Lotyšsko – USA 3:5 (kon.) | Norsko – Finsko 2:3 (po pr.) | Rusko – Slovensko 6:0 (kon.)
Slovinsko – Bělorusko 2:5 (kon.) | Itálie – Německo 1:4 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 2:3 (po pr.)
konec
Slovinsko
2:5 (2:1, 0:4, 0:0)
Bělorusko
Sobota 13.05.2017, 16:15 • AccorHotels Arena, Paříž (kapacita: 13 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Sergej Kosticyn (BLR) je podruhé v zápase vyloučen, tentokrát na dvě minuty za podražení. Do konce zbývá půl minuty.
     
    57:35
    Slovinci odvolali Krošelja a zkoušejí to v šesti!
     
    54:57
    Rodman přihrál na pravou stranu Goličičovi, který si vytáhl puk na střed a vypálil těsně vedle! Lalande zasáhl pravým betonem.
     
    51:37
    Jan Urbas (SLO) je potrestán dvěma minutami za vražení Pavloviče na hrazení. Slovinské naděje na záchranu se rozplývají.
     
    48:36
    Jan Muršak (SLO) fauloval v rohu kluziště a odsedí si dvě minuty za vysokou hůl. Přesilovka Běloruska začne po komerční pauze.
     
    46:01
    Kdyby teď Slovinci skórovali, třeba by ještě utkání zdramatizovali. Jenže Kovačevič nastřelil po přihrávce od Vidmara jen tyčku!
     
    45:35
    Sergej Drozd (BLR) mohl postupovat na Krošeljovu branku, ale nepředjel bránícího Kranjce, a navíc fauloval. Dvě minuty za držení protihráče.
     
    41:00
    Po střele Vidmara vytvořili Slovinci před brankou Běloruska zmatek. Ale dorazit do branky se nepovedlo Urbasovi ani Muršakovi!
    39:43 Andrej STAS - 2:5

     
    39:43
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové využívají přesilovou hru a utíkají v záchranářském souboji do trháku! ANDREJ STAS se natlačil s pukem před branku, ale napoprvé jej do sítě nedostal. Po střele Stefanoviče ale dokázal ležící Stas posunout kotouč před Urbasem za čáru – 2:5! Asistence: Michajl Stefanovič.
     
    39:20
    S. Kosticyn mohl přidat možná rozhodující branku! Navedl si puk na levý kruh, zamířil, ale za Krošeljem zazvonila tyčka.
     
    38:17
    Mitja Robar (SLO) atakoval jednoho z Bělorusů a je vyloučen na dvě plus deset minut za zásah do oblasti hlavy nebo krku. Dvouminutový trest odpyká Nik Pem.
    38:05 Ilja ŠINKEVIČ - 2:4

     
    38:05
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v zápase vede jedno z mužstev o dvě branky! Pavlovič poslal před branku nabídku na teč, ILJA ŠINKEVIČ se natlačil před Vidmara a sklepl puk mezi betony Krošelja – 2:4! Asistence: Alexander Pavlovič.
     
    37:26
    Sabolič se prodral k zakončení na pravé straně, puk Lalandovi propadl, ale proskákal těsně vedle. Bránu netrefil ani Tičar.
     
    32:42
    Sergej Kosticyn (BLR) je potrestán dvěma minutami za sekání před brankou. Slovinská přesilovka začne po komerční pauze.
    29:48 Alexandr PAVLOVIČ - 2:3

     
    29:48
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusko ve druhé části otáčí skóre a podruhé v zápase vede! ALEXANDR PAVLOVIČ vybojoval puk ve středním pásmu a přihrál na střed Šarangovičovi. Jeho střelu zablokoval Tičar, ale kotouč se vrátil k Pavlovičovi, a ten jej neomylně poslal do prázdné branky – 2:3! Asistence: Jegor Šarangovič.
     
    26:20
    Jevgenij Lisovec (BLR) je potrestán dvěma minutami za hákování. Druhá slovinská přesilovka v zápase začne po komerční pauze. Tu první "Risi" zhodnotili gólově.
     
    21:08
    Šarangovič se protáhl kolem Vidmara a natlačil se před branku. Krošelj vyrazil střelu k Lingletovi, který naštěstí pro Slovince netrefil před odkrytou bránou volný puk!
    20:29 Jevgenij KOVYRŠIN - 2:2

     
    20:29
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Skvělý start druhé části v podání Běloruska! S. Kosticyn nastartoval přihrávkou po mantinelu bratra Andreje, jenž nabral rychlost, obkroužil branku a předložil puk JEVGENIJI KOVYRŠINOVI. Ten zakončoval do prázdné klece – 2:2! Asistence: Andrej Kosticyn, Sergej Kosticyn.
    19:15 David RODMAN - 2:1

     
    19:15
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinsko otáčí průběh utkání a na konci první třetiny vede! DAVID RODMAN si vytáhl puk od pravého mantinelu na vrchol kruhu, obstřelil A. Kosticyna s Jevenkem a pověsil puk pod břevno. Lalande jen pokrčil rameny – 2:1! Bez asistence.
    16:52 Žiga JEGLIČ - 1:1

     
    16:52
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci využívají přesilovku a vyrovnávají stav utkání! Lalande vyrazil Saboličovu střelu před sebe, Verlič přiťukl puk ŽIGOVI JEGLIČOVI, a ten jej poslal za bezmocného běloruského brankáře – 1:1! Asistence: Miha Verlič, Robert Sabolič.
     
    15:37
    Kristian Chenkel (BLR) je vyloučen na dvě minuty za hákování Saboliče. Slovinskou hru ve výhodě zakončil zákrok Lalanda proti Kranjcově ráně.
    13:12 Alexandr PAVLOVIČ - 0:1

     
    13:12
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Příležitost je tady a Bělorusové ji využívají! Linglet přihrával z pravé strany před branku a Šinkevič dokázal puk sklepnout na ALEXANDRA PAVLOVIČE. Ten se trefil náramně do protějšího horního růžku a kotouč rychle vyskočil z brány – 0:1! Asistence: Ilja Šinkevič, Charles Linglet.
     
    05:55
    S. Kosticyn naznačil střelu, ale ještě přihrál Děmkovovi. Krošelj ustál jeho nápor na brankovišti, A. Kosticyn pak těsně přestřelil!
     
    04:52
    Čtyři sekundy si Bělorusové zahrají v pěti proti třem. Aleš Kranjc (SLO) je totiž potrestán dvěma minutami za hrubost.
     
    02:56
    Saboličova rána byla zablokována a Lisovec vyrazil dopředu. U hrazení byl faulován Blažem Gregorcem (SLO), který si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    02:15
    Jeglič přihrál v přečíslení tři na dva na levou stranu Robarovi, proti němuž předvedl Lalande haškovský zákrok a udržel puk ve výstroji!

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 17. Jeglič (Verlič, Sabolič), 20. Rodman – 14. Pavlovič (Šinkevič, Linglet), 21. Kovyršin (A. Kosticyn, S. Kosticyn), 30. Pavlovič (Šarangovič), 39. Šinkevič (Pavlovič), 40. Stas (Stefanovič)


    Slovinsko: Krošelj (Pintarič) – Pretnar, Kovačevič (A), Gregorc, Robar, Vidmar, Kranjc, Podlipnik, Repe – Jeglič, Tičar, Sabolič – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Rodman, Ograjenšek, Goličič – Mušič, Pem, Kuralt.
    Trenér: Nik Zupančič.

    Bělorusko: Lalande (M. Karnauchov) – Lisovec, Korobov (A), Šinkevič, Chenkel, Jevenko, Vorobej – A. Kosticyn, S. Kosticyn, Kovyršin – Šarangovič, Linglet, Pavlovič (A) – Kulakov, Děmkov, Stas (C) – Drozd, A. Volkov, Kogalev – Stefanovič. Trenér: Dave Lewis.

    Rozhodčí: Oliver Gouin (CAN), Daniel Stricker (SUI) – Roman Kaderli (SUI), Nathan Vanoosten (CAN)

    Diváci: 7 158 (53 % celkové kapacity)
    bahis siteleri