnáctky na krásný dlouhý oblouček z kopačky Marcela Čermáka a před bránu okamžitě posílal střílenou přihrávkou, Martin Pastornický šel ale rychle k zemi a míč ukryl pod sebou.
     
    42
    Slavia poslala z levé strany do šestnáctky Karviné vysoký nákop, po kterém si brankář Martin Pastornický hlasitě zařval a v obležení dvou protihráčů ho stáhl ze vzduchu.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a Slavia se marně snaží odpovědět na gól Karviné.
     
    39
    Slavia na levé straně vybojovala rohový kop a na přední tyč posílala ostrý střílený centr, který pozorný brankář Martin Pastornický vyboxoval k rohovému praporku.
     
    37
    Petr Galuška je dnes jedním z nejaktivnějších hráčů na hřišti a nyní na pravé straně parádně vypálil z hranice šestnáctky, když jeho přízemní střela mířila diagonálně přesně ke vzdálenější levé tyči, brankář Martin Otáhal ale jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil před sebe! Karviná se vzápětí dostala v blízkosti levé tyče ke dvěma dorážkám, obě už ale byly zbytečné. Ofsajd.
     
    36
    Josef Jakab zůstal po ostrém skluzu záložníka Karviné ležet na hrací ploše a hra byla přerušena. Nyní už je vše v pořádku a Slavia vypálila zpoza šestnáctky, její pokus ale skončil nad.
     
    34
    Petr Galuška si z pravého křídla naváděl míč do středu hřiště a nadechl se k velkému individuálnímu průniku, jenže před posledním hráčem Slavie si míč příliš předkopl a ve skluzu po snaze ho získat rychle zpět fauloval.
     
    32
    Slavia se dvakrát snažila prosadit na levém křídle, jenže během první akce byl jeden z domácích útočníků skvěle pokryt a ve druhém případě akci pražského týmu zastavila nepřesná přihrávka, po které mohl vhazovat na pravé straně své poloviny Oliver Putyera.
     
    30
    Petr Galuška opět z pravé strany hřiště posílal do šestnáctky přízemní centr, po kterém se tentokrát snažil na hranici pokutového území vypálit Ostap Sas, míč mu ale odskočil.
     
    29
    Oba jmenovaní hráči Karviné jsou dnes hodně aktivní a na pravé straně hostujícího celku často využívaní.
     
    27
    Oliver Putyera vyrazil po pravé straně hřiště do rychlého protiútoku a po výměně míče s Petrem Galuškou, který počkal, až mu jeho spoluhráč naběhne do tandemu, posílal do šestnáctky přízemní centr, na přední tyči ale trefil prvního hráče Slavie.
     
    25
    Oliver Putyera a Petr Galuška se po dlouhém kolmém pasu u pravé postranní čáry k ničemu nedostali a Slavia mohla v blízkosti rohového praporku obstarat autové vhazování.
     
    24
    Lukáš Duda se snažil po rozehrání standardní situace svého spoluhráče v blízkosti přední levé tyče dostat do zakončení, jenže ostře vlétl do brankáře Slavie a viděl žlutou kartu.
     
    22
    Slavia zastavila útok Karviné tažený po levém křídle a poté se sama snažila zahrozit kolmou přihrávkou za obranu, ta ovšem byla příliš dlouhá. Martin Pastornický v klidu rozehrával.
     
    21
    Petr Galuška rozehrál standardní situaci a rozhodl se pro přímou střelu, která se od zdi odrazila směrem ke vzdálenější levé tyči, žádný z jeho spoluhráčů se ale ke střele nedostal.
     
    20
    Lukáš Duda motal na pravé straně šestnáctky hlavu dvěma obráncům Slavie a po pěkné otočce směrem ke středu hřiště mohl v akci pokračovat. Už to vypadalo, že o míč přijde, nakonec ale pro svůj tým v blízkosti šestnáctky vybojoval standardní situaci.
     
    18
    Slavia dobře vypálila zpoza šestnáctky, jenže její následná střela letící zhruba metr a půl nad zemí minula pravou tyč.
     
    15
    Karvinou úvodní gól polil živou vodou a Slavia se ocitla pod velkým tlakem, všechny pokusy hostujícího celku ale dokázala zablokovat a nakonec se úspěšně ubránila.
     
    10
    Slavia si zřejmě vstřelila vlastní gól, musíme ale počkat, kdo bude uveden v oficiálním zápise jako střelec. Místní hlasatel označil za střelce Vojtěcha Mareše.
    8. Vojtěch MAREŠ - 0:1
     
    8
    Karviná právě vstřelila branku!
    Jeden z hráčů Karviné se krásně uvolnil na levé straně vápna a přízemní střelou z ostrého úhlu zamířil k přední tyči, Martin Otáhal míč vyrazil, nakonec se ale od dobíhajícího VOJTĚCHA MAREŠE odrazil do brány! Karviná skóruje stejně jako v říjnu první a vede v Praze 1:0.
     
    6
    Oliver Putyera a Jiří Novák na přední tyči zasahovat nakonec nemuseli, protože centr Slavie z pravého křídla byl sražen na rohový kop, který vzápětí nic kloudného nepřinesl.
     
    5
    Slavia se ubránila a po následném útoku z levého křídla posílala do šestnáctky pěkný centr, jenže v pokutovém území Karviné nebyl žádný z hráčů, který by se dostal do zakončení.
     
    4
    Slavia poměrně dlouho obléhala šestnáctku Karviné, i přes velkou a ustavičnou snahu se ale ke střele nedostala.
     
    3
    Slavia odpověděla rychlou akcí taženou po levém křídle a vybojovala první rohový kop dnešního zápasu.
     
    2
    Karviná vstoupila do utkání dobře a vydala se do prvního nebezpečného útoku, její následná kombinace ale k ohrožení domácí brány brankáře Otáhala nevedla.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Pavel Rejžek dal právě pokyn k zahájení utkání a duel mezi Slavií Praha a Karvinou mohl začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy se naposledy střetly 3. října a Karviná na domácím hřišti porazila Slavii 3:1. Do sítě pražského týmu se trefili Martin Macej, který je dnes připraven na střídačce, Ostap Sas a Filip Panák. Ostap Sas nechybí v základní sestavě, zatímco Filip Panák není vůbec na soupisce. Jediný gól Slavie Praha vstřelil Václav Schulz.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Otáhal – Jakab, Mareš, Žežulka, Schulz, Čermák, Prošek, Krejdl, Kocourek (K), Prosek, Kodr.
    Náhradníci: Lisa – M. Lauricella, Sulík, A. Lauricella, Vávra, Zoubek. Trenér: Pavel Řehák.

    MFK Karviná: Pastornický – Novák, Strakoš, Karčmář (K), Putyera – Dendis, Galuška, Sas, Mládek, Duda – Řapek.
    Náhradníci: Matějka – Kania, Behan, Macej, Pezzotti. Trenér: Petr Samec.

    Rozhodčí: Pavel Rejžek. Asistenti: Vít Melichar, Petr Kotalík.
     
    Karviná se nachází po 23 odehraných kolech Juniorské ligy na skvělém čtvrtém místě a v neděli odpoledne ji čeká střetnutí na hřišti Slavie Praha, která figuruje ve středu tabulky. Slavia bude chtít navázat na výkon prvního týmu, který včera zvítězil v Karviné 2:1 a na vedoucí Plzeň ztrácí v nejvyšší soutěži jeden bod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 49. Žežulka – 8. Mareš (vla.), 85. Pezzotti

    Karty:   24. Duda (KAR), 59. Dendis (KAR)


    SK Slavia Praha: Otáhal – Jakab (66. Vávra), Mareš, Žežulka, Schulz, Čermák, Prošek, Krejdl (66. Zoubek), Kocourek (K) (83. M. Lauricella), Prosek, Kodr.
    Náhradníci: Lisa – Sulík, A. Lauricella. Trenér: Pavel Řehák.

    MFK Karviná: Pastornický – Novák, Strakoš, Karčmář (K), Putyera – Dendis (87. Kania), Galuška, Sas (73. Behan), Mládek (63. Macej), Duda (82. Pezzotti) – Řapek.
    Náhradníci: Matějka. Trenér: Petr Samec.

    Rozhodčí: Pavel Rejžek. Asistenti: Vít Melichar, Petr Kotalík

    Diváci: 150
    bahis siteleri