Írán – Uzbekistán 2:0 (kon.)
konec
Írán
2:0 (1:0)
Uzbekistán
Pondělí 12.06.2017, 18:45Kvalifikace MS (Asie) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Kvalifikační zápas končí výhrou Íránu 2:0 a to znamená, že si s předstihem (do konce kvalifikační skupiny zbývá odehrát ještě dva zápasy) zajistil postup na vytoužené mistrovství světa do Ruska v roce 2018. Naopak Uzbekistán má před sebou ještě pořádný kus práce, aby se do Ruska mohl podívat. (20:44:00)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Další hostující nepřesná akce, míč končí v zázemí, autové vhazování pro domácí na obranné polovině. Írán už vyhlíží konec zápasu.
     
    90+2
    Uzbekistán se pokouší něco vymyslet před brankou soupeře, ale jeho pokusy jsou nepřesné a nebo zablokované. Domácí obrana hraje velmi povedený duel.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu se budou nastavovat ještě tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Írán: ze hřiště odchází Hehdi Taremi, přichází Reza Ghoochannejad.
    88. Mehdi TAREMI - 2:0
     
    88
    Írán právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté definitivně potvrzují svou výhru. Po pěkné samostatné akci se rychlým zakončením prosazuje MEHDI TAREMI. Hostující Anzur Islamov se musí červenat, neboť se nechal pořádně obehrát.
     
    87
    Domácí Mahdi Taremi byl z kraje sedmaosmdesáté minuty nachytaný v postavení mimo hru. Ofsajd byl odmávaný i odpískaný.
     
    86
    Írán se pokouší hrát aktivně, vede o jednu branku a zkouší navýšit své vedení, ale nesmí zapomínat na defenzivní práci.
     
    85
    Z ničeho nic se do brejku pokoušel dostat hostující Davonbek Khashimov, ale pas na něho byl příliš dlouhý, a tak rozehrává od své branky gólman.
     
    84
    Uzbekistán dostal hru na polovinu hrací plochy, kde ji chce udržet co nejdéle. Hosté si potřebují poněkud odpočinout od neustálého bránění akcí soupeře.
     
    82
    Sardar Azmoun to vzal na sebe, mohl přihrávat, ale rozhodl se pro zakončení. Rána byla nepřesná. Míč zablokoval obránce soupeře.
     
    81
    Domácí se nyní stabilněji dostali před pokutové území svého soupeře, ale do výraznější šance se nedostali. Jedna ze střel byla dobře zablokovaná.
     
    80
    Příliš dlouho si nyní fotbalisté Íránu dávali přednost, a tak se, jak už to v podobných situacích bývá, do zakončení nedostal ani jeden z nich.
     
    79
    Napravit se to pokoušel Mehdi Taremi, ale jeho hlavička z dobré pozice končí mimo branku. Nechybělo mnoho jeho pokusu.
     
    78
    Hraje se zejména na polovině hrací plochy, šancí k vidění opravdu není mnoho. Jakoby se oba týmy smířily s tímto výsledkem a závěr zápasu se stal jakousi formalitou.
     
    76
    Mehdi Taremi hledal dlouhým pasem spoluhráče, který se nabízel pro kombinaci, ale přihrávka postrádala přesnost i důraz.

    Jan Prošek

    Branky: 23. Azmoun, 88. Taremi

    Karty:   28. Afonin (UZB)

    Neproměněná penalta: 50. Shajael (IRN), mimo


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:18.
    Írán: Beiranvand – Mohammadi, Hosseina, Ezatolahi, Shojaei (C), Pouraliganji, Karimi, Taremi, Jahan Bakhsh, Azmoun, Rezaeian
    Náhradníci: Akhbari – Ha Ji Safi, Pourghaz, Torabi, Ansarifard, Amiri, Lak, Mahini, Montazeri, Ghoochannejad, Aghaei, Dejagah

    Uzbekistán: Lobanov – Krimets, Ismailov, Khoydarov (C), Akhmedov, Sergeev, Abdukhaliqov, Andreev, Afonin, Shorakhmedov, Shomourodov
    Náhradníci: Sujonov, Nesterov – Ashurmatov, Shukurov, Masharipov, Djeparov, Rashidov, Sayfiev, Geynrikh, Musaev, Khalmukhamedov, Khashimov
    bahis siteleri