Finsko – Slovensko 3:0 (kon.)
konec
Finsko
3
25 25 25  
Slovensko
0
19 19 19  
sk Čtvrtek 08.06.2017, 18:00Světová liga - muži
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Slovensko nedokázalo nadviazať na úspešné vystúpenia z Popradu. V Helsinkách prehralo s domácim Fínskom 3:0 na sety, pričom všetky tri sety prehralo zhodným skóre 25:19. Suomi boli od začiatku zápasu lepším tímom a zaslúžene vyhrali. Ťažili najmä z výborného útoku stredom siete, ktorý bol pre našich hráčov nebrániteľný. Z nášho tímu podal najlepší výkon jednoznačne Matej Paták, ktorý dokázal bodovať aj z ťažkých pozícii. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:40:56)
     
    25:19
    Zápas sa skončil. Slovensko už nedokázalo viac zdramatizovať priebeh dnešného zápasu. Peter Ondrovič poslal servis do autu, a tak aj tretí set prehrávame rozdielom šiestich bodov.
     
    24:19
    Slovensko ešte zabojovalo a pri podaní Petra Ondroviča sa udržalo v hre. Fínsky tréner ešte upokojuje svojich hráčov tým, že si prvýkrát v zápase berie time out.
     
    24:18
    Našim hráčom sa podarilo odvrátiť prvý mečbal domáceho súpera. Teraz to ale bude mať náročnejšie, pretože ho bude odvracať na servise.
     
    24:17
    Štefan Chrtiansky bol znova zablokovaný. Fínsko má tak sedem šancí na to, aby ukončilo zápas v najkratšom možnom termíne.
     
    23:17
    Štefan Chrtiansky bol zblokovaný, a tak sa dnešný zápas chýli ku koncu. Fínsko potrebuje k dnešnému triumfu získať už len dva body.
     
    22:17
    Matej Paták sa zaskvel parádnym esom, no v ďalšej rozohre ho Fíni odstavili z podania. Pekný útok z ľavej strany zakončil Elviss Krastins.
     
    21:16
    Aj z ľavej strany siete sa teraz dokázal presadiť Marcel Lux. Slovensko ale naďalej prehráva o päť bodov a bude potrebovať menší volejbalový zázrak.
     
    21:15
    Pôvodne to vyzeralo na zisk bodu pre Slovensko, no rozhodcovia zmenili svoj názor. Lopta zrejme skutočne skončila v ihrisku, a tak môže podávať Jan Helenius.
     
    20:15
    Našim hráčom sa teraz podarilo vytĺknuť bloky súpera. Po prihrávke Filipa Palguta dobre zakončil našu akciu Marcel Lux.
     
    20:14
    Po veľmi dlhej dobe v útočnej fáze zlyhal Matej Paták. Ten poslal loptu za základnú čiaru a za dodatočné protesty dostáva žltú kartu Emanuel Kohút.
     
    19:14
    Slovensko získava svoj štrnásty bod v tomto sete. Postaral sa oň Emanuel Kohút, ktorý z pravej strany nedal šancu brániacim sa Fínom.
     
    19:13
    V predošlých dvoch prípadoch bol hlavnou postavou Štefan Chrtiansky. Najskôr si na konto pripísal eso, no o pár sekúnd neskôr prestrelil ihrisko.
     
    18:12
    Tentokrát sa podarilo zabojovať slovenským chlapcom. Po útoku stredom siete zložil loptu na zem náš kapitán Emanuel Kohút.
     
    18:11
    Po oddychovom čase slovenského trénera so šťastím bodujú Fíni. Lopta po servise Elvissa Krastinsa balansovala na sieti, no napokon prepadla na našu stranu.
     
    17:11
    Elviss Krastins narobil nášmu tímu veľké problémy svojim servisom. Lopta okamžite putovala na druhú stranu a celú akciu si dovolil zakončiť nahrávač Eemi Tervaportti.
     
    16:11
    Do druhého technického oddychového času vstupujú Fíni s päťbodovým vedením. O posledný bod sa postaral presným smečom Elviss Krastins.
     
    15:11
    Slovensko drží nad vodou výborne hrajúci Matej Paták. V deň svojich narodenín hrá skutočne dobrý zápas, no zatiaľ je len akýsi sám vojak v poli.
     
    15:10
    Bohužiaľ, nepodarilo sa nám skresať fínsky náskok, práve naopak. Rozhodcovia pískajú nesprávnu prihrávku nahrávača Filipa Palguta.

    Miroslav Kováčik

    Finsko: Haapakoski, Tervaportti (C), Kerminen, Mäkinen, Kouki, Krastins, Siirilä, Sinkkonen, Helenius, Ropponen, Porkka, Jauhiainen, Pennanen.
    Slovensko: Bencz, Kriško, Kohút (C), Ondrovič, Palgut, Mlynarčík, Lux, Turis, Paták, Chrtiansky, Tarabus, Zaťko, Prešinský, Ogurčák, Končal, Gavenda, Mikula.
    bahis siteleri