Slovensko – Česko 6:6 (kon.)
konec
Slovensko
6:6 (0:1, 2:3, 4:2 - -:-)
Česko
sk Neděle 23.04.2017, 11:30 • Športová hala Elán, Bratislava • Přípravný zápas (ženy)
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 11:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Po včerajšej prehre 5:7 nastúpia slovenské florbalové reprezentantky už dnes na ďalší prípravný duel proti Česku. Stretnutie sa začína o už o 11:30.

    Vo včerajšom dueli predviedli Slovenky veľmi sympatický výkon. Vyšiel im vstup do zápasu, keď najskôr prečkali úvodný tlak zo strany súpera, aby následne v priebehu 90 sekúnd udreli Lucia Košturiaková a Paulína Hudáková. Ešte v prvej polovici úvodnej časti hry však presilovú hru prvým českým gólom využila Klára Leierová. Druhá tretina však patrila hosťkám, ktoré sa presadili až trikrát, čím otočili skóre stretnutia vo svoj prospech. Góly Česka v druhej dvadsaťminútovke strieľali Denisa Kotzurová, Martina Řepková a Veronika Zittová, za Slovensko sa presadila v prostrednej časti hry len Paulína Hudáková vďaka úspešnému trestnému strieľaniu. V 48. minúte dokonca Slovenky po druhý raz v stretnutí vyrovnali, keď sa presadila Lenka Cupráková. Následne však Češky zabrali a troma gólmi v rade definitívne rozhodli o svojom triumfe. Do čierneho trafila dvakrát Romana Kiecková a raz aj Nela Jiráková. Posledný gól Slovenska zaznamenala dve minúty pred koncom Lucia Košturiaková. Jednou z najlepších hráčok včerajšieho duelu bola česká brankárka Nikola Příleská, ktorá zneškodnila niekoľko vyložených príležitostí slovenských hráčok. Včera sme videli naozaj kvalitné florbalové predstavenie z oboch strán, a tak sa môžeme len tešiť, čo nám obe družstvá ponúknu dnes.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Krištofová, Dupčáková – Krivulčíková, Dzurinová, Bachorcová, Ferenčíková, K. Hudáková, Cupráková, Košturiaková, Kadučáková, Šidlová, Ďuríková, P. Hudáková, Klapitová, Šponiarová, Pintérová, Kocurová, Grossová, Robová, Žikavská

    Česko: Příleská – Kapcová, Jiráková, Leierová, Koníčková, Zittová, Urbánková, Tožičková, Plášková, Enenkelová, Řepková, Káčová, Bočanová, Kotzurová, Kiecková, Řeznarová

    Rozhodca: Gabor Kelemen, György Liebe (obaja Maďarsko).
     
    Pekné nedeľné predpoludnie z bratislavskej Športovej haly Elán. Práve tu sa už o pár minút začne druhý z dvojice prípravných duelov medzi slovenskou a ženskou florbalovou reprezentáciou. Vo včerajšom stretnutí boli úspešnejšie Češky, ktoré zvíťazili pomerom 7:5.
     
    Družstvá už sú nastúpené na palubovke. Vypočuli sme si hymny oboch krajín, ešte si predstavíme základné formácie oboch tímov a môžeme začať. V zostave Slovenska nastala zmena, keď v bránke namiesto Jany Dupčákovej nastúpi od začiatku Karolína Krištofová.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:19
    O prvú strelu dnešného zápasu sa postarala Klára Leierová, no bránu Karolíny Krištovofovej tesne minula.
     
    0:48
    Na opačnej strane mala prvú príležitosť Slovenska Monika Pintérová, no Nikola Příleská podržala svoje mužstvo a nedovolila Pintérovej skórovať.
     
    1:52
    Slovenky teraz predvádzajú aktívny pressing na polovici súperiek, keď najmä Andrea Šidlová s Barborou Kocurovou niekoľkokrát nedovolili vyraziť Češkám do protiútoku.
     
    2:39
    O ďalší strelecký pokus sa postarala Alžběta Bachorcová, no loptička z jej hokejky skončila len na zadnom mantineli.
     
    3:27
    Slovenky začali aktívne aj v obrane, o čom sa v tejto chvíli v súboji s Andreou Šidlovou presvedčila aj Martina Řepková.
     
    3:53
    Domáce florbalistky naďalej veľmi dobre pristupujú k strieľajúcim súperkám. Strelecký pokus Veroniky Zittovej bol vytečovaný mimo ihriska.
     
    4:28
    Tentokrát to české dievčatá rozohrali na Nelu Jirákovú, tej ale loptička vôbec nesadla a Karolína Krištofová zasahovať nemusela.
     
    4:50
    Aktívne napádanie Sloveniek takmer slávilo úspech. K loptičke sa dostala Monika Pintérová, no ani tentokrát na Nikolu Příleskú nevyzrela.
     
    5:30
    Dvakrát v krátkom časovom slede sa do loptičky oprela Gabriela Tožičková, no slovenská brankárka Krištofová si s oboma jej streleckými pokusmi dokázala poradiť.
     
    6:21
    Fantastická Krištofová! Tá teraz nadvakrát zneškodnila stopercentné príležitosti Česka. Najmä dorážka Terezy Urbánkovej volala po góle, no Krištofová v poslednej chvíli dokázala zasiahnuť svojou ľavou rukou.
     
    7:11
    Tentokrát to zo strany Češiek už také nebezpečné nebolo. Z pravého krídla pálila Veronika Enenkelová.
     
    7:28
    Slovenky sa rýchlo presunuli na druhú stranu ihriska, kde zaujímavo zakončovala Lucia Košturiaková.
     
    8:02
    Po súboji s Paulínou Hudákovou zostala na chvíľu na hracej ploche ležať Tereza Urbánková, no vyzerá to, že by mala byť v poriadku.
     
    8:02
    Paulína Hudáková si však za tento zákrok pôjde na dve minúty oddýchnuť, Češky si zahrajú prvú presilovú hru.
     
    8:40
    Lenka Cupráková chcela podržať loptičku za bránou súperiek, no tá jej napokon ušla mimo ihriska.
     
    9:08
    České florbalistky to viackrát v tejto početnej prevahe hrali cez Nelu Jirákovú či Terezu Urbánkovú, no Karolína Krištofová zostáva aj naďalej neprekonaná.
     
    10:02
    Práve v momente, keď vypršal trest Paulíny Hudákovej, pálila od polovice ihriska Nela Kapcová, no trafila len jednu zo svojich spoluhráčok.
     
    10:43
    Napriahla Veronika Enenkelová, dorážala Martina Řepková, no Karolína Krištofová znova predviedla skvelý zákrok.
     
    11:52
    Slovenkám sa ani takmer minútu po skončení oslabenia nedarí dostať z hlbokej defenzívy. Nepodarilo sa to ani Alžběte Bachorcovej, ktorej rozohrávku zachytila Veronika Enenkelová.
     
    12:35
    Češky naopak do dnešného zápasu vstúpili omnoho koncentrovaniejšie než do toho včerajšieho a slovenskému tímu robí veľké problémy dostávať sa do tesnej blízkosti Nikoly Příleskej.
     
    13:52
    Z veľkej diaľky nahadzovala loptičku "do ohňa" Denisa Kotzurová, tá však po teči jednej zo Sloveniek skončila mimo ihriska.
     
    14:17
    Po dlhšom čase príležitosť Slovenska. Kláre Grossovej však loptička na strelu z prvej ideálne nesadla, úspešná nebola v dorážke ani Paulína Hudáková.
     
    14:57
    Poriadny závar teraz pred Karolínou Krištofovou vytvorila dvojica Veronika Enenkelová-Martina Řepková. No ani toto sa gólom neskončilo.
     
    15:30
    Slovenky sa vydali do útoku, no Michaela Krivulčíková s Luciou Košturiakovou o loptičku prišli, a tak sú na rade znova české reprezentantky.
     
    16:36
    Česko dalo gól! Toto sa už muselo skončiť gólom. Češky zavreli naše hráčky hlboko pred vlastnou bránou, Karolína Krištofová robila, čo mohla, no proti dorážke NELY KAPCOVEJ už nemala žiadnu šancu. Asistencia: Řepková.
     
    17:49
    Karolína Krištofová vytiahla ďalší skvelý zákrok. Nikým nepokrytá Veronika Káčová vystrelila zápästím do horných partií bránky, no Krištofová skvelo zasiahla.
     
    18:41
    Slovenkám to v útoku znova nevyšlo. Loptičku mala na hokejke Denisa Ferenčíková, no tá jej ušla mimo ihriska. Obe mužstvá striedajú.
     
    19:39
    V závere sme sa predsa len mohli dočkať vyrovnania Paulína Hudáková našla Luciu Košturiakovú, no tá bránku tesne minula!
     
    19:56
    A predsa len ešte jedna príležitosť Slovenska. Tentokrát proti Alžběte Bachorcovej skvelo zasiahla Nikola Příleská.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina dnešného stretnutia vyšla o niečo lepšie českým florbalistkám. Tie sa v jej závere dostali do vedenia zásluhou Nely Kapcovej, ktorá prekonala inak skvelo chytajúcu Karolínu Krištofovú. Zaujímavé príležitosti na skórovanie mali aj slovenské reprezentantky, no skórovať zatiaľ nedokázali.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Úvodný útok druhej tretiny českému tímu nevyšiel, keď v defenzíve dobre zapracovala Klára Grossová.
     
    21:20
    Teraz sa však Slovenky zbytočne zdĺhavou rozohrávkou dostali pod tlak a Karolína Krištofová znova musela nadvakrát zasahovať proti zakončeniu Veroniky Enenkelovej.
     
    21:50
    Na opačnej strane mala vyrovnanie na hokejke Monika Pintérová, no Nikola Příleská zachránila svoj tím.
     
    22:12
    Slovensko dalo gól! Slovenkám sa podarilo vyrovnať, keď sa krásnou strelou do hornej časti brány prezentovala LUCIA KOŠTURIAKOVÁ. Bez asistencie
     
    22:35
    Košturiaková je pri streleckej chuti, tentokrát však bránu Nikoly Příleskej netrafila.
     
    23:02
    Karolína Krištofová musela zasahovať proti strelckeému pokusu Veroniky Zittovej.
     
    24:18
    Česko dalo gól! Slovenské hráčky prepadli na polovici súperiek a rýchly protiútok českého tímu úspešnou strelou zakončila ROMANA KIECKOVÁ. Asistencia: Enenkelová.
     
    25:02
    Lucia Košturiaková sa okamžite pokúsila o vyrovnanie, no na druhý gól v dnešnom zápase si zatiaľ bude musieť počkať.
     
    26:12
    Tentokrát to skúšala Katarína Klapitová, no ani ona bránu Nikoly Příleskej zo zaujímavej pozície netrafila.
     
    27:11
    Tentokrát sme mali šťastie, keď Veronika Káčová v tesnej blízkosti bránkoviska netrafila loptičku po prihrávke Veroniky Zittovej spoza bránky.
     
    27:42
    Fantastický zákrok Nikoly Příleskej, ktorá sa vyznamenala proti kvalitnej strele Kláry Grossovej.
     
    28:20
    Dobrá práca Slovenska v defenzíve, keď naše hráčky znemožnili dôraznejšie zakončenie Martine Řepkovej.
     
    28:58
    Dvakrát v krátkom časovom slede pálila z ľavej strany Veronika Enenkelová, no stav zápasu zostáva aj po týchto príležitostiach nezmenený.
     
    29:41
    A mohlo byť vyrovnané. Michaela Žikavská loptičku pri streľbe z tesnej blízkosti brány Nikoly Příleskej napálila len do českej brankárky.
     
    30:47
    Slovensko dalo gól! Veronika Řepková zahodila veľkú príležitosť pred Karolínou Krištofovou, a tak zaútočili Slovenky. O vyrovnanie sa vďaka presnému zakončeniu postarala znova LUCIA KOŠTURIAKOVÁ. Asistencia: Cupráková.
     
    31:00
    Slovenky gól poriadne nabudil a už sme mohli vyhrávať. Kristína Hudáková však Nikolu Příleskú v jasnej príležitosti prekonať nedokázala.
     
    32:32
    Česko dalo gól! České florbalistky znova strhávajú vedenie na svoju stranu, keď Karolínu Krištofovú kvalitnou strelou zápästím prekonáva VERONIKA ZITTOVÁ. Bez asistencie.
     
    33:38
    Slovenky sa znova museli brániť tlaku českého tímu, no Veronika Enenkelová sa strelou z ľavej strany nepresadila.
     
    34:38
    Český tím teraz predvádza skutočne kvalitný výkon v defenzíve. Hosťky sa nikám neponáhľajú a Slovenky majú veľký problém dostať sa s lotpčikou na ich polovicu.
     
    35:30
    Alžběta Bachorcová našla pred bránou dobre postavenú Moniku Pintérovú, no tá tesne minula pravú žrď bránky Karolíny Příleskej.
     
    36:33
    Česko dalo gól! Slovenky dnes už po niekoľký raz prepadli v útočnej akcii na polovici súpera a znova za to pykajú. Rýchly protiútok českého družstva zakončila MARTINA ŘEPKOVÁ. Asistencia: Kapcová.
     
    37:19
    Veľká príležitosť Slovenska. Pred gólmankou Příleskou sa ocitla dvojica Báchorcová-Žikavská, no ani jedna loptičku za bránkovú čiaru nedotlačila.
     
    38:08
    Slovenky teraz predviedli veľmi dobré striedanie. Lenka Cupráková vypichla loptičku českej súperke, zakombinovala s Luciou Košturiakovou, no loptičku pred Nikolou Příleskou tesne minula!
     
    38:45
    Skórovať mohla aj Kristína Hudáková, no prihrávku z vlastnej polovice si spracovať nedokázala, a tak má loptičku vo svojej moci Nikola Příleská.
     
    39:44
    Slovenky stupňujú svoj výkon. Gól do šatne mohla dosiahnuť po peknej kombinácii celej formácie Lucia Košturiaková, no tá si na dovršenie hetriku bude musieť ešte počkať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina dnešného prípravného súboja medzi ženskými florbalovými reprezentáciami Slovenska a Česka vyšla lepšie českému družstvu, ktoré po nej vedie nad Slovenkami pomerom 4:2. Slovenky sa snažia hrať aktívne, na čo však niekoľkokrát dopalatili inkasovaným gólom. Za český tím v druhej časti hry skórovali postupne Romana Kiecková, Veronika Zittová a Martina Řepková, za Slovensko dvakrát skórovala Lucia Košturiaková.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Prvý útok v poslednej tretine obstarali slovenské hráčky, Lucia Košturiaková však manévrovala s loptičkou len za bránkou českého družstva.
     
    40:59
    Češky predviedli rýchly protiútok, Alžběta Bachorcová loptičku odvrátila len k Veronike Enenkelovej, ktorej zakončenie s Karolína Krištofová vychutnala.
     
    41:35
    V dobrej pozícii na zakončenie bola Klára Grossová, tá však na prihrávku od Lucie Košturiakovej nedočiahla a loptička jej ušla.
     
    42:15
    Nela Kapcová videla pred bránkou dobre postavenú Terezu Urbánkovú, tú ale naše florbalistky dobre zblokovali.
     
    42:50
    Ďalšiu akciu slovenského tímu zakončila nedôraznou strelou z pravej strany Katarína Klapitová.
     
    43:18
    Z veľkej diaľky pálila Nela Jiráková, no Slovenky dobre zapracovali v defenzíve.
     
    43:35
    Obrovská príležitosť slovenského tímu! Nikola Příleská snáď ani nevie, ako toto chytila. Česká gólmanka už bola po strele Michaely Žikavskej prekonaná, no svojou ľavou rukou ešte dokázala loptičku "vyškrabať" z bránkovej čiary!
     
    43:56
    Hra je prerušená potom, čo ďalšou hráčkou s mešnšími zdravotnými problémami je Klára Grossová. Tá však odchádza po vlastných.
     
    44:50
    Tímy sa teraz vystriedali v dvoch nie príliš výrazných útokoch, obe brankárky zasahovali bez najmenších problémoch. Dobrá práca defenzívy na oboch stranách.
     
    45:40
    Útočili Češky, na ľavej strane pri mantineli však loptička mimo ihriska ušla Veronike Káčovej, a tak obe družstvá odchádzajú striedať.
     
    46:20
    Tlak slovenského tému. Klára Grossová ponúkla prihrávku ako na zlatom podnose pre Katarínu Klapitovú, no tá loptičku minula.
     
    47:00
    Zakončovala aj Kristína Hudáková, jej pokus Nikola Příleská vytesnila vedľa brány.
     
    47:15
    Michaela Šponiarová krásnou prihrávkou vyzvala na zakončenie Paulínu Hudákovú, no jej forhendový blafák skvelo prečítala Nikola Příleská.
     
    48:12
    Česko dalo gól! Tak to je veľká smola slovenského tímu. Karolína Krištofová predviedla dobrý zákrok, následne však veľmi zle rozohrala, čo využila na skórovanie ROMANA KIECKOVÁ. Asistencia: Bočanová.
     
    49:35
    Slovensko si zahrá v početnej prevahe potom, čo sa nedovoleným zákrokom za našou bránkou previnila Tereza Urbánková.
     
    49:35
    Menšie technické problémy u časomeračov, zápas je tak v tejto chvíli na malý moment prerušený.
     
    49:35
    Tak napokon z presilovej hry Slovenska nebude nič, keďže na trestnej lavici vidíme sedieť aj Alžbetu Ďuríkovú.
     
    50:50
    Viac priestoru na hracej ploche chceli Slovenky využiť na ohrozenie Nikoly Příleskej, prihrávku Michaely Šponiarovej si však Paulína Hudáková spracovať nedokázala.
     
    51:15
    Skvelá práca Lenky Cuprákovej, ktorá čistým, no tvrdým spôsobom dokázala pri mantineli odstaviť od loptičky Martinu Řepkovú.
     
    52:43
    Karolína Krištofová už v tejto chvíli opúšťa bránku, Slovenky sa uadili na polovici súperiek a hrajú vabank.
     
    53:26
    Naše hráčky si síce v rozohrávke nerozumeli, no pokus o ohrozenie opustenej slovenskej bránky nevyšiel Veronike Káčovej.
     
    53:57
    Karolína Krištofová späť v bránke, Slovenky v poli znova s päticou hráčok.
     
    54:47
    Naše florbalistky sa stiahli na chvíľu do defenzívy, čo ale na strelu nedokázala využiť Markéta Režnarová.
     
    55:25
    Dve veľké príležitosti slovenského tímu! Najskôr neskórovala Paulína Hudáková a následne sa hetrikového zásahu nedočkala ani Lucia Košturiaková.
     
    55:56
    Z prvej napriahla Veronika Enenkelová, našťastie pre Slovenky bola jej strela zrazená nad bránu Karolíny Krištofovej.
     
    56:19
    Slovensko dalo gól! Krásna kombinácia slovenských dievčat. Michaela Šponiarová posunula loptičku za bránku na Paulínu Hudákovú, ktorá naservírovala prihrávku ako na zlatom podnose svojej sestre KRISTÍNE HUDÁKOVEJ, a tá už nemohla nedať. Asistencia: Paulína Hudáková.
     
    57:18
    Česko dalo gól! Slovenky hrali znova bez brankárky Krištofovej, čo dokázala na strelenie gólu do opustenej bránky využiť ROMANA KIECKOVÁ. Asistencia: Bočanová.
     
    57:55
    Slovensko dalo gól! Slovenské reprezentantky bojujú až do konca. Na rozdiel dvoch gólov znova znižila DENISA FERENČÍKOVÁ. Asistencia: Kristína Hudáková.
     
    58:49
    Už to mohlo byť o jeden gól! Strieľala Paulína Hudáková, no jej pokus do ľavého horného rohu bránky skvelým zákrkom zneškodnila Nikola Příleská.
     
    59:19
    Slovenský tréner Michal Jedlička sa ešte snaží niečo s týmto výsledkom urobiť a berie si oddychový čas.
     
    59:33
    Strieľať mohla znova Paulína Hudáková, no tentokrát loptičku vôbec netrafila.
     
    59:45
    Slovensko dalo gól! Tak toto bol výstavný kúsok! MICHAELA ŠPONIAROVÁ využila húštinu tiel pred českou bránkou a trafila nádherne do ľavého horného rohu bránky!
     
    59:59
    Slovensko dalo gól! Tak si to predstavte! Slovenkám sa napokon fantastickým spôsobom podarilo vyrovnať a kto iný mohol dnes dosiahnuť vyrovnávajúci gól, ak nie LUCIA KOŠTURIAKOVÁ, ktorá tak napokon v poslednej sekunde zápasu zavŕšila hetrik! Asistencia: Ďuríková.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Dnešné skvelé florbalové predstavenie sa po nervy drásajúcom finiši slovenského tímu končí nerozhodne 6:6. Slovenkám sa pritom podarilo vyrovnať dvoma gólmi v posledných 15 sekundách. Hrdinkou domáceho družstva bola dnes Lucia Košturiaková, ktorá zaznamenala hetrik. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám pekný zvyšok víkendu! (13:32:15)

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 23. Košturiaková, 31. Košturiaková (Cupráková), 57. Hudáková (Hudáková), 58. Ferenčíková (Hudáková), 60. Šponiarová, 60. Košturiaková (Ďuríková) – 17. Kapcová (Řepková), 25. Kiecková (Enenkelová), 33. Zittová, 37. Řepková (Kapcová), 49. Kiecková (Bočanová), 58. Kiecková (Bočanová)


    Slovensko: Krištofová, Dupčáková – Krivulčíková, Dzurinová, Bachorcová, Ferenčíková, K. Hudáková, Cupráková, Košturiaková, Kadučáková, Šidlová, Ďuríková, P. Hudáková, Klapitová, Šponiarová, Pintérová, Kocurová, Grossová, Robová, Žikavská
    Česko: Příleská – Kapcová, Jiráková, Leierová, Koníčková, Zittová, Urbánková, Tožičková, Plášková, Enenkelová, Řepková, Káčová, Bočanová, Kotzurová, Kiecková, Řeznarová

    Rozhodčí: Gabor Kelemen, György Liebe (obaja Maďarsko)
    bahis siteleri