Lipany – R. Sobota 1:2 (kon.) | Poprad – Haniska 11:0 (kon.) | B. Bystrica – Nové Mesto n/V 2:0 (kon.)
Svätý Jur – Martin 3:3 (kon.) | Slovan Bratislava U21 – Trnava B 2:1 (kon.) | Skalica – L. Mikuláš 2:1 (kon.)
FC Košice – Žilina B 2:3 (kon.) | MFK Zvolen – Nitra 0:1 (kon.)
konec
FK Poprad
11:0 (3:0)
FK Haniska
sk Sobota 20.05.2017, 17:00 • NTC Poprad • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa zázrak na hosťujúcej strane nekonal. Zápasu sa plne chopili domáci, ktorí v druhom polčase predviedli gólový uragán. Hetrikom sa presadili Lukáč a Šesták, v druhom dejstve skórovali aj Maťaš a dvakrát Medak.
    Popradčania teda výrazne deklasovali Hanisku 11:0 a vytrvorili určite klubový rekord, minimálne v 2. lige.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:45:58)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Kukoľ šprintoval s loptou po pravej strane, narazil si ju s Lukáčom, ale potom ju aj so šťastím zastavil Horváth.
     
    88
    Jozef Kapláň sa pokúšal skórovať opäť, tentokrát vypálil spoza pokutového územia, no jeho pokus skončil v náručí Deronju. Následne sa čiarový rozhodca poriadne upískol. Za svoj verdikt sa však ospravedlnil domácim hráčom.
     
    87
    Kapláň si chcel v šestnástke vymeniť loptu s Lukáčom. Tejto domácej dvojičke to však nevyšlo, hostia loptu získali a odkopli.
     
    85
    Lukáč sa snažil presadiť po ľavej strane. Pri bránkovej čiare ho zasiahol protihráč, no nedovolený zákrok to podľa hlavného arbitra nebol. Následne bude rozohrávať Deronja.
     
    84
    Kukoľ z rohového kopu hľadal Šestáka v pokutovom území. Lopta však skončila iba na kopačkách hosťujúceho tímu.
     
    82
    Šesták sa snažil teraz vymyslieť gólovú situáciu pre Slavomíra Kicu, ktorý si nabehol do šestnástky, no podstatne neskôr, než tam smerovala lopta.
     
    81
    Hostia sa po dlhšej dobe dostali aj na polovicu súpera, no nič tam nevymysleli. Už dávno rezignovali. Teraz uvidíme rohový kop Popradu.
     
    79
    Poprad dal gól!
    Pomaličky sa z toho stáva hádzanárske skóre. Hatokov center z pravej strany si v pokutovom území našiel MARKO LUKÁČ a v tomto zápase si taktiež pripisuje hetrik.
     
    78
    Hlavný rozhodca tento zápas už tiež berie vcelku exhibične. Hostia zahrali rukou, no veľmi to nejak neregistroval.
     
    76
    Poprad dal gól!
    Priznám sa, že takýto futbalový výsledok som už dlho nevidel a asi nik z vás, vážení diváci. Hneď po výkope získali domáci loptu, akciu potiahol Kapláň a posunul ju v šestnástke MARKOVI LUKÁČOVI, ktorý zo sklzu strelil desiaty gól Popradu!
     
    75
    Striedanie v tíme FK Haniska: z ihriska odchádza Jakub Laczko, prichádza Matúš Stropkay.
     
    75
    Poprad dal gól!
    Domáci smerujú za najlepšou cestou dať súperovi desiatku! DUJE MEDAK si tentokrát spracoval loptu na hranici šestnástky a perfektnou strelou trafil ľavú žrď, od ktorej sa lopta odrazila do bránky.
     
    74
    Hatok posunul po pravej strane Kapláňovi, ktorý zabrzdil akciu a už k nemu dobehla dvojica protihráčov.
     
    72
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Viktor Maťaš, prichádza Jozef Kapláň.
     
    71
    Poprad dal gól!
    Možno tu dnes pod Tatrami uvidíme aj dvojciferné číslo na konte Popradu. Akciu po ľavej strane rozbehol Kukoľ, posúval do malého vápna Šestákovi, no pred ním zasiahol sklzom Jakub Laczko, ktorý si tak strelil vlastný gól.
     
    71
    Vladimír Kukoľ to skúsil priamou strelou na bránku. Jeho strela mala dostatočnú razanciu, no nebola vôbec presná.
     
    70
    Miroslav Stankovič svojím zákrokom poslal k zemi Dujeho Medaka a bol to nedovolený počin. Popradčania majú štandardku.
     
    69
    Kica to teraz zahral proti Fejerčákovi takticky. Počkal si kým lopta pretne postrannú čiaru a následne môžu domáci pokojne prostredníctvom autu rozohrať.
     
    68
    Striedanie v tíme FK Haniska: z ihriska odchádza Samuel Beck, prichádza Filip Fejerčák.
     
    66
    Poprad dal gól!
    Tak toto už je riadna exhibícia. Hatokovi z pravej strany center nevyšiel, protihráči ho odrazili smerom na hranicu šestnástky, kde pribehol DUJE MEDAK a tvrdou strelou prepálil všetko!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 152 divákov.
     
    64
    Obrovská šanca pre domácich. Hatok poslal z pravej strany presný mäkkučký center k pravej žrdi, kde už pribehol Šesták, ale hlavičkoval iba nad bránku.
     
    61
    Poprad dal gól!
    Podtatrancom ešte nestačilo. Po ľavej strane potiahol akciu Maťaš, ktorý rozumnou prihrávkou našiel vo vápne práve naskočeného MARKA LUKÁČA, ktorý strelou z prvej skóroval.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Jakub Šašinka, prichádza Marko Lukáč.
     
    59
    Hlavný rozhodca fúkol do píšťalky, Stanislav Šesták sa však ešte zabavil s loptou a vystrelil smerom na tribúnu. Za takéto menšie nešportové správanie mu hlavný rozhodca udelil žltú kartu.
     
    58
    Po dlhšom čase mal zákrok aj popradský brankár, ktorý je v tomto zápase viacmenej iba do počtu. Musel zastaviť center z kopačky Stankoviča.
     
    56
    Poprad dal gól!
    Domáci pridávajú ďalší kúsok. Šašinka sa dostal s loptou do šestnástky, v sklze ju ešte posunul Maťašovi, ktorý sa neulakomil a posunul z druhej vlny nabehnutému STANISLAVOVI ŠESTÁKOVI, ktorý nechytateľnou delovkou zavŕšil svoj hetrik!
     
    55
    Medak sa snažil poslať do pokutového územia mäkký center. Ten však odrazil hráč Hanisky a lopta sa ocitla v rukách brankára Deronju.
     
    54
    Hatokovi sa ukázal na pravej strane Maťaš, ktorý spätným centrom našiel Kicu. Ten ešte chcel zakombinovať so Šašinkom, no loptu odkopol Šalagovič.
     
    52
    Po rohovom kope domácich sa k hlavičkovej možnosti dostal voľný Šesták, ale loptu usmernil iba vedľa brány.
     
    51
    Vladimír Kukoľ sa zmocnil lopty za súperovou šestnástkou a vypracoval si streleckú možnosť. Jeho delovka letela však iba do bočnej siete.
     
    49
    Poprad dal gól!
    Domáci začínajú deštruovať svojho súpera. V šestnástke si šikovne prihrali Šašinka s VIKTOROM MAŤAŠOM a práve Maťaš loptu umiestnil do siete.
     
    48
    Šesták sa absolútne s prehľadom zbavil dvojice protihráčov. Následne sa snažil ešte posunúť do prázdnej brány spoluhráčovi, no nepodarilo sa mu to.
     
    47
    Bilas rozbiehal akciu po pravej strane ihriska. Odstavil ho však Stankovič. Následne majú domáci k dispozícii aut.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Miroslav Daško, prichádza Duje Medak.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Skončil sa prvý polčas, v ktorom jasne dominovali domáci. Dvakrát za nich skóroval Šesták, raz sa presadil Palša. Poprad teda po prvom dejstve vedie 3:0 a má perfektne rozbehnutý zápas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Bilas vo vápne našiel medzierku a posunul voľnému Šestákovi, ktorý sa ocitol v stopercentnej gólovej šanci, ale nejako to nevypočítal a bránku vôbec netrafil. Mohol zavŕšiť hetrik.
     
    43
    Maťaš prihrávkou do šestnástky nenašiel Šašinku. Potom sa však k strele spoza pokutového územia dostal Daško, ale bránu prestrelil.
     
    41
    Poprad dal gól!
    Domáci už majú trojgólový náskok! Šašinka potiahol loptu po pravom krídle. V šestnástke si všimol úplne voľného STANISLAVA ŠESTÁKA, ktorý po prihrávke iba jednoducho usmernil loptu k opačnej pravej žrdi!
     
    39
    Viktor Maťaš sa priblížil od postrannej čiary k šestnástke, odkiaľ vyslal prízemnú strelu. Tá však Deronju veľmi neohrozila.
     
    38
    Maťaš sa na ľavej strane musel popasovať so Šalagovičom. Nakoniec hráč Hanisky zablokoval center a bude z toho roh pre Poprad.
     
    36
    Šesták šikovným centrom našiel Šašinku v šestnástke. Ten hlavičkoval, no nepríjemne sa zároveň zrazil s Laczkom. Hráč Hanisky však vyzerá byť v poriadku.
     
    34
    Haniska rozohrávala od brankára Deronja. Lopta sa napokon nejakým spôsobom dostala až k Malecovi, no ten ju iba odkopol do stredu ihriska.
     
    33
    Popradčania zahrali rohový kop nakrátko. Kukoľ mal s Bilasom nacvičený nejaký signál, no ten nevyšiel. Domáci teda zahrávali aj ďalší roh, ten skončil nepresnou hlavičkou Hrica.
     
    31
    Kukoľ nedokázal cez Šalagoviča posunúť centrom loptu do šestnástky, Popradčania majú možnosť na aut.
     
    29
    Haniska mala k dispozícii prvý rohový kop v zápase. Ten sa neskončil úspešne, brankár Malec loptu vyrazil a domáci môžu rozohrať.
     
    27
    Štandardku šikovne zahral Rudolf Bilas, ktorý poslal priamu strelu na bránu. Brankár Deronja musel uskutočniť zákrok.
     
    26
    Šestákovi sa na hranici vápna ukazoval Šašinka, ale nedovoleným zákrokom Šestáka odstavil Maník. Popradčania majú štandardku.
     
    25
    Maník vysúval po osi ihriska Artana Veliua, no nepodarilo sa mu úspešne prihrať. Lopta cez Palšu neprenikla.
     
    24
    Popradčania kontrolujú hru a stále sú nebezpeční pre defenzívu Hanisky. Teraz to Hatok skúšal jednoduchým centrom, no loptu v šestnástke odrazil iba protihráč.
     
    22
    Hlavný rozhodca prvýkrát v zápase vyťahuje žltú kartu. Za svoj faul ju dostáva Miroslav Daško.
     
    21
    Bilasovi sa šikovne na hrote ukázal Šašinka, ale napokon mu lopta trafila iba pätu kopačky a odrazila sa opačným smerom. Toto výrazne zbrzdilo popradskú akciu a loptu získali hostia.
     
    19
    Domáca obrana si nedala pozor na priebojného Filipa Maníka, ktorý sa s využitím sily dostal až do pokutového územia, ale tam ho už Palša dokázal odstaviť.
     
    18
    Dnes to vyzerá opäť na jasnú dominanciu popradského mužstva, ktoré v nadstavbovej časti ešte neprehralo.
     
    16
    Poprad dal gól!
    Domáce vedenie sa zdvojnásobuje! Po rohovom kope si miesto v pokutovom území vypracoval VLADISLAV PALŠA a hlavičkou usmernil loptu k žrdi!
     
    16
    Šesták si teraz mierne nerozumel s Maťašom, ktorému poslal nepresnú prihrávku. Následne Popradčania získali loptu opätovne, ale už sa dobre vrátil Macák.
     
    15
    Domáci futbalisti akosi dlho čakali na rozohrávku svojho rohového kopu. Napokon Kukoľ odcentroval smerom k Šašinkovi, no futbalisti Hanisky bezpečne odstránili loptu.
     
    13
    Maťaš vysunul po pravej strane Hatoka, ktorý sa však zrazil s hosťujúcim Hrubovčákom. Ten mu nedovolil prejsť bližšie k šestnástke.
     
    11
    Poprad dal gól!
    Domáci strieľajú otvárací gól! Na center z pravej strany si najprv naskočil Šašinka, lopta sa iba odrazila do vzduchu v malom vápne a do bránky ju pohodlne dorazil hlavičkou STANISLAV ŠESTÁK.
     
    10
    Maťaš vysúval po strede ihriska Šašinku. Rýchlo si ho však všimol Horváth a okamžite k nemu dobehol a lopty ho zbavil.
     
    9
    Jakub Laczko šikovne predbehol dvojicu popradských obrancov. Loptu z ľavej strany prihrával do priestoru šestnástky, no tam nik z jeho spoluhráčov nebol. A tak zasiahol pokojne Malec.
     
    7
    Šašinka sa ukazoval Hatokovi na hranici pokutového územia. Center nebol úplne presný a pre istotu ho Deronja zachytil do rúk.
     
    6
    Kica sa po ľavej strane ihriska nepresadil. Zablokovala ho dvojica hráčov Hanisky, ktorá odstavila Kicu od lopty.
     
    5
    Popradčania získali rohový kop. Kukoľov center sa snažil hlavičkovať Šesták, no veľmi sa mu to nepodarilo. Loptu zasiahol, no usmernil ju opačným smerom.
     
    4
    Kukoľovi to teraz po ľavej strane ihriska veľmi nevyšlo. Lopta sa odrazila na dvakrát, najprv od Lukáča a následne aj od Kukoľa a bude to iba odkop od brány.
     
    3
    Kica sa na ľavej strane cez Šalagoviča nepresadil. Popradčania majú k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    2
    Šašinka si narazil loptu so Šestákom na útočnej polovici. Snažili sa zrýchliť pohyb smerom dopredu, no veľmi sa im to nepodarilo. Navzájom si vo finálnej prihrávke nerozumeli.
     
    1
    Úvodné stretnutie odštartovali výkopom futbalisti Popradu a zatiaľ začínajú prihrávkami z vlastnej polovice.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči nastupujú na trávnik. Popradčania budú hrať v bielych dresoch, futbalisti Hanisky v oranžových.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša (C), Kica, Daško, Maťaš, Bilas, Šesták, Kukoľ, Šašinka
    Náhradníci: Knurovský, Šuľa, Peciar, Gruca, M. Lukáč, Kapláň, Medak

    FK Haniska: Deronja – Laczko, Šalagovič, Macák, Stankovič, Hrubovčák, Beck (C), Veliu, Horváth, D. Lukáč, Maník
    Náhradníci: Sonoga, Cuprišin, Stropkay, Fejerčák

    Rozhodca: Ďurčo – Jankovič, Pariľák.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 8. kola 2. ligy východ – skupiny o zotrvanie. FK Poprad dnes o 17:00 v NTC Poprad privíta FK Haniska.

    Popradčania už skoro od začiatku nadstavbovej časti o zotrvanie majú istú účasť v priamom súboji o záchranu v 2. lige pre budúci ročník. Vedia už aj, kto bude ich súperom. Postavia sa proti béčku Spartaka Trnava, ktoré má v západnej skupine osembodový náskok pred Novým Mestom nad Váhom. Popradčania vo východnej skupine sú so 47 bodmi neohrozene na prvom mieste, keďže na druhú Rimavskú Sobotu majú náskok až 27 bodov. Popradčania hrali naposledy dvakrát doma. Výsledkami 6:1 porazili Rimavskú Sobotu a aj Lipany a teraz je na rade Haniska. Futbalisti Hanisky sa už musia zmieriť s účasťou v tretej lige, keďže v skupine o zotrvanie sú na poslednom 4. mieste so ziskom 12 bodov. Haniska v predošlom kole podľahla Rimavskej Sobote 1:3 a predtým Lipanom 3:1. Haniska si v skupine o zotrvanie nepripísala ani jedno víťazstvo, všetky zápasy prehrala. S takouto formou teda rozhodne nemôže počítať s bojmi o druhú ligu.

    Zápas môžete sledovať prostredníctvom nášho on-line prenosu. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 11. Šesták, 16. Palša, 41. Šesták, 49. Maťaš, 56. Šesták, 61. M. Lukáč, 66. Medak, 71. Laczko (vla.), 75. Medak, 76. M. Lukáč, 79. M. Lukáč

    Karty:   22. Daško (PPD), 59. Šesták (PPD) – 70. Stankovič (HNS)


    FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša (C), Kica, Daško, Maťaš, Bilas, Šesták, Kukoľ, Šašinka
    Náhradníci: Knurovský, Šuľa, Peciar, Gruca, M. Lukáč, Kapláň, Medak

    FK Haniska: Deronja – Laczko, Šalagovič, Macák, Stankovič, Hrubovčák, Beck (C), Veliu, Horváth, D. Lukáč, Maník
    Náhradníci: Sonoga, Cuprišin, Stropkay, Fejerčák

    Rozhodčí: Ďurčo – Jankovič, Pariľák

    Diváci: 152
    thejrc.org