Jihostroj – Kladno 3:1 (kon.)
konec
VK Jihostroj Č. Budějovice
3
25 28 21 26  
Kladno volejbal cz
1
17 26 25 24  
Středa 19.04.2017, 18:00 • Sportovní hala, České Budějovice • Uniqa extraliga mužů • Finále
Předzápasové kurzy
     
    26:24
    Sobotka znovu zatlačil servisem. Hosté se nedostali k útoku a poté celý zápas ukončuje Sebastian Gevert, který zavřel oči a bombou do rukou na bloku poslal míč daleko na tribunu.
     
    25:24
    Sobotka pokračuje na podání. Michálek opustil palubovku, místo něj hraje Fila. A je tady další bod pro Jihostroj. Sobotka exceluje na podání v pravou chvíli. Mečbol.
     
    24:24
    Vladimír Sobotka na podání. I druhý setbol je pryč. Hietanen dostává eso. Zasáhnout mohl také Hýský, ale míč padá na zem.
     
    22:24
    Borek Fokt na servisu. Habr chtěl hrát na druhou přes, ale neuspěl. Poté mohl ještě vyrovnat Michálek, ale je zablokován. Dva setboly pro Kladno.
     
    21:21
    Právě van Haarlem na podání. Se servisem o pásku si domácí poradili. Gevert útočil do rozhozené obrany do diagonály. Je tady oddechový čas pro Kladno.
     
    17:18
    Habr na servisu. Hýský měl proti době srovnaný trojblok a chybuje do sítě. Kladno si pod tlakem bere oddechový čas.
     
    12:16
    Habr je zpět ve hře. Gevert na podání. Jeho servis však zastavuje jen síť. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    9:13
    Adam Zajíček na podání. Kladno znovu boduje. Kuliha měl proti době srovnaný dvojblok a už se nestačil vyhnout. Je tady další čas na poradu pro domácí.
     
    8:10
    Hýský pokračuje na servisu. Kladno odskakuje. Mach nebyl důrazný středem sítě a to trestá Křesťan. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    8:7
    Křesťan na servisu. Gevert nedal bod z pozice univerzála, ale jeho oponent na druhé straně Křesťan trefuje smečí jen anténku. Je tady první technický oddechový čas.
     
    21:25
    Petr Michálek se vrací na palubovku a hned jde na servis. Křesťan nedal bod hned z prvního útoku, poté nedal bod ani Hietanen. Boduje až blokem Zajíček, který si smlsnul na Machovi. Kladno bere na své konto třetí sadu.
     
    20:24
    Nyní si už Kladno vybojovalo čtyři setboly po útoku Křesťana po lajně.
     
    14:16
    Radek Mach na servisu. Je tady však bod pro Kladno. Po rychlé souhře do hlavního kůlu se prosazuje Matti Hietanen. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    12:13
    Vynikající podání a poté další smeč jen do autu. Nyní chybuje Hýský. Podobnou ztrátu dotáhlo Kladno ve druhém setu, ale obrat nedokonalo. Jak si povede Jihostroj? Kladno si bere druhý oddechový čas v krátkém sledu.
     
    9:13
    Znovu Habr za koncovou lajnou. Hýský útočí jen do sítě a Jihostroj stahuje vedení Kladna. Také Milan Fortuník si bere oddechový čas.
     
    6:12
    A znovu Křesťan a znovu je z toho bod hned po servisu. René Dvořák si bere oddechový čas a chce zastavit další příval bodů.
     
    3:8
    Gevert pokračuje za koncovou lajnou. Následně se ale prosazuje z pozice univerzála Křesťan a posílá oba týmy na první technický oddechový čas.
     
    0:3
    Zajíček pokračuje na servisu. Hostující kapitán otřel podání o pásku a je z toho eso. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    28:26
    Dlouhá důležitá rozehra končí bodem pro domácí výběr. Kladno prohrává druhý set v řadě a dnes to bude mít hodně obtížné. Poprvé ve finálové sérii vede jeden z týmů o dva sety.
     
    27:26
    Čtvrtý setbol pro Jihostroj vybojoval přesnou souhrou do hlavního kůlu Michálek.
     
    25:24
    Ještě jedna šance pro Jihostroj. Domácí měli sice problémy s přihrávkou, ale Gevert si nyní poradil i s kratší nahrávkou.
     
    24:23
    Také ve druhém setu má Jihostroj k dispozici setbol. Nyní však jen jeden.
     
    21:19
    Filip Křesťan zatlačil na servisu a poté je znovu zablokován Michálek na hlavním kůlu. Také René Dvořák si bere oddechový čas.
     
    21:17
    Hýský si dokázal přihrát, ale poté je na hlavním kůlu zablokován. Milan Fortuník zastavuje hru oddechovým časem.
     
    18:15
    Tomáš Fila na podání. Fort středem neuspěl, ale Křesťan dostal ještě jednu šanci pro Kladno. Je však zablokován. Následuje oddechový čas pro Kladno.
     
    16:14
    Domácí univerzál pokračuje na servisu. Fort zachránil se štěstím míč ve hře po nepřesném příjmu. Poté ale ukončuje výměnu domácí Michálek. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    8:7
    Kraffer opouští palubovku, místo něj hraje Fila. Nyní už je ale nepřesné podání kladenského hráče. Je tady první technický oddechový čas.
     
    7:5
    Také van Haalrem se rozjel na servisu. Kraffer nyní nezvládl přihrávku prudkého podání. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    25:17
    Hietanen na servisu. Michálek výborně na přihrávce, poté ještě mohl snížit Křesťan, ale jeho útok jde jen do autu. Jednoznačná úvodní sada pro Jihostroj.
     
    24:16
    Radek Mach na servisu. A je tady řada setbolů, když Gevert zneškodnil jednoblokem Hietanena.
     
    18:12
    Dvacetiletý smečař pokračuje na podání. Hosté chybují v útoku a s Kladnem to již nevypadá v prvním setu dobře. Milan Fortuník zastavuje hru oddechovým časem.
     
    16:12
    Adam Zajíček na podání. Michálek výborně přihrál, Habr našel na středu sítě naskočeného Sobotku, který dává bod. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    12:10
    Kraffer měl opět velmi špatnou pozici ke smeči. Gevert ještě poté mohl smečovat, ale kladenský blok nyní trápí domácí útočníky. Je tady oddechový čas také pro Jihostroj.
     
    8:3
    Adam Zajíček na servisu. Po přesné přihrávce Habr zopakoval nahrávku na Michálka, který se už z pipu prosazuje. Je tady první technický oddechový čas.
     
    5:1
    Radek Mach pokračuje na servisu a nyní je z toho téměř přímý bod z podání. Následně ukončuje rychlou výměnu chilský reprezentant Sebastian Gevert. Milan Fortuník si bere oddechový čas po šesti rozehrách.

    Vít Schück

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Červinka, Habr (C) – Fila, Michálek, Kraffer, Kuliha – Mach, Todua, Sobotka – Gevert, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Kladno volejbal cz: Dillien, van Haarlem – Lenc, Hietanen, Hýský, Kozák – Syrůček, Trojan, Zajíček (C), Fokt – Křesťan – Sparidans
    Trenér: Milan Fortuník

    Rozhodčí: René Činátl – Vlastimil Kovář
    Jihostroj 4 2 Kladno
    #1 Sobota 15.04.2017 • 18:00
    Kladno - Jihostroj 2:3
    #2 Neděle 16.04.2017 • 15:35
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #3 Středa 19.04.2017 • 18:00
    Jihostroj - Kladno 3:1
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 18:20
    Jihostroj - Kladno 3:0
    #5 Neděle 23.04.2017 • 18:05
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #6 Středa 26.04.2017 • 19:10
    Jihostroj - Kladno 3:1
    bahis siteleri