Murray – Wawrinka 2:3 (kon.) | Nadal – Thiem 3:0 (kon.)
konec
Andy Murray
Andy Murray (1)
2
7 3 7 63 1  
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka (3)
3
66 6 5 7 6  
Pátek 09.06.2017, 13:03 • Philippe Chatrier Court (kapacita 15 000 lidí) • French Open - muži - Roland Garros (antuka) • Semifinále
Předzápasové kurzy
    2:3; 1:6 - Stan Wawrinka
     
    1:6
    Wawrinka returnoval na základní čáru, ve výměně byl naprosto klidný a krásným bekhendovým winnerem po levé lajně končí světová trojka tento zápas. Stan Wawrinka je prostě blázen v pozitivním slova smyslu. Na klasických turnajích hraje velice špatně, ale pak přijde na grandslam a tam hraje jako výměněný. Tam se vyburcuje ke skvělým výkonům... Čtvrté grandslamové finále pro Stana Wawrinku! Tohle je hráč pro velké duely!
     
    15-40
    Return skončil na základní čáře, jedním kratším úderem dostal Švýcar Brita do hry, ale Murray se vyhodil za základní čáru, dva mečboly!
     
    1:5
    Vynikající servis na téčko, posléze jeden forhend Wawrinky a náběhový volej Švýcara do sítě. Murray ještě neprohrál tento zápas!
     
    A-40
    Po servisu do forhendu skončil bekhend Wawrinky za základní čárou.
     
    40-30
    Po servisu ven z kurtu se Wawrinka jedním forhendem kros po pravé ruce soupeře dostal na síť, ten ovšem prohazoval stejným úderem. Brejkbol!
     
    0:5
    Po druhém podání jako kdyby Wawrinka čekal na chybu Murrayho. Brit zahrál špatný kraťas do levé poloviny kurtu, Švýcar trestal winnerem po pravé lajně. Wawrinka pjde po přestávce podávat na postup do svého čtvrtého grandslamového finále v životě!
     
    30-40
    Po servisu ven z kurtu a jednom forhendu po pravé lajně byl Murray na síti, ale bekhendem před téčkem do sítě daroval soupeři brejkbol!
     
    0:3
    Po servisu na kříž to byl Wawrinka, kdo se bránil, ale v závěru výměny se Švýcar dostal k úderům na základní čáru, načež Brit zakončil game nečistým forhendem od základní čáry. Vypadá to na velký obrat švýcarského hráče.
     
    30-40
    Po podání na kříž si Wawrinka připravil bekhendem kros po levé ruce soupeře pozici pro smeč po dopadu z levé strany křížem!
     
    0:1
    Wawrinka returnoval křížem do kolen soupeře, ten si pomohl forhendem po pravé lajně, Stan zkusil bekhend křížem v době, kdy protihráč byl na síti. Murray ukončil game halfvolejem do sítě. Brejk na úvod páté sady!
     
    15-40
    Po dvou bekhendech Švýcara přidal Wawrinka forhend po levé lajně, následně trefil forhendový winner po pravé lajně, dva brejkboly!
     
    6:7
    Vítězným forhendovým returnem do levé poloviny kurtu po druhém podání ven z kurtu končí Wawrinka tento set! Uvidíme pátou sadu!
     
    3-6
    Po servisu na tělo se v krátké výměně vyhodil Murray forhendem od základní čáry za základní čáru, tři setboly na 2:2!
    2:1; 3:3; 30-40 - Stan Wawrinka
     
    30-40
    Tohle je míč, který může zvrátit celý zápas! Murray dobře returnoval forhendem po lajně, ale Wawrinka se i tak dostal na síť. Nicméně, tam neměl žádnou větší šanci k ukončení výměny. Britovi v závěru výměny pomohla páska, a tak přišel bekhend po levé lajně, načež světová trojka vytáhla forhendový prohoz po pravé lajně.
     
    7:5
    Wawrinka sice zvládl bekhendový return do pravé poloviny kurtu, ale Murray si pomohl dobrým bekhendem kros po levé ruce soupeře. Švýcar ukončil třetí set bekhendem do sítě.
     
    40-15
    Ihned po podání zahrál Murray forhend po levé lajně, Wawrinka udělal vynucenou chybu do levého koridoru pro debl, dva setboly!
     
    6:5
    Po servisu ven z kurtu přišel forhend kros po levé ruce Murrayho, ten se ubránil a poté těžký volej Wawrinky skončil v síti. Brit půjde po přestávce podávat na ukončení třetí sady!
    1:1; 5:5; 40-0 - Andy Murray
     
    40-0
    Po podání ven z kurtu hrál Wawrinka dvakrát forhendem, druhý forhend byl nedůrazný a protože neukončil výměnu smečí, tak ji ukončil do levého koridoru pro debl!
     
    40-15
    Murray byl výborný od základní čáry, ale forhendem do pravé poloviny kurtu získal soupeř převahu, načež bekhend kros poslala páska do autu.
     
    3:4
    Po druhém podání na kříž přišlo několik úderů křížem, Murray vše ukončil bekhendovým winnerem kros po levé ruce soupeře Brejk pro světovou jedničku.
     
    A-40
    Po servisu ven z kurtu a dvou forhendech soupeře se Murray nakonec dostal na síť, kde zvládl první bekhend. Švýcar hrál poté forhendem od základní čáry do sítě.
     
    A-40
    Po servisu ven z kurtu končí forhend Švýcara v pravé polovině sítě.
     
    40-30
    Po servisu na téčko byl Wawrinka aktivnější křižným forhendem, Švýcar zahrál nedůrazně smeč a poté jej soupeř bekhendem donutil k chybě za základní čáru.
     
    2:4
    Krátký return Wawrinky, ale soupeř musel do kolen, a tak Murray zakončil game bekhendem do levého koridoru pro debl! Brejk pro Švýcara!
     
    40-A
    Po returnu byl Wawrinka třikrát z forhendu agresivní, čtvrtým technickým forhendem si připravil pozici pro forhendový volej po pravé ruce soupeře!
     
    40-A
    Wawrinku podržel forhend, ten mu tvořil hru, poté zkusil Švýcar kraťas do pravé poloviny kurtu, následoval úder Brita do levého koridoru pro debl, třetí brejkbol!
     
    15-40
    Po returnu křížem následuje bekhend Murrayho do pravého koridoru pro debl. Dva brejkboly!
     
    2:3
    Po třech úderech křížem zabral Murray forhendem do levé poloviny kurtu, Wawrinka poté udělal chybu do sítě. Brejk!
     
    A-40
    Murray byl vynikající, co se týče pohybu, aktivní, soustředěný. Wawrinka mu pomohl bekhendem do pravého koridoru pro debl. Brejkbol!
     
    0:2
    Po podání na kříž končí forhend Murrayho v pravém koridoru pro debl! Brejk na úvod třetí sady!
    1:1; 0:1; 30-40 - Stan Wawrinka
     
    30-40
    Druhým bekhendem po levé lajně získal Wawrinka převahu ve výměně, dostal soupeře pod tlak, výměnu poté ukončil bekhendovým winnerem kros po levé ruce protihráče, brejkbol!
    1:1; 3:6 - Stan Wawrinka
     
    3:6
    Vítězný forhendový return do levé poloviny kurtu po druhém podání na boční lajnu znamená, že v tomhle semifinále je srovnáno 1:1 na sety!
     
    30-40
    Po čtyřech forhendech ze své rakety zkusil Wawrinka bekhend kros po levé ruce soupeře, Murray zakončil výměnu bekhendem od základní čáry do sítě, setbol!
     
    3:4
    Po forhendovém returnu rozhodl Wawrinka game bekhendovým winnerem po levé lajně! První brejk druhé sady!
     
    0-40
    Druhé podání končí v autu, dvojchyba. Tři brejkboly!
    1:0; 2:2; 40-A - Stan Wawrinka
     
    40-A
    Po podání ven z kurtu zahrál Murray kratší forhend po pravé lajně, Wawirnka prohazoval křižným bekhendem. Brejkbol!
     
    7:6
    Forhendovým returnem Wawrinky do sítě po druhém podání končí první sada!
    0:0; 6:6; 7-6 - Andy Murray
     
    7-6
    Setbol Murray! Přitom Wawrinka byl jednoznačně aktivnější, ale chyběl mu finální úder. Brit toho spoustu oběhal, skvěle se bránil, nakonec po lobu světové jedničky hrál soupeř od základní čáry do sítě.
     
    6-6
    Po bekhendovém returnu chtěl Wawrinka zkusit kontrabekhend po levé ruce soupeře, ale míček zastavila síť.
    0:0; 6:6; 5-6 - Stan Wawrinka
     
    5-6
    Wawrinka má setbol! Krásný return pod nohy Švýcara. PotÉ bekhend Wawrinky křížem, následně se Murray ubránil na síti, ale po jednom úderu Brita zakončil soupeř výměnu volejem!
     
    5-5
    Vynikající servis ven z kurtu, Brit přidal forhend kros po pravé rue soupeře, ale ten se ubránil. Švýcar se dostal do výměny, Stanovi dvakrát fungoval bekehend, protihráč se vyhodil za základní čáru.
    0:0; 6:6; 5-4 - Andy Murray
     
    5-4
    Po podání na tělo a jednom forhendu do levé poloviny kurtu byl Švýcar na síti, Brit prohazoval forhendem kros po pravé ruce soupeře.
     
    1-0
    Dvě podání do autu, dvojchyba Wawrinky!
     
    4:5
    Brejk! Wawrinka si pomohl servisem ven z kurtu, následoval forhend kros po pravé ruce Murrayho, ale ten se ubránil úderem na základní čáru. Takže Švýcar musel hrát smeč po dopadu od základní čáry, dalším úderem se poté vyhodil za základní čáru.
     
    40-30
    Po servisu na kříž potřeboval Wawrinka pět forhendů, ve výměně byl jasně aktivnější, ale jeho pátý úder skončil v levém koridoru pro debl. Brejkbol Murray!
    0:0; 3:5 - Stan Wawrinka
     
    3:5
    Wawrinka má brejk! Ze začátku boje hrál Brit do bekhendu soupeře, načež světová jednička zahrála špatný kraťas, následoval čop Švýcara, protihráč se tím dostal do výměny, šel na síť, ale světová trojka zakončila game forhendovým prohozem kros!
    0:0; 3:4; 40-A - Stan Wawrinka
     
    40-A
    Možná nejdelší výměna zápasu, Wawrinka hrál ze začátku hlavně bekhendem, pak mu psal hlavně forhend, Murray se dobře bránil, ale nestačil reagovat na forhendový winner po levé ruce Brita!
     
    40-A
    Druhé podání mělo jít na kříž, ale šlo do autu, dvojchyb, takže brejkbol!
    0:0; 1:2; 40-30 - Stan Wawrinka
     
    40-30
    Po servisu na kříž si Murray pomohl forhendem po pravé lajně, následně nepokazil forhendový volej, ale Wawrinka jej prohodil bekhendem kros po levé ruce Brita!
     
    40-30
    Murray byl aktivnější po druhém podání, díky dobrému returnu na základní čáru přidal úder kros a posléze vítězný kraťas do levé poloviny kurtu! Brejkbol!

    Vít Muzikář

    Čas utkání: 4:34

    5. set: 0:29

    Murray Wawrinka
    5. set Utkání 5. set
    Získané body celkem
    13 160 179 27
    Nejdelší série získaných bodů
    2 6 10 7
    Setboly
    0 2 4 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    Vítězné údery *
    36 87
    Nevynucené chyby *
    36 77
    Úspěšnost na síti *
    17 / 32
    53 %
    29 / 45
    64 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:14 1:34 1:20 0:08
    Esa **
    0 1 6 2
    Dvojchyby **
    1 5 3 1
    Udržená podání
    0 / 4
    0 %
    18 / 27
    67 %
    20 / 25
    80 %
    2 / 3
    67 %
    Odvrácené brejkboly
    0 / 4
    0 %
    5 / 14
    36 %
    7 / 12
    58 %
    1 / 2
    50 %
    Body při vlastním podání
    6 / 22
    27 %
    100 / 173
    58 %
    106 / 166
    64 %
    11 / 18
    61 %
    Body po 1. podání *
    66 / 100
    66 %
    65 / 99
    66 %
    Body po 2. podání *
    34 / 73
    47 %
    41 / 67
    61 %
    Úspěšnost 1. podání *
    100 / 173
    58 %
    99 / 166
    60 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    1 / 2
    50 %
    5 / 12
    42 %
    9 / 14
    64 %
    4 / 4
    100 %
    Body při soupeřově podání
    7 / 18
    39 %
    60 / 166
    36 %
    73 / 173
    42 %
    16 / 22
    73 %
    Body po příjmu 1. podání *
    34 / 99
    34 %
    34 / 100
    34 %
    Body po příjmu 2. podání *
    26 / 67
    39 %
    39 / 73
    53 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 5. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Andy Murray
    Stát: Velká Británie
    Datum narození: 15.05.1987
    Věk: 37 let
    Držení: pravák
    Výška: 191 cm
    Váha: 82 kg
    Nasazení: 1

    Stan Wawrinka
    Stát: Švýcarsko
    Datum narození: 28.03.1985
    Věk: 39 let
    Držení: pravák
    Výška: 182 cm
    Váha: 79 kg
    Nasazení: 3
    Jake Garner (USA)
    bahis siteleri