Slovensko – USA 1:6 (kon.) | Francie – Česko 2:5 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
Švýcarsko – Finsko 2:3 (po pr.)
konec
Slovensko
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
USA
Neděle 14.05.2017, 16:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    47:23 Anders LEE - 1:6

     
    47:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přesilovka je nakonec využita a tohle je už debakl! ANDERS LEE celou akci začal u levého mantinelu, kde poslal kotouč Hanifinovi, jenž poslal pas Eichelovi a ten parádní stříleno přihrávkou našel před brankou právě najetého Leeho, který pohodlně zakončil do prázdné branky – 1:6! Asistence: Jack Eichel, Noah Hanifin.
    42:16 Johnny GAUDREAU - 1:5

     
    42:16
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Pátá branka je na světě! Kevin Hayes se rozjel v přečíslení na levém křídle. Skvělou stahovačkou se zbavil obránce a poté sám před brankou ještě lehce přistrčil kotouč před prázdnou branku JOHNNYMU GAUDREAUOVI, jenž z bekhendu pohodlně zakončil – 1:5! Asistence: Kevin Hayes.
    38:01 Jacob TROUBA - 1:4

     
    38:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Slovenský výběr se sesypal jako domeček z karet a počtvrté inkasuje. JACOB TROUBA na pravé straně získal kotouč a jel do pásma vyzkoušet své štěstí. Americký bek vyslal nevýraznou střelu na bližší tyč, kde se zdálo, že je Hudáček připraven, ale puk mu naprosto zbytečně a hlavně laxně propadl pod vyrážečkou do sítě – 1:4! Bez asistence.
    36:04 Christian DVORAK - 1:3

     
    36:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nyní už se ale USA daří navýšit svůj náskok! Johnny Gaudreau za brankou ukázal opět špetku své geniality, když přesným pasem našel na brankovišti volného CHRISTIANA DVORAKA, jenž poslal kotouč prudce bekhendem pod břevno. Hudáček byl totálně dezorientovaný, a tak svou lapačkou máchal až v momentě, kdy byl kotouč v síti – 1:3! Asistence: Johnny Gaudreau.
    30:40 Martin GERNÁT - 1:2

     
    30:40
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Zdá se to možná až neuvěřitelné, ale Slováci se branky dočkali a na tribunách propuká erupce nadšení. Dravceký při akci poslal kotouč na Hudáčka, který se zbavil kličkou obránce a z mezikruží vypálil. Howard jeho ránu vyrazil jen do strany, kde už se pohyboval dojíždějí MARTIN GERNÁT, jenž bekhendem dostal puk do odkryté části branky – 1:2! Asistence: Libor Hudáček, Vladimír Dravecký.
    25:57 Johnny GAUDREAU - 0:2

     
    25:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A navíc z protiútoku přichází gólový trest číslo dvě! Američané doslova rozebrali obranu našich východních sousedů, když JOHNNY GAUDREAU nahrál v brejku doleva Hayesovi, jenž útočníkovi Calgary z první vrátil kotouč k druhé tyči před prázdnou branku a americký štírek pohodlně zakončil – 0:2! Asistence: Kevin Hayes.
    08:12 Clayton KELLER - 0:1

     
    08:12
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané ze svého tlaku vytěžili úvodní branku zápasu! Anders Lee se skvěle vymotal za brankou a poté přesnou žabičkou na brankoviště kolem bránícího Tršky našel z druhé vlny najetého CLAYTONA KELLERA, jenž zamířil z jedničky přesně pod víko – 0:1! Asistence: Anders Lee, Brady Skjei.

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 31. Gernát (L. Hudáček, Dravecký) – 9. Keller (Lee, Skjei), 26. J. Gaudreau (K. Hayes), 37. Dvorak (J. Gaudreau), 39. Trouba, 43. J. Gaudreau (K. Hayes), 48. Lee (Eichel, Hanifin)


    Slovensko: J. Hudáček (Janus) – Čerešňák, Trška, Mikuš (A), Gernát, Sersen, Čajkovský, Šedivý – Miklík (A), Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, Hrnka – Dravecký (C), L. Hudáček, Skalický – Matoušek, Zigo, A. Šťastný – Suja.
    USA: Howard (Hellebuyck) – Trouba, DeKeyser, C. Murphy (C), Hanifin, McAvoy, Skjei, T. van Riemsdyk – Eichel, Keller, Lee – Schmaltz, D. Larkin (A), B. Nelson (A) – J. Gaudreau, Bjugstad, K. Hayes – Compher, Copp, Greenway – Dvorak.

    Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Tobias Wehrli (SUI) – Andreas Malmqvist (SWE), Sakari Suominen (FIN)
    bahis siteleri