Kovalík – Coppejans 2:1 (kon.)
konec
Jozef Kovalík
Jozef Kovalík
2
4 6 6  
Kimmer Coppejans
Kimmer Coppejans
1
6 2 3  
sk Pátek 12.05.2017, 13:10Challenger Řím (antuka) • Semifinále
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní tenisového turnaja z talianskeho Ríma. Ide o turnaj nižšej kategórie s celkovou dotáciou 64 000 eur. Medzi štyroch najlepších hráčov sa prebojoval aj náš Jozef Kovalík, ktorého v boji o finálovú miestenku čaká Belgičan Kimmer Coppejans.

    JOZEF KOVALÍK

    Slovenský reprezentant je momentálne v rebríčku ATP na 160. mieste, čo nie je príliš lichotivá vizitka. Ešte v januári tohto roka bol o 51 miest vyššie, no celkovo mu prvá polovica sezóny nevychádza podľa predstáv. V kalifornskom Indian Wells neobhájil vlaňajšieho druhé kolo, titul neobhajoval v Neapole a svoju spanilú jazdu nedokázal zopakovať ani v Mníchove, kde si minulý rok zahral štvrťfinále. Jozef Kovalík sa musí predierať kvalifikáciami. Neraz sa mu síce podarilo postúpiť do hlavnej fáze, ale následne často neprešiel sitom prvého kola. V Ríme hrá na turnaji kategórie challenger prvýkrát v kariére. V prvom kole zdolal Čecha Jana Šátrala a set nestratil ani v zápase s domácim Lorenzom Giustinom. Vo štvrťfinále ho čakal len 18-ročný Grék Stefanos Tsitsipas, ktorý je považovaný za veľký talent svetového tenisu. Nedávna juniorská jednotka vstúpila lepšie do zápasu, ale napokon podľahla nášmu tenistovi po setoch 2:6, 6:4, 6:3.

    KIMMER COPPEJANS

    Kimmer Coppejans je v rebríčku ATP o 16 miest nižšie ako jeho dnešný súper, ale na rozdiel od neho už v mladom veku nahliadol aj do elitnej stovky. Belgičan odohral v tejto sezóne už 34 zápasov a dosiahol výrazne pozitívnu zápasovú bilanciu 22-12. Na najpomalšom povrchu hrá 23-ročný tenista v tejto sezóne už piaty turnaj. Prvý raz sa ale dostal až do semifinále, keď rovnako ako Jozef Kovalík zdolal trojicu súperov. Relatívne hladko zdolal známeho Austrálčana Sama Grotha a bez straty setu prešiel aj cez Čecha Adama Pavláska. Veľmi zaujímavý duel odohral vo štvrťfinále. Zápas s domácim Riccardom Bellottim sa totiž zmenil na festival stratených podaní. Až deväť ich bolo v treťom sete, no Belgičan napokon triumfoval po setoch 6:2, 2:6, 7:5. Kimmer Coppejans môže v Ríme dosiahnuť pekné double, keďže dnes ho čaká aj finálový zápas štvorhry. V nej tvorí pár s Martonom Fucsovicsom a práve tento maďarský tenista už túto sezónu Jozefa Kovalíka v rámci Davis Cupu zdolal. Svojmu kamarátovi tak môže poskytnúť cenné rady, ktoré by mu mohli pomôcť k postupu do finále.
     
    Obaja hráči sú už na kurte a po krátkej rozcvičke sa prvé semifinále turnaja v Ríme začne. Podľa grafiky, ktorú máme k dispozícií, dnešné stretnutie otvorí na podaní slovenský tenista Jozef Kovalík.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    15-0
    Ako som už spomínal, Jozef Kovalík začína dnešný zápas na servise. Na úvod sme videli peknú výmenu, ktorú slovenský tenista zakončil víťazným úderom z forhendu.
     
    15-15
    Slovenský tenista musel ísť do výmeny opäť len cez druhé podanie, no tentokrát úspešný nebol. Loptička z jeho rakety totiž skončila len v polovici siete.
     
    30-15
    Jozef Kovalík sa opäť dostáva do vedenia. Pomohla mu ale výrazne chyba jeho súpera. Kimmer Coppejans nečisto trafil loptičku, a tak ju poslal len do autu.
     
    30-30
    Kimmer Coppejans sa dostal z defenzívy dobre zahraným lobom až k základnej čiare. Následne výmena pokračovala, Belgičan si vytvoril prevahu a boduje vďaka forhendovému úderu po čiare.
     
    40-30
    Slovenský tenista má možnosť ukončiť prvú hru zápasu. Kimmer Coppejans nasmeroval loptičku len do siete, a tak si na prvý brejkbal bude musieť ešte počkať.
     
    1:0
    Jozef Kovalík získava úvodnú hru zápasu. Do hry síce príliš nezapájal prvý servis, no aktívnou hrou dostal Belgičana do úzkych aj v tomto prípade. Úvodný gem zakončil forhendovým víťazným úderom.
     
    0-15
    Do druhého gemu zápasu lepšie vstupuje Kimmer Coppejans. Slovenský tenista netrafil loptičku práve najlepšie, a tak nemohol pomýšľať na zisk bodu.
     
    0-30
    Kimmer Coppejans boduje aj tentokrát a vyzerá to tak, že bezproblémovo kráča za ziskom svojho prvého gemu v dnešnom semifinále.
     
    0-40
    Jozef Kovalík sa snažil zmeniť rytmus výmeny. Zaútočil bekhendovým úderom po čiare, no ten na jeho smolu skončil niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
     
    15-40
    Čistá hra z toho napokon nebude. Kimmer Coppejans netrafil loptičku z bekhendovej strany práve najlepšie, a preto ju nasmeroval len do polovice siete.
     
    1:1
    Ďalšie komplikácie už belgický tenista nepripustil. Kimmer Coppejans diktoval tempo výmeny a bez väčších ťažkostí vyrovnáva skóre prvého setu.
     
    15-0
    V úvode tretieho gemu sme boli svedkami dlhej výmeny, ktorá nepochybne svedčí antukovému povrchu. Jozef Kovalík bol ale o niečo aktívnejší a zaslúžene boduje.
     
    30-0
    Ďalší výborný forhendový úder v podaní slovenského tenistu. Jozef Kovalík poslal loptičku presne na bočnú čiaru a svojmu súperovi nedal najmenšiu šancu.
     
    30-15
    Bratislavský rodák to teraz myslel dobre, no skrátenie hry mu vôbec nevyšlo. Loptička skončila ešte na jeho vlastnej polovici dvorca.
     
    40-15
    Jozef Kovalík si pomohol kvalitným podaním. Kimmer Coppejans naň nedokázal dobre reagovať a loptičku posiela ďaleko za základnú čiaru.
     
    2:1
    Ďalší kvalitný servis zo strany nášho tenistu. Kimmer Coppejans s problémami vrátil loptičku na druhú stranu dvorca, čím len pripravil pozíciu pre forhendový úder Jozefa Kovalíka.
     
    0-15
    Kimmer Coppejans je zatiaľ na servise aktívny a nedáva nášmu tenistovi veľa šancí na vytvorenie si prevahy. Úvodná loptička tohto gemu ide na belgickú stranu.
     
    0-30
    Kimmer Coppejans získava ďalší bod. Opäť si pomohol kvalitným servisom a následne výmenu zakončil do miest, kde náš hráč už nemohol byť.
     
    0-40
    Jozef Kovalík posiela loptičku len do siete, a tak to vyzerá na ďalší jasný gem pri podaní belgického hráča. Podarí sa mu získať štvrtý gem čistou hrou?
     
    2:2
    Čistá hra je na svete. Jozef Kovalík už nemal veľa snahy o zdramatizovanie tohto gemu. Kimmer Coppejans si pomohol dobrým podaním a následne poľahky ukončil výmenu.
     
    0-15
    Kimmer Coppejans bol v tejto výmene jasne lepším hráčom. Údermi do protiphybu narobil nášmu tenistovi problémy, pripravil si pozíciu a ukončil výmenu víťazným úderom.
     
    0-30
    Jozef Kovalík nasmeroval loptičku len do siete, a tak sa dostáva do problémov. Kimmer Coppejans naťahuje sériu získaných loptičiek v rade už na číslo šesť.
     
    0-40
    Slovensky tenista opäť chybuje, a tak bude musieť odvracať tri šance svojho súpera na zisk brejku. Bohužiaľ, loptička z jeho rakety skončila za základnou čiarou.
     
    15-40
    Teraz to slovenský tenista spravil oveľa lepšie. Po kvalitnom servise si prešiel do útoku a výmenu ukončil bekhendovým úderom po čiare.
     
    2:3
    Slovenský tenista prichádza o svoje podanie. V tomto geme spravil až príliš veľa chýb a musí doťahovať manko svojho súpera. Kimmer Coppejans získava brejk a o malú chvíľu ho bude chcieť potvrdiť na servise.
     
    15-0
    Jozef Kovalík vstupuje do šiesteho gemu lepšie ako jeho súper. Aktívnou hrou si vytvoril prevahu a úderom do protipohybu nedal Belgičanovi šancu.
     
    30-0
    Kimmer Coppejans teraz výrazne pomáha nášmu hráčovi. Svojou prvou dvojchybou sa dostáva do problémov a zrejme bude v tomto geme čeliť brejkbalom.
     
    40-0
    Spomínané brejkbaly sú realitou. Jozef Kovalík spresnil hru a aj v tejto výmene bol dominantným hráčom. Kimmer Coppejans sa spočiatku dobre bránil, ale napokon to nestačilo.
     
    40-15
    Prvú hrozbu straty podania belgický tenista odvrátil. Jozef Kovalík mal síce výmenu pod kontrolou, no pri snahe o zahranie forhendového víťazného úderu trafil loptičku len rámom rakety.
     
    3:3
    Jozef Kovalík si okamžite berie stratené podanie späť. Kimmer Coppejans musel ísť do výmeny len cez druhé podanie a Slovák ho dobrým returnom dostal pod tlak. Následne belgický tenista namieril loptičku do autu.
     
    0-15
    Dôležitý siedmy gem nezačína slovenský tenista najlepšie. Kimmer Coppejans prerušil výmenu a hlavný rozhodca potvrdil, že loptička z rakety nášho hráča skončila v aute.
     
    15-15
    Slovenský tenista následne vyrovnáva skóre siedmeho gemu. Kimmer Coppejans mal síce mierne navrch, no výmenu ukončil bekhendovým úderom do siete.
     
    15-30
    Jozef Kovalík posiela loptičku len vedľa postrannej čiary. Poriadne sa na seba hnevá a neváha použiť ani silnejšie výrazy. Ešteže mu miestni diváci nerozumejú.
     
    15-40
    Jozef Kovalík nezvládla siedmy gem tohto setu. Robí už tretiu nevynútenú chybu, a tak si Kimmer Coppejans môže okamžite zobrať stratené podanie späť.
     
    3:4
    Bohužiaľ, registrujeme tretie prelomené podanie za sebou. Jozef Kovalík posiela loptičku len za základnú čiaru a podobne ako pred niekoľkými minútami bude musieť doťahovať manko.
     
    15-0
    Jozef Kovalík teraz trochu so šťastím poslal loptičku presne na čiaru. Tá samozrejme nabrala iný odskok, na ktorý už Kimmer Coppejans nedokázal dostatočne reagovať.
     
    15-15
    Kimmer Coppejans vyrovnáva skóre tohto gemu vďaka výbornému servisu. Ten mieril von z dvorca a náš hráč naň reagoval len úderom do siete.
     
    15-30
    Jozef Kovalík nie je zjavne vo svojej koži. Loptičku posiela ďaleko za základnú čiaru a výrazne tak uľahčuje cestu Belgičana za potvrdením brejku.
     
    15-40
    Kimmer Coppejans zaznamenáva vôbec prvé eso dnešného zápasu. Loptičku poslal presne na podávacie T-čko a má tak dve šance na zisk ôsmeho gemu zápasu.
     
    30-40
    Belgický tenista ešte bude musieť bojovať o zisk svojho podania. Loptička z jeho rakety skončila len v sieti, a tak je prvý z dvoch gembalov minulosťou.
     
    40-40
    Jozef Kovalík vyrovnáva skóre na zhodu, čo je veľmi dobré. Navyše, Kimmer Coppejans zvyšuje počet svojich chýb a bude mať nemalé problémy s udržaním servisu.
     
    A-40
    Tretiu loptičku za sebou získava slovenský tenista a vybojoval si celkovo tretí brejkbal. Vďaka nemu môže vyrovnať skóre prvého setu. Dúfajme, že sa mu to podarí.
     
    40-40
    Kimmer Coppejans si v dôležitý moment pomohol kvalitným prvým servisom von z dvorca. Jozef Kovalík posiela loptičku len do autu, a tak máme skóre opäť na zhode.
     
    40-A
    Kimmer Coppejans bol v tejto výmene jasne aktívnejší a zaslúžene si vybojoval výhodu. Defenzívy lob nášho tenistu skončil niekoľko centimetrov v aute.
     
    3:5
    Belgický tenista zvládol veľmi náročný gem. Odvrátil v ňom brejkbal Jozefa Kovalíka a napokon potvrdzuje brejk z predošlého gemu. Slovenský hráč tak ide podávať na udržanie v prvom dejstve.
     
    0-15
    Jozef Kovalík nezačína dobre ani deviaty gem prvého setu. Zatiaľ má Bratislavčan veľké problémy najmä s dĺžkou svojich forhendových úderov.
     
    15-15
    Sledovali sme dlhú výmenu, v ktorej napokon uspel slovenský tenista. Kimmer Coppejans sa snažil prevziať iniciatívu, ale loptička skončila len v sieti.
     
    30-15
    Konečne si Jozef Kovalík pomohol aj priamym bodom z podania. Kimmer Coppejans nedokázal dobre reagovať a nemieril loptičku len za základnú čiaru.
     
    30-30
    Jozef Kovalík mal výmenu dobre rozbehnutú, no zakončil ju nevynútenou chybou z forhendovej strany. V ďalšej výmene sa tak Kimmer Coppejans môže dostať k setbalu.
     
    40-30
    Setbal sa zatiaľ odkladá. Kimmer Coppejans to teraz nezahral najlepšie a loptička z jeho rakety skončila niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
     
    4:5
    Jozef Kovalík sa udržal v prvom sete. Podobne ako v predošlej výmene ťažil z nevynútenej chyby svojho súpera. Kimmer Coppejans má ale všetko v rukách a pôjde podávať na víťazstvo v prvom dejstve.
     
    0-15
    Jozef Kovalík sa po kvalitnom servise Belgičana dostal do hry, no bohužiaľ výmenu ukončil opäť dlhým úderom. Chýb nášho tenistu je skutočne veľmi veľa.
     
    0-30
    Jozef Kovalík tento raz neposlal loptičku do autu, ale do siete. Každopádne, bod putuje opäť na konto Kimmera Coppejansa, ktorý je dve loptičky od zisku setu.
     
    0-40
    Po kvalitnom servise sa Kimmer Coppejans vybral na sieť a výmenu ukončil presným forhendovým úderom na čiaru. K dispozícii tak má tri šance na ukončenie celého setu.
     
    15-40
    Prvý set ešte bude pokračovať. Jozefovi Kovalíkovi vyšlo niekoľko forhendových úderov a napokon donútil belgického súpera poslať loptičku len do siete.
     
    4:6
    Tentokrát to už Kimmer Coppejans zvládol a získava úvodný set na svoje konto. Dvakrát dokázal získať servis Jozefa Kovalíka a už ho len jeden set delí od druhého finále v tejto sezóne. Dúfajme, že Jozef Kovalík zabojuje a podobne ako včera otočí priebeh duelu.
     
    15-0
    Po úprave antukového dvorca pokračujeme druhým setom. Ten lepšie začal slovenský tenista, ktorý si vytvoril prevahu a výmenu ukončil razantným smečom pri sieti.
     
    30-0
    Jozef Kovalík získava na svoju stranu aj druhú loptičku. Pomohol si kvalitným servisom, na ktorý Kimmer Coppejans reagoval len úderom za základnú čiaru.
     
    40-0
    Slovenský tenista získava ďalší priamy bod z podania. Veľmi rýchlo si tak vypracoval tri možnosti na zisk úvodného gemu druhého dejstva.
     
    1:0
    Bez najmenších problémov si Jozef Kovalík udržal svoje podanie a sebavedomo vstupuje do druhého setu. Kimmer Coppejans si prakticky ani neškrtol a teraz pôjde na servis.
     
    15-0
    Séria získaných bodov slovenského tenistu pokračuje. V závere dlhej výmeny Jozef Kovalík šikovne skrátil hru a Kimmer Coppejans už loptičku nedokázal poslať na druhú stranu.
     
    30-0
    Kimmer Coppejans teraz vytrvalo útočil do bekhendu nášho tenistu, ale napokon prichádza chyba z jeho strany. V druhom sete sa tak Belgičan ešte nezapísal na tabuľu skóre.
     
    30-15
    Kimmer Coppejans musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no teraz mu výrazne pomohla chyba z rakety slovenského hráča. Napriek tomu má Jozef Kovalík stále malý náskok.
     
    40-15
    Jozef Kovalík má k dispozícii dve šance na zisk súperovho podania. Kimmer Coppejans nezvládol túto výmenu a loptičku poslal len do polovice siete.
     
    40-30
    Prvú hrozbu straty podania Kimmer Coppejans veľmi rýchlo zažehnal. Priamym bodom z podania znižuje náskok slovenského tenistu.
     
    40-40
    Tak toto je neuveriteľná škoda! Jozef Kovalík mal výmenu vynikajúcim spôsobom rozbehnutú, ale jeho smeč z dobrej pozície končí podľa hlavného rozhodcu v aute.
     
    40-A
    Kimmer Coppejans bol vo výmene aktívnejší a otáča priebeh druhého setu. Bekhendový úder slovenského hráča skončil tesne, ale predsa vedľa bočnej čiary.
     
    40-40
    Druhý gem tohto setu ešte bude pokračovať. Jozef Kovalík sa poriadne povzbudzuje, keďže teraz mu vyšiel parádny bekhendový úder po čiare.
     
    A-40
    Na svete je ďalší brejkbal slovenského tenistu. Kimmer Coppejans chyboval z bekhendovej strany a loptičku poslal ďaleko za základnú čiaru.
     
    40-40
    Bohužiaľ, ani túto šancu nedokázal Jozef Kovalík využiť. Vo výmene bol možno trochu pasívny, jeho údery nemali nejaký cieľ, a aj preto sa dostal Belgičan do výhody a získal loptičku.
     
    A-40
    Tak snáď to už teraz vyjde. Jozef Kovalík výborne skrátil výmenu, jeho belgický súper loptičku síce dobehol, no následne náš hráč volejbalovou terminológiou vytĺkol bloky na sieti.
     
    2:0
    Jozef Kovalík získava aj druhý gem v tomto sete! Pekným krížnym forhendovým úderom dostal súpera pod tlak a Kimmer Coppejans reagoval už len úderom do siete.
     
    15-0
    Jozef Kovalík spresnil svoju hru a okamžite je to vidno aj na skóre. Teraz forhendovým úderom zatlačil súpera do defenzívy a doslova ho prinútil chybovať.
     
    15-15
    Chybička aj na strane slovenského tenistu. Ten loptičku z bekhendovej strany poslal ďaleko za základnú čiaru svojho belgického protivníka.
     
    30-15
    Pekný moment v podaní slovenského tenistu. Ten zvolil taktiku servis-volej a opäť sa dostáva do mierneho náskoku. Musíme ale podotknúť, že základom bol kvalitný servis von z dvorca.
     
    40-15
    Slovenský tenistka má k dispozícii dve šance na potvrdenie predošlého brejku. Kimmer Coppejans neuspel na sieti, keď po krížnom údere nášho hráča poslal loptičku len do siete.
     
    40-30
    Tretí gem druhého setu ešte nekončí. Loptičku tečovala páska, no napriek tomu mal Jozef Kovalík dostatok času na zahranie forhendového úderu. Možno až príliš špekuloval, a preto jeho pokus o skrátenie skončil v sieti.
     
    3:0
    Kimmer Coppejans posiela loptičku iba za základnú čiaru, čo teší slovenských fanúšikov tenisu. Jozef Kovalík sa tak dostáva do trháku a momentálne je lepším hráčom na dvorci.
     
    0-15
    Kimmer Coppejans začína štvrtý gem kvalitným servisom. Jozef Kovalík sa síce snažil umiestniť loptičku do kurtu, no tá skončila tesne za čiarou.
     
    15-15
    Belgickému hráčovi teraz vôbec nevyšiel bekhendový úder. Loptička nemala dostatočnú výšku, a preto sa teší zo zisku bodu jeho slovenský súper.
     
    15-30
    Ďalší priamy bod si na svoje konto pripisuje Kimmer Coppejans, Celkovo musíme povedať, že podania z pravej strany mu vychádzajú oveľa lepšie.
     
    15-40
    Slovenský tenistka nedokázal poslať loptičku na druhú stranu dvorca, a tak má jeho súper dve možnosti na zisk prvého gemu v tomto sete.
     
    3:1
    Jozef Kovalík sa ešte snažil zabojovať. Vo výmene si vytvoril jasnú prevahu, ale loptičku nasmeroval len do autu. Teraz sa už musí sústrediť na vlastný servis.
     
    0-15
    Jozef Kovalík nezačína najlepšie, pretože jeho úder z bekhendovej strany končí len v sieti. Dúfajme, že to bude jeho posledná chybička v tejto hre.
     
    15-15
    Kimmer Coppejans šikovne skrátil hru, no slovenský tenista je úmysel vystihol. Napriek tomu hral Jozef Kovalík z ťažkej pozície, no dokázal zahrať víťazný úder.
     
    30-15
    Veľmi pekne to teraz spravil slovenský tenista. Po kvalitnom servise sa dostal do útoku a výmenu ukončil forhendovým víťazným úderom.
     
    30-30
    Opäť mu máme vyrovnaný stav. Jozef Kovalík nasmeroval loptičku len do siete, a tak namiesto dvoch gembalov bude musieť o servis tuho bojovať.
     
    40-30
    Bratislavský rodák si v ten správny čas pomohol svojim prvým esom v zápase. Získava tak na svoju stranu výhodu a môže ukončiť gem vo svoj prospech.
     
    40-40
    Tak teraz mal slovenský hráč aj kúsok smoly. Vo výmene mal síce miernu prevahu, ale loptička z jeho rakety skončila tesne vedľa bočnej čiary.
     
    A-40
    Slovenský tenista získava výmenu na svoju stranu. Z ťažšej pozície zahral parádne a z forhendu prilepil loptičku presne na bočnú čiaru.
     
    40-40
    Ani tentokrát sa slovenskému hráčovi nepodarilo ukončiť gem pri svojom podaní. Kimmer Coppejans si pomohol dobrým returnom a následne zahral nechytateľne z forhendu.
     
    A-40
    Slovenský tenista musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu získava bod na svoju stranu. Kimmer Coppejans posiela totiž loptičku len do siete.
     
    4:1
    Kimmer Coppejans posiela loptičku mimo vymedzeného priestoru, a tak je piaty gem minulosťou. Jozef Kovalík si dokázal udržať svoje podanie a opätovne sa dostáva do vedenia o tri gemy.
     
    15-0
    Videli sme peknú výmenu z oboch strán. Už to vyzeralo tak, že si bod pripíše Kimmer Coppejans, ale napokon jeho bekhendový úder skončil tesne vedľa bočnej čiary.
     
    30-0
    Kimmer Coppejans opäť chybuje. Loptička z jeho rakety skončila za základnou čiarou, a tak sa náš hráč dostáva na dosah ďalších brejkbalov.
     
    30-15
    Čiarový rozhodca síce zostal ticho, no aj nám sa zdalo, že úder nášho tenistu skončil v tesnom aute. Potvrdil to aj hlavný rozhodca, ktorý určil dopad loptičky.
     
    30-30
    Kimmer Coppejans si pomohol priamym bodom z podania, a tak sa slovenský tenista nedostáva k šanci na zisk možno rozhodujúceho brejku.
     
    30-40
    Jozef Kovalík nevyužil ani tretiu šancu na to, aby sa dostal k brejkbalovej šanci. Loptička z jeho rakety skončila ďaleko za základnou čiarou.
     
    40-40
    Šiesty gem tohto setu bude pokračovať ďalej. Kimmer Coppejans chcel veľmi rýchlo ukončiť výmenu víťazným úderom, no loptičku poslal do autu.
     
    40-A
    Belgický tenista získava výhodu na svoju stranu. V dlhej výmene si predsa len udržal nervy na uzde a trpezlivo si počkal na nevynútenú chybu nášho hráča.
     
    4:2
    Jozef Kovalík mal tento gem veľmi dobre rozbehnutý, no k brejkbalom sa nedostal. Kimmer Coppejans sa ešte drží v hre o druhý set, keď si udržal podanie a prehráva len o dva gemy.
     
    15-0
    Jozef Kovalík podáva s novými loptičkami a tie mu v úvode priniesli šťastie. Kimmer Coppejans trafil jednu z nich len rámom rakety, a tak jeho úder pripomínal skôr bejzbalový home run.
     
    30-0
    Slovenský tenista si po dobrom podaní nabehol viac do kuru a víťazným úderom získava ďalšiu loptičku na svoju stranu. Zatiaľ to vyzerá na bezproblémový gem.
     
    40-0
    Druhé eso v podaní slovenského tenistu. Jozef Kovalík má tri možnosti na to, aby získal piaty gem v tomto sete a dostal svojho súpera pod tlak.
     
    5:2
    Priamym bodom z podania ukončil Jozef Kovalík siedmy gem druhého setu. Kimmer Coppejans tak o malú chvíľu pôjde podávať na udržanie v druhom sete.
     
    0-15
    Kimmer Coppejans začína ôsmy gem tohto setu lepšie. Po bekhende po čiare si pekne nabehol na sieť a úderom do protipohybu zaskočil slovenského súpera.
     
    0-30
    Kimmer Coppejans si pomáha svojim ďalším esom v tomto zápase. Vyzerá to tak, že boj o zisk druhého setu ešte rozhodne nevzdáva.
     
    15-30
    Teraz sme videli chybu na strane belgického hráča. Kimmer Coppejans nedokázal dobre reagovať na trošku divný odskok loptičky a poslal ju len do autu.
     
    30-30
    Kimmer Coppejans si zbytočne komplikuje situáciu pri svojom geme na podaní. Zdanlivo jednoduchý volej posiela do autu, a tak je Jozef Kovalík dve loptičky od zisku celého setu.
     
    40-30
    Jozef Kovalík má k dispozícii prvý setbal. Kimmer Coppejans nadviazal na predošlé dve zbytočné chyby a loptičku nasmeroval len do polovice siete.
     
    6:2
    Štvrtou chybou za sebou ukončil Kimmer Coppejans druhé dejstvo dnešného zápasu. Slovenský tenista Jozef Kovalík ho tak získava pomerne hladko a vyrovnáva skóre na 1:1 na sety. Po krátkej úprave kurtu tak budeme svedkami rozhodujúceho setu.
     
    0-15
    Jozef Kovalík začína rozhodujúci set tým najhorším možným spôsobom. V dnešnom zápase zaznamenáva vôbec svoju prvú dvojchybu.
     
    0-30
    Teraz sme boli svedkami dlhej a nepochybne veľmi dôležitej výmeny. Bohužiaľ, Jozef Kovalík ju ukončil nevydareným úderom z bekhendovej strany.
     
    0-40
    Hlavný rozhodca teraz vstúpil do výmeny a úder nášho tenistu označil za príliš dlhý. Napokon sa to potvrdilo, loptička skončila v aute, a tak má Kimmer Coppejans tri brejkbaly.
     
    15-40
    Prvú hrozbu straty podania slovenský tenista odvrátil esom. Napriek tomu musí stále čeliť dvom šanciam jeho belgického súpera.
     
    30-40
    Slovenský tenista skrátil hru, ale Kimmer Coppejans dokázal loptičku dobehnúť. Jozef Kovalík sa ocitol v náročnej pozícii, no dokázal obhodiť súpera a boduje.
     
    0:1
    Poslednú možnosť na zisk brejk dokázal Kimmer Coppejans zužitkovať. Jozef Kovalík poslal loptičku len do siete, a tak rozhodujúci set začína s mankom jedného brejku.
     
    0-15
    Kimmer Coppejans pokračuje v získaní bodov. Po dobrom servise si prešiel na sieť a forhendovým úderom po čiare nedal nášmu hráčovi šancu.
     
    0-30
    Belgický tenistka vytiahol z rukáva ďalšie výborné podanie. Jozef Kovalík nedokázal dobre reagovať a loptičku namieril len do polovice siete.
     
    0-40
    Kimmer Coppejans začal tretí set vo veľkom štýle. Po ďalšom kvalitnom podaní si prešiel na sieť a výmenu ukončil rutinným volejom pri sieti.
     
    0:2
    Kimmer Coppejans potvrdzuje brejk z predošlej hry. Pri svojom podaní nášho tenistu k ničomu nepustil a bez straty čo i len jednej výmeny sa dostáva do vedenia o dva gemy.
     
    15-0
    Jozef Kovalík nutne potrebuje získať tento gem. Začína dobre, keď si prešiel na sieť a donútil belgického súpera poslať loptičku len do siete.
     
    30-0
    Kimmer Coppejans sa možno mierne uspokojil so svojim náskokom. Aj v tejto výmene bol pasívny a napokon ju ukončil nevydareným úderom z bekhendu.
     
    40-0
    Kimmer Coppejans posiela loptičku za základnú čiaru. Vyzerá to tak, že aj Jozef Kovalík sa onedlho zapíše v rozhodujúcom sete na tabuľu skóre.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. Jozef Kovalík sa pekne položil do svojho forhendového úderu, no loptička skončila v tesnom aute.
     
    1:2
    Jozef Kovalík nebol na sieti práve najpresvedčivejší. Ani na dvakrát nedokázal smečom ukončiť výmenu, no pomohla mu chyba Kimmera Coppejansa, ktorý nasmeroval loptičku len do siete.
     
    15-0
    Kimmer Coppejans nevstupuje dobre do štvrtého gemu rozhodujúceho setu. Loptičku z bekhendovej strany posiela len do siete, čím dostáva svojho súpera do vedenia.
     
    30-0
    Ďalšia chyba v podaní belgického tenistu. Jeho úder sa teraz takmer nevošiel ani do priestoru vyhradeného pre štvorhru. Jozef Kovalík má veľkú možnosť dostať sa k brejkbalom.
     
    30-15
    To je škoda. Jozef Kovalík sa dostal do výmeny, mal v nej aj miernu prevahu, no pri snahe o víťazný úder z forhendu nasmeroval loptičku len do autu.
     
    30-30
    Ďalšia zbytočná chyba slovenského tenistu. Kimmer Coppejans musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu končí return Jozefa Kovalíka v sieti.
     
    40-30
    Tak predsa len sa Jozef Kovalík dostáva k brejkbalu. Na konci dlhej výmeny dostal súpera pod tlak vydareným bekhendovým úderom a následne si počkal na chybu súpera.
     
    2:2
    Jozef Kovalík vyrovnáva skóre rozhodujúceho setu! Mal však aj poriadne veľké šťastie, keďže loptička súperovi nepríjemne odskočila. Kimmer Coppejans mal jasnú prevahu, no po smolnom odraze veľmi zle trafil loptičku a poslal ju do autu.
     
    15-0
    Jozef Kovalík sa prvýkrát v treťom sete dostáva do vedenia. Forhendovým úderom po čiare dostal súpera pod tlak a výmenu ukončil razantným smečom.
     
    30-0
    Parádny víťazný úder úder zo strany slovenského tenistu. Ten svojim forhendom našiel presný roh ihriska a nedal súperovi najmenšiu šancu.
     
    40-0
    Skvelý výkon Jozefa Kovalíka v tomto geme pokračuje ďalej. Po dobrom servise si prešiel na sieť a podobne ako prvú výmenu ukončil smečom nad hlavou.
     
    3:2
    Fantastický gem zo strany slovenského tenistu. Štyrmi víťaznými údermi spravil z Kimmera Coppejansa štatistu a dostáva sa do vedenia v treťom sete. Uvidíme, ako bude reagovať jeho belgický súper.
     
    15-0
    Kimmer Coppejans teraz neodhadol situáciu práve najlepšie. Čakal, že loptička z rakety nášho tenistu pôjde do autu, no napokon spadla presne na základnú čiaru.
     
    30-0
    Kimmer Coppejans zaznamenáva svoju druhú dvojchybu v dnešnom semifinále. Jozef Kovalík je teraz jasne na koni a mal by ponúknutú šancu využiť.
     
    30-15
    Tri brejkbalové šance z toho napokon nebudú. Kimmer Coppejans nebol vo výmene istý, dvakrát mohol zvoliť aj prechod na sieť, no napokon mal šťastie, že jeho súper chyboval.
     
    30-30
    Tretie eso prichádza pre Belgičana vo veľmi vhodný moment . Stav šiesteho gemu je tak vyrovnaný, no stále má Jozef Kovalík šancu na zisk brejkbalu.
     
    40-30
    Kimmer Coppejans posiela loptičku len za základnú čiaru, a tak predsa len bude musieť odvracať brejkbal svojho súpera. Jozef Kovalík má veľkú šancu na možno rozhodujúci brejk.
     
    40-40
    Belgický tenista vytiahol v kritickom momente prvé podanie. Jozef Kovalík posiela loptičku len do autu, a tak sa skóre šiesteho gemu preklápa na zhodu.
     
    40-A
    Kimmer Coppejans si po servise prešiel na sieť a víťazným forhendovým úderom získava na svoju stranu mimoriadne dôležitú výhodu.
     
    3:3
    Tak napokon to Belgičan zvládol a vyrovnáva skóre rozhodujúceho setu. O malú chvíľu nás čaká povestný Tildenov gem, v ktorom bude podávať Jozef Kovalík.
     
    15-0
    Slovenský tenista začína lepšie. Kimmer Coppejans síce dokázal dobehnúť jeho skrátenie, no následne nedokázal reagovať na jeho obhodenie.
     
    15-15
    Slovenský tenistka pomáha súperovi zbytočnou nevynútenou chybou. Loptička skončila niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
     
    30-15
    Jozef Kovalík napravil svoje predošlé zaváhanie kvalitným servisom z pravej strany. Vďaka priamemu bodu sa dostáva do opätovného vedenia.
     
    40-15
    Po podaní z pravej strany vytiahol Jozef Kovalík skvelý servis aj zľava. Na svoje konto si pripisuje tretie eso a má k dispozícii dva gembaly.
     
    40-30
    Kimmer Coppejans sa ešte drží v hre o zisk Tildenovho gemu. Krásne sa položil do svojho bekhendového úderu a loptičku poslal presne na bočnú čiaru.
     
    40-40
    Jozef Kovalík si komplikuje situáciu chybou z bekhendovej strany. Namiesto potvrdenia podania tak bude musieť bojovať cez nepríjemnú zhodu.
     
    A-40
    Paráda! Jozef Kovalík poslal loptičku presne do rohu ihriska a nepúšťa svojho súpera k brejkbalu. Naopak, sám má možnosť ukončiť siedmy gem tohto setu.
     
    4:3
    Tildenov gem putuje na konto slovenského tenistu. Kimmer Coppejans chyboval z bekhendovej strany, a tak bude musieť doháňať náskok súpera.
     
    0-15
    Jozef Kovalík sa síce dostal do výmeny, no ukončil ju nevynútenou chybou z forhendovej strany. Kimmer Coppejans mal ale aj šťastie, keďže sa len tak-tak vyhol loptičke.
     
    15-15
    Kimmer Coppejans pomáha nášmu tenistovi. Doslova mu daruje bod, pretože tretíkrát v zápase nedostal loptičku do hry ani na druhý pokus.
     
    30-15
    Kimmer Coppejans posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru. Belgičan sa dostáva do problémov, čo samozrejme teší slovenských priaznivcov.
     
    30-30
    Obrovská škoda. Jozef Kovalík mal súpera rozbehaného a krásne pripravenú pozíciu pre zahranie víťazného úderu. Loptička z jeho rakety ale napokon končí len v sieti.
     
    30-40
    Jozef Kovalík sa na seba opäť poriadne hnevá. Druhý servis súpera nebol dostatočne razantný, no napriek tomu našiel Slovák svojim úderom len sieť.
     
    40-40
    Teraz sme videli snáď najdlhšiu výmenu dnešného zápasu. Kimmer Coppejans si napokon prešiel na sieť, ale po razantnom údere nášho hráča trafil len sieť.
     
    A-40
    Forhendový víťazný úder nášho tenistu prináša možno rozhodujúci brejkbal. Jozef Kovalík je veľmi blízko k tomu, aby šiel podávať na postup do finále.
     
    40-40
    To snáď nie je možné. Kimmer Coppejans musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no Jozef Kovalík posiela svoj return len do siete. Namiesto brejku je tu ďalšia zhoda.
     
    A-40
    Kimmer Coppejans poslal loptičku len za základnú čiaru, a tak bude musieť odvracať brejkbal svojho súpera. Dúfajme, že Jozef Kovalík bude úspešnejší ako v predošlom prípade.
     
    5:3
    Obrovské šťastie teraz stálo na strane nášho tenistu. Páska tečovala jeho úder a loptička napokon prepadla na druhú stranu dvorca. Jozef Kovalík sa síce ospravedlnil, no nič to nemení na tom, že ide podávať na víťazstvo v zápase.
     
    15-0
    Jozef Kovalík začína výborne. Kimmer Coppejans sa ešte išiel pozrieť na stopu po loptičke, ale sám uznal, že podanie nášho tenistu bolo dobré.
     
    15-15
    Jozef Kovalík si komplikuje cestu za postupom do finále turnaja v Ríme. Ani na dvakrát totiž nedostal loptičku cez sieť, a tak vyrovnáva skóre tohto gemu.
     
    30-15
    Slovenský tenista bol vo výmene aktívnejší a donútil svojho súpera chybovať. Od postupu do finále ho tak delia už len dve vyhrané výmeny.
     
    40-15
    Víťazný úder v podaní slovenského hráča. Jozef Kovalík si po viac ako dvoch hodinách vypracoval dva mečbaly. Postup do finále je skutočne na dosah ruky.
     
    6:3
    Jozef Kovalík fantasticky skrátil hru a Kimmer Coppejans už nemal síl dobehnúť loptičku. To znamená, že slovenský tenista otočil nepriaznivý stav zápasu a vo večnom meste si zahrá finále.
     
    Koniec zápasu
     
    Slovenský tenista Jozef Kovalík postupuje na turnaji kategórie challenger v talianskom Ríme do finále. Podobne ako včera otočil zápas zo stavu 0:1 na sety a zaslúžene si zahrá o titul. Kimmer Coppejans mu dlho vzdoroval, v poslednom sete získal skorý brejk, no nestačilo mu to. Jozef Kovalík aj za pomoci pásky získal kľúčový brejk v ôsmom geme a následne doviedol zápas do víťazného konca. Na svojho súpera si ale musí ešte počkať. Ten vzíde zo súboja medzi nemeckým hráčom Yannickom Madenom a domácim Marcom Cecchinatom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (15:30:05)

    Miroslav Kováčik

    Čas utkání: 2:09

    3. set: 0:41

    Kovalík Coppejans
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    32 89 78 24
    Nejdelší série získaných bodů
    8 8 7 5
    Setboly
    1 2 2 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:17 0:49 1:02 0:19
    Esa **
    2 4 3 1
    Dvojchyby **
    2 2 3 2
    Udržená podání
    4 / 5
    80 %
    11 / 14
    79 %
    8 / 13
    62 %
    2 / 4
    50 %
    Odvrácené brejkboly
    2 / 3
    67 %
    3 / 6
    50 %
    7 / 12
    58 %
    2 / 4
    50 %
    Body při vlastním podání
    19 / 28
    68 %
    51 / 79
    65 %
    50 / 88
    57 %
    15 / 28
    54 %
    Body po 1. podání *
    30 / 41
    73 %
    34 / 53
    64 %
    Body po 2. podání *
    21 / 38
    55 %
    16 / 35
    46 %
    Úspěšnost 1. podání *
    41 / 79
    52 %
    53 / 88
    60 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 4
    50 %
    5 / 12
    42 %
    3 / 6
    50 %
    1 / 3
    33 %
    Body při soupeřově podání
    13 / 28
    46 %
    38 / 88
    43 %
    28 / 79
    35 %
    9 / 28
    32 %
    Body po příjmu 1. podání *
    19 / 53
    36 %
    11 / 41
    27 %
    Body po příjmu 2. podání *
    19 / 35
    54 %
    17 / 38
    45 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Jozef Kovalík
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 04.11.1992
    Věk: 31 let
    Držení: pravák
    Výška: 182 cm
    Váha: 82 kg

    Kimmer Coppejans
    Stát: Belgie
    Datum narození: 07.02.1994
    Věk: 30 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Váha: 68 kg
    bahis siteleri