Kladno – Jihostroj 2:3 (kon.)
konec
Kladno volejbal cz
2
23 24 25 25 13  
VK Jihostroj Č. Budějovice
3
25 26 23 23 15  
Sobota 15.04.2017, 18:00 • Kladenská sportovní hala, Kladno • Uniqa extraliga mužů • Finále
     
    13:15
    Je konec! Vladimír Sobotka vyškolil skákaným servisem Mattiho Hietanena, který odrazil míč jen do stropu. Je jisté, že si českobudějovický odveze k domácím zápasům minimálně jedno vítězství.
     
    13:14
    Adam Zajíček pokračuje na podání o po oddechovém času. První mečbol má Jihostroj, když Michálek nekompromisně smečoval do diagonály.
     
    13:13
    Adam Zajíček na podání. Domácí kapitán dokázal dát přesné podání, následně smečuje Gevert jen do bloku a je srovnáno. Před velmi důležitou rozehrou si bere René Dvořák oddechový čas.
     
    10:12
    Sebastian Gevert na servisu. Hosté vedou opět o dva body. Gevert se opřel do míče a Křesťana, který pomáhal příjímajícím hráčům, vytloukl. Další oddechový čas pro Kladno.
     
    8:10
    Znovu Radek Mach za základní lajnou. Hietanen nedal bod po útoku z hlavního kůlu a poté se prosazuje Michálek. Milan Fortuník si bere oddechový čas při dvoubodové ztrátě v rozhodujícím setu.
     
    7:7
    Kladno chybuje podruhé v krátkém čase na útoku.
     
    5:3
    Kladenští se v rozhodujícím setu dostávají do dvoubodového vedení. René Dvořák zastavuje Filipa Křesťana na podání oddechovým časem.
     
    25:23
    Sebastian Gevert na důležitém podání. Chilský volejbalista trefil servis o pásku. Filip Křesťan však dostal ideální nahrávku a smečí po lajně vybojoval pátý set. Tak má finále vypadat!
     
    24:22
    Radek Mach na podání. Dva setboly má ale domácí celek, když se z hlavního kůlu prosazuje Hýský.
     
    16:14
    Gevert znovu na podání. Nyní už boduje domácí celek, když hostující univerzál chybuje. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    15:14
    Sebastian Gevert na servisu. I čtvrtá sada boduje bod. Domácí jsou zaskočeni tvrdým servisem chilského reprezentanta. Milan Fortuník si musí brát po sérii hosté oddechový čas.
     
    13:9
    Van Haarlem na podání. Michálek musel po nepřesné přihrávce jen odevzdat balon a to trestá středem sítě domácí kapitán Adam Zajíček. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    8:6
    Sebastian Gevert ulehčil domácím ztrátu. Napálil své podání jen do sítě. Je tady první technický oddechový čas.
     
    6:3
    Zajíček pokračuje na servisu. Habr opět nepřesný na nahrávce a to trestá Filip Křesťan dělovkou z bodovky. René Dvořák zastavuje tlak Kladna oddechovým časem.
     
    25:23
    Petr Michálek na podání. Zajíček si naskočil na rychlou kombinaci s van Haarlemem a ukončuje středem sítě třetí set. Kladno dokázalo stáhnout i šestibodové manko a stále může bojovat o první finálový zápas.
     
    24:22
    Filip Habr na podání. Setbol má ale domácí tým. Hostující kapitán trefil jen síť.
     
    19:20
    Renaud Dillien přišel na servis z lavičky. Sobotka se přes Syrůčka neprosadil. Následně smečuje Michálek jen do autu. Kladno ve hře. Jihočeský tým si bere oddechový čas.
     
    13:17
    Matti Hietanen za koncovou lajnou. A je z toho přímý bod a snížení. Také Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    10:16
    Filip Habr za koncovou lajnou. Matti Hietanen je na hlavním kůlu zablokován a s Kladnem to nevypadá vůbec dobře. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    8:11
    Jiří Kraffer přidává eso. Nejmladší hráč co je na palubovce vyškolil domácí volejbalisty. Milan Fortuník si bere oddechový čas.
     
    7:8
    Adam Zajíček na podání. Do prvního technického oddechového času jdou ve vedení Jihočeši po vynikajícím útoku Sebastiana Geverta.
     
    24:26
    Petr Michálek opět na podání. Hietanen byl nepřesný na přihrávce, našel jen ruce připraveného Macha, který jen sklepl balon na domácí polovinu. Jihostroj bere tak i druhý set prvního finále.
     
    24:25
    Petr Michálek na podání. A nyní má výhodu setbolu také Jihostroj. Kladno se nevypořádalo s přesným servisem. Milan Fortuník naposledy zastavuje hru oddechovým časem.
     
    24:23
    Setbol má Kladno. Syrůček si pohlídal smeč Macha a může se radovat.
     
    20:21
    Adam Zajíček na podání. Michálek se na první pokus neprosadit. Na druhý trefil jen pásku, od které se balon dostal mimo kurt. Jihostroj zastavuje hru druhým oddechovým časem.
     
    17:19
    Znovu nizozemský tvůrce hry na podání. Dlouhou výměnu ukončuje až Matti Hietanen, který znovu přibližuje Kladno k Jihostroji. Také René Dvořák musí sáhnout k oddechovému času.
     
    12:16
    Filip Křesťan za koncovou lajnou. Gevert útočil jen do připravené obrany, ale poté se domácí celek neprosazuje. Jihostroj vede při druhém technickém oddechovém čase o čtyři body.
     
    9:14
    Jiří Kraffer za koncovou lajnou. Zajíček nedosáhl na nepřesnou nahrávku van Haarlema a útočí jen do sítě. Milan Fortuník musí zastavit rozjetý Jihostroj oddechovým časem.
     
    6:8
    Znovu Petr Michálek na podání. Filip Křesťan přidává navíc útok do anténky a Jihostroj uniká. Je tady první technický oddechový čas.
     
    23:25
    Znovu nejvíce bodující hráč celé Extraligy na podání. Zvolnil po oddechovém čase. Do útoku vyslal Habr Sobotku a ten se přes Trojana prosadil. První sada tak jde na stranu Jihostroje.
     
    23:24
    Filip Křesťan na podání. Poté se dostal také k bodovce a tu proměňuje úderem po lajně. Ani druhým setbolem první sada nekončí. Budějovice si berou oddechový čas.
     
    21:24
    Právě kapitán Kladna Adam Zajíček na podání. Jsou tu však ti setboly po nekompromisním útoku Sobotky středem sítě.
     
    17:20
    Hietanen si přihrál, ale poté už nebyl tak agresivní na útoku a to trestá přesnou smečí Michálek. Milan Fortuník musí zastavit hru druhým oddechovým časem.
     
    17:18
    Znovu zkušený blokař na servisu. Křesťan neměl dobrou pozici ke smeči. Netrefil kurt, ani blok do vedení jdou Jihočeši. Je tady oddechový čas také pro Kladno.
     
    17:14
    Na podání přišel Renaud Dillien. Kraffer neuspěl proti trojbloku, následně nebodoval ani Křesťan na první pokus, ale na druhý už jeho smeč prolétla hostujícím blokem. René Dvořák si svolává své svěřence ke krátké poradě. Oddechový čas.
     
    16:14
    Bod pro domácí. Gevert útočil do srovnané obrany Kladna a nepřišel si na ní. Následuje druhý technický oddechový čas.
     
    8:6
    Po ose Sparidans – van Haarlem – Hietanen dává Kladno bod. Je tady první technický oddechový čas.

    Vít Schück

    Kladno volejbal cz: Dillien, van Haarlem – Lenc, Hietanen, Hýský – Syrůček, Trojan, Zajíček (C), Fokt – Křesťan – Sparidans
    Trenér: Milan Fortuník

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Červinka, Habr (C) – Humler, Michálek, Kraffer, Kuliha – Mach, Todua, Sobotka – Gevert, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Rozhodčí: Kamil Renčín – Martin Hudík
    Kladno 2 4 Jihostroj
    #1 Sobota 15.04.2017 • 18:00
    Kladno - Jihostroj 2:3
    #2 Neděle 16.04.2017 • 15:35
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #3 Středa 19.04.2017 • 18:00
    Jihostroj - Kladno 3:1
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 18:20
    Jihostroj - Kladno 3:0
    #5 Neděle 23.04.2017 • 18:05
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #6 Středa 26.04.2017 • 19:10
    Jihostroj - Kladno 3:1
    bahis siteleri