Vondroušová – Kontaveitová 2:0 (kon.)
konec
Markéta Vondroušová
Markéta Vondroušová (Q)
2
6 7  
Anett Kontaveitová
Anett Kontaveitová
0
4 66  
Neděle 16.04.2017, 15:08 • centrální kurt • WTA Biel (krytý tvrdý povrch) • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem tenisovým příznivcům přeji krásné nedělní odpoledne! Jedna z největších nadějí českého, ale i světového tenisu Markéta Vondroušová se na turnaji v Bielu probojovala do finále, když musela nejprve zvládnout kvalifikaci, po které v hlavní soutěži porazila i Kristýnu Plíškovou či v semifinále Barboru Strýcovou. V boji o finále vyzve mladá Češka Anett Kontaveitovou. Finále se bude hrát na centr kurtu a mělo by začít v 15:00.
     
    Markéta Vondroušová

    Sedmnáctiletá tenistka se do letošní sezóny vrhla doopravdy ve výborně formě, když vyhrála úvodní dva turnaje kategorie ITF a na třetím došla do finále, kde nestačila ve třech setech na Marii Bouzkovou, přičemž na druhém a třetím turnaji prošla kvalifikací. Ačkoliv na následujících třech podnicích stejné kategorie nedokázala vyválčit jediný titul, došla jednou do semifinále a jednou do finále, kde musela dokonce celou svoji pouť zahájit už v kvalifikačních kolech. Na prvním turnaji WTA roku 2017 v Bielu musela aktuálně 233. hráčka světového žebříčku absolvovat kvalifikaci, po které ovšem neztratila v hlavní soutěži jediný set. Ve Švýcarsku se Vondroušová propracovala k dosavadnímu nejlepší výsledku mezi tenisovou elitou.

    Cesta turnajem

    1. kolo kvalifikace vs. Andrianjafitrimo 4:6 6:3 6:4
    2. kolo kvalifikace vs. Sabalenková 2:6 6:2 6:1
    3. kolo kvalifikace vs. Paoliniová 7:5 6:2
    1. kolo vs. Gjorchesková 7:6 (4) 6:1
    Osmifinále vs. Becková 6:1 6:3
    Čtvrtfinále vs. Kr. Plíšková 6:2 7:5
    Semifinále vs. Strýcová 7:6 (3) 6:2
     
    Anett Kontaveitová

    Jednadvacetiletá tenistka, která se narodila přímo na Štědrý den, se na začátek roku zúčastnila Australian Open, kde ovšem prohrála v úvodním kole proti Sakkariové 0:6 4:6. Chuť si však spravila na turnaji ITF v Andrézieux-Bouthéon, kde si dokráčela pro titul. Na dalších turnajích se výrazně zapsala do turnajů v Indian Wells(2. kolo) a Miami(3. kolo), když oba americké podniky zvládla úspěšně kvalifikační boje. Na zdejším turnaji sice ztratila dva sety, přesto hned v úvodním kole vyřadila Wastonovou či ve čtvrtfinále Mertensovou.
    Na grandslamových turnajích se dokázala na US Open do čtvrtého kola před dvěma lety, na zbylých vždy skončila hned v úvodním kole. Na podniku WTA ještě nezískala žádný titul. V současné době patří mladé hráčce 99. místo.

    Cesta turnajem

    1. kolo vs Watsonová 7:6 (2) 6:2
    Osmifinále vs. Rodinová 6:3 6:2
    Čtvrtfinále vs. Mertensová 7:5 6:7 (2) 6:1
    Semifinále vs. Sasnovičová 6:4 4:6 7:5
     
    Vzájemné zápasy

    Tenistky se na okruhu doposud nestřetly. V prvním vzájemném utkání je mírnou favoritkou česká tenistka, která prošla hlavní částí turnaje bez ztráty setu. Otázkou zůstává, zda dokáže uspět ve finále, když na ni budou upřeny zraky mnoha fanoušků i médií.
     
    Tenistky nyní přicházejí na centrální kurt. První hráčkou, co se na dvorci, objevila byla Markéta Vondroušová, kterou následovala Anett Kontaveitová.
    Nástup hráček na kurt.

     
    Los vyhrála Kontaveitová, která si ve svém úvodním finále na okruhu WTA vybrala jako první servis.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0-15
    Estonka na úvod finálového zápasu trefila první podání, které mířilo na kříž. Česká protihráčka returnovala pouze do sítě.
     
    15-15
    Tenistka na podání většinu výměnu diktovala tempo hry, soupeřka se však celou dobu výborně bránila, což nakonec pramenilo v nevynucenou chybu starší hráčky, která zahrála úder po lajně do sítě.
     
    15-30
    Výborný první servis na kříž, Vondroušová sotva returnovala do sítě.
     
    15-40
    Anett Kontaveitová se snaží být od podání okamžitě aktivní a to se jí i nyní vyplatilo, neboť donutila soupeřku vyhodit míček po lajně za základní čáru. Dva gemboly.
     
    30-40
    Servis do autu, servis do sítě, znamená první dvojchybu v dnešním zápase.
     
    0:1
    Kontaveitovou však tato situace vůbec nerozhodila a po prvním servisu byla znovu velmi aktivní. Vondroušová se jí pokoušela prohodit po lajně, zahrála míček ovšem do autu.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    0-15
    Markéta Vondroušová působí na úvod dnešního utkání trochu rozpačitě a nervózně. Po returnu soupeřky se pouze dopustila nevynucené chyby od základní lajny do sítě.
     
    0-30
    Znovu tu byla krátká výměna, kterou hráčka na servisu pokazila úderem vedle postranní lajny do autu. Diváci se snaží mladou Češku povzbudit potleskem.
     
    15-30
    Nyní se konečně Markéta odhodlala být agresivnější. Vyplatilo se, protihráčka trefila forhendový úder po lajně jenom do sítě.
     
    15-40
    I přesto má ovšem starší soupeřka dva brejkboly! Estonka nejprve parádně returnovala, čímž donutila hráčku na podání odevzdat jenom míček do autu!
     
    30-40
    První brejkbol je odvrácený díky parádnímu podání, Kontaveitová se nedokázala returnem dostat do výměny.
     
    40-40
    I druhá hrozba je odvrácená poté, co Markéta Vondroušová zkrátila výměnu. Kontaveitová sice balónek doběhla, mladší hráčka jí ovšem prohodila úspěšně po lajně!
     
    40-A
    Následně ovšem uvidíme třetí brejkbol, Vondroušová chybovala za základní lajnu!
     
    40-40
    Znovu odvráceno! Vondroušová se dostala na síť, kde smečovala křížem, trefila jen místo, kde stála Anett Kontaveitová. Ta hrála po lajně, přesto Markéta zvládla obtížný volej!
     
    40-A
    Nevynucená chyba do sítě znamená další brejkbol pro hráčka na returnu!
     
    40-40
    Jenže i díky parádnímu zkrácení hry od sedmnáctileté Češky je i tato hrozba odvrácená!
     
    40-A
    Nevynucené chyby do sítě zatím trápí rodačku ze Sokolova, která dovoluje soupeřce se dostat na další brejkbolovou příležitost!
     
    40-40
    Markéta Vondroušová měla nyní štěstí. Ve výměně byla spíše pasivnější, její protihráčka hrála míček křížem, který ovšem skončil jenom v autu. Pátý brejkbol zažehnaný!
     
    A-40
    Vondroušová si může na chvíli oddechnout, neboť po druhé nevynucené chyby soupeřky do autu má gembol. Promění tuto šanci?
     
    1:1
    Česká tenistka srovnává na 1:1, když ve druhém gemu v zápase odvrátila pět brejkbolů! V posledním míčku jí stačilo podat krásně do forhendu soupeřky, která returnovala nuceně do sítě!
     
    15-0
    Anett Kontaveitová vypadá nyní lehce rozhozeně, což by mohlo pomoci se uklidnit mladé Češce. Ta se nyní mohla spolehnout na nevynucenou chybu soupeřky z forhendu po lajně.
     
    15-15
    V téhle výměně si však estonská tenistka došla pro vítězný fiftýn.
     
    15-30
    Kontaveitová výborně zapodávala, aby se mohla prezentovat forhendovým winnerem.
     
    30-30
    Skvělá defenzivní činnost české tenistky! Ta se celou dobu ve výměně bránila a vypadalo to, že ve výměně neuspěje! Anett Kontaveitová měla krásný křížný úder před sítí, kterým se mohla dostat k fiftýnu. Vondroušová však předvedla nádherný obranný prohoz k lajně!
     
    40-30
    Anett Kontaveitová se pouze vyhazuje do autu a její soupeřka má tak první brejkbol v zápase!
     
    40-40
    Ten je ovšem neproměněný, neboť hráčka na podání byla aktivní, díky čemuž se nakonec také dostala k vítěznému míčku.
     
    40-A
    Bývalá čtvrtá juniorka světa se po menších problémech dostává k prvnímu gembolu ve třetí hře.
     
    1:2
    Kontaveitová získává třetí gem na svoji stranu, když na závěr hry posadila krásný vítězný úder k základní čáře. Českou tenistku může mrzet, že v této hře nedokázala proměnit jeden brejkbol.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Hráčky předvedly pohlednou výměnu od základní lajny, kterou odevzdala nevynucenou chybou do sítě estonská hráčka. Tento úder v síti rozhodně skončit nemusel.
     
    15-15
    V dnešním utkání je prozatím lepší a aktivnější hráčkou Kontaveitová, která se snaží diktovat tempo hry. To se jí hodně vyplatilo nyní, kdy po forhendu kros mířícím ven z kurtu donutila soupeřku z bekhendu chybovat jen do sítě.
     
    30-15
    Tuto výměnu získává na své konto česká hráčka. Ta nejprve zahrála míček přes pásku, soupeřka se musela dostat k síti. Vondroušová poslala následně míček po lajně, který Kontaveitová bekhendovým úderem přes hlavu vrátila na druhou stranu. Markétě stačilo již přehrát míček přes síť, Anett Kontaveitová chybovala snadno do sítě.
     
    30-30
    Nejistota Vondroušové se potvrdila nyní, kdy po skvělém podání se chystala k úderu po lajně, přesto se dopustila nevynucené chyby do sítě.
     
    40-30
    I tak se však rodačka ze Sokolova dostává ke gembolu, když po aktivní hře donutila protihráčku odehrát balónek jenom do sítě. Anett Kontaveitová byla zatlačená daleko za základní čáru.
     
    2:2
    První parádní podání, po kterém přišel vítězný úder po lajně. Markéta Vondroušová končí čtvrtou hru úspěšně a srovnává na 2:2.
     
    0-15
    Anett Kontaveitová zatím často trefuje první podání. I nyní se tak stalo. Markéta Vondroušová jenom dokázala odpovědět returnem do sítě.
     
    15-15
    Tenistka na returnu doběhla nepovedený zkrácený úder z forhendu od estonské tenistky, která se tímto úderem potrestala sama. Vondroušová totiž u sítě ukázala, jak správně zahrát zkrácení.
     
    15-30
    Tenistky se do dlouhé výměny nyní moc nedostaly, Vondroušová chybovala od základní čáry pouze do sítě.
     
    30-30
    Markéta Vondroušová ukázala, co umí její bekhendový úder křížem. Tento balónek donutil vyhnat soupeřku z kurtu, který byl základem k tomu, aby Češka získala tento fiftýn na svoji stranu.
     
    30-40
    Rodačka ze Sokolova se na sebe zlobí, tento return po prvním podání soupeřky jistě mohla dostat do hry přes pásku.
     
    40-40
    Tenistka na podání se po vlastním servisu dostala k nátlakové hře, kterou po většinu výměnu soupeřku drtila. Přesto se jí tato taktika nevyplatila, neboť se sama dopustila nevynucené chyby ze základní čáry do sítě.
     
    40-A
    Vondroušová uviděla, jak je soupeřka daleko za základní lajnou a tak se pokusila o čopované zkrácení hry. To ovšem sotva doletělo k síti.
     
    2:3
    Anett Kontaveitová ses poučila, výborně soupeřku nechala na pravé straně kurtu, aby do volné části kurtu zahrála krásný winner. Poté si mohla s radostí zakřičet.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
    Kontaveitová si o přestávce zavolala k sobě trenéra, který spíše vedle monolog. Svoji svěřenkyni chválil, že hraje výborně, ale radil, aby byla klidnější a trpělivější.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    0-15
    Tohle není ideální vstup do gemu. Dva servisy do autu znamenají první dvojchybu Vondroušové v zápase.
     
    15-15
    Mohla následovat lepší odpověď než přesné eso na kříž?
     
    30-15
    Znovu jsme mohli sledovat velmi razantní servis na téčko, po kterém Anett Kontaveitová returnovala z forhendu pouze do míst pro čtyřhru.
     
    40-15
    Servis do forhendu, po kterém následoval liftovaný forhendový úder po lajně. Rychlý a přesný. Takhle Markétu známe ze semifinálového duelu. Dva gemboly.
     
    40-30
    Kontaveitová se vůbec nenechala zastrašit a po úderu do forhendového rohu se prezentovala winnerem po lajně.
     
    3:3
    Markéta Vondroušová trefila první podání, po kterém Anett Kontaveitová returnovala jenom do autu. Je to 3:3 po necelé půl hodině hry, tenistky si zatím drží svá podání.
     
    0-15
    Estonská tenistka vstoupila do sedmého gemu výborně, když nedovolila soupeřce dostat se do výměny.
     
    15-15
    Kontaveitová nejprve jasně diktovala celou výměnu, jenže Vondroušová se skvěle bránila. Poté následoval v dnešním zápase již známý scénář, kdy Anett vytvořila nevynucenou chybu do sítě.
     
    30-15
    Hráčka na podání znovu svoji soupeřku parádně zatlačila, ale ta znovu předvedla parádní defenzivní činnost, po které se soupeřka vyhodila do autu.
     
    40-15
    Dva brejkboly! Anett Kontaveitová sice trefila první podání, protihráčka se však předvedla fantastickým returnem po lajně!
     
    40-30
    První šance je odvrácená, jak to bude u druhé příležitosti? Kontaveitová se u brejkbolu nebála a odehrála vítězný úder.
     
    4:3
    Markéta Vondroušová získává první brejk v prvním zápase! Anett Kontaveitová nyní neudržela nervy a ze základní lajny se vyhodilla do autu!
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
    Vondroušová si zavolala o přestávce trenéra, který jí radil, ať hraje soupeřce spíše do forhendu a že má stále velké rezervy, které může dnes vytáhnout k lepšímu tenisu.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Na úvod důležitého gemu se Vondroušová nemohla spolehnout na první podání, přesto se soupeřka z returnu vyhodila jenom do autu.
     
    15-15
    Markéta znovu musela jít do výměny přes druhé podání, což se projevilo i v celé výměně. Kontaveitová dvakrát zahrála protihráčce do bekhendové strany, která vždy balónek těžko odehrála na druhou stranu. Vondroušová následně sledovala, jak Estonka trefuje winner křížem.
     
    15-30
    Markéta Vondroušová zatím v gemu spíše tápe, Anett Kontaveitová returnovala do středu kurtu, po kterém tenistka na servisu se snadno dopustila nevynucené chyby. Ta směřovala jen do sítě.
     
    30-30
    Vondroušová se nebála a dokázala být aktivní po podání, Po krátké výměně se prezentovala forhendovým winnerem po lajně.
     
    40-30
    Nyní jí konečně pomohlo první podání, to nedovolilo soupeřce se dostat do výměny, když returnovala přes síť jenom do autu.
     
    5:3
    Vondroušová potvrzuje brejk a vede 5:3! Nyní však měla obrovské štěstí, neboť ze základní lajny odehrála úder, kterým trefila pásku na druhou stranu kurtu. Soupeřka neměla jednou šanci, Češka se omlouvá.
     
    0-15
    Kontaveitová ukázala, jak tenis dokáže být jednoduchý sport. Nejprve skvěle podala, aby následně mohla odehrát winner po lajně.
     
    0-30
    Česká tenistka se sice výborně bránila, to jí však nebylo vůbec nic platné, protože soupeřka si k tomu fiftýnu prostě šla. Krásná práce Kontaveitové.
     
    15-30
    V současné chvíli 99. tenistku světa může mrzet druhá dvojchyba v dnešním utkání.
     
    15-40
    Rodačka z Tallinnu se nenechala vůbec rozhodit a kráčí si za vítězstvím v devátém gemu. Dva gemboly.
     
    5:4
    Anett Kontaveitová trefila první podání na kříž, po kterém se rodačka ze Sokolova zmohla pouze na return do autu. Sníženo na 4:5, na vítězství v prvním setu bude po změně stran podávat aktuálně 233. tenistka světa. která se výhrou v turnaji může posunout až na 117. místo v žebříčku!
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    0-15
    Anett Kontaveitová se vůbec nevzdává a odhodlaně bojuje. Po druhém servisu protihráčky byla celou dobu aktivní, čímž nakonec donutila soupeřku se vyhodit za základní lajnu.
     
    0-30
    Tenistka na podání se sice po celou výměnu skvěle bránila, dokázala běhat ze strany na stranu a vytáhnout i těžké údery, přesto se nakonec dopustila nevynucené chyby do sítě.
     
    0-40
    Tohle nevypadá vůbec dobře. Ačkoliv se podařilo trefit první podání, Estonka skvěle returnovala. Vondroušová se dokázala pouze vyhodit do autu! Tři brejkboly!
     
    15-40
    První z nich je odvrácený poté, co starší hráčka sice byla aktivnější, nakonec ovšem chybovala jenom do sítě.
     
    30-40
    Druhé podání Vondroušové pomohlo k tomu, aby se mohla prezentovat winnerem křížem. I druhý brejkbol odvrácený.
     
    40-40
    Markéta Vondroušová ukazuje parádní mentalitu, když odvrací i třetí brejkbol! Česká tenistka dokázala dostat do hry první podání, po kterém soupeřka returnovala jenom za základní čáru!
     
    A-40
    Vondroušová byla nyní ve výměně aktivní a pořádně soupeřku po kurtu prohnala! Výsledkem toho byla nevynucená chyba po lajně od estonské tenistky do autu.
     
    40-40
    Neuvěřitelné odvrácení setbolu od estonské tenistky, která dokázala vytáhnout nádherný return po lajně!
     
    40-A
    Přichází devátý brejkbol v téhle hře, když Markéta Vondroušová netradičně nedokázala ze základní lajny zahrát zkrácení hry. To skončilo pouze v síti!
     
    40-40
    Vondroušová stále ukazuje pevné nervy! Nejprve zahrála první servis do autu, poté její podání trefilo pásku do kurtu pro podání. Následně její servise se do kurtu vešel, Kontaveitová se ve výměně prezentovala nevynucenou chybou do sítě.
     
    A-40
    Markéta Vondroušová má druhou šanci k ukončení prvního setu! Jak si nyní povede?
     
    6:4
    Česká tenistka získává i devátý set v hlavní soutěži v Bielu a dostává se tak do vedení 1:0 na sety! Vondroušové pomohlo podání, po kterém soupeřka returnovala po lajně jenom za základní lajnu!
     
    0:0
    Následuje přestávka po konci prvního setu.
     
    0:0
    Konec přestávky, podávat bude Anett Kontaveitová.
     
    15-0
    Anett Kontaveitová se po kratší výměně pokusila o zkrácení výměny, Vondroušová však nepovedený úmysl doběhla a odehrála balónek po lajně. Kontaveitová sice ještě zahrála na druhou stranu, přesto Češka si volej po lajně již pohlídala.
     
    15-15
    Kontaveitová se nyní mohla spolehnout na nevynucenou chybu soupeřky po lajně do prostoru pro debla. Anett byla v rozehře aktivnější.
     
    30-15
    Znovu následovala dlouhá výměna, ve které se hráčka na podání nedokázala udržet a dostala míček ze základní lajny jenom do autu.
     
    30-30
    V důležitý okamžik si pomohla kvalitním servisem, její soupeřka returnovala jenom za základní čáru.
     
    40-30
    Markéta má na úvod nového setu brejkbol! Bývalá 73. hráčka světa totiž zahrála třetí dvojchybu v zápase!
     
    40-40
    Vondroušová měla šanci uspět v této výměně, přesto se vyhodila jenom za základní čáru. Tenhle balónek jíž může hodně mrzet, možnost na prolomení servisu tu byla.
     
    40-A
    Situace se téměř opakovala, další nevynucená chyba české hráčky za základní čáru.
     
    40-40
    Markéta Vondroušová se prezentovala úchvatným zkrácením hry. Anett Kontaveitová sice balónek doběhla, ale nestačila ho trefit.
     
    A-40
    Tenistka na returnu se prezentovala vítězným úderem po lajně a získává druhý brejkbol v gemu!
     
    40-40
    Anett Kontaveitová ovšem skvěle dokázala i tuto šanci zažehnat, když se postarala o vítězný úder, který jí pomohl na shodu.
     
    40-A
    Po dlouhé a krásně výměně od základní čáry se mohou radovat fanoušci z Estonska, kteří měli radost, když česká tenistka chybovala do sítě.
     
    40-40
    Dlouhá hra ještě není u konce, uvidíme brejkbol?
     
    40-A
    Ten jsme nyní vidět nemohli, protože tenistky se nedostaly ani do výměny. Anett Kontaveitová trefila eso na kříž.
     
    40-40
    Vondroušová si mohla nyní pořádně zařvat, neboť se jí povedlo krásné zkrácení hry z bekhendové strany.
     
    A-40
    Neuvěřitelné! Anett Kontaveitová jí chtěla oplatit stejnou mincí, ale Češka ukázala doopravdy rychlé nohy, které jí dostaly k balónku mířený za síť. Vondroušová odehrála míček po lajně, Kontaveitová se nedokázala dostat úderem na druhou stranu kurtu! Brejkbol!
     
    40-40
    Markéta Vondroušová se však při brejkbolové příležitosti příliš unáhlila a odehrála balónek až za základní čáru.
     
    40-A
    Estonská tenistka se podruhé za sebou mohla spolehnout, jak protihráčka posílá míček daleko za základní lajnu. Využije gembol Kontaveitová?
     
    40-40
    Nevyužívá, soupeřka se prezentovala krásným úderem křížem. A hlavně vítězným!
     
    40-A
    Vše se ale maže, neboť Vondroušová se pokoušela balónek umístit k lajně, ale přibližně půl metru skončil balónek z její rakety pouze v prostoru pro čtyřhru.
     
    0:1
    Dlouhý gem je u konce, Anett Kontaveitová se dočkává výhry v první hře poté, co se dostala k vítěznému fiftýnu! Jak tato situace zamává se soupeřkou?
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Markéta Vondroušová trefuje první servis, naopak protihráčka nedokázala odehrát míček čistě, ale jen rámem. Balónek skončil pouze v autu.
     
    15-15
    V autu končí následně i úder Markéty od základní lajny, která se nedokázala dostat tímto úmyslem do kurtu.
     
    15-30
    Markéta Vondroušová opětovně vytváří nevynucenou chybu, nyní za základní čáru a bude muset pořádně bojovat o druhý gem zápasu.
     
    15-40
    Česká tenistka vypadá doopravdy lehce rozhozeně, jednoduchý úder ze středu základní lajny trefuje pouze do sítě! Dva brejkboly!
     
    30-40
    První, desátý v zápase, dokázala rodačka ze Sokolova odvrátit, především díky prvnímu podání. Return soupeř skončil těsně za základní čárou.
     
    0:2
    Anett Kontaveitová poprvé v utkání, na jedenáctý pokus, bere soupeřce podání a dostává se do vedení 2:0! Tenistky se nyní dostaly do dlouhé výměny, tu ovšem pokazila do sítě česká hráčka, když se pokoušela hrát úder po lajně!
     
    15-0
    Markéta na úvod gemu zahrála krátce po returnu velice špatné zkrácení hry. Kontaveitová tento míček doběhla, ale nahrála soupeřce přesně na raketu, která se odprezentoala nádherným lobem!
     
    15-15
    Vondroušová v dnešním zápase vytváří velké množství nevynucených chyb, čehož jsme mohli být svědky i nyní.
     
    30-15
    Vypadalo to, že fiftýn půjde na stranu Estonky, která se ovšem trefila ze základní lajny pouze do míst, které jsou určeny pro čtyřhru.
     
    40-15
    Bude tu rebrejk? Kontaveitová se zatím nedokáže v téhle hře moc zkoncentrovat a podle toho vypadá i její hra. V tento okamžik vytvořila nevynucenou chybu do sítě, která byla velmi snadná.
     
    1:2
    Vida, rebrejk tu skutečně je a to po dvojchybě jednadvacetileté hráčky!
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    Anett Kontaveitová si zavolala k sobě podruhé v utkání trenéra, který se jí snažil povzbudit.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Markéta začala gem doopravdy zostra, když soupeřku proháněla ze strany na stranu. Ta sice chvíli odolávala, nakonec však míček z její rakety vyletěl až za základní čáru.
     
    30-0
    Česká tenistka znovu předvedla velice rychlou hru, kterou soupeřku honila po dvorci. Estonská hráčka se vyhodila opětovně do autu, do míst pro debla.
     
    40-0
    Vondroušová si pomohla kvalitním prvním podáním na kříž. Kontaveitová odpověděla returnem sotva do sítě.
     
    2:2
    Tohle česká tenistka potřebovala, rychlý čistý gem, patrně nejrychlejší v dnešním utkání. Anett Kontaveitová se pokoušela returnovat po lajně, míček ale vyletěl do autu.
     
    0-15
    O to větší škoda je, že série sedmi vítězných míčků v řadě končí nevynucenou chybou za základní lajnu, kdy Markéta nebyla vůbec pod tlakem.
     
    15-15
    Markéta Vondroušová nejprve skvěle bránila, aby se poté mohla předvést krásným bekhendovým prohozem po lajně.
     
    15-30
    Vítězka 11 titulů na okruhu ITF trefila výborné podání. Protihráčka z Češka nedokázala svým returnem se dostat do výměny.
     
    15-40
    Nyní již hráčky měly krátkou rozehru, přesto skončila lacinou nevynucenou chybou v autu od rodačky ze Sokolova.
     
    2:3
    Anett Kontaveitová v tomto gemu parádně podávala, což se projevilo i v jejím hernímu projevu, kdy mladší hráčku pořádně tlačila. Ta v tento okamžik vyslala dlouhý míček za základní čáru. Kontaveitová si drží podání, vede 3:2.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Stejně jako na začátek předchozího gemu na podání dokázala Markéta zahrát výborný první servis, po kterém následoval nečistě trefený return mířený do autu.
     
    15-15
    Znovu se česká tenistka dostala k prvnímu podání do kurtu. Anett Kontaveitová však nemarnila čas, returnem donutila být soupeřku pod tlakem, aby následně mohla odehrát winner.
     
    30-15
    Výměna se nejprve musela opakovat, což se více nelíbilo české hráčce. V opakované rozehře však Markéta Vondroušová trefila první servis, po kterém soupeřka natlačila daleko za základní lajnu údery do forhendu. Jeden z míčku do růžku dvorce skončil také vítězné pro rodačku ze Sokolova.
     
    30-30
    Takhle si to ale nepředstavovala mladá Češka, která vytváří dvojchybu, druhou v dnešním zápase.
     
    30-40
    Okamžitě na to se po krátké výměně dopouští snadné nevynucené chyby do síti, což jí dost mrzí. Brejkbol!
     
    40-40
    Velký talent ze Sokolova ovšem předvedl klidné nervy a především přesnou hru. Vondroušová se po dvou úderech do forhendu soupeřky dostala k winneru.
     
    A-40
    Markéta Vondroušová měla v tento okamžik štěstí. Nepovedeným forhendovým čopem na základní lajnu se dostala až k síti, kde ovšem byla prohozena. Naštěstí pro ní ovšem míček zamířil těsně do autu.
     
    3:3
    Krásné zakončení gemu od české tenistky, která vytáhla nádherný forhendový liftovaný úder po lajně, čímž srovnává na 3:3.
    Do hry jdou nové míče.
     
    0-15
    Povedený první servis rodačky z Tallinnu zamířil na kříž. Vondroušová returnovala jenom za základní čáru.
     
    0-30
    Obdobný průběh. Anett Kontaveitová se blýskla prvním podáním, po kterém do autu returnovala mladší soupeřka.
     
    15-30
    Nové míčky evidentně hodně lítají, o čemž se přesvědčila i samotná Estonka, která v tuto chvíli svůj forhend od základní čáry odehrála za základní lajnu.
     
    15-40
    Kvalitní podání vypracovalo Kontaveitové příležitost k winneru po lajně, kterým rozhodně nepohrdla. Dva gemboly k vedení 4:3.
     
    3:4
    Tenistka na returnu se konečně pořádně dostala do výměny v této hře, ale neuspěla. Ze základní lajny se pokoušela poslat míček po čáře z bekhendové strany, ale to se jí moc nepovedlo, neboť balónek doletěl za základní čáru.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Po prvním podání na kříž se tenistky dostaly do krátké výměny. Kontaveitová nedokázala využít chvíle, kdy byla v rozehře a od základní lajny se dopustila snadné nevynucené chyby do autu.
     
    15-15
    Bývalá juniorská jednička na tento moment nebude vzpomínat v dobrém, potřetí v zápase vytváří dvojchybu.
     
    15-30
    Ta může hrát nakonec i důležitou roli. Vondroušová se totiž po delší výměně dopustila při úderu křížem chyby za základní lajnu.
     
    30-30
    Ukazuje však pevné nervy, když servírovala do forhendu soupeřky, po kterém odehrála míček po lajně. Vítězně.
     
    40-30
    V důležitý okamžik přišlo první podání a především pak return jenom v autu. Kontaveitová se na sebe dost zlobí.
     
    4:4
    Vondroušová srovnáná na 4:4, znovu tomu bylo po nevynucené chybě soupeřky.
     
    0-15
    Tenistka na podání se dostala kvalitním servisem do výměny, ve které se objevila na síti, kde krásným volejem krosem z forhendu zahrála winner.
     
    0-30
    Opětovně jsme byli svědky vítězného úderu od bývalé čtvrté juniorky světa.
     
    0-40
    V této chvíli stačilo Kontaveitová dostat podání do dvorce, soupeřka nedokázala totiž vrátit return přes pásku. Tři rychlé gembolu na 5:4.
     
    15-40
    Vondroušová se konečně dostala do výměně, ve které měla hlavní slovo právě česká tenistka. Kvalitními údery donutila soupeřku se vyhodit za základní lajnu.
     
    4:5
    Anett Kontaveitová si snadným gemem na podání došla pro vedení 5:4. Estonská tenistka v krátké výměně využila svého forhendového úderu křížem, kterým vyhnala soupeřku z kurtu, která neměla šanci míček vrátit přes síť.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Po podání na kříž následovaly dva forhendové údery křížem. Z prvního se estonská hráčka ještě ubránila, na druhý neměla šanci již nikterak dosáhnout.
     
    15-15
    Servis do bekhendu byl kvalitní. Kontaveitová returnovala těsně na lajnu. Vondroušová sice vrátila míček ještě na druhou stranu, za malou chvíli ovšem měla problémy zahrát míček přes síť. Vondroušové se především nelíbil verdikt čárové rozhodčí, dle mínění Češky byl return v autu.
     
    30-15
    Markéta Vondroušová si však z této situace hlavu nedělá a po kratší výměně donucuje soupeřku k chybě za základní lajnu.
     
    30-30
    V nepravou chvíli bylo z poloviny zaplněné hlediště čtvrté dvojchyby české hráčky v zápase.
     
    40-30
    Markéta se dostala do výměny výborným podáním, po kterém soupeřku skvěle tlačila Anett Kontaveitová sice odolávala dlouho nátlaku Češky, která však výměnu ukořistila pro sebe.
     
    5:5
    Vondroušová špatně zkrátila výměnu a Kontaveitová stihla bez problémů balónek doběhnout. Nezahrála však agresivně a Markéta vytáhla míček do výšky. Z těžkého bekhendové voleje nad hlavou Anett vytvořila nevynucenou chybu.
     
    0-15
    Estonská tenistka se chybou vůbec nenechala rozhodit a na začátek jedenáctého gemu se prezentovala útočným tenisem, který zakončila vítězným úderem.
     
    0-30
    Její útočný tenise pokračoval i v následující výměně, ve které si znovu došla pro vítězný fiftýn. Rychlý nástup jednadvacetileté hráčky do nové hry.
     
    0-40
    Anett Kontaveitová neuvěřitelně drtí svojí soupeřky aktivní hrou. Češka pouze v této výměně bránila, nakonec však musela smeknout před winnerem soupeřky křížem.
     
    5:6
    Čistá hra rodačky z Tallinu, která zahrála naprosto parádní gem, který si vyhrála aktivní hrou. Zasloužila se tak minimálně o tie-break ve druhém setu.
     
    5:6
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:6
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Starší tenistka sice pokračovala v agresivní hře i v novém gemu, ale po bekhendovém úderu křížem nahrála soupeřce na forhend a Češka tento míček po lajně potrestala krásným winnerem.
     
    15-15
    Pátá dvojchyba mladé české tenistky, která již počtvrté ve druhém setu vytváří tuto nevynucenou chybu.
     
    30-15
    Nyní sedmnáctiletá hráčka i štěstí, neboť Anett Kontaveitová trefila svým razantním bekhendem křížem pásku.
     
    40-15
    Markéta Vondroušová servírovala do forhendu soupeřky, po returnu Estonky posadila svůj forhendový úder krásně k lajně.
     
    40-30
    Tato hra ještě není u konce a velkou zásluhu na tom má starší hráčka, která svoji soupeřku zatlačila. Nakonec zahrála úder po lajně, který byl rozhodující.
     
    40-40
    Třetí dvojchyba za poslední dva gemy dostává gem do shody. Navíc musí Markéta přes druhý servis.
     
    40-A
    Neuvěřitelné, co se nyní děje s Markétou, která vytváří další dvojchybu! Setbol!
     
    40-40
    Nyní poslala do kurtu technické podání na jistotu, po kterém svojí soupeřku pořádně tlačila. Taktika se vyplatila, Kontaveitová vyhodila míček do autu!
     
    40-A
    Anett Kontaveitová položila základy této výměny skvělým returnem, po kterém odehrála dva míčky po lajně. Na ten druhý Češka nezareagovala! Druhý setbol!
     
    40-40
    Nyní si čeští fanoušci pořádně oddechli! Vondroušová neměla výměnu moc dobře rozehranou, soupeřka však bekhendový úder k lajně příliš přetáhla a zahrála do autu!
     
    A-40
    Estonská tenistka se po druhém podání soupeřky snažila být znovu aktivní, ale znovu se jí to nevyplatilo, znovu její balónek skončil jen v autu. Gembol!
     
    6:6
    Tie-break! Markéta Vondroušová si přitáhla soupeřku k síti zkrácením hry. Ta míček doběhla, ale Markéta předvedla úchvatný lob!
     
    0-1
    Anett Kontaveitová v této výměně řádila a po aktivní hře se dostala k vítěznému míčku. Vondroušová neměla šanci odolat.
     
    1-1
    Druhé podání české tenistky nebylo příliš kvalitní, agresivní, přesto se Estonka vyhodila jenom do autu.
     
    2-1
    Markéta tohle umí parádně! Po výborném prvním podání na kříž se česká hráčka odhodlala ke zkrácení hry. Kontaveitová nedokázala na tento kraťas najít recept.
     
    2-2
    Anett Kontaveitová poslala balónek do rohu kurtu a vypadalo to, že forhend Vondroušové přeletí bez větších problémů pásku. Ovšem se nestalo.
     
    2-3
    Skvělá práce starší hráčky. Ta zapodávala do bekhendu, česká tenistka se uchýlila k čopovanému returnu. Kontaveitová se dostávala k síti, před kterou zahrála winner kros.
     
    3-3
    Před změnou stran si rodačka ze Sokolova připsala eso na kříž.
     
    3-4
    Česká tenistka to zkouší až příliš a tentokrát to bylo již neprospěšné. Vondroušová zkrátila výměnu, Kontaveitová rychle míček doběhla, po kterém se na síti dostala ke smeči do protipohybu. Minibrejk.
     
    4-4
    Tak tohle se nestává často a především v tuhle chvíli! Anett Kontaveitová od podání byla lepší hráčkou, aktivnější. Dostávala se před síti, před kterou měla snadnou úlohu. K údivu všech však chybovala do autu!
     
    4-5
    Servis na kříž byl hodně úspěšně, Češka returnovala do sítě.
     
    4-6
    Dva setboly pro estonskou tenistku! Markéta Vondroušová výborně podala, po returnu soupeřky na kříž chybovala lacino vedle postranní lajny do autu!
     
    5-6
    Třetí setbol Estonky v utkání je rovněž odvrácený, samotná rodačka z Tallinnu se dopustila chyby do sítě.
     
    6-6
    A také setbol číslo čtyři česká tenistka odvrátila! Kontaveitová měla výměnu kvalitně rozehranou po úderech k základní lajně, nakonec ovšem vytvořila nevynucenou chybu do sítě!
     
    7-6
    Markéta Vondroušová se zničehonic propracovává k mečbolu! Druhé podání Estonky bylo slabé, Vondroušová využila míčkem na lajnu. Starší tenistka chybovala do sítě!
     
    7:6
    Markéta Vondroušová vyhrává turnaj v Bielu! Česká tenistka se v poslední výměně zápasu chvíli bránila, chvíli útočila. Rozhodujícím balónkem byl od rodačky ze Sokolova balónek do bekhendu soupeřky, která chybovala jen do sítě!
     
    Konec zápasu
    Poslední výměna zápasu a reakce Markéty Vondroušové!

     
    Markéta Vondroušová dokonala na turnaji v Bielu pohádku, kterou začala minulou sobotu, když se musela probojovat tříkolovou kvalifikací, ve které ztratila dva sety. V hlavní soutěži ovšem vyhrála od prvního kola všech deset setů, když porazila i Kristýnu Plíškovou či Barboru Strýcovou.
    Ve finále se česká tenistka chvíli rozkoukávala, byla znát její velká nervozita. Hned při prvním podání se musela tahat o dlouhý gem, ve kterém nakonec po pěti úspěšně odvrácených brejkbolech uspěla. První zlom utkání nastal v sedmé hře, když Vondroušová využila třetí brejkbol v zápase. Krušné chvilky pro ni následovaly v desáté hře, ve které prohrávala 0:40 a musela odvracet další brejkbol. Přesto se dokázala druhým využitým setbolem dostat k vedení 1:0 na sety.
    Hned zkraje druhé sady se Anett Kontaveitová musela strachovat pořádně o své podání, když ve velmi dlouhé hře odvrátila tři brejkbolové šance české tenistky. Ta okamžitě na to ztratila vlastní podání, které si však ve třetí hře vzala zpátky. Většího vzrušení se diváci dočkali až ve dvanáctém gemu při servisu sedmnáctileté hráčky, která musela odvrátit dva setboly. To se jí povedlo a tak následoval tie-break.
    Ve zkrácené hře se Estonka propracovala k vedení 6:4, ani třetí a čtvrtý brejkbol však proměnit nedokázala. Přišel zákonitý trest. Vondroušová po kvalitním returnu za stavu 6:6 získala minibrejk, který po dlouhé výměně potvrdila, čímž získala titul.
    Hlavní rozdíl v dnešním utkání byl ve proměňování brejkbolů. Anett Kontaveitová využila jeden ze čtrnácti, Markéta Vondroušová dva ze sedmi.
     
    Bývalá juniorská světová jednička se hned na druhém turnaji WTA propracovala až k titulu. Před Bielem se na žebříčku pohybovala na 233. místě, v pondělním vydání by se však měla vyhoupnout až na 117. pozici světa!
    Estonská tenistka se vyhoupne z 99. příčky na 74. místo.
    Poděkování Markéty Vondroušové po zápase!

     
    "Nejprve bych chtěla pogratulovat Anett za skvělý týden, myslím, že jsme odehrály skvělé utkání. Hrála jsem tu bezvadně celý týden. Chtěla bych poděkovat všem sponzorům, rozhodčím i podavačům míčků, byli jste neuvěřitelní. Chci rovněž poděkovat své rodině a trenérovi, byl to parádní týden. Díky za vaši podporu, velice jsem si ji užila a doufám, že tu budu zpátky i příští rok," uvedla po zápase spokojená Markéta Vondroušová.
    První trofej na okruhu WTA!

     
    Ode mě je to pro tento okamžik vše, přejí krásné prožití nedělního večera. (17:09:34)

    Radek Štohl

    Čas utkání: 1:39

    2. set: 0:55

    Vondroušová Kontaveitová
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    50 90 87 50
    Nejdelší série získaných bodů
    7 7 5 4
    Setboly
    1 3 4 4
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:20 0:42 0:36 0:20
    Esa **
    1 2 1 1
    Dvojchyby **
    6 7 4 2
    Udržená podání
    5 / 6
    83 %
    10 / 11
    91 %
    9 / 11
    82 %
    5 / 6
    83 %
    Odvrácené brejkboly
    4 / 5
    80 %
    13 / 14
    93 %
    5 / 7
    71 %
    3 / 4
    75 %
    Body při vlastním podání
    31 / 49
    63 %
    58 / 93
    62 %
    52 / 84
    62 %
    32 / 51
    63 %
    Body po 1. podání *
    37 / 51
    73 %
    45 / 66
    68 %
    Body po 2. podání *
    21 / 42
    50 %
    7 / 18
    39 %
    Úspěšnost 1. podání *
    51 / 93
    55 %
    66 / 84
    79 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    1 / 4
    25 %
    2 / 7
    29 %
    1 / 14
    7 %
    1 / 5
    20 %
    Body při soupeřově podání
    19 / 51
    37 %
    32 / 84
    38 %
    35 / 93
    38 %
    18 / 49
    37 %
    Body po příjmu 1. podání *
    21 / 66
    32 %
    14 / 51
    27 %
    Body po příjmu 2. podání *
    11 / 18
    61 %
    21 / 42
    50 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Markéta Vondroušová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 28.06.1999
    Věk: 24 let
    Držení: levák
    Výška: 172 cm
    Váha: 59 kg
    Nasazení: Q

    Anett Kontaveitová
    Stát: Estonsko
    Datum narození: 24.12.1995
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 174 cm
    Váha: 65 kg
    Cecilia Alberti
    bahis siteleri