HFK Olomouc – Zlín B 2:1 (kon.) | Mohelnice – Zlínsko 1:0 (kon.) | Hlučín – Hulín 0:2 (kon.)
Blansko – Olomouc B 1:0 (kon.) | Třebíč – Petřkovice 1:1 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
2:1 (2:0)
FC Zlín B
Sobota 27.05.2017, 17:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas, který ze začátku vypadal na jasnou záležitost, nakonec dostal přece jen šmrnc. Zlínští se totiž ze své první šance dokázali prosadit, čímž se dostali na rozdíl jediné branky. I nadále se sice nemohli dostat přes holickou obranu, ale ve stejné situaci byli i domácí. Závěr byl už pouze o tom, zda se Zlín dostane přes zdržující holickou jedenáctku. Obrovská chuť za třemi body však nakonec zvítězila, Holice se tak dostává zpět do boje o záchranu, rozhodne se však až v posledních dvou kolech. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek sobotního večera. (18:55:25)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad standardní hrací čas!
     
    89
    Vyčkávaní, tedy de facto zdržování, Holických pokračuje. Domácí se nakonec ještě dostanou k jednomu rohovému kopu, který si bere na starost Rýdel.
     
    88
    Holice se nadále pokouší dostávat balón do rohu hřiště, kde se pokouší o přerušování a kouskování hry. Zlínským tato taktika vůbec nevyhovuje, jeho útočníci jsou bezradní.
     
    87
    Poslední střídání zápas si připravil kouč Palička, na pozici Ondřeje Kováče naskakuje Tomáš Langer.
     
    86
    Holice se snaží ukazovat taktickou vyčkávanou, ale Zlín se proti této variantě snaží vymezit. Jeho držení míče totiž celý plán na udržení vedení ničí.
     
    Dnešní utkání sleduje 113 diváků.
     
    84
    Nekuda si naběhl za celou obrannou linii Zlína, ale jeho snahu přerušuje jeho ofsajdové postavení.
     
    83
    Filip Rýdel dostal žlutou kartu za taktický zákrok na vlastní polovině.
     
    82
    Horka mohl celý zápase de facto rozhodnout! Po rohu se dostal k hlavičce, ale jeho pokus mířil těsně vedle branky. Zlín měl velkou dávku štěstí.
     
    81
    Domácí sice stále tlačí, ale Dostál spolu se spoluhráči drží stále své naděje na zisk bodu. Holice je v mnoha případech navíc bezradná v zakončení.
     
    80
    Rýdlovo provedení standardní situace sice vypadalo ze začátku zajímavě, ale centr byl až příliš vysoký. Míč tak zamířil pouze do zámezí.
     
    79
    Martin Vašulka dostává žlutou kartu za tvrdý skluz na pravém křídle.
     
    77
    Hosté musí sáhnout opravdu ke střídání, místo zraněného Radima Tkadlece jde na hřiště Jan Vičánek.
     
    77
    Na hřišti zůstal ležet zlínský Tkadlec, neboť má zřejmě křeče. Na hřiště bude muset zamířit zlínský zdravotník, vysoké teploty se začínají projevovat.
     
    76
    Domácí podruhé vystřídali, na pozici Jana Šteigla nastupuje Michael Weinlich.
     
    75
    Holici se v této chvíli moc kombinačně nevede, jejich přihrávkám totiž v těchto okamžicích schází přesnost, což vyhovuje jen a jen hostům.
     
    74
    Mlýnek obrovskou gólovku, nicméně střela z hranice vápna mu o trochu nevyšla. Balón totiž proletěl těsně vedle levé tyčky.
     
    73
    Rýdel měl velkou možnost na skórování, jenže k hlavičce mu scházelo jen pár milimetrů. Dostál tak jen doufal, že šance brankou neskončí.
     
    72
    Šteigl se dostal ve vápně ke střele, jenomže jeho rána do sítě nezamířila. Dostál ji totiž vyrazil mimo tři tyče a dává domácím k dispozici roh.
     
    71
    Holická jedenáctka nepochybně ukazuje snahu, ale zatím ji její šance nevychází. Hostující tým totiž po vstřelené brance cítí velkou šanci minimálně na bod.
     
    71
    Holice poprvé střídá, místo Ondřeje Pyclíka jde na trávník Petr Nekuda.
     
    69
    Ani další Pyclíkův centr nedoletěl na místo určení, Dostál totiž balón dokázal chytit do rukavic a okamžitě dostat do bezpečí mimo vápno.
     
    68
    Holická ofenzivní řada se sice snaží o rychlé napadání, ale to v této chvíli moc úspěchu nevytěžuje. Zlín se poctivě brání.
     
    67
    Hosté napodruhé střídají, Vít Mlýnek totiž na hřišti nahradil Martina Mlýnka.
    65. BLANAŘ - 2:1
     
    65
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté však celou situaci obracejí ve svůj prospěch! Po rychlém centru, který táhl Mlýnek, sice ještě napoprvé Mucha zneškodnil, ale dorážka MARTINA BLANAŘE už byla přesná. Hosté tak dávají kontaktní branku.
     
    64
    Přikryl se snažil hlavičkovat ve vápně, jenže centr byl až příliš vysoký. Zlín se tak dostává do přečíslení.
     
    63
    Tkadlec zkoušel dostat balon až za obrannou linii, avšak přihrávka mu asi nevyšla podle představ. Domácí totiž míč bez problému dostali na své kopačky.
     
    61
    Šteigl se dostal k centrování z pravého křídla, jenomže hlavičkující Kováč se i kvůli zásahu brankáře Dostála ke skórování nedostal. Zlín přežil obrovskou šanci.
     
    60
    Na řadě je první střídání zápasu, místo zlínského Jana Stuchlíka jde do hry Vilém Gettler.
     
    59
    Ani nadále nepřichází potřebný drajv v holické hře, a to i přes výrazný procentuální podíl držení míče, který se ale na výrazném vzrůstu počtu šancí nepodílí. Utkání spíše přináší festival nevydařených přihrávek.
     
    58
    Domácí nadále nedokáží ukazovat své přednosti, které je zdobili v úvodu prvního poločasu. Zlín tudíž nemá problémy hrát proti soupeři s celkem vyrovnanou formou.
     
    57
    Domácí sice měli k dispozici dva rohy, jenomže ani jeden nevyužívá. Ten druhý navíc přerušuje celkem zbytečný ofsajd útočících hráčů.
     
    56
    Rýdel však ukázal, co v něm vězí, když prokázal parádní kopací techniku. Dostál měl velké starosti, aby vytěsnil míč mimo tři tyče, avšak nakonec konečky prstů míč dostal nad břevno.
     
    55
    Pyclíkův prostup směrem k brance nepřinesl žádné vzrušení, příliš dlouhý centr byl totiž překážkou jakéholkoliv náznaku brankové příležitosti. Zlínský tým bude vhazovat.
     
    54
    Rýdel se postavil k rozehrávaní standardky, jenomže tato mu oproti minulému týdnu až tolik nevyšla. Jeho dlouhý volej totiž nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    53
    Pyclík si připal další lehkovážnou chybu, což vyúsťuje v několikáté přečíslení zlínského týmu. Avšak a ni z této akce nakonec nic nevzniklo, holická defenzíva se stačila vrátit.
     
    52
    Přikryl zkoušel projít podél lajny, jenomže narazil na odpor Vašulky, který ho srazil na zem. Domácí tak čeká rozehrávka z půlící čáry.
     
    51
    Pyclík se valil sám na branku, avšak jeho finální přihrávka se mu vůbec nepovedla. Žák tak nabíhal za obranu bezdůvodně.
     
    50
    Přikryl se mohl stát třetím dnešním střelcem! Jeho rána však letěla jen do rukavic Dostála, což zachraňuje Zlá od další pohromy.
     
    49
    Pyclík zkoušel protlačit míč do vápna, jenomže tudy cesta nevedla. Jeho centr tak letěl příliš vysoko, avšak holický tlak bude nadále pokračovat.
     
    48
    Dostál se sice pokoušel hledat někoho ze spoluhráčů, jenomže nabídka dopadla jen k Řehákovi, který balón dostal do autu. Zlín se tak přece jen o pár metrů posune.
     
    47
    Žák zkoušel poslat centr do vápna, ale tento pokus mu moc nevyšel. Míč totiž přeletěl Šteigla bezmála o dva metry, do hry se tak vrací znovu hosté.
     
    46
    Holické útočné řady okamžitě po úvodním hvizdu zkouší svou rozehrávku dostat až na polovinu soupeře, Zlín je však zatím připraven po taktické stránce lépe.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas přinesl to nejdůležitější hned na svém počátku, neboť Holice v něm dokázala vstřelit všechny své branky. Zlínská rezerva totiž byla opticky dost nekoncentrovaná, což se projevilo i na skóre. Domácí tým, který bojuje o přežití v soutěži, tak má do druhého poločasu všechny výhody na své straně, avšak není to tak dávno, co Uničov dokázal na stejném hřišti a ve stejně nepříznivé pozici celý zápas ještě otočit. Uvidíme, zda se ještě i dnes uskuteční nějaké velké změny stavu, pokračujeme v cca 18:04.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Horka se zčistajasna zjevil ve vápně a okamžitě pálil z první po rychlém sklepnutí Šteigla. Jeho rána však mířila příliš nad branku.
     
    43
    Holičtí začínají opravdu ve velkém tlačit, jenže na svého soupeře v těchto chvilkách vyzrát nedokáží. Kouč Jelínek dokázal své svěřence přece ještě i přes aktuální stav dostatečně motivovat.
     
    42
    Holický roh následně nic nepřinesl, Rýdelův centr totiž přeletěl všechny nabíhající hráče a zapadl do zámezí. Zlínský tým může zkusit své štěstí z rozehrávky od branky.
     
    41
    Pyclík se valil spolu s Žákem na branku, ale v obrovské šanci nakonec zvolil první jmenovaný střelbu. Ležící Dostál mu však jeho střelu vytěsnil na roh.
     
    40
    Rýdel padá v okamžiku náporu hostů ve vlastním vápně, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu. I přes protesty hostující střídačky však sudí nařizuje rozehrání pro Holici.
     
    39
    Holická ofenzivní řada však z menšího náporu nic nevytěžila, Ševci se dokázali dostatečně rychle zkonsolidovat a své vápno doslova zavřít.
     
    38
    Šteigl pronikal podél autové čáry, avšak daleko přece jen svůj průnik nedocílil. Pozorný Žůrek mu míč jemným skluzem odkopl do zámezí.
     
    37
    Domácí nepřímý kop se však vůbec nepovedlo. Zlín se po nepřesné rozehrávce dostává velmi jednoduše k míči a pokračuje okamžitě směrem na holickou branku.
     
    36
    Tkadlec ještě o kousek odkopl balón z předchozího postavení standardky, za což je napomínán hlavním sudím. V této chvíli však zůstane jen u toho a karta se udílet nebude.
     
    35
    Šteigl se zkoušel dostat podél lajny na soupeřovu půlku, ale cestu mu zatarasil Tkadlec. Domácí tak dostávají možnost rozehrání kousek od půlící čáry.
     
    34
    Blanařovi se sice povedlo naběhnout až skoro k rohovému praporku, jenomže jeho náběh neměl valný smysl. Rozhodčí už s předstihem signalizoval ofsajd.
     
    33
    Žák si zajímavě naběhl až k šestnáctce, jenomže nepočítal zřejmě s postavením Stuchlíka. O balón tak během krátké chvíle přišel.
     
    32
    Šteiglovi se v těchto chvílích na pár okamžiků dařilo presovat Zlínské až u jejich branky, golman Dostál však situaci nakonec řeší dlouhým odkopem.
     
    31
    Zlínu se nadále nedaří rozvinout svou hru až k brance olomouckého manšaftu, jeho rozehrávka totiž stále postrádá moment překvapení a hlavně zdravé sebevědomí.
     
    30
    Blanařovi však střela jen těsně nevyšla, jeho bomba totiž proletěla jen kousek od šibenice do reklamních bannerů vedle brány.
     
    29
    Pyclík i nepočínal zrovna takticky při bránění soupeřů a provinil se lehkým faulem. Zlín tak dostává možnost zajímavé standardní situace kousek před vápnem.
     
    28
    Domácí jsou momentálně znovu pod optickým tlakem, ale rozehrávka jim nakonec vždy se štěstím projde přes střed hřiště. Hosté jsou tak psychicky zatím dole.
     
    27
    Další zlínský pokus o rychlé přenesení hry končí neúspěchem, Mlýnek totiž na vysoký pas nedosáhl a nechal balón propadnout až k Muchovi.
     
    26
    Přikryl zkoušel dostat míč podél lajny, avšak tato taktika mu nevyšla. Pyclík se k balónu neprotlačil a bude se muset spolu se spoluhráči rychle vracet.
     
    25
    Petřík s sice zkusil dostat za obranu, jenže praporek pomezního sudího je jasný signál. Zlínský ofenzivní hráč byl v ofsajdovém postavení.
     
    24
    Hra obou týmů má v sobě obrovské množství chyb, což diváckému dojmu moc nepřidává. Holicím však tato taktika zatím vychází, a to včetně skóre.
     
    23
    Petřík procházel okolo Řeháka, jenže jeho přízemní rána moc nebezpečí nakonec nepřinesla. Mucha ji bez problému chytá do rukavic.
     
    22
    Přikryl zkoušel dostat míč na Rýdela, nicméně hosté jsou už v ofenzivní fázi hry na dobré úrovni. O balón tak lehce přichází.
     
    21
    Holický tým už začíná v hlavách cítit vedení, jeho rozehrávka dostává prvky, které by v ní neměly být. Zlín tak dostává možnost k nakopnutí sebevědomí.
     
    20
    Vedral zkoušel dostat míč na Žáka, který se skrýval za obranou Zlína. Jeho záměr mu ale nevyšel, neboť nepočítal s rychlostí zlínských beků.
     
    19
    Petřík prošel až za obrannou linii domácích, ale dlouhá přihrávka ho nakonec odradila od postupu na bránu. Mucha tak dostává k dispozici odkop.
     
    18
    Blanař se opravdu vrací zpět do hry, Zlín tak je v této chvíli znovu v plné síle, pleně připraven na další útočné snahy.
     
    17
    Blanař dostal ve středu hřiště pořádně naloženo, což je vidět i na jeho reakci. Zatím stále setrvává na hřišti, ale zdravotníci zřejmě nebudou potřeba.
     
    16
    Rýdel až příliš dlouho váhal s rozehrávkou, čehož využili jeho soupeři při presování. Jen lehký faul ho zachraňuje nakonec od pohromy v podobě breaku.
     
    15
    Další útočný faul Zlínských je pokynem k rozehrávce Muchy od branky, hosté se tak musí hone rychle vracet do obrany, aby zabránili úniku Holických.
     
    14
    Vedral se dostal po sklepnutí Šteigla do střelby, avšak finální moment mu nevyšel. Rána se totiž vznesla až příliš vysoko nad břevno a zaletěla i za ochrannou síť za brankou.
     
    13
    Žák se pokusil dostat do šestnáctky, ale jeho průnik byl až příliš naivní. Petřík mu totiž na jeho kličku neskočil a míč mu vypíchl.
     
    12
    Pyclík se tlačil po Šteiglově pasu do útoku, ale útočný faul mu jeho přečíslení přerušuje. Zlínský tým tak dostává k dispozici rozehrávku kousek ped vápnem.
     
    11
    Chwaszcz zkoušel překvapit váhajícího Muchu, až se mu mu to málem podařilo. Holický brankář však situaci nakonec s přehledem zvládl.
     
    10
    Zlín je nastalou situací dost zaskočen, jeho kombinace tak začíná stál více váznout. Důvodem jsou stále častější chybky ve středu hřiště.
    9. ŹÁK - 2:0
     
    9
    HFK právě vstřelil branku!
    Holický tým své vedení okamžitě potvrzuje! Horka si dokázal projít podél lajny a po dobře načasované přihrávce našel naběhnutého FILIPA ŽÁKA, který míč poslal na druhou stranu, než padal Dostál. Domácí tým tak začal až překvapivě hbitě.
     
    8
    Holický roh moc nebezpečí nepřinesl, centr totiž přeletěl všechny hráče a zapadl až do zámezí. Domácí však pokračují v tlaku.
     
    7
    Pyclík se mohl dostat do zajímavé šance, jenomže opticky na soupeře nestačil rychlostně. Stuchlík s Michálkem tak situaci neměli moc těžkou, balón pouze odkopli do zámezí.
     
    6
    Přikryl vyrobil ve středu hřiště velkou minelu, ale naneštěstí pro domácí manšaft se Zlín z nabídnuté šance spíš polekal. Hosté totiž svůj break po chvíli zabrzdili.
    4. ŠTEIGL - 1:0
     
    4
    HFK právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají velmi rychle do vedení! Rohový kop Holice totiž ukázal sehranost při standardních situacích a JAN ŠTEIGL na přední tyči míč pouze doklepl do sítě. Zlínský brankař Dostál nestihl reagovat.
     
    3
    Kováč si dokázal naběhnout přesně na dlouhý centr z obrany do vápna, ale Michálek byl rychlejší. Domácí tak budou kopat rohový kop.
     
    3
    Další nepřesnost v holické rozehrávce domácím na pohodě moc nepřidá, Šteigl s Bučkem si totiž vůbec neporozuměli, což vyústilo v konsolidaci defenzívy hostů.
     
    2
    Chwaszcz je ve středu hřiště velmi nebezpečný, první centr však k němu nedoletěl. Michálek nakonec trefil jen místo mezi nabíhajícími hráči.
     
    1
    Zlín se hned od začátku snaží o poctivou ofenzivní práci, nakonec však raději uvolil k rozehrávce od zadních řad. Domácí jsou však nabuzení a nebojí se rychlého presinku, který se zatím vyplácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už míří v čele s rozhodčími na hřiště, utkání za malý okamžik začíná.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Mucha – Vedral, Buček, Horka, Pyclík, Šteigl, Kováč, Rýdel (C), Žák, Přikryl, Řehák
    Náhradníci: Snášel – Nekuda, Weinlich, Marek, Langer, Krejčí

    FC Fastav Zlín B: Dostál – Michálek, Tkadlec, Stuchlík, Blanař (C), Žůrek, Chwaszcz, Petřík, Vašulka, Tkadlec, Mlýnek
    Náhradníci: Lebánek – Gettler, Mlýnek, Vičánek

    Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Kontoršikov.
     
    V Olomouci máme momentálně krásné slunečné počasí, hráči obou celků se v těchto okamžicích rozcvičují na hrací ploše.
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je Ondřej Cieslar, na čarách pak budou působit Jakub Bureš a Maxim Kontoršikov. Jako delegát asociace bude na utkání přítomen pan Jiří Šalata.
     
    Poslední 3 vzájemné ligové zápasy
    23.10.2016 Zlín „B“ x HFK 4:0 (MSFL 2016/17)
    16.04.2016 HFK x Zlín „B“ 2:2 (MSFL 2015/16)
    20.09.2015 Zlín „B“ x HFK 0:0 (MSFL 2015/16)
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou celků

    1. HFK Olomouc
    20.05.2017 HFK Olomouc x Třebíč 3:0
    13.05.2017 Kroměříž x HFK Olomouc 2:0
    06.05.2017 HFK Olomouc x Uničov 2:4

    FC Fastav Zlín „B“
    21.05.2017 Zlín „B“ x Líšeň 1:3
    14.05.2017 Třebíč x Zlín „B“ 2:2
    07.05.2017 Zlín „B“ x Sigma „B“ 0:4
     
    FC Fastav Zlín „B“
    Zlínští zažívají v posledních dnech jedno z nejzářivějších období své historie, A-tým si díky výhře v olomouckém finále MOL Cupu a pomoci Manchesteru United zajistil místo v základní skupině Evropské ligy a hráči Ševců jsou tak logicky na dračku i na přestupovém poli. Třetiligová rezerva však tak slibné výsledky zatím neukazuje, neboť i svěřenci trenéra Jana Jelínka jsou zapleteni do velké kovbojky ohledně sestupujících týmů. 11. místo se sice může zdát zprvu jako bezpečná pozice, s přidáním faktu, že na jisté sestupující místo mají Zlínští náskok pouze pěti bodů, už se ale vše mění. Nebylo by to tak ani překvapením, kdyby si závěr sezóny střihly v rezervě „na výpomoci“ i některé prvoligové hvězdy, v Olomouci by však měli být hostě ještě dle statistik v klidu. Podzimní výhra 4:0 nad stejným soupeřem je k tomu i opravňuje. Nejlepším střelcem Zlína je momentálně stále Martin Blanař, který se svými 13 zásahy okupuje pátou pozici v tabulce střelců MSFL.
     
    1. HFK Olomouc
    Klub z olomoucké městské části Holice momentálně nezažívá zrovna nejzářivější období historie. Boj o setrvání v třetí nejvyšší soutěži je v prakticky neporovnatelné s úspěchy, které ještě donedávna holický klub zažíval. V této chvíli totiž prakticky bojuje o přežití, neboť majitel Vladimír Dostál už loni nevyjadřoval moc velký zájem na dotování klubu v případě pádu do Divize. V této chvíli navíc mnoho věci hraje proti HFK, logicky nejvíce aktuální umístění. 15. místo jen bez ohledu na sestupující z Fortuna národní ligy na sto procent sestupové. Příčka o stupínek výše, na kterou Holičtí ztrácí jeden bod, pak nebude zaručovat udržení v případě návratu Prostějova s Vítkovicemi do MSFL, o čemž se však rozhodne až v neděli odpoledne. Všechny týmy bojující o záchranu tak budou muset ještě s případnými dalšími plány a kalkulacemi počkat až na pozdější datum, Holice by pro něj v nejhorší variantě pro jisté udržení v MSFL musela ještě předskočit rozjetou Líšeň s Třebíčí, což je za nastalé situace a formy jednotlivých manšaftů dost teoretické, i proto tak nejistota bude v areálu ve Staškově ulici trvat právě až do úplného konce FNL. Domácí jsou však i přes pesimistické nálady ohledně jejich budoucnosti po minulém kole určitě nabuzeni, to totiž přineslo klíčovou a vysokou výhru nad rivalem „o přežití“, Třebíčí. Nejlepším střelcem kádru je aktuálně zkušený záložník Luboš Horka.
     
    Hezké sobotní odpoledne, Fortuna MSFL dnes započne své 27. kolo, a to hned pěticí zápasů ve stejný čas. Ve všech už půjde o hodně, zejména pro týmy ze spodní části tabulky bojující o záchranu. Jedním z takových napínavých soubojů bude i duel mezi HFK Olomouc a Zlínem „B“. Utkání startuje v 17:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Johan Čáp

    Branky: 4. Šteigl, 9. Źák – 65. Blanař

    Karty:   83. Rýdel (HFK) – 79. Vašulka (ZLB)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Vedral, Buček, Horka, Pyclík (71. Nekuda), Šteigl (76. Weinlich), Kováč (87. Langer), Rýdel (C), Žák, Přikryl, Řehák
    Náhradníci: Snášel – Nekuda, Weinlich, Marek, Langer, Krejčí

    FC Zlín B: Dostál – Michálek, Tkadlec (77. Vičánek), Stuchlík (60. Gettler), Blanař (C), Žůrek, Chwaszcz, Petřík, Vašulka, Tkadlec, Mlýnek M. (67. Mlýnek V.)
    Náhradníci: Lebánek – Gettler, Mlýnek V., Vičánek

    Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Kontoršikov

    Diváci: 113
    thejrc.org