Strýcová – Vondroušová 0:2 (kon.)
konec
Barbora Strýcová
Barbora Strýcová (1)
0
63 2  
Markéta Vondroušová
Markéta Vondroušová (Q)
2
7 6  
Sobota 15.04.2017, 16:48 • centr kurt • WTA Biel (krytý tvrdý povrch) • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je pro tento okamžik vše. Přeji krásné prožití sobotního večera. (18:45:32)
     
    Vondroušová se díky tomuto vítězství dostane v novém vydání žebříčku minimálně na 139. pozici. Rodačce ze Sokolova aktuálně patří 233. příčka a pokud by se jí podařilo uspět i ve finále proti Anett Kontaveitové, tak by se vyšplhala až na 116. místo!
    Celý příběh je o to působivější, že bývalá juniorská světová jednička hraje teprve na svém druhém turnaji v hlavní soutěži na okruhu WTA!
     
    Markéta Vondroušová pokračuje na turnaji v Bielu ve spanilé jízdě, když po úspěšně zvládnuté kvalifikaci neztratila v hlavní soutěži jediný set, který jí nevzala ani Barbora Strýcová!
    Právě mladší tenistka vstoupila do zápasu na jedničku, když vzala soupeřce podání čistou hrou. Na tento gem ovšem nedokázala navázat při vlastním podání, Strýcová jí okamžitě rebrejkla. Dalšího vzrušení se fanoušci dočkali v šesté hře, kdy nasazená jednička sebrala protihráčce servis. Ten dokázala potvrdit, díky čemuž se dostala do vedení 5:2. Ačkoliv měla rodačka z Plzně v desáté hře při podání soupeřky setbol, nedokázala tento stav udržet a o vítězce úvodní sady musel rozhodnout až tie-break. V něm byla lepší Vondroušová, která zkrácenou hru vyhrála v poměru 7:3.
    Do druhého setu vstoupily obě tenistky skvělými výkony na podání. Rozruch nastal až v šestém gemu, kdy o servis přišla osmnáctá hráčka světa. Jelikož její soupeřka brejk potvrdila, musela jednatřicetiletá tenistka čelit stavu 2:5. Ten však nezvládla především díky výkonu její protihráčky v této hře, která fantastickým způsobem vzala Strýcové znovu servis, tentokrát dokonce čistou hrou!
     
    Konec zápasu
     
    2:6
    Markéta Vondroušová se stává druhou finalistkou turnaje v Bielu, když na konec zápasu bere Báře Strýcové podání čistou hrou! Dvojnásobná vítězka juniorské čtyřhry v poslední výměně zápasu jen čekala, než soupeřka zahraje balónek do sítě!
     
    0-40
    Vondroušová má tři mečboly v řadě, aby vyřadila nasazenou jedničku! Rodačka ze Sokolova opětovně uspěla, když tentokrát zahrála famózní úder po lajně. Milimetrově přesný!
     
    0-30
    Markéta Vondroušová září a řádí! Její neskutečná obrana znovu zapůsobila, když Barbora Strýcová odehrála míček po lajně, po kterém se mladší z hráček fantasticky ubránila prohozem.
     
    0-15
    Vondroušová se výborně bránila atakům soupeřky, která byla donucena se vyhodit po řadě liftovaných úderů až za základní čáru.
     
    2:5
    Konec přestávky, podávat bude Barbora Strýcová.
     
    2:5
    Následuje přestávka a výměna stran. Strýcová si při přechodu na lavičku ulevila lehkým odhozením rakety před sebe.
     
    2:5
    Markéta Vondroušová vítězí v sedmé hře druhé sady a je krůček od senzačního postupu do finále! Mladší z Češek byla v této výměně trpělivá, což jí nakonec stačilo k úspěchu.
     
    15-40
    Výborné podání na kříž mladší hráčce vyšlo na jedničku, Strýcová nedokázala returnovat přes síť.
     
    15-30
    V dlouhé výměně od základní lajny uspěla hráčka na příjmu. Ta znovu v rozehře plné úderů křížem sledovala, jak soupeřka trefuje míček do autu.
     
    0-30
    Vondroušová se nyní musela spolehnout na druhý servis. Ten mířil do bekhendu protihráčky, která ovšem returnovala křížem jen do sítě.
     
    0-15
    Na úvod nové hry se osmnáctá hráčka světa dopouští nevynucené chyby za základní čáru.
     
    2:4
    Markéta Vondroušová bere soupeřce podání a vede 4:2! Strýcová byla znovu aktivní a opětovně se ocitla před sítí, protihráčka ovšem vytasila nádherný lob, který rodačka z Plzně trefila rámem rakety!
     
    15-40
    První hrozba je pro zkušenější tenistku odvrácená. Barbora Strýcová se nebála hrát aktivně a to se jí i vyplatilo, neboť nakonec odehrála balónek po lajně vítězně.
     
    0-40
    Tři brejkboly v řadě! Strýcová měla výměnu výborně rozehranou, když zahrála balónek po lajně, po kterém se objevila před síti. Zde však nedokázala z pod kolen přehrát míček přes pásku!
     
    0-30
    Hráčka na podání je nyní pod tlakem. V této výměně se tenistky snažily hrát výhradně křížem. Nakonec tato situace vykolejila Strýcovou, která při jednom z úderů zahrála jenom míček za základní čáru.
     
    0-15
    Markéta Vondroušová vstupuje do nového gemu velice agresivně. Mladá hráčka prvně poslala razantní forhend po lajně. Ten Strýcová vytáhla nahoru, s tímto však soupeřka neměla problém, neboť trefila winner křížem, namířený ven z kurtu.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Barbora Strýcová.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Mladší z tenistek získává po chybě soupeřky hru na svoji stranu. Barbora Strýcová odehrála balónek křížem, podle čárového rozhodčího však míček skončil v autu. Strýcové se tento verdikt moc nelíbil.
     
    15-40
    Rodačka ze Sokolova měla po výborném podání vše skvěle rozehrané. Ocitla se u sítě, před kterou ovšem nezvládla svůj bekhendový úder namířený křížem. Tento balónek skončil jenom v síti.
     
    0-40
    Markétu poslechlo podání, po kterém nedovolila soupeřce odehrát míček do kurtu, aby se tenistky dostaly do výměny.
     
    0-30
    Vondroušová se snažila zkrátit hru, tento ,,kraťas" ovšem nebyl příliš účinný. Rodačka z Plzně totiž balónek doběhla a zahrála po lajně. Markéta Vondroušová se však prezentovala famózním lobem, Barbora Strýcová měla těžké s tímto úderem cokoliv udělat.
     
    0-15
    Markéta Vondroušová na úvod gemu poslechl první servis, který donutil protihráčku zahrát return jenom do autu.
     
    2:2
    Barbora Strýcová si pořádně zařvala, neboť získává čtvrtou hru na svoji stranu. Strýcová postupně ve výměně přebrala aktivitu, která vyvrcholila forhendovým úderem po lajně. Ten mladší hráčka vyhodila jenom do autu.
     
    40-30
    Vondroušová se blýskla fantastickým returnem z bekhendové strany. Tento úder nepostrádal rychlost ani potřebný lift. Barbora Strýcová se dostala k míčku k rohu kurtu, balónek však vyhodila jenom za základní čáru.
     
    40-15
    Zatím se tomu tak neděje, neboť nechala soupeřku zahrát vítězný úder.
     
    40-0
    Náběh na čistou hru pro aktuálně osmnáctou hráčku světa. Využije hned první šanci na srovnání na 2:2?
     
    30-0
    Škoda pro Markétu. Tenistky nejprve hrály ve velice dlouhé rozehře liftované i přímé údery na druhou stranu kurtu. Vondroušová se následně vydávala k síti, její čopovaný bekhend po lajně však skončil přímo v síti.
     
    15-0
    Novou hru ale začíná právě rodačka z Plzně úspěšně, když odehrála winner.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Barbora Strýcová.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    Barbora Strýcová měla o přestávce proslov, ve kterém vyjádřila nespokojení s výkonem rozhodčí na obě strany. Dle jejích slov necítí jistotu od nich.
     
    1:2
    Třetí gem vyhrává rodačka ze Sokolova, která nechala soupeřku returnovat jen do sítě.
     
    15-40
    Markéta Vondroušová sice musela využít služeb druhého servisu, přesto trefila na lajnu eso.
     
    15-30
    Markéta Vondroušová odehrála ze středu kurtu dlouhý forhendový úder na základní lajnu. Strýcová poslala míček z bekhendu do autu. Myslela si, že balónek je dlouhý.
     
    15-15
    Chyby se v této chvíli kupí od obou hráček. Po krátké rozehře se vyhodila za základní lajnu hráčka na servisu.
     
    0-15
    Třetí gem však nevynucenou chybou načíná i výše postavená hráčka na žebříčku, která nyní chybovala do sítě.
     
    1:1
    Rodačka z Plzně srovnává stav druhého setu na 1:1. V tento okamžik jí k tomu pomohla i soupeřka, která zahrála příliš dlouhý balónek do autu.
     
    40-30
    Barbora Strýcová si opětovně povídá s rozhodčí i sama se sebou. V této chvíli zahrála kvalitní první servis, který čárový rozhodčí zahlásil jako aut. Umpirová ho následně opravila, že bylo podání v pořádku. V opakované výměně se Strýcová nebála použít stejné podání do bekhendové strany protihráčky, která returnovala jenom do sítě.
     
    30-30
    Tenistky se rozhodly pro dlouhou výměnu od základní čáry, kterou neukočírovala hráčka na servisu. Ta se po forhendovém úderu křížem vyhodila za základní čáru. Uvidíme gembol či brejkbol?
     
    30-15
    Barbora Strýcová se na sebe hlasitě zlobí a to z důvodu, že neodhadla svůj útok na síť. Nepřipravená se totiž sem vydala, Markéta Vondroušová jí však krásně prohodila.
     
    30-0
    Opětovně se Vondroušová, která v prvním setu zahrála 15 winnerů, dopouští jednoduché chyby. Nyní při pokusu zahrát úder po lajně. Míček však skončil v síti.
     
    15-0
    Strýcová se mohla spolehnout na chybu mladší krajanky do autu.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Barbora Strýcová.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Markéta Vondroušová získává první gem nového setu, když si udržela podání. V této výměně se protihráčka zahrála balónek těsně za síť, ale jenom do míst pro čtyřhru.
     
    15-40
    Strýcová se na sebe zlobí a celkem po právu, podruhé v gemu se naprosto zbytečně připravuje o šanci uhrát fiftýn. V této chvíli se dopustila chyby do sítě.
     
    15-30
    Hráčky nejprve předváděly fantastické údery křížem. Poté se změnilo tempo hry, aby nakonec bývalá světová juniorská jednička předvedla winner po lajně.
     
    15-15
    Barbora Strýcová však vypadá hodně rozhozeně a po krátké výměně se dopouští nevynucené chyby za základní lajnu.
     
    15-0
    Nový set mladá naděje začíná špatně, dvojchybou.
     
    0:0
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    0:0
    Následuje přestávka po konci prvního setu.
     
    6:7
    Neuvěřitelná pohádka Vondroušové pokračuje, v semifinále získává první set proti Barboře Strýcové v tie-breaku, který ovládla v poměru 7:3! Strýcová fantasticky zahrála return po lajně, přesto mladší hráčka se parádně ubránila a zaútočila úderem křížem. Většina fanoušků nečekala, že by tento úder mohl být vítězný!
     
    3-6
    Markéta Vondroušová má tři setboly v řadě! Její aktivní hra donutila soupeřku vyhodit balónek až za základní čáru!
     
    3-5
    Mladší z tenistek vede 5:3. Rodačka ze Sokolova nejprve prudce zareturnovala, poté po obraně soupeřky zahrála další skvělý úder. Barbora Strýcová vyhodila nakonec balónek za základní čáru. Zkušenější tenistka si po balónku šla popovídat za rozhodčí, return Vondroušové se jí totiž zdál, patrně oprávněně, příliš dlouhý.
     
    3-4
    Markéta Vondroušová nedokázala z bekhendové strany z rohu kurtu přehrát míček přes pásku a Barbora Strýcová tak znovu stahuje minibrejk.
     
    2-4
    Barbora Strýcová ztrácí další balónek, když vytváří nevynucenou chybu. Nutno dodat, že hodně zbytečnou.
     
    2-3
    Mohla být sice ve výhodě, je tomu ale přesně naopak. Nepovedený úder po lajně od Strýcové skončil jenom za základní čárou a Markéta Vondroušová získává minibrejk k dobru.
     
    2-2
    Barbora Strýcová si to celé pohlídala, když zahrála výborné podání, po kterém se blýskla pohotovou smečí.
     
    1-2
    Potřetí v dnešním utkání viděli diváci dvojchybu rodačky ze Sokolova.
     
    0-2
    Neuvěřitelná drzost sedmnáctileté tenistky, která opětovně využívá fantastické zkrácení hry z bekhendu. Bojovná Strýcová se sice chtěla vydat za míčkem, ale podklouzla a objevila se na zemi.
     
    0-1
    Lépe začíná mladší hráčka. Ta si pohlídala situaci, kdy soupeřce se nepovedl útok na síť. Strýcová sice zahrála před síti míček přes pásku, ale jen do středu kurtu. Připravená Vondroušová skvělé zahrála forhend křížem.
     
    6:6
    Tento pohledný zápas nabídne v prvním setu tie-break! Barbora Strýcová se po krátké rozehře dopustila nevynucené chyby ze základní čáry do sítě. Kdo udrží pevnější nervy?
     
    0-40
    Markéta Vondroušová získává tři gemboly. Její protihráčka nebyla trpělivá a jeden ze svých úderů odehrála daleko za základní čáru.
     
    0-30
    Po vítězném úderu se hráčka, která se na turnaj musela dostat z kvalifikace, dostává k pohodlnému vedení 30:0.
     
    0-15
    Vondroušová to provedla výborně. Nejprve zahrála míček k lajně, po kterém odehrála skvělý balónek po lajně. Strýcová se sice ještě bránila obranným bekhendovým lobem. Markéta však zůstala v klidu a se smečí křížem si poradila.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová. Potřetí v setu bude podávat na udržení této sady.
     
    6:5
    Tohle je odpověď zkušenější hráčky. Ta získává gem čistou hrou a vytváří tlak na protihráčku, která musí pro tie-break udržet vlastní servis.
     
    40-0
    Podobná situace jako v první výměně v této hře, kdy Strýcová se chtěla dostat na síť po aktivním pojetí, zde však kvůli chybě soupeřky za základní čáry už působit nemusela.
     
    30-0
    Strýcová poprvé v dnešním zápase trefuje eso, stalo se to ve chvíli, kdy zahrávala druhé podání.
     
    15-0
    Novou hru začíná lépe osmnáctá tenistka planety, která se rozhodla pro agresivní hru a objevila se u sítě. Markéta Vondroušová se pokoušela soupeřku prohodit po lajně, ale neúspěšně, jenom úderem za základní čáru.
     
    5:5
    Srovnáno na 5:5, první sada bude pokračovat minimálně dvěma gemy! Rodačka ze Sokolova byla nyní trpělivá a počkala si, než Strýcová zachybuje. To se stalo, úderem do sítě.
     
    40-A
    Markéta Vondroušová si přichází pro gembol, který získává poté, co protihráčka vytváří nevynucenou chybu. Barbora Strýcová dokonce lehce hodila s raketou na zem.
     
    40-40
    Shoda díky přímému bodu! Mladší z tenistek výborně zapodávala do protipohybu soupeřky, která se objevila na zemi a vypadalo to, že bude nějak zraněná. Nakonec se však ze země zvedá rychle.
     
    40-30
    První setbol v dnešním zápase! Vondroušová to nyní úplně nezvládá a opětovně zahrává úder jen do sítě!
     
    30-30
    Markéta Vondroušová se krátce po servisu dopouští snadné chyby do sítě od základní čáry a máme tu velmi zajímavý stav.
     
    15-30
    Barbora Strýcová zahrála úder mířící ven z kurtu, po kterém hned šla na síť. Zde uspěla, když zahrála volej křížem. Vondroušová balónek nedoběhla.
     
    0-30
    Pokud se k tomu přidá winner z forhendové strany od Vondroušové, který byl opravdu rychlý, je tu okamžitě vedení mladší hráčky 30:0.
     
    0-15
    Nový gem začíná nevynucenou chybou z bekhendu za základní čáru od Strýcové, která svůj úder až moc přetáhla.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Markéta Vondroušová bere soupeřce podání a snižuje na 4:5! Barbora Strýcová se opětovně objevila u sítě, kde ovšem už úspěch neslavila. Z bekhendové strany se totiž Vondroušová odhodlala k razantnímu úderu po lajně, po kterém Strýcová nedokázala míček přehrát na druhou stranu kurtu!
     
    30-40
    První z těchto příležitostí je odvrácená, Markéta Vondroušová se snažila soupeřku prohodit po lajně, její balónek z forhendu ovšem skončil jen v síti.
     
    15-40
    A přicházejí dva brejkboly poté, co hráčka na servisu chybuje ve výměně jenom do sítě!
     
    15-30
    Vondroušová ukazuje neskutečnou bojovnost a také drzost. Nejprve se skvěle ubránila útoku soupeřky na síti, které se nepodařily ani dvě smeče. Následně Markéta Vondroušová protihráčku přelobovala, která musela zahrát od základní čáry míček nad hlavou. Rodačka ze Sokolova poté nádherně z bekhendu výměnu zkrátila.
     
    15-15
    Nyní přišlo až druhé podání, znovu do bekhendu, a hned to bylo znát. Markéta Vondroušová svůj úder pořádně protáhla, což Strýcové nadělalo obrovské problémy. Její úder skončil jenom v místech pro čtyřhru.
     
    15-0
    Barbora Strýcová skvěle trefila první servis, který mířil do bekhendu protihráčky. Ta returnovala jenom do sítě.
     
    5:3
    A to se jí také podařilo, když potřetí v zápase trefila eso. Bývalá juniorská světová jednička snižuje na 3:5 a bude muset vzít soupeřce podání, pokud chce zůstat v úvodním setu.
     
    30-40
    Markéta Vondroušová stála v rohu kurtu až příliš u míčku a tak nebylo divu, že tento forhend po lajně vyletěl až za základní čáru. Stále zbývá jeden míček na uzavření gemu.
     
    15-40
    Podruhé v utkání jsme mohli sledovat eso a podruhé v utkání to bylo od mladší hráčky.
     
    15-30
    Vondroušová si pomáhá kvalitním podáním, protihráčka pouze returnuje do sítě.
     
    15-15
    Hráčky se prezentovaly od základních čar dlouhými údery, nakonec jeden z těchto úderů skončil v sítí v podání Strýcové.
     
    15-0
    Strýcová ukazuje velké zkušenosti ze čtyřhry. Sice trochu nepřipravená se vydala na síť, aby zahrála takový forhend k lajně. Markéta Vondroušová míček ještě doběhla, rodačka z Plzně si však volejem po lajně celou situaci pohlídala.
     
    5:2
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    5:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:2
    Tohle bylo od zkušenější tenistky výborné. Prvně zapodávala skvěle a poté se objevila u sítě, před kterou zahrála volej těsně za síť. Vondroušová byla bez šance. Strýcová potvrzuje brejk a vede 5:2.
     
    40-15
    Markéta Vondroušová se však vůbec nevzdává a bojuje o každý míček. Barbora Strýcová se nejprve musela objevit na síti, kde zahrála i těžký bekhendový úder přes hlavu krosem. Po pár dalších míčcích však nahrála soupeřce přesně na raketu, která odehrála winner po lajně.
     
    40-0
    Tenistka na servisu si svoji protihráčku výborně rozběhala ze strany na stranu, aby byla svědkem toho, jak chybuje jenom do sítě.
     
    30-0
    Nyní to byla o poznání kratší výměna, přesto měla totožný konec, tedy míček z rakety Vondroušové končící v autu.
     
    15-0
    V dlouhé výměně uspěla hráčka na podání. Ta si trpělivě vyčkávala na chvíli, než krajanka zahraje balónek až za základní čáru.
     
    4:2
    Druhá šance Strýcové je již využita a rodačka z Plzně tak vede 4:2! V této výměně se mladší z hráček objevila u sítě a nakonec byla přesným úderem Strýcové po lajně prohozena!
     
    40-15
    První hrozbu mladší tenistka odvrací, když po aktivní hře donutila soupeřku k chybě.
     
    40-0
    Tři brejkboly v řadě pro bývalou šestnáctou hráčku světa, Markéta Vondroušová totiž podruhé v zápase zahrála dvojchybu!
     
    30-0
    Nyní následovala podobná situace a zkušenější Strýcová zatíná pěst. Vondroušová se opětovně vyhodila do autu, nyní při úderu po lajně.
     
    15-0
    Tenistky se po většinu výměny předháněly v tom, která z nich zahraje delší forhendový kros. Nakonec se tato hra nevyplatila tenistce na podání, která se vyhodila jenom do prostoru pro čtyřhru.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Barbora Strýcová získává rovněž gem při vlastním podání vcelku bez problémů. Pomohl jí k tomu výrazně i servis a především return mladší hráčky do sítě.
     
    40-15
    Strýcová nepříliš kvalitně zkrátila výměnu. Rodačka ze Sokolova se však vydávala na síť a při tomto přechodu se dopustila chyby z forhendu za základní čáru.
     
    30-15
    Markéta Vondroušová returnovala přes pásku, přes kterou odletěl balónek jenom do prostoru pro čtyřhru.
     
    15-15
    V této chvíli se však Strýcová ukázala ve skvělém světle, když nejprve výborně zapodávala, aby následně mohla odehrát vítězný úder k lajně.
     
    0-15
    Proběhla krátká výměna, ve které hrál rozhodující faktor výborný forhend křížem Vondroušové, která donutila protihráčku vyhodit balónek do autu.
     
    2:2
    Strýcová se vyhazuje jenom do autu a dovoluje tak mladší krajance získat bez problému čtvrtou hru zápasu.
     
    15-40
    Chytré a především účinné. Vondroušová se po kvalitním servisu a returnu soupeřky na střed kurtu prezentovala nádherným zkrácením hry. Těsně za síť.
     
    15-30
    Rozehru o přibližně osmi míčcích získala na své konto hráčka na podání, která se mohla spolehnout na nevynucenou chybu protihráčky za základní čáru.
     
    15-15
    To však bylo v podstatě zbytečné, neboť okamžitě vytvořila také úvodní dvojchybu.
     
    0-15
    Sledovali jsme vůbec první eso sedmnáctileté tenistky v utkání. Toto podání se točilo krásně na kříž.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Aktuálně desátá deblistka světa poprvé v duelu vyhrává vlastní servis. Pomohlo jí k tomu velmi kvalitní podání, po kterém se objevila u sítě, kde zasmečovala na druhou stranu, než byla její soupeřka.
     
    A-40
    Rodačka z Plzně nyní parádně zapodávala na kříž. Vondroušová sice vrátila balónek přes pásku, ovšem jenom do autu.
     
    40-40
    Výměna se musela opakovat, neboť čárový rozhodčí nejprve zahlásil aut, umpirová rozhodčí ho však opravila. Barbora Strýcová chvíli i protestovala. Ve šesté výměně tohoto gemu nakonec uspěla její protihráčka, když zahrála výborný forhendový úder po lajně.
     
    40-30
    Strýcová se dostávala k síti a bekhendovým volejem zkrátila výměnu. Sice to nebylo dostatečně kvalitní, přesto Markéta Vondroušová doběhla míček jen tak tak. Následně se Báře podařilo soupeřku výborně přelobovat.
     
    30-30
    Barbora Strýcová v dnešním zápase, tak jako je tomu u ní zvykem, výborně brání. K tomuto fiftýnu se dostala poté, co se kvalitně ubránila a nechala soupeřku chybovat po lajně do sítě.
     
    15-30
    Konečně, může si říci osmnáctá tenistka světa. První fiftýn na podání v zápase získala ve chvíli, kdy soupeřka returnovala vedle postranní lajny do autu.
     
    0-30
    Zkušenější tenistka zahrála rotovaný servis na kříž, protihráčka agresivně returnovala. Strýcová se následně vyhodila do autu.
     
    0-15
    Barbora Strýcová zatím v tomto zápase nezískala fiftýn při vlastním podání. Znovu si tuto bilanci pokazila, když od základní čáry vyslala balónek jenom snadno do autu.
     
    1:1
    Srovnáno, brejk je zpátky! Markéta Vondroušová se v důležitý okamžik prezentovala útočným tenisem, rozesílala od základní lajny míčky k lajnám, soupeřka však dobře běhala. Vondroušová se nakonec dopustila chyby po lajně do autu!
     
    A-40
    Barbora Strýcová se propracovává k prvnímu brejkbolu v dnešním zápase. Dokáže srovnat na 1:1 na gemy?
     
    40-40
    V delší rozehře se nyní dopustila chyby do sítě rodačka ze Sokolova.
     
    40-A
    Rodačka z Plzně se na sebe hodně zlobí, tento return, namířený na kříž, mohla určitě lépe zužitkovat, než jen poslat do sítě.
     
    40-40
    Po druhém slabším podání Vondroušové se Strýcová odhodlala k riskantnímu returnu, který se jí vyplatil. Byl vítězný.
     
    40-A
    V následující výměně se však po nevynucené chybě starší hráčky do sítě dostává tenistka na podání ke gembolu.
     
    40-40
    Diváci sledovali výbornou výměnu! Markéta Vondroušová se nejprve odhodlala ke zkrácení výměny. Barbora Strýcová balónek doběhla a donutila soupeřku vydat se k síti. Ta přehrála míček k nohám Báry, která soupeřku přehodila. Vondroušová se pokoušela míček doběhnout znovu a vrátit na druhou stranu, chybovala ovšem těsně do autu.
     
    30-40
    Druhá hra dnešního zápasu však ještě pokračuje. Barbora Strýcová získává druhý fiftýn v zápase poté, co se mladší krajanka vyhodila do autu.
     
    15-40
    Tenistka na podání se po krátké výměně objevila u sítě, kde výborně zafungovala její smeč. Dva gemboly.
     
    15-30
    Barbora Strýcová se nyní rozčiluje, není jí to však vůbec nic platné, po její nevynucené chybě do sítě se Vondroušová dostala k vedení 30:15.
     
    15-15
    Strýcová získává první fiftýn v dnešním zápase, musela se na něj ovšem hodně nadřít, Markéta Vondroušová výborně odolávala. Nakonec se mladší hráčka vyhodila do autu při úderu k lajně.
     
    0-15
    Zkušenější tenistka se v tento okamžik dopustila chyby, když se pokoušela svůj forhendový úder zahrát do rohu kurtu. Míček však vyletěl do autu.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Markéta Vondroušová využívá druhý brejkbol a bere protihráčce podání! Sedmnáctiletá tenistka se nejprve odhodlala k parádnímu returnu kros, po kterém se krátce na to dostala k winneru křížem!
     
    15-40
    Rodačka z Plzně byla nyní zkrátila výměnu a byla úspěšná, Markéta míček sice doběhla, balónek ovšem spadl na zem dvakrát.
     
    0-40
    Barbora Strýcová musí čelit třem brejkbolům v řadě, když se dopustila nevynucené chybě do sítě! Jak její soupeřka s touto příležitostí naloží?
     
    0-30
    Neuvěřitelné, jaký bekhendový úder, mířený ven z kurtu, předvedla Markéta Vondroušová. Strýcová byla bez šance.
     
    0-15
    Hned na úvod mohli diváci sledovat dlouhou výměnu, ve které uspěla hráčka na returnu. Barbora Strýcová se v průběhu výměny vydala na síť a donutila protihráčku jít rovněž k síti. Vondroušová se následně dostala ke smeči, kterou po lajně proměnila ve vítězný fiftýn.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Los o podání vyhrála sice Markéta Vondroušová, sedmnáctiletá hráčka si však vybrala na úvod return.
     
    Turnaj v Bielu zná první finalistu, kterou se stala Anett Kontaveitová. Estonská hráčka porazila Aljaksandru Sasnovičovou 6:4 4:6 7:5, když dokázala využít až čtvrtý mečbol. O její soupeřce se začne rozhodovat za malou chvíli!
     
    První semifinálový duel se protáhl do tří setů, takže druhé semifinále by mělo začít po 16:30.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenistky se doposud na okruhu ještě nestřetly, favoritkou utkání je ovšem Barbora Strýcová. Markéta Vondroušová se ovšem nachází ve velké pohodě, takže diváci se můžou rozhodně těšit na vyrovnaný duel.
     
    Markéta Vondroušová

    Sedmnáctiletá tenistka se do letošní sezóny vrhla doopravdy ve výborně formě, když vyhrála úvodní dva turnaje kategorie ITF a na třetím došla do finále, kde nestačila ve třech setech na Marii Bouzkovou, přičemž na druhém a třetím turnaji prošla kvalifikací. Ačkoliv na následujících třech podnicích stejné kategorie nedokázala vyválčit jediný titul, došla jednou do semifinále a jednou do finále, kde musela dokonce celou svoji pouť zahájit už v kvalifikačních kolech. Na prvním turnaji WTA roku 2017 v Bielu musela aktuálně 233. hráčka světového žebříčku absolvovat kvalifikaci, po které ovšem neztratila v hlavní soutěži jediný set. Ve Švýcarsku se Vondroušová propracovala k dosavadnímu nejlepší výsledku mezi tenisovou elitou.
     
    Barbora Strýcová

    V současné době třetí nejlepší česká tenistka se nachází na osmnácté příčce světa. Letošní sezónu zahájila Strýcová čtvrtfinálovou účastí v Aucklandu, po které došla do semifinále v Sydney a do osmifinále Australian Open. Od Fed Cupu, kde ve dvouhře vyhrála jedno utkání a jedno prohrála, si na následujících čtyřech turnajích připsala vždy maximálně dvě výhry v řadě. Až na probíhajícím turnaji v Bielu dosáhla na tří vítězství za sebou, když postupně porazila Bouzkovou, Witthöftovou a Görgesovou, která musela ve čtvrtfinále vzdát na začátku třetí sady.
    Rodačka z Plzně se letos věnuje také čtyřhře, ve kterém došla s Mirzaovou do finále v Sydney a Miami či mezi šestnáct nejlepších na prvním majoru roku. V žebříčku čtyřhry jí patří desátá příčka. Nedávno ovšem Strýcová s indickou hráčkou ukončily spolupráci.
     
    Všem nadšencům bílého sportu přeji krásné sobotní odpoledne! Co více si mohli čeští tenisoví fanoušci přát, než aby se na turnaji v Bielu hrálo české semifinále! Barbora Strýcová , která na zdejším podniku ve Švýcarsku vyřadila už Marii Bouzkovou, se v boji o finále utká s patrně největší nadějí našeho tenisu, Markétou Vondroušovou! Utkání je naplánované na centr kurt jako druhé v pořadí od 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Radek Štohl

    Čas utkání: 1:32

    2. set: 0:33

    Strýcová Vondroušová
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    13 53 71 28
    Nejdelší série získaných bodů
    3 7 6 5
    Setboly
    0 1 2 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:15 0:35 0:32 0:12
    Esa **
    0 1 4 1
    Dvojchyby **
    0 0 4 1
    Udržená podání
    2 / 4
    50 %
    6 / 10
    60 %
    8 / 10
    80 %
    4 / 4
    100 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 3
    33 %
    3 / 7
    43 %
    2 / 4
    50 %
    0 / 0
    0 %
    Body při vlastním podání
    9 / 21
    43 %
    30 / 59
    51 %
    42 / 65
    65 %
    16 / 20
    80 %
    Body po 1. podání *
    24 / 41
    59 %
    30 / 38
    79 %
    Body po 2. podání *
    6 / 18
    33 %
    12 / 27
    44 %
    Úspěšnost 1. podání *
    41 / 59
    69 %
    38 / 65
    58 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    0 / 0
    0 %
    2 / 4
    50 %
    4 / 7
    57 %
    2 / 3
    67 %
    Body při soupeřově podání
    4 / 20
    20 %
    23 / 65
    35 %
    29 / 59
    49 %
    12 / 21
    57 %
    Body po příjmu 1. podání *
    8 / 38
    21 %
    17 / 41
    41 %
    Body po příjmu 2. podání *
    15 / 27
    56 %
    12 / 18
    67 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Barbora Strýcová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 28.03.1986
    Věk: 38 let
    Držení: pravák
    Výška: 164 cm
    Váha: 60 kg
    Nasazení: 1

    Markéta Vondroušová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 28.06.1999
    Věk: 24 let
    Držení: levák
    Výška: 172 cm
    Váha: 59 kg
    Nasazení: Q
    bahis siteleri