Finsko – Slovensko 3:0 (kon.)
konec
Finsko
3
25 25 25  
Slovensko
0
19 19 19  
sk Čtvrtek 08.06.2017, 18:00Světová liga - muži
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    0:0
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo Svetovej lige vo volejbale. Slovenská reprezentácia sa po vynikajúcom domácom turnaji predstaví vo Fínsku, kde ju čaká trojica náročných súperov. Už dnes si zverenci Andreja Kravárika zmerajú sily s domácim výberom, s ktorým má z posledných ôsmich duelov negatívnu bilanciu tri výhry a päť prehier.

    FÍNSKO

    Fínsko nevstúpilo do Svetovej ligy práve najlepšie. Na prvom turnaji v Južnej Kórei prehralo všetky tri zápasy a bodovalo len proti domácej krajine. Okrem toho v štyroch setoch nestačilo na veľmi silný tím Slovinska a tiež na výber Česka. Na týchto výsledkoch sa výrazne podpísala absencia hráčov ako Mikko Esko, Olli-Pekka Ojansivu či Antti Siltala. Suomi necestovali do Ázie v plnej sile, keďže tesne predtým odohrali náročný kvalifikačný turnaj o postup na MS 2018. V Karlových Varoch ale premožiteľa nenašli, a tak si zabezpečili priamu postupovú miestenku. Na domácom turnaji by mali byť už v plnej sile a rozhodne chcú dosiahnuť prvé víťazstvo. Na Kórejskom polostrove Fínsko ťahala najmä dvojica Antti Ropponen a Elviss Krastins, ktorí spoločne získali takmer 55% bodov celého tímu. Fíni sú tradičné silní na servise, no ten im v Ázii vôbec nevychádzal. V troch zápasoch nastrieľali 13 es, no svojimi chybami darovali súperom až 36 bodov.

    SLOVENSKO

    Slovenskí volejbalisti majú za sebou vydarený popradský turnaj. Pred vlastnými fanúšikmi zdolali Japonsko, Austráliu i Portugalsko a usadili sa na prvom mieste celej skupiny. Pod vedením nového trénera Andreja Kravárika podali veľmi dobré výkony a získali maximálny počet bodov. Zaujímavosťou je, že sme zdolali mužstvá, ktoré majú skúsenosti s prvou divíziou Svetovej ligy a v rebríčku sú na tom lepšie ako my. Zdá sa, že trénerská zmena prišla v správny čas. Na kvalifikačnom turnaji o postup na MS 2018 síce Slovensko skončilo na druhom mieste, ale jeho herný prejav nebol najlepší. Hneď na úvod sme prehrali s Rakúskom, vytrápili sme sa s outsidermi a barážovú miestenku nám zachránil až senzačný obrat v dueli s Gréckom. Najlepšie bodujúcim slovenským hráčom je Matej Paták, no v Poprade dosiahli aspoň 20 bodov až štyria hráči. Bohužiaľ, aj nás tlačí topánka na servise. Priemerne sme v jednom zápase vyprodukovali 16 chýb na podaní, čo je veľmi veľa. Dnes sa budeme musieť vysporiadať so stratou Mateja Kubša, ktorý z rodinných dôvodov vynechá nielen turnaj vo Fínsku, ale aj záverečnú trojicu duelov v Holandsku.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1:0
    Dnešný zápas začal na podaní Emanuel Kohút. S jeho servisom nemali Fíni väčšie problémy a prvý bod zápasu zaznamenal presným smečom Urpo Sivula.
     
    2:0
    Sauli Sinkkonen sa udrží na podaní aj po tejto rozohre. Fíni dokázali zastaviť náš útok a napokon sa z ľavej strany presadil Elviss Krastins.
     
    2:1
    Prvýkrát v dnešnom zápase boduje aj Slovensko. Matej Paták potvrdil pozíciu nášho najlepšie bodujúceho hráča, hoci bol v náročnej pozícii.
     
    3:1
    S podaním Juraja Zaťka si Fíni poradili bez najmenších problémov. Predviedli nechytateľný útok stredom siete a získavajú na svoju stranu bod.
     
    4:1
    Milan Bencz sa nedokázal presadiť, a tak po lopte zadarmo mohli útočiť hráči v bielom drese. Napokon sa presadil Urpo Sivula a domáci si vytvárajú náskok.
     
    5:2
    Teraz sme videli pokazené podania na oboch stranách. Za domácich spravil chybu Urpo Sivula a na našej strane neprešiel na druhú stranu servis Mateja Patáka.
     
    5:3
    Slovensko dokázalo skorigovať stav prvého setu. Pekne sa z ľavej strany presadil Štefan Chrtiansky a sám ide na podanie.
     
    6:3
    Fínsko je v úvode zápasu oveľa dôraznejšie a aj teraz sa mu podarilo zabodovať. Pekným smečom sa zaskvel Jan Helenius.
     
    7:3
    Fínsko si na svoju stranu pripisuje eso. Suomi odsakakujú na rozdiel štyroch bodov, čo rozhodne nie je pozitívna správa.
     
    7:4
    Sériu dvoch fínskych bodov prerušuje slovenský tím vďaka svojmu kapitánovi. Emanuel Kohút sa nemýlil pri útoku stredom siete.
     
    8:4
    Do prvého technického oddychového času vstupuje Fínsko so štvrbodovým vedením. Dúfajme, že Andrej Kravárik dokáže čo najskôr prebrať svojich zverencov.
     
    8:5
    Po technickom oddychovom čase boduje slovenský tím. Eemi Tervaportti poslal svoje podanie tesne za základnú čiaru.
     
    9:5
    Fínom zatiaľ veľmi dobre funguje hra stredom siete. Tentokrát sa dokázal presadiť Sauli Sinkkonen a fínsky náskok je opäť na úrovni štyroch bodov.
     
    9:6
    Z náročnej pozície sa opäť dokázal presadiť Matej Paták. Lopta síce skončila v aute, no bola tečovaná fínskymi rukami.
     
    9:7
    Ďalší bod pre náš tím. Domáci boli zablokovaní na svojej ľavej strane, o čo sa postaral náš univerzál Milan Bencz.
     
    10:7
    Tentokrát už bol domáci tím úspešnejší. Naši si museli pomôcť len loptou zadarmo, čo dokonale využil hráč s lotyšskými koreňmi Elviss Krastins.
     
    11:7
    Fínsko získava na svoju stranu ďalší bod. Náš útok bol zblokovaný a loptu nad palubovkou nezachytil Martin Turis.
     
    11:8
    Veľmi dobre teraz zakončil slovenský útok Milan Bencz. Jeho ľavačka našla voľné miesto na fínskej strane, a tak sa nám podarilo získať bod.
     
    12:8
    Fínsko nám opäť odskakuje na rozdiel štyroch bodov. Domáci tím predviedol výbornú akciu stredom siete, ktorú zakončil Tommi Siirilä.
     
    13:8
    Andrej Kravárik si po ďalšom fínskom bode berie oddychový čas. Naši nedokázal reagovať na servis Urpa Sivulu a nepodarilo sa im zabodovať.
     
    14:8
    Urpo Sivula predviedol výborný servis aj po oddychovom čase. Naši boli v problémoch a napokon rozhodcovia pískajú zlú prihrávku Juraja Zaťka.
     
    15:8
    Body na fínskom konte nebezpečne pribúdajú. Milan Bencz nedokázal zložiť loptu na zem, no to sa na druhej strane podarilo Tommimu Siiriläovi.
     
    15:9
    Slovensko sa teraz dokázalo presadiť stredom siete a prerušuje sériu domáce tímu. Na servis sa už chystá dnešný oslávenec Matej Paták.
     
    15:10
    Eemi Tervaportti sa snažil už druhou prihrávkou zložiť loptu na našu stranu. Tento pokus mu ale nevyšiel, a tak bod putuje na slovenské konto.
     
    16:11
    Pred druhým technickým oddychovým časom sa prezentoval nepresným servisom Matej Paták. Po time oute sa ale niečo podobné prihodilo aj Elvissovi Krastinsovi.
     
    16:12
    Slovensko znižuje náskok favorita zápasu. Peter Ondrovič svojim podaním odtiahol Fínov od siete a následne sa blysol pekným útokom opäť Milan Bencz.
     
    17:12
    Agresívny útok na fínskej strane. Urpo Sivula zaútočil z pravej strany a vytĺkol slovenské bloky. Fínsky náskok je tak opäť na piatich bodoch.
     
    17:13
    Slovensku sa teraz podarilo zabodovať, keď sa z ťažkej pozície presadil Matej Paták. Medzitým striedame a na podanie prichádza Marcel Lux.
     
    18:13
    Fíni zatiaľ pokazili len veľmi málo útokov. Teraz to skúsili stredom siete a bez najmenších problémov sa presadil Elviss Krastins.
     
    19:14
    Štefan Chrtiansky sa blysol pekným smečom, no následne pokazil svoje podanie. Fínsky náskok je tak stále na úrovni piatich bodov.
     
    20:14
    Slovenský tréner si berie ďalší oddychový čas. Milan Bencz poslal loptu mimo hracej plochy a podľa rozhodcov sa to zaobišlo bez dotyku fínskych rúk.
     
    20:15
    Vyzeralo to teraz všelijako, no napokon boduje Slovensko. Fíni sa síce dostali do útoku, ale Elvissa Krastinsa zastavil pekný blok Mateja Patáka.
     
    20:16
    Matej Paták sa postaral o ďalší slovenský bod. Pekne svoj útok oprel o rameno Urpa Sivulu a znižuje náskok favorita zápasu na štyri body.
     
    21:16
    Tentokrát bol Urpo Sivula úspešnejší. Jeho razantný smeč nedokázali naši hráči zachytiť, a tak sa končí miniséria získaných bodov Slovákov.
     
    22:16
    Na konci dlhej výmeny sa opäť tešia domáci volejbalisti. Milan Bencz svojim útokom neuspel, keď ho šikovne zablokoval Tommi Siirilä.
     
    22:17
    Jednoznačne našim najlepším hráčom v prvom sete je Matej Paták. Ten predviedol dobrý útok a tiež mu pomohlo to, že Fíni boli v sieti.
     
    22:18
    Slovensko získava ďalší bod na svoju stranu po tom, čo si fínski volejbalisti nerozumeli na príjme podania Petra Ondroviča.
     
    23:18
    Milan Bencz bol už po tretíkrát zablokovaný. Mám pocit, že to bol opäť Tommi Siirilä, kto dokázal zastaviť útok nášho hráča.
     
    23:19
    Slovensko sa ešte drží v hre o prvý set a nepúšťa domáci tím k setbalovým možnostiam.
     
    24:19
    Fíni predviedli pekný útok stredom siete. Jan Helenius mal prakticky voľný priestor a nemal problém zakončiť akciu Fínska.
     
    25:19
    Prvý set je minulosťou. Antti Ropponen svojim podaním získal loptu na fínsku stranu a domáci tím zakončuje prvý set úspešným smečom z ľavej strany.
     
    0:0
    Začal sa druhý set.
     
    0:1
    Druhé dejstvo začína lepšie pre slovenských volejbalistov. Tí síce nedokázali dobre prijať servis súpera, no pomohla im chyba Urpa Sivulu, ktorý netrafil ihrisko.
     
    1:1
    Ani Fíni teraz neboli stopercentní na prihrávke, no bohužiaľ naši hráči sa pri blokovaní ocitli v sieti. Menovite v tom majú prsty Peter Ondrovič a Emanuel Kohút.
     
    2:1
    Fínom dnes takmer dokonale vychádza útok stredom siete. Tommi Siirilä nedal šancu Petrovi Ondrovičovi a zaznamenáva druhý bod domáceho tímu.
     
    2:2
    Bodovať sa podarilo aj našim hráčom. Na Mateja Patáka bol síce pripravený dvojblok, no náš hráč ho dokázal pekným spôsobom obísť.
     
    3:2
    Fínsko sa dostáva do opätovného vedenia a opäť po útoku stredom siete. Vynikajúci výkon dnes predvádza najmä Tommi Siirilä.
     
    4:2
    Bohužiaľ, domáci tím nám opäť odskakuje. Nedokázali sme sa presadiť v útoku a za to nás vytrestal ďalším presným útokom Tommi Siirilä.
     
    5:3
    Teraz sme v rýchlom slede registrovali body na oboch stranách. Najskôr sa vďaka skvelému servisu presadili Fíni, no následne kontruje Peter Ondrovič.
     
    6:3
    Rozhodcovia opäť prisudzujú bod domácemu tímu. Fíni síce nezložili loptu na palubovku, no Peter Mlynarčík bol pri blokovaní v sieti.
     
    6:4
    Tentokrát sa so šťastím presadili naši. Peter Ondrovič netrafil dobre prihrávku Juraja Zaťka, no napriek tomu dokázal zabodovať.
     
    7:4
    To je škoda. Peter Ondrovič svojim plachtiacim servisom síce odtiahol Fínov ďaleko od siete, no napriek tomu sa dokázal presadiť Jan Helenius.
     
    8:4
    Fínsko počas prvého technického oddychového času vedie o štyri body. Našim sa nepodarilo zložiť loptu, za čo ich vytrestal ráznym spôsobom Urpo Sivula.
     
    9:4
    Ani na dvakrát sme sa nedokázali presadiť. Najskôr bol zablokovaný Peter Mlynarčík a následne Emanuel Kohút posiela loptu do autu.
     
    10:5
    Po dlhšom čase sa nám podarilo zabodovať po presnom útoku Štefana Chrtianskeho. Následne ale bodujú aj Fíni, keďže naši hráči boli znova v sieti.
     
    10:6
    Slovensko znižuje náskok favorita zápasu. Najskôr sme dobre zapracovali v poli a následne naše snaženie dokončil smeč Emanuela Kohúta.
     
    10:7
    Náskok domáceho tímu je už len trojbodový. Tentokrát mal na našej strane presnú mušku dnešný oslávenec Matej Paták.
     
    11:7
    Tretí bod za sebou sa nám nepodarilo pridať. Fíni tvrdým útokom zakončili akciu po ľavej strane, kde sa zaskvel Urpo Sivula.
     
    12:8
    Pekná akcia slovenských volejbalistov. Juraj Zaťko posunul loptu na Emanuela Kohúta, ktorý dokázal bodovať. Bohužiaľ, jeho následný servis mieri do autu.
     
    13:8
    Andrej Kravárik si berie ďalší oddychový čas. Donútil ho k tomu nepresný útok Petra Ondroviča, ktorý poslal loptu za základnú čiaru.
     
    13:9
    Po oddychovom čase sme sa dokázali presadiť. Juraj Zaťko dal dôveru Matejovi Patákovi a ten sa mu za to odvďačil pekným smečom z ľavej strany.
     
    14:9
    Následne sa nám ale nepodarilo znížiť náskok súpera. Po dobrom útoku z ľavej strany sa presadil Elviss Krastins.
     
    14:10
    Slovenský tím naďalej bojuje o každý bod. Ten desiaty v druhom sete zaznamenal po peknom útoku stredom siete Peter Ondrovič.
     
    14:11
    Peter Mlynarčík dokázal oklamať fínsky dvojblok, a tak sa naša strata zredukovala na tri body. Dúfajme, že s tým dokážeme ešte niečo spraviť.
     
    15:12
    Urpo Sivula sa snažil zakončiť akciu technickým úderom, no ten zastavila sieť. Slovensko znížilo náskok na dva body, no následne nám mimo televíznych kamier unikol nepodarený servis jedného z našich hráčov.
     
    16:12
    Bohužiaľ, hoci sme sa dotiahli na dva body, teraz zase prehrávame o štyri. Peter Ondrovič zakončoval stredom siete, no minul vymedzený priestor.
     
    16:13
    Peter Mlynarčík dokázal vytĺcť fínsky dvojblok a získava bod na našu stranu. Na podanie sa už pomaly chystá Peter Ondrovič.
     
    17:13
    Peter Ondrovič nás na servise nepodržal, keď jeho plachta skončila tesne za základnou čiarou. Na podanie sa tak môže chystať Tommi Siirilä.
     
    18:13
    Fínsko odskočilo o ďalší bod. Tommi Siirilä podal tak dobre, že loptu nedokázal zachytiť Štefan Chrtiansky. Náš tréner si berie posledný oddychový čas v tomto sete.
     
    19:14
    Po oddychovom čase sme dokázali zabodovať zásluhou Štefana Chrtianskeho, no následne sa nepodareným servisom zaskvel Peter Mlynarčík.
     
    19:15
    Opäť sa nám nepodarilo zložiť loptu na zem, no mali sme šťastie, že Jan Helenius svojim smečom trafil až priestor za ihriskom.
     
    20:15
    Fínsko dnes drží vo vedení už toľkokrát spomínaný útok stredom siete. Naši to nevedia brániť, a aj preto dokázal teraz zabodovať Sauli Sinkkonen.
     
    20:16
    Tak konečne si na naše konto pripisujeme aj nejaký ten blok. Elviss Krastins teraz neuspel útok z ľavej strany, pretože dobre zasiahol Emanuel Kohút.
     
    20:17
    Elviss Krastins neuspel ani teraz. tentokrát ho síce nezblokoval Emanuel Kohút, ale o slovenský bod sa postaral dobre hrajúci Peter Ondrovič.
     
    21:17
    Tentokrát to nevyšlo. Nedokázali sme zložiť loptu na zem a po následnom fínskom útoku ide lopta do autu od našich rúk.
     
    21:18
    Iskierku nádeje ešte šikovným spôsobom vykresal Juraj Zaťko, ktorý namiesto prihrávky poslal nečakane loptu na druhú stranu.
     
    22:18
    To je škoda. Mali sme možnosť znížiť fínsky náskok, no Petra Mlynarčík fantastickým spôsobom zablokoval Elviss Krastins.
     
    22:19
    Veľkou istotou v dnešnom zápase je Matej Paták. Ten znižuje fínsky náskok na rozdiel troch bodov a pomaly sa už chystá na servis.
     
    23:19
    Vyzeralo to, že bod bude na našej strane, no zrejme sa lopta po útoku Elvissa Krastinsa obtrela o naše bloky. Spomínaný hráč ide striedať a prichádza Antti Ropponen.
     
    24:19
    Antti Ropponen prišiel na ihrisko opäť iba na podanie a druhýkrát zaznamenáva eso. Fínsko má tak päť šancí na ukončenie druhého dejstva.
     
    25:19
    Antti Ropponen predviedol ďalšie fantastické podanie. Naši hráči si nedokázali dobre prihrať, a tak prvý set prehrávame rovnakým šesťbodovým rozdielom ako ten prvý.
     
    0:0
    Začal sa tretí set.
     
    1:0
    Tretí, a veríme, že nie posledný set začal na servise Matej Paták. Do vedenia sa ale dostáva domáci tím, keďže z pravej strany dobre zaútočil Urpo Sivula.
     
    2:0
    Slovensko nevstupuje dobre do tretieho setu. Z pravej strany siete sa nedokázal presadiť Peter Mlynarčík, ktorého zastavil fínsky dvojblok.
     
    3:0
    Fínsko vedie hneď od začiatku trojbodovým rozdielom. Jeden z našich hráčov totiž z ťažkej pozície posiela loptu len do siete.
     
    4:0
    Náš tím nastúpil do tretieho setu s poriadne obmenenou základnou šestkou. Zatiaľ to ale úspech neprinieslo, keďže nepresným blokom sa prezentoval František Ogurčák.
     
    4:1
    Konečne sa dočkali aj slovenskí volejbalisti. Po peknom útoku stredom siete sa presadil Peter Ondrovič a ďalšie body bude chcieť pridať na servise.
     
    5:1
    Peter Ondrovič už po niekoľkýkrát dostal Fínov ďaleko od siete, no tentokrát ho z podania vyháňa presný útok Elvissa Krastinsa.
     
    5:2
    Slovensko koriguje nepriaznivý vývoj tretieho setu. František Orgurčák sa na prvýkrát nepresadil, no na druhý pokus zaklincoval loptu do palubovky.
     
    6:2
    Marcel Lux nahradil na palubovke zraneného Františka Ogurčáka, no nedokázal zabodovať. Dobrým útokom sa zaskvel Elviss Krastins.
     
    7:2
    Jan Helenius skutočne krásne oklamal slovenský dvojblok. Získava tak ďalší bod na fínske konto a vyzerá to tak, že domáci vyhrajú zápas v troch setoch
     
    8:2
    Počas prvého technického oddychového času vedú Fíni komfortným rozdielom. Štefan Chrtiansky napálil loptu do autu, čo svedčí aj o jeho drobnej frustrácií.
     
    8:3
    Po oddychovom čase Štefan Chrtiansky zložil reparát. Lopta síce skončila na čiare len tak-tak, no konečne bod smeruje aj na naše konto.
     
    9:3
    Fíni sa vyložene bavia volejbalom. Hrajú s veľkou energiou, o čom svedčí aj tento bod, o ktorý sa presným smečom postaral Urpo Sivula.
     
    10:4
    Fínsko nám teraz pomohlo pokazeným podaním, no chýb na servise je podstatne viac na našej strane. Následne ale Suomi napravili svoje zaváhanie zásluhou Jana Heleniusa.
     
    10:5
    Pekná akcia v podaní našich hráčov. Filip Palgut presnou prihrávkou našiel Mateja Patáka a ten sa nemýlil ani v tomto prípade.
     
    11:5
    Po dlhšom čase predviedli Fíni útok stredom siete. Bodovo sa presadil Elviss Krastins a náskok svojho tímu zvýšil na šesť bodov.
     
    12:5
    Jeden z našich volejbalistov netrafil vymedzený priestor, a tak ďalší bod smeruje na konto favorita zápasu. Andrej Kravárik si ešte berie oddychový čas.
     
    12:6
    Po oddychovom čase sme sa dokázali presadiť. Úspešným zakončením z náročnej pozície sa prezentoval Matej Paták, ktorý smeruje aj na podanie.
     
    12:8
    Tak toto je nová, no nepochybne príjemná situácia. Dvakrát za sebou sa nám podarilo zblokovať fínsky útok, a tak znižujeme hrozivo narastajúci náskok súpera.
     
    13:8
    Trojicu získaných bodov na našej strane prerušuje veľmi dobrým útokom z pravej strany Urpo Sivula. Ten patrí k najlepším hráčom svojho tímu.
     
    13:9
    Matej Paták vytĺkol bloky, čo nás samozrejme veľmi teší. Náskok súpera je ale naďalej na pomerne pohodlných štyroch bodoch.
     
    13:10
    Tak ešte dramatizujeme priebeh zápasu. Výborne sme zabojovali v poli a následne sa presným zakončením zaskvel Marcel Lux.
     
    14:10
    Ďalší bod putuje na konto domácej krajiny. Tá predviedla ďalší skvelý útok stredom siete, na ktorého konci bol Urpo Sivula.
     
    15:10
    Bohužiaľ, nepodarilo sa nám skresať fínsky náskok, práve naopak. Rozhodcovia pískajú nesprávnu prihrávku nahrávača Filipa Palguta.
     
    15:11
    Slovensko drží nad vodou výborne hrajúci Matej Paták. V deň svojich narodenín hrá skutočne dobrý zápas, no zatiaľ je len akýsi sám vojak v poli.
     
    16:11
    Do druhého technického oddychového času vstupujú Fíni s päťbodovým vedením. O posledný bod sa postaral presným smečom Elviss Krastins.
     
    17:11
    Elviss Krastins narobil nášmu tímu veľké problémy svojim servisom. Lopta okamžite putovala na druhú stranu a celú akciu si dovolil zakončiť nahrávač Eemi Tervaportti.
     
    18:11
    Po oddychovom čase slovenského trénera so šťastím bodujú Fíni. Lopta po servise Elvissa Krastinsa balansovala na sieti, no napokon prepadla na našu stranu.
     
    18:12
    Tentokrát sa podarilo zabojovať slovenským chlapcom. Po útoku stredom siete zložil loptu na zem náš kapitán Emanuel Kohút.
     
    19:13
    V predošlých dvoch prípadoch bol hlavnou postavou Štefan Chrtiansky. Najskôr si na konto pripísal eso, no o pár sekúnd neskôr prestrelil ihrisko.
     
    19:14
    Slovensko získava svoj štrnásty bod v tomto sete. Postaral sa oň Emanuel Kohút, ktorý z pravej strany nedal šancu brániacim sa Fínom.
     
    20:14
    Po veľmi dlhej dobe v útočnej fáze zlyhal Matej Paták. Ten poslal loptu za základnú čiaru a za dodatočné protesty dostáva žltú kartu Emanuel Kohút.
     
    20:15
    Našim hráčom sa teraz podarilo vytĺknuť bloky súpera. Po prihrávke Filipa Palguta dobre zakončil našu akciu Marcel Lux.
     
    21:15
    Pôvodne to vyzeralo na zisk bodu pre Slovensko, no rozhodcovia zmenili svoj názor. Lopta zrejme skutočne skončila v ihrisku, a tak môže podávať Jan Helenius.
     
    21:16
    Aj z ľavej strany siete sa teraz dokázal presadiť Marcel Lux. Slovensko ale naďalej prehráva o päť bodov a bude potrebovať menší volejbalový zázrak.
     
    22:17
    Matej Paták sa zaskvel parádnym esom, no v ďalšej rozohre ho Fíni odstavili z podania. Pekný útok z ľavej strany zakončil Elviss Krastins.
     
    23:17
    Štefan Chrtiansky bol zblokovaný, a tak sa dnešný zápas chýli ku koncu. Fínsko potrebuje k dnešnému triumfu získať už len dva body.
     
    24:17
    Štefan Chrtiansky bol znova zablokovaný. Fínsko má tak sedem šancí na to, aby ukončilo zápas v najkratšom možnom termíne.
     
    24:18
    Našim hráčom sa podarilo odvrátiť prvý mečbal domáceho súpera. Teraz to ale bude mať náročnejšie, pretože ho bude odvracať na servise.
     
    24:19
    Slovensko ešte zabojovalo a pri podaní Petra Ondroviča sa udržalo v hre. Fínsky tréner ešte upokojuje svojich hráčov tým, že si prvýkrát v zápase berie time out.
     
    25:19
    Zápas sa skončil. Slovensko už nedokázalo viac zdramatizovať priebeh dnešného zápasu. Peter Ondrovič poslal servis do autu, a tak aj tretí set prehrávame rozdielom šiestich bodov.
     
    0:0
    Slovensko nedokázalo nadviazať na úspešné vystúpenia z Popradu. V Helsinkách prehralo s domácim Fínskom 3:0 na sety, pričom všetky tri sety prehralo zhodným skóre 25:19. Suomi boli od začiatku zápasu lepším tímom a zaslúžene vyhrali. Ťažili najmä z výborného útoku stredom siete, ktorý bol pre našich hráčov nebrániteľný. Z nášho tímu podal najlepší výkon jednoznačne Matej Paták, ktorý dokázal bodovať aj z ťažkých pozícii. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:40:56)

    Miroslav Kováčik

    Finsko: Haapakoski, Tervaportti (C), Kerminen, Mäkinen, Kouki, Krastins, Siirilä, Sinkkonen, Helenius, Ropponen, Porkka, Jauhiainen, Pennanen.
    Slovensko: Bencz, Kriško, Kohút (C), Ondrovič, Palgut, Mlynarčík, Lux, Turis, Paták, Chrtiansky, Tarabus, Zaťko, Prešinský, Ogurčák, Končal, Gavenda, Mikula.
    bahis siteleri