Německo – Chorvatsko 8:5 (kon.) | Česko – Švédsko 5:2 (kon.) | USA – Finsko 4:2 (kon.)
konec
USA
4:2 (1:0, 3:1, 0:1, 0:0)
Finsko
Sobota 01.07.2017, 20:00 • Zimní stadion Ondreje Nepely • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    47:54
    Američané vyhráli vhazování, je rozhodnuto!
     
    47:53
    Vyloučení v týmu USA (Pascalli – 1,5 min., podražení).
     
    46:32
    Lepaus stanul na několik okamžiků osamocený na pravé straně, po obdržení kotouče vypálil, nicméně Redmann se stihl přesunout!
     
    46:13
    Američané jsou kompletní a Juha Taponen míří na střídačku!
     
    44:43
    Vyloučení v týmu USA (Arcibal – 1,5 min., krosček).
     
    42:41
    Fantastický Taponen! Tímto tempem dostane po skončení zápasu nabídku na účinkování ve velkofilmu americké produkce! Jack Combs se proháčkoval až před branku, mířil do šibenice, ale i tam se zjevila výstroj střídajícího maskovaného muže!
     
    39:17
    Taponen versus Spojené státy americké! William Pascalli obral jednoho z beků u mantinelu o kotouč a vřítil se nikým neatakovaný před zařízení, vyzkoušel kličku do bekhendu, ale maskovaný muž ho dalším výborným zásahem betonem vychytal!
     
    35:57
    Přečíslení 3 na 2 zakončoval Krogman ranou k tyči, Taponen se stihl na poslední chvíli přesunout a výborným zásahem zamezit brance!
     
    35:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    No a přichází snížení! Výběr Suomi se díky kvalitně sehrané přesilovce dostává znovu do zápasu. Po Lepausově přihrávce se prosadil EEMELI SUOMI ranou tahem z levé strany. Asistence: Teemu Lepaus.
     
    34:30
    Vyloučení v týmu USA (Spezia – 1,5 min., sekání).
     
    33:25
    Po klidnější pasáži hry se dostal po precizním křižném pasu do zakončení Palanto. Jeho kotouč podebral a nasměroval ho pouze do ochranné sítě!
     
    29:33
    Prudká rána Kettlera z mezikruží Taponena nepřekvapila. Gólman hokejistů ze severu Evropy prozatím drží naděje svého celku!
     
    29:07
    Vyloučení v týmu Finsko (Markkanen – 1,5 min., vysoká hůl).
     
    28:00
    Lepaus se nikým nehlídaný zjevil před Redmannem, maskovaný muž ho však zásahem vleže vychytal!
     
    24:40
    Velmi sporná situace k vidění před Redmannem! Finové měli sérii obrovských šancí, když doráželi kotouč do poloodkryté branky, jenže se ani jednou prosadit nedokázali. Poté zalehl Redmanna Aalto a ve stejnou chvíli dostal výběr Suomi puk za brankovou čáru, rozhodčí ale ještě předtím pískl a přerušil hru. Gól proto není k nelibosti hokejistů v modrých dresech uznán.
     
    21:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přeci jen vykřesali špetku naděje. Po zblokované ráně Lappalainena se kotouč odrazil přesně na hokejku TEEMU LEPAUSE, který ho okamžitě poslal na zařízení a Redmann nestihl reagovat. Asistence: Lasse Lappalainen.
     
    19:51
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Airasvaara, přichází Taponen.
     
    19:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A Američané každé takové zaváhání trestají. Do úniku se zčistajasna dostal MATT WHITE a přesně provedenou kličkou do bekhendu byl úspěšný. Asistence: Jack Combs.
     
    19:41
    DiMartino vyrobil velkou chybu, když se jako předposlední hráč nechal lacině obrat o kotouč a nabídl Lepausovi se Suomim přečíslení 2 na 1. To první zmiňovaný nevyřešil vůbec ideálně, Redmann ho nečekaným pohybem připravil o kotouč.
     
    16:20
    Aalto si vyjel mezi kruhy, zamířil a poslal puk do pro brankáře velmi nepříjemného místa nad betonem, potažmo pod lapačkou. Troy Redmann i tak šanci zneškodnil a přerušil hru.
     
    14:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jenže Američané jsou jako nezastavitelný parní válec. K další střele se po přesné Kettlerově křižné přihrávce dostal TRAVIS NOE, kotouč tahem poslal pod víko a hokejisté v bílých dresech mohou potřetí slavit. Asistence: Cody Kettler, Jalen Krogman.
     
    13:31
    Vyloučení v týmu Finsko (Aalto – 1,5 min., držení protihráče).
     
    12:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Finská defenziva kompletně zaspala, čehož využil PETER DIMARTINO. Ten nabral na pravé, úplně volné, straně nejvyšší možnou rychlost a poté poslal kotouč zápěstím přesně k vzdálenější tyči. Airasvaara se za kotoučem stihl pouze ohlédnout. Asistence: William Pascalli.
     
    09:57
    Další dělovka nejproduktivnějšího hráče turnaje v podstatě ze stejné pozice a další výborný reflexivní zásah maskovaného muže. Ten proti kotouči vystavil na poslední chvíli lapačku!
     
    09:24
    Dělovka Lepause z levého kruhu pro vhazování letěla mezi Redmannovy betony, americký gólman ale svou výstroj sklapl včas.
     
    09:02
    Vyloučení v týmu USA (Kettler – 1,5 min., vysoká hůl).
     
    04:41
    Kotouč se po nepříliš jistém zákroku Airasvaary snášel mezi tři tyče, ale finští beci nakonec situaci ustáli!
     
    02:48
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přichází studená sprcha pro Finy. Ti byli na začátku duelu jednoznačně aktivnější, jenže Laakkonen nepropasíroval přihrávku před zařízení na Lepause a z následného brejku skóroval přesnou střelou zleva SHANE FOX. Asistence: Peter DiMartino.

    RR

    Branky a nahrávky: 3. Fox (DiMartino), 13. DiMartino (Pascalli), 15. Noe (Kettler, Krogman), 20. White (Combs) – 22. Lepaus (Lappalainen), 36. Suomi (Lepaus)


    USA: Redmann (Kuhn) – Arcibal, Burnett, White, Combs – Kettler, Krogman, Noe, Spezia – DiMartino, Fox, Schiavo, Pascalli
    Finsko: Airasvaara (20. Taponen) – Lappalainen, Penttinen, Lepaus, Suomi – Markkanen, Aalto, Palanto, Joki-Erkillä – Partnaen, Mertanen, Laaakonen, Pellinen – Kiiskinen

    Rozhodčí: Wagström Tom (SWE), Kralj Crt (SLO)
    bahis siteleri