Slovan Bratislava – Žilina 0:1 (kon.) | Senica – Podbrezová 1:1 (kon.)
konec
FK Senica
1:1 (0:1)
FK Železiarne Podbrezová
sk Neděle 23.04.2017, 17:30 • Štadión FK Senica • Niké liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Boli sme svedkami len priemerného futbalového predstavenia, na ktorý si nenašlo cestu ani príliš fanúšikov. FK Senica bola v druhom polčase aktívnejším celkom, vďaka čomu sa jej podarilo vyrovnať a naopak Podbrezová to skúšala po rýchlych protiútokoch, ktoré jej napokon želané ovocie nepriniesli. A to znamená, že Podbrezová bude aj naďalej jediný tím z ligy, ktorý ešte nedokázal zvíťaziť v jarnej časti. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (19:26:07)
     
    Držanie lopty: 43 % : 57 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 5:7.
    Rohové kopy: 4:10.
    Ofsajdy: 1:4.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Mali sme možnosť vidieť ešte akrobatické zakončenie Kupčíka, ktoré však neprešlo cez brániacich hráčov Senice.
     
    90+2
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Matej Kochan, prichádza Kamil Kuzma.
     
    90+1
    Bohužial nám grafika neponúkla informácie o nadstavenom čase. Môže sa jednať o také tri minútky.
     
    90
    Podbrezová v pozícii faulovaného tímu. Futbalisti hosťujúceho celku budú zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    89
    Jeden z domácich hráčov poslal loptu do pokutového územia súpera. Nie som si úplne istý, či sa jednalo o center alebo zakončenie, ale každopádne to Martin Kuciak zachytil a zabránil tak skórovaniu.
     
    88
    Ondrej Šašinka teraz poslal prudkú a prízemnú loptu ku bližšej žrdi, vďaka čomu sa brániaci hráči Podbrezovej zapotili. Napokon situáciu zvládli a loptu upratali do bezpečnej vzdialenosti.
     
    87
    Miloš Kratochvíl sa teraz prezentoval poriadnou bombou v čase, keď sa ešte nachádzal pred hranicou šestnástky. Jeho strelecký pokus však smeroval len do stredu brány, kde si Martin Kuciak svoj priestor postrážil a loptu zachytil.
     
    86
    Boli sme svedkami ďalšieho nedovoleného zákroku Senice, čo sa hostia snažili využiť po voľnom kope. Senická defenzíva si s centrovanou loptou poradila a nebezpečenstvo odvrátila.
     
    85
    Skvelá obranná činnosť v podaní Ranka, ktorý za seba nepustil rozbehnutého útočiaceho hráča a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    84
    Sledovali sme veľmi nevydarenú malú domov v podaní Turňu, ktorý doslova ponúkol loptu útočiacemu Šašinkovi, ten však nedokázal loptu dostať cez dobre stojaceho Martina Kuciaka.
     
    83
    Obrovská príležitosť na strane hostí! Lopta skackala pri brankovej čiare Šullovej bránky, ale ten v pozícii ležiaceho brankára dokázal loptu zachytiť. Hlavný arbiter ukazuje ku rohovej zástavke.
     
    82
    Hostia sa snažili rýchlo rozohrať štandartnú situáciu, ale tento úmysel ihneď hlavný arbiter prerušil, pretože lopta ešte úplne nestála.
     
    81
    Zástavka letí do nebies! Bernandina sa ocitol v ofsajdovej pasci súpera.
     
    80
    Miloš Kratochvíl si spracoval loptu a následne sa ju centrom snažil poslať bližšie k bráne súpera. Tento úmysel mu absolútne nevyšiel, pretože lopta putovala až za Kuciakovú bránku.
     
    79
    Turňa šikovným centrom nachádza úplne voľného spoluhráča v šestnástke súpera, ale postranný rozhodca videl ofsajdové postavenie.
     
    78
    Brigant poslal veľmi vysoký center ku vzdialenejšej žrdi. Martin Kuciak túto situáciu troška podcenil, keď do tohto centru vyštartoval príliš neskoro. Jeden z domácich hráčov sa dostal do hlavičkového zakončenia, ale loptu neusmernil presne.
     
    77
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 523 platiacich divákov.
     
    76
    Seničania zahrávali rohový kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Miloš Kratochvíl, ale jeho strelecký pokus smeroval vysoko nad.
     
    75
    Šašinka išiel teraz veľmi nebezpečne do súboja, v ktorom svojho protihráča zasiahol nepríjemne do hlavy. Každopádne si to hlavný arbiter všimol, ale žltiť sa v tomto prípade nebude.
     
    74
    Centrovaná lopta po voľnom kope smerovala na hranicu malého vápna, kde si svoj priestor Michal Šulla postrážil a loptu si zo vzduchu stiahol.
     
    73
    Sledovali sme ďalší nedovolený zákrok jedného z domácich hráčov, po ktorom budú mať hostia výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti.
     
    72
    Seničania sa usadili na polovici Podbrezovej, kde si snažia vytvoriť tlak. Defenzíva hostí zatiaľ funguje dobre a svojho súpera nepúšťajú do vyložených šancí.
     
    72
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Matúš Mikuš.
     
    71
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý si všimol, že Pillár si v hlavičkovom súboji pomáhal rukami. Tento faul zaraďujeme do kategórie útočných.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Juraj Kotula, prichádza Adrián Kopičár.
     
    69
    Na ihrisku ostáva ležať Juraj Kotula, ktorý potrebuje pomoc lekárskeho tímu. Ten napokon odchádza z ihriska na nosítkach.
     
    68
    Róbert Polievka mal dobrú príležitosť na zakončenie v šestnástke súpera, ale ten moment prekvapenia premeškal. Nakoniec z toho nebolo zakončenie, ale stráta lopty.
     
    67
    Pillár sa snažil získať troška viac priestoru a tak sa potreboval zbaviť svojho protihráča. Toho jednoducho poslal na trávnik nedovoleným spôsobom. Hlavný arbiter si toho všimol a okamžite reagoval.
     
    66
    Hostia majú veľký problém dostať sa z vlastnej polovice ihriska. Sú veľmi neistí v prihrávkach a hlavne v súbojoch.
     
    65
    Hráči Senice opäť okupujú súperovú polovicu, kde si snažia vytvoriť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    64
    Hosťujúci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    63
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Viktor Miklós, prichádza Boris Bališ.
     
    62
    Senica dala gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je MILOŠ KRATOCHVÍL, ktorý s veľkým prehľadom umiestnil loptu po pokutovom kope presne do ľavého dolného rohu bránky.
     
    61
    Senica bude zahrávať pokutový kop po nepriehľadnej situácii v šestnástke Podbrezovej. Šašinka tam po súboji spadol na hraciu plochu, ale ťažko povedať, či sa jednalo práve o túto situáciu.
     
    60
    Vajda skúsil zakončiť z obrovskej diaľky, ale jeho tvrdý projektil letel až príliš vysoko. Michal Šulla sa pre istotu natiahol, ale v tomto prípade tak robiť nemusel. Nasleduje odkop od Senickej bránky.
     
    59
    Rohový kop pre defenzívu Senice neznamenal takmer žiadne nebezpečenstvo. Tá si s touto hrozbou poradila bez väčších problémov.
     
    58
    Viazanko to skúsil individuálnym spôsobom. Dokázal prejsť cez dvojicu brániacich hráčov a dostať sa až do pokutového územia. Tam však nestačil na toho tretieho, ktorý mu loptu vypichol. Nasledovať bude rohový kop Podbrezovej.
     
    57
    Po nedovolenom zákroku Filipa Blažeka mohla Podbrezová ohroziť svojho súpera po voľnom kope, ale Podio zvolil krátku rozohrávku.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Filip Blažek (FK Senica).
     
    56
    Lopta sa nachádza na polovici Podbrezovej, ale sú to práve hostia, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Róbert Polievka (ŽP Šport Podbrezová). To si vyslúžil po tom ako doslova odhodil svojho protihráča.
     
    54
    Brigant si loptu spracoval rukou, čo uniklo pozornosti rozhodcov. Bude z toho len outové vhadzovanie v prospech Podbrezovej.
     
    53
    Futbalisti Senice sú v druhom polčase aktívnejším tímom, čo dokazuje ďalší centrovaný pokus Miklósa, ale aj tento center si našiel cestu len do rukavíc Martina Kuciaka.
     
    52
    Striedajúci Kováč si zbiehal na dlhý pas svojho spoluhráča, ale ako prvý bol pri lopte Martin Kuciak.
     
    51
    Po dlhšom prerušení hra pokračuje ďalej. Vyzerá to tak, že Miloš Kratochvíl bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    49
    V šestnástke Podbrezovej ostal po rohovom kope ležať na trávniku Miloš Kratochvíl, ktorý potrebuje prvú pomoc lekárskeho tímu. Uvidíme aké vážne to s ním je a či bude v hre aj naďalej pokračovať.
     
    48
    Brigant spoločne s Miklósom rozohrali rohový kop krátkou formou, ale ani toto nebol ten pravý recept na defenzívu Podbrezovej.
     
    47
    Kratochvíl sa snažil poslať do pokutového územia súpera prízemný center, ktorý bol však zrazrený a lopta putovala mimo hry. Senica má výhodu rohového kopu.
     
    47
    Senica má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči už nastupujú na hraciu plochu. O malý okamih sa nám začne druhý polčas.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť ako veľmi podpriemerný. Sledujeme len slabé futbalové predstavenie s minimom šancí na oboch stranách. Domáci celok sa sústredí na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po dlhých pasoch smerom dopredu a hostia nám predvádzajú kombinačný štýl hry, pri ktorom chýba nejaký nápad. Dúfajme, že sa nám hra v druhom polčase zlepší a dočkáme sa zaujímavého futbalového divadla. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom dejstve ešte jednu minútku navyše.
     
    44
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Daniel Turyna, prichádza Alan Kováč.
     
    43
    Seničania to skúšali skrz dlhé pasy, ktoré útočníci zatiaľ nedokážu zachytiť. Chce to nejaký nápad smerom dopredu.
     
    42
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky Senice, kde sa nachádzal jeden z brániacich hráčov, ktorý loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    41
    Musíme teraz pochváliť skvelý obranný zákrok Briganta, ktorý vo vlastnej šestnástke dokázal zachytiť nepríjemnú prihrávku Kriváka a tak zabránil možnej katastrofe. Podbrezová bude zahrávať rohový kop.
     
    40
    Kotula v zadných radoch nedokázal dostatočne spracovať loptu a hneď z toho mohla byť veľká šanca pre hostí. Hlavný arbiter však odpískal nedovolený zákrok útočiaceho Bernandina.
     
    39
    Pillár sa snažil na súperovej polovici získať loptu, čo sa mu aj podarilo, ale v súboji to prehnal s razanciou a tak bude musieť loptu odovzdať súperovi.
     
    38
    Pillár si v súboji pomáhal rukami, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Ten nariadil voľný kop v prospech Podbrezovej, ale exekútor voľného kopu to z veľkej diaľky skúsil priamo na bránu, ale jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    37
    Martin Kuciak si to zle načasoval. Snažil sa byť pri lopte skôr ako útočiaci hráč, čo sa mu úplne nepodarilo. Chvíľu bola brána úplne prázdna, ale domáci toho nedokázali využiť.
     
    36
    Hostia sa tlačili dopredu, ale dlhý pas Vajdu zaletel až za postrannú čiaru.
     
    35
    Viazanko mal pred sebou priestor, ale napokon sa rozhodol centrovať. Jeho centrovaný pokus bol zblokovaný.
     
    31
    Podbrezová dala gól!
    RÓBERT POLIEVKA zbytočne nepremýšľal a poslal krásny technický pokus z väčšej vzdialenosti. Lopta po jeho streleckom pokuse si našla cestu až do pravého horného rohu Šullovej bránky. Parádna trefa! Stav stretnutia je otvorený 0:1!
     
    30
    Podbrezová sa opäť usadila na polovici Senice, kde sa svojimi krátkymi prihrávkami pokúša rozhodiť jej defenzívu.
     
    29
    Turyna v čase, keď sa nachádzal v pokutovom území súpera po súboji spadol na hraciu plochu. Hlavný arbiter neposúdil tento zákrok ako nedovolený a nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    28
    Exekútor rohového kopu zvolil center na hranicu malého vápna, kde si svoj priestor dokázal Michal Šulla postrážiť a loptu si zo vzduchu pohodlne stiahnuť.
     
    27
    A opäť budeme sledovať ďalší rohový kop. Podbrezová dostala túto výhodu po tom ako tečovaná lopta skončila na tribúne.
     
    26
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala ku vzdialenejšej žrdi, kde Martin Kuciak príliš nezvládol situáciu a vyboxoval loptu len tesne pred seba. Tam ho našťastie zastúpil jeho spoluhráč, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    25
    Senica si vďaka svojej útočnej aktivite dokázala vybojovať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, či toho dokážu využiť.
     
    24
    Ale ani tento voľný kop nebude slaviť úspech. Defenzíva Senice si aj s týmto letiacim projektilom poradila a loptu poslal do bezpečia.
     
    23
    Blažek sa v strede ihriska dopustil nedovoleného zákroku. Hlavný arbiter nechával Podbrezovej výhodu, ale v tom momente ju futbalisti tohto celku nemali loptu vo svojej moci, takže z toho bude ďalší voľný kop.
     
    22
    Po nedovolenom zákroku Juraja Kotulu mali možnosť hostia ohroziť súpera po voľnom kope, ale ešte predtým ako tam doletela lopta sa jeden z hráčov Podbrezovej dopustil faulu. Žiadne vzrušenie sa tak konať nebude.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Juraj Kotula (FK Senica).
     
    20
    Žltú kartu dostáva Michal Ranko (FK Senica). To si vyslúžil za faul na Bernandina.
     
    19
    Bernandina ostáva ležať v stredovom kruhu a potrebuje opateru lekárnikov. Nevieme, čo sa presne stalo, ale dúfajme, že bude v poriadku a bude v hre aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    18
    Kratochvíl ako exekútor voľného kopu to skúsil technickým spôsobom ku pravej tyčke Kuciakovej bránky. Jeho strelecký pokus končí mimo. Nasleduje odkop od bránky.
     
    17
    Zaznel hvizd hlavného arbitra a výhodu voľného kopu budeme sledovať aj na opačnej strane. Šašinka sa po súboji ocitol na trávniku, na ktorý sa dostal nedovoleným spôsobom.
     
    16
    Futbalisti Podbrezovej sa nachádzajú na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom vypracovať si lepšiu streleckú pozíciu.
     
    15
    Centrovaná lopta po rohovom kope síce prepadla v šestnástke Senice, ale lopta sa medzi tri žrde nedostala. Senica sa okamžite vrhala do protiútoku, po ktorom sa do zakončenia dostal Blažek, ale jeho strelecký pokus bol nepresný.
     
    14
    K voľnému kopu sa postavil Podio, ale jeho priame ohrozenie skončilo len v dobre postavenom múre domácich, od ktorých sa lopta odrazila mimo hry. Bude nasledovať rohový kop v prospech hosťujúceho celku.
     
    13
    Bernandina bol nepríjemným spôsobom poslaný na hraciu plochu a hlavný arbiter uznal tento zákrok ako nedovolený. Táto situácia sa stala tesne pred hranicou veľkého vápna. Hostia majú výhodu voľného kopu.
     
    12
    Exekútor rohového kopu sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou a to znamená, že Podbrezová môže aj naďalej pokračovať vo svojej ofenzívnej snahe.
     
    11
    Budeme sledovať rohový kop, ktorý si dokázalo získať futbalisti Podbrezovej.
     
    10
    Polievka sa pokúšal niečo vymyslieť pri rohovej zástavke. Vyzeralo to tak, že chcel pre svoj tím vybojovať rohový kop, ale to sa mu nepodarilo a o loptu prišiel.
     
    9
    Seničania sa pokúsili preniknúť dopredu, ale výborne zakročil Bernadina a súpera od lopty čisto odstavil.
     
    7
    Štandardnú situáciu od rohovej zástavky rozohral Polievka, ale jeho spoluhráči potom pred bránkou nič nevymysleli. Aj naďalej tak pokračujeme za bezgólového stavu.
     
    6
    Podbrezová si ako prvá v zápase vybojovala rohový kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Šulla – Šušolík, Brigant, Miklós, Blažek – Pillár, Ranko, Kratochvíl, Turyna – O. Šašinka, Kotula.
    Náhradníci: Plach – Pajer, Kováč, Bališ, Kopičár, Kosorín, Kovaľ.

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Vajda, Viazanko, Polievka – Kochan, Kupčík, Djordjevič, Krivák – Podio, Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Kuzma, Jedinák, Mikuš, Káčerík.

    Rozhodca: Smolák – Ádám, Galo.
     
    Vážení futbaloví priaznivci, vitajte pri sledovaní ďalšieho prenosu z najvyššej futbalovej súťaže. Dnes si sily zmerajú Seničania s hráčmi Podbrezovej.

    Domáci futbalisti sú príjemným prekvapením jarnej časti súťaže. Naopak, hostia, ktorí boli prekvapením jesene, na jar neprevádzajú také oslnivé výkony.

    FK Senica
    Záhoráci sú na 9.mieste tabuľky. Na konte majú 24 bodov (majú o 3 body viac ako Zlaté Moravce a o 5 menej ako Michalovce). Skóre majú pasívne: 20:28.
    V poslednom kole cestovali červeno-modrí do Zlatých Moraviec, kde napokon prehrali tesne 2:1 (za Senicu sa presadil Blažek).

    Seničania na jar vyhrali 3x (nad Žilinou,Trnavou a Michalovcami), prehrali taktiež 3x (so Slovanom, Prešovom a Zlatými Moravcami) a remízu dosiahli v jednom zápase (s Trenčínom).

    ŽP Šport Podbrezov
    Podbrezová je sklamaním jarnej časti. Veď zo 7 zápasov nevyhrali ani raz, 4X prehrali (s Trnavou, Slovanom, Trenčínom a Michalovcami) a 3x remizovali (s Dunajskou Stredou, Ružomberkom a Žilinou). Železiari sú momentálne na 5.priečke, na konte majú 37 bodov, rovnako ako Ružomberok (ten v sobotu prehral s Trenčínom 2:1). Od 3.priečky ich delí 1 bod.
    V poslednom kole si zmerali doma sily s Michalovcami. Prehrali vysoko 1:4, o jediný gól domácich sa postaral Kupčík.

    Obom tímom by prípadná výhra padla vhod a Podbrezová by navyše postúpila na 3.priečku. ktorá zaručuje pohárovú Európu.
    Ako toto meranie síl napokon skončí, zistíte, ak budete sledovať náš prenos, ktorý má výkop naplánovaný na 17:30. Tešíme sa na vás.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Róbert Gašpárek

    Branky: 62. Kratochvíl (pen.) – 31. Polievka

    Karty:   20. Ranko (SEN), 21. Kotula (SEN), 56. Blažek (SEN) – 54. Polievka (POD)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 1:4.
    FK Senica: Šulla – Šušolík, Brigant, Miklós (63. Bališ), Blažek – Pillár, Ranko, Kratochvíl, Turyna (44. Kováč) – O. Šašinka, Kotula (70. Kopičár).
    Náhradníci: Plach – Pajer, Kováč, Bališ, Kopičár, Kosorín, Kovaľ.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Vajda, Viazanko, Polievka (72. Mikuš) – Kochan (90+2. Kuzma), Kupčík, Djordjevič, Krivák – Podio, Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Kuzma, Jedinák, Mikuš, Káčerík.

    Rozhodčí: Smolák – Ádám, Galo

    Diváci: 523
    bahis siteleri