Bosna a Hercegovina – Tchaj-wan 0:5 (kont.) | Lucembursko – Gruzie 6:4 (kon.) | SAE – Jihoafrická rep. 0:8 (kon.)
Hongkong – Bulharsko 3:10 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
6:2 (3:0, 2:2, 1:0)
HC Vlci Jablonec nad Nisou
Úterý 11.04.2017, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Kvalifikace o Chance ligu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí mužstvo si ještě užívá děkovačku s fanoušky a hází mezi diváky trička. Víc už se toho ale v kotlině nestane. Já se s vámi tedy loučím, přeji hezký zbytek dne a u dalších onlajnů se těším na počtenou. (20:21:05)
     
    Je konec. Domácí se loučí se sezonou vítězstvím na domácím hřišti a sklízí ovace nadšených fanoušků. O postupu do WSM ligy ještě rozhodnuto není, Bruslaři ale potřebují, aby Vsetín v Jablonci nad Nisou ztratil nějaký bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Vstřelená branka domácí mužstvo nabudila a v posledních sekundách chvátal dopředu David Kozlík, který vyšachoval hostujícího gólmana, ale dostal se až za brankovou čáru. Podařilo se mu ještě dostat puk před brankoviště, tam už ale nikdo z domácích nebyl.
    58:24 Tomáš SEMRÁD - 6:2
     
    58:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Už se zdálo, že utkání se tak nějak dohraje, Bruslaři ovšem přidali svým fanouškům ještě jeden velký důvod k radosti. Miroslav Třetina přihrál TOMÁŠI SEMRÁDOVI, který si srovnal puk na holi a napálil jej za záda Jiřího Stejskala! Asistence: Miroslav Třetina, Lukáš Endál.
     
    57:49
    David Kozlík zachytil hostující rozehrávku a poslal puk dopředu na úplně volného Davida Michálka. Ten ujížděl sám na bránu, pokusil se o blafák do forhendu, narazil ale pouze na Stejskalův beton!
     
    56:33
    Po ubránění útočné snahy Vlků se dostali domácí opět dopředu, když puk středem hřiště vyvezl Michal Teplý. Ten pak rozehrál doleva na Miroslava Třetinu, který se prezentoval prudkou střelou zápěstím, ta ale mířila příliš vysoko.
     
    54:05
    Na ledě se toho příliš zajímavého neděje, ale domácí skupina sdružení fanoušků Rebel Hearts si z toho nic nedělá a tvoří výbornou a hlučnou kulisu jako poděkování týmu za celou úspěšnou sezonu.
     
    52:48
    Domácí se v útočném pásmu dlouho k ničemu nemohli dostat a tak zahrozili hosté. Dopředu ujížděl Vojtěch Havlas, skvěle se k němu ale vrátil Martin Kříž, který skočil na led a rybičkou útočníkovi Vlků vypíchl puk.
     
    Hlasatelé se s námi podělili s informací o dnešní návštěvnosti. Do Kotliny si na poslední zápas v sezoně našlo cestu 2054 diváků včetně malé skupinky hostujících fanoušků.
     
    50:22
    Práci měl teď na druhé také Čeněk Novák. Ten nejprve likvidoval střelu od modré čáry, následně do lapačky ukryl také pokus Ladislava Pulce z vrcholku levého kruhu.
     
    49:51
    Havlíčkův Brod se drží v útočném pásmu. Bruslaři dvakrát vypálili z levé strany, Jiří Stejskal ovšem v obou případech našel puk ve své výstroji a přerušil hru.
     
    49:10
    Domácí ztratili puk v pravém rohu útočného pásma a Vlci jej odpálili přes celé hřiště. Ve stejnou chvíli se Tomáš Zeman vrátil do hry, Jablonec nad Nisou se tak ubránil a hraje opět v plném počtu.
     
    48:40
    Hosté se nejprve dokázali osvobodit, pak se ale museli bránit náporu Havlíčkova Brodu. Jenže domácí se trápí a dlouho se nemohli dostat do střelecké pozice. Nakonec z pravého kruhu vypálil David Kozlík, Jiří Stejskal jeho pokus ovšem vyrazil do ochranné sítě.
     
    47:10
    Bruslaři se tlačili před bránu a hosté se ubránili jen za cenu faulu. Tomáš Zeman (JBL) se v obranné činnosti provinil proti pravidlům hrubostí a míří na trestnou lavici.
     
    46:30
    Havlíčkobrodští opravdu chtějí. Moc. Jenže právě to je možná teď trošku svazuje a při pokusu o založení další útočné akce se píská pouze ofsajd.
     
    45:59
    Michal Teplý vybojoval kotouč v útočném pásmu, přihrál jej na osu hřiště, kde byl Miroslav Třetina, ten už mohl střílet, ale ještě vylepšil pozici pro Lukáše Endále na pravé straně, ten ale z ostrého úhlu namířil puk pouze do betonu Jiřího Stejskala.
     
    45:17
    Domácí se sice snaží, ale teď jim to prostě nelepí. Tomáš Chlubna nabíral rychlost a měl namířeno do útočného pásma, jeden z jeho spoluhráčů byl ale rychlejší a píská se ofsajd.
     
    44:36
    Čeněk Novák vyrazil střelu Ladislava Pulce betony, následně se k puku dostali domácí, nepřesná rozehrávka ale doputovala jenom na zakázané uvolnění.
     
    43:49
    Tomáš Chlubna obral hostujícího hráče ve středním pásmu, přešel modrou čáru a snažil se vystřelit, bek Jablonce jeho pokus ale zablokoval a kotouč se doklouzal do rohu kluziště.
     
    42:51
    Bruslaři se nemohli odlepit od mantinelu v útočném pásmu, nakonec puk vyšťoural David Michálek a posílal je před bránu na Filipa Beneše, ten byl ovšem obsazený.
     
    41:38
    Po zakázaném uvolnění střílel od modré čáry Tomáš Zeman. Ten ale trefil jenom před sebou stojícího Lukáše Endála, který okamžitě otočil hru, v útočném pásmu se ale přes obránce nedostal.
     
    40:57
    Domácí vyhráli úvodní buly, daleko se ale nedostali. Hra se sice přelévala ze strany na stranu, ani jeden brankář ovšem nemusel zasahovat. Až Ladislav Pulec vypálil z mezikruží, jeho střelu ale našel v lapačce Čeněk Novák.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Bruslaři vstoupili do druhé třetiny dobře a brzy navýšili své vedení. I přes první branku Jablonce stále pokračovali ve své hře, byli lepším týmem a vrátili se do čtyřbrankového vedení. Jenže v závěru se domácím přestalo dařit. Hosté vsítili u druhý gól a náskok Havlíčkova Brodu je tak před závěrečnou částí hry pouze tříbrankový.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    David Michálek se tlačil do úniku, Ladislav Pulec ho ale držel zkrátka a celá situace končí odpískaným postavením útočícího hráče v brankovišti.
     
    39:29
    Havlíčkův Brod teď nehraje dobře a v útočném pásmu se drží jeho soupeř.
     
    38:57
    Petr Kuchta nabral rychlost na pravé straně, protáhl se kolem beka, kotouč ale vedl jednou rukou a jeho zakončení tak skončilo jenom na levém betonu Jiřího Stejskala.
    37:24 Kamil BŘÍŠKA - 5:2
     
    37:24
    Vlci právě vstřelili branku!
    Kamil Bříška se dostal na ose hřiště do výborné šance, kterou ale zahodil. Jenže puk za bránou sebral Vojtěch Havlas, naservíroval jej před bránu, kde už číhal KAMIL BŘÍŠKA, který se tentokrát trefil za rozhozeného Nováka! Asistence: Vojtěch Havlas, Michal Gecko.
     
    36:25
    Petr Pilař se dostal ke střele z pravého kruh, jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    34:58
    Jablonec nad Nisou hraje v plném počtu.
     
    34:55
    První útok Bruslařů teď sevřel svého soupeře a vypracoval si parádní šanci, Lukáš Endál z pravé strany mohl zakončovat do prázdné brány, z ostrého úhlu klec ale přestřelil.
     
    34:19
    Tomáš Semrád vypálil od modré čáry, puk ještě tečoval Michal Teplý, ten ale skončil mimo tři tyče.
     
    33:46
    Bruslařům se přesilová hra zatím příliš nedaří, hosté dostali puk před Čeňka Nováka.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Čechura – 2 min., sekání).
     
    32:26
    Petr Kuchta se obtočil kolem tyče, měl tam ještě Tomáše Ludvíka, zakončení vzal ale na sebe a narazil na Stejskalovy betony.
     
    31:50
    Michal Gecko postupoval po pravé straně, jeho střelu zápěstím vyrazil Novák betonem.
     
    31:22
    Hosté se ubránili a hrají v plném počtu.
     
    30:26
    Bruslaři se drželi v útočném pásmu a prověřili pozornost Jiřího Stejskala, ten ale předvádí přesné zákroky a hosté se pak osvobodili.
     
    29:22
    Po tvrdém zákroku zůstal u mantinelu ležet Tomáš Chlubna, výsledkem je trest pro Michala Gecka (JBL) na 2 + 10 minut.
     
    28:39
    David Kozlík šel dopředu po levé straně, tam jej ale čistým hitem poslal jeden z vlčí smečky k ledu, následně se domácí provinili ofsajdem.
     
    27:45
    Vlci jsou ve předu nebezpečnější než v první třetině, Čeněk Novák už má ve druhé periodě více zákroků než měl před přestávkou.
     
    27:14
    Lukáš Endál mířil do útoku na levé straně, stahovačkou chtěl přejít přes hostujícího beka, ten jej ale za sebe nepustil.
     
    26:30
    Tomáš Ludvík pronikal dopředu po pravé straně a z kruhu hned vystřelil, puk z jeho hole ale vylétl příliš vysoko.
     
    25:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kotlinou zní "pátá" a Bruslaři si vzali čtyřbrankový náskok zpátky. David Michálek mířil dopředu podél pravého hrazení, kde se zasekávačkou zbavil bránícího hráče, zkušeně si počkal na z druhé strany najíždějícího MIROSLAVA TŘETINU, který svoji střelu zápěstím poslal přesně za vyrážečku Jiřího Stejskala! Asistence: David Michálek, Lukáš Endál.
     
    25:02
    David Michálek je zpátky na ledě, domácí se ubránili.
     
    24:40
    Tomáš Demel se prosmýkl mezi kruhy a vystřelil zápěstím, Čeněk Novák jeho pokus vytěsnil vyrážečkou.
     
    24:31
    Bruslaři se brání v poklidu, puk je před bránou Jablonce nad Nisou.
     
    23:02
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Michálek – 2 min., sekání).
     
    22:20
    Vlci právě vstřelili branku!
    Hosté ovšem rychle reagují a snižují na rozdíl tří branek. Vojtěch Havlas našel před bránou volného MICHALA GECKA, který ve výborné pozici nedal Čeňku Novákovi šanci! Asistence: Vojtěch Havlas, Jiří Moravec.
     
    21:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí znovu využili přesilovou hru a vedou o čtyři branky! Po střele Miroslava Dubna od modré čáry, kterou hostující gólman vyrazil jen před sebe, se puku ujal David Kozlík, objel bránu, přihrál DAVIDU MICHÁLKOVI, který z pravého kruhu střelou bez přípravy propálil Stejskala! Asistence: David Kozlík, Miroslav Duben.
     
    21:29
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Pilač – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    20:30
    Vojtěch Havlas mířil dopředu po pravé straně a vystrašil Čeňka Nováka střelou k bližší tyči, domácí gólman si ale poradil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Domácí celek měl v první části hru ve své moci. Jestli Bruslaři chtějí postoupit do WSM ligy, potřebují vyhrát co největším rozdílem, minimálně však o pět branek. Za tímto cílem vykročili pravou nohou, v prvním dějství skórovali třikrát. Druhá část začne přibližně v 18:51.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Tomáš Semrád ještě vystřelil z levého kruhu, tento pokus ale gólové parametry neměl a hostující brankář jej pokryl.
     
    19:43
    Havlíčkův Brod se v posledních sekundách dostal opět do tlaku, Stejskal si dnes ani na moment neodpočine. Lukáš Endál nahrával před bránu na Michala Teplého, ten byl ale obsazený.
     
    18:55
    Michal Pavlů se prodral dopředu a vyslal nebezpečnou střelu přes obránce, ta ale mířila do prostředka brány, kde byl Čeněk Novák.
     
    18:37
    Lukáš Endál nabral rychlost na pravém křídle a zamířil do protějšího horního rohu, Jiří Stejskal vytěsnil jeho ránu vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    18:11
    Hluché místo ve hře vyplnil David Vala tvrdým hitem, po něm se dostali dopředu Bruslaři, hostující brankář znovu puk zastavil.
     
    17:25
    Bruslaři se teď museli na chvilku bránit, nahození Vlků ale skončilo v ochranné síti a bylo po akci.
     
    16:05
    Domácí jsou výrazně lepší a střelecky aktivnější, Tomáš Ludvík z pravého kruhu ale Jiřího Stejskala nepropálil.
     
    15:27
    David Michálek se podél levého hrazení dostal až do útočného pásma, odkud přihrál na osu hřiště najetému Davidu Kozlíkovi, jeho rána po ledě ale skončila na betonech Jiřího Stejskala.
     
    14:45
    Jiří Babec se po pravém křídle dostal až ke střele, kterou mířil na bližší tyč, Čeněk Novák byl ale připraven.
     
    13:44
    Petr Kuchta si najel do útočného pásma, našel si střeleckou pozici, o kousek ale minul tyč.
     
    12:26
    Lukáš Endál nahodil puk před brankoviště z pravé strany, Jiří Stejskal byl mimo svou pozici a Michal Teplý mohl doklepnout puk za brankovou čáru, hostující gólman se ale dokázal natáhnout a domácímu mladíkovi sebrat gól z hole.
    11:40 Kryštof KULHÁNEK - 3:0
     
    11:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři bojují o postup do WSM ligy a trefují se potřetí! KRYŠTOF KULHÁNEK vedl puk po pravé straně, na kruhu se dostal do dobré pozice a přesnou ranou pokořil Jiřího Stejskala v hostující kleci! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    10:39
    Bruslaři okamžitě otočili hru a dopředu mířil Lukáš Endál. Ten na levém křídle neuspěl, po něm ovšem ještě zakončoval na pravé straně Michal Teplý, také jeho pokus ale končí ve výstroji Stejskala.
     
    10:22
    Teď už se rozehrávka hostům podařila a Michal Gecko mířil do přečíslení 2 na 1 spolu s Kamilem Bříškou, perfektním obraným zákrokem se ovšem prezentoval Tomáš Semrád, který překazil přihrávku útočného dua Vlků.
     
    10:02
    Vlci se dostali k puku ve vlastním pásmu, pokaženou přihrávku ale poslali jen na zakázané uvolnění.
     
    09:31
    Vojtěch Havlas se vrací do hry, Jablonec nad Nisou se ubránil.
     
    09:15
    David Kozlík pronikl do útočného pásma a vystřelil zápěstím z okraje levého kruhu, gólman Jablonce jeho pokus ale vytěsnil rukávem.
     
    08:41
    Vlkům se teď oslabení daří bránit a vyhazují kotouč přes celé hřiště.
     
    08:04
    Bruslaři po vyhrané buly prověřili pozornost Jiřího Stejskala, pak se ale hosté osvobodili.
     
    07:31
    Domácí mají další početní výhodu, Vojtěch Havlas (JBL) si počínal v rozporu s pravidly a míří na trestnou lavici za podražení.
     
    07:17
    Bruslaři jsou dvěma vstřelenými góly povzbuzeni a pokračují ve svém tlaku. Jiří Stejskal po další střele Havlíčkova Brodu schovává puk do lapačky.
    06:22 Lukáš ENDÁL - 2:0
     
    06:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jakub Lacina vypálil od modré čáry, jeho střela byla ale zablokována. Domácí ovšem vybojovali kotouč znovu pro sebe, Tomáš Semrád se ujal puku na levém kruhu, naservíroval jej před bránu LUKÁŠI ENDÁLOVI, který střelou pod břevno překonal přesouvajícího se Jiřího Stejskala! Asistence: Tomáš Semrád.
     
    05:37
    Vlci vyslali nepříjemnou střelu od modré čáry, kterou Čeněk Novák také viděl až na poslední chvíli, dokázal ale zakročit úspěšně.
    03:53 Kryštof KULHÁNEK - 1:0
     
    03:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí bleskově využívají přesilovou hru a ujímají se vedení! David Kozlík přihrál na vrcholek levého kruhu, kde byl KRYŠTOF KULHÁNEK. Ten puk na bránu spíše nahazoval, hostující brankář toho ale zřejmě příliš neviděl a kotouč skončil až v síti! Asistence: David Kozlík, Filip Beneš.
     
    03:47
    Domácí si svoji aktivitou vykoledovali přesilovou hru, Tomáš Demel (JBL) byl potrestán za podražení.
     
    02:47
    Bruslaři drželi svého soupeře minutu v jeho pásmu pod tlakem, zasypali hostujícího gólmana několika střelami ze všech možných i nemožných pozic, Jiří Stejskal ale všechny puky pochytal.
     
    01:55
    Martin Kříž dostal přihrávku na vrcholek levého kruhu a mířil dobře do protějšího horního rohu, tam se ale mihla lapačka Jiřího Stejskala.
     
    01:35
    David Vala se prosmýkl mezi dvěma beky a už byl sám před brankářem, z osy hřiště vyslal jedovatou střelu zápěstím, po které se puk odrazil od břevna!
     
    01:22
    Kotouče se ujali domácí a snaží se dostat dopředu, nedaří se jim ale překonat modrou čáru.
     
    00:35
    Před Michalem Geckem se otevřel prostor na pravém kruhu, jablonecký útočník se opřel do puku a vyprášil Novákovu vyrážečku.
     
    00:09
    Hosté vyhráli úvodní buly, jenže špatně rozehráli a puk zachytil Kryštof Kulhánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Kulhánek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Kříž, Vala, Bušek, M. Semrád – Michálek, Třetina "C", Endál "A" – Teplý, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Křížek

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Moravec "A", Pilař, Čechura, Pavlů "A", Zeman, Žalud, Hubáček – Nevyhoštěný, Bříška "C", Havlas, Homolka, Demel, Babec, Mulač, Brokeš, Frk, Pulec, Gecko, Švík

    Rozhodčí: Pavel Obadal, Jiří Kašík – Tomáš Měkýš, Lukáš Rampír.
     
    Minulý vzájemný zápas:

    HC Vlci Jablonec nad Nisou – BK Havlíčkův Brod 2:3
     
    Jablonec nad Nisou je od začátku považován za outsidera kvalifikační skupiny, ale hned ve svém úvodním utkání ukázal, jak moc dovede být nepříjemný. Nad Havlíčkovým Brodem vedl dlouho 2:1 a o bodový zisk přišel až inkasovanou brankou z hole Lukáše Endála v poslední minutě utkání. Druhý duel se Severočechům nepovedl podle představ, když si ze vsetínského Lapače odvezli vysokou porážku 0:5. Vlci mají však i nadále teoretickou šanci na postup! Pokud Havlíčkův Brod i Vsetín porazí za plný bodový zisk a ideálně hodně vysokým brankovým rozdílem tak, aby měli lepší skóre než oba soupeři, obsadí 1. příčku právě oni. Jednalo by se však o neuvěřitelnou senzaci...
     
    Havlíčkův Brod naskočil do kvalifikace o WSM ligu skvěle a v úvodním utkání doma překvapivě porazil favorizovaný Vsetín 2:1 v prodloužení. Bruslaři zvládli i druhý zápas a led Jablonce nad Nisou vyloupili díky famóznímu finiši těsně 3:2. V neděli se havlíčkobrodská družina představila na Lapači, kde v poslední minutě vyrovnala, jenže velmi důležitý bonusový bod brali v 61. minutě domácí Valaši, kteří vyhráli 3:4 po prodloužení. Soubor z Kotliny tak má stejně jako VHK 6 bodů i shodnou bilanci ze vzájemných zápasů, ale ve prospěch žlutozelených zatím hovoří lepší celkové skóre.
     
    Příjemný úterní podvečer! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u sledování online přenosu zápasu BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou, který se odehraje v rámci 5. kola kvalifikace o WSM ligu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 4. Kulhánek (Kozlík, Beneš), 7. Endál (T. Semrád), 12. Kulhánek (Chlubna), 22. Michálek (Kozlík, Duben), 26. Třetina (Michálek, Endál), 59. Semrád (Třetina, Endál) – 23. Gecko (Havlas, Moravec), 38. Bříška (Havlas, Gecko)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Kulhánek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Kříž, Vala, Bušek, M. Semrád – Michálek, Třetina "C", Endál "A" – Teplý, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Křížek
    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Moravec "A", Pilař, Čechura, Pavlů "A", Zeman, Žalud, Hubáček – Nevyhoštěný, Bříška "C", Havlas, Homolka, Demel, Babec, Mulač, Brokeš, Frk, Pulec, Gecko, Švík

    Rozhodčí: Pavel Obadal, Jiří Kašík – Tomáš Měkýš, Ondřej Polák
    bahis siteleri