West Ham – Tottenham 1:0 (kon.)
konec
West Ham United
1:0 (0:0)
Tottenham Hotspur
Pátek 05.05.2017, 21:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    V samém závěru ještě mohl potvrdit vítězství Ashley Fletcher, jenž si v duelu 2 na 1 proti Alderweireldovi vyměnil míč se Snodgrassem, sám před Llorisem však neuspěl. Mrzet ho to ale příliš nebude.
     
    90+4
    Za přerušení slibně se rozvíjející akce obdržel žlutou kartu také střídající Kieran Trippier.
     
    90+3
    Za velkých ovací tribun zelený pažit opouští střelec zatím jediného gólu Manuel Lanzini. Posledním, kdo si z lavičky West Hamu dnes zahraje, bude Edimilson Fernandes.
     
    89
    Slaven Bilić podruhé střídá. Obránce Spurs by měl v závěru pozlobit čerstvý Ashley Fletcher, který nahradil Jonathana Calleriho.
     
    84
    Poprvé střídají také domácí. Za potlesku tribun odchází André Ayew, nahrazuje ho Robert Snodgrass.
     
    80
    Poslední střídání v podání Mauricia Pochettina. Tentokráte půjde o náhradu "post za post". Walker přepouští místo Trippierovi.
     
    77
    To byla neskutečná minela! Toby Alderweireld si dovolil nepochopitelnou kličkou ve vlastní šestnáctce pro Callerimu, který mu míč vzal, tváří v tvář proti Llorisovi však neuspěl. Skvělý zákrok francouzského brankáře!
     
    73
    Další střídání v hostujícím táboru. Victora Wanyamu nahrazuje ofenzivněji laděný Vincent Janssen.
     
    71
    Sam Byram zatáhl za dres Heung-min Sona a vidí žlutou kartu.
     
    67
    Maurico Pochettino sahá k již dříve mnou předesílaném tahu. Jana Vertonghena nahrazuje Moussa Dembélé a Spurs mění rozestavení na 4-2-3-1.
     
    66
    Ještě dvě důležité informace ke gólu: asistence je nakonec dle oficiálních zdrojů připsána Ayewovi, jenž se před Lanzinim jako poslední z domácích dotkl míče. Lanzini pak za svou oslavu uviděl žlutou kartu.
    65. Manuel LANZINI - 1:0
     
    65
    West Ham právě vstřelil branku!
    Aaron Cresswell dokázal na dvakrát odcentrovat z levé strany, přetažený centr vrátil do ohně Byram a po několika odrazech se sám na malém vápně ocitl Manuel Lanzini, který propálil Llorise!
     
    63
    Son Heung-min dostal po přihrávce od Eriksena hodně prostoru a zpoza vápna vyslal nepříjemnou skákavou střelu. Adrián si po delší době připisuje opravdu vynikající zákrok.
    59.
     
    59
    Uspávací taktika málem vyšla. Kyle Walker pěknou kolmicí oslovil Son Heung-mina, jenž našel volného Harryho Kanea, jemuž se zakončení z nějakých deseti metrů nevydařilo a Adrián míč ukrývá v náruči.
    51.
     
    51
    Calleri pěkně vyslal do sprintu Sama Byrama, na jehož zpětnou přihrávku si počkal na velkém vápně André Ayew. Z nadějné pozice ale přestřelil.
     
    39
    Winston Reid dostává žlutou kartu za souboj s Wanyamou, při němž si sám ublížil.
     
    26
    Mark Noble vyslal do sprintu rychlého Lanziniho, před nímž ještě na hranici faulu zasáhl vyběhnuvší Lloris. Následnou střelu do odkryté brány Kouyaté nezvládl.
     
    22
    Po následném rohovém kopu Eriksena hlavičkoval z malého vápna na přední tyči Erik Dier a Adrián si připisuje další dobrý zákrok.
    21.
     
    21
    Obrovská příležitost hostů! Střelu Harryho Kanea Adrián vyrazil jen před sebe, kde byla sice dorážka Alliho zblokována, jenže k balónu se znovu dostal Kane, jehož druhou střelu již Adrián fantasticky špičkou kopačky vykopl nad břevno.
     
    15
    A žlutá karta záhy přichází i na druhé straně. Mark Noble naprosto nepochopitelně zajel do Erika Diera a nemůže se divit.
     
    12
    Kyle Walker šel do souboje s Reidem příliš tvrdě a Taylor mu ukazuje možná trochu přísnou žlutou kartu.
     
    6
    Tak tohle nevypadalo vůbec špatně! André Ayew skvělým křízným pasem našel Manuela Lanziniho, jenž se naráz ocitl poněkud osamocený ve slibně pozici. Místo přihrávky na volného Calleriho ale volil střelu která se mu příliš nepovedla a končí vedle.

    Michal Kovalčík

    Branky: 65. Lanzini (A. Ayew)

    Karty:   15. Noble (WHU), 39. Reid (WHU), 66. Lanzini (WHU), 71. Byram (WHU) – 12. Walker (TOT), 90+4. Trippier (TOT)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:9.
    West Ham United: Adrián – Collins, Reid, Fonte – Byram, Noble (C), Kouyaté, Cresswell – Lanzini (90+3. E. Fernandes), A. Ayew (84. Snodgrass) – Calleri (89. A. Fletcher).
    Náhradníci: Randolph – Nordtveit, Rice, E. Fernandes, Feghouli, Snodgrass, A. Fletcher.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen (67. Dembélé) – Walker (80. Trippier), Wanyama (73. V. Janssen), Eriksen, Davies – Alli, Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wimmer, Dembélé, Moussa Sissoko, N'Koudou, V. Janssen.

    Rozhodčí: Anthony Taylor
    bahis siteleri