Balzan – Fehérvár 3:3 (kon.) | Niederkorn – Rangers 2:0 (kon.)
konec
Balzan FC
3:3 (1:2)
MOL Fehérvár FC
Úterý 04.07.2017, 17:45 • Hibernians Stadium, Paola • Evropská liga (předkola) • 1. předkolo
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (19:43:27)
     
    Je dobojováno! Velmi pohledné utkání mezi maltským Balzanem a maďarským Videotonem nakonec končí remízou 3:3. S tou mohou být domácí fotbalisté spokojení, ovšem k postupu do druhého předkola jim nestačí. Z postupu se naopak raduje Fehérvár, kterému výrazně pomohl náskok 2:0 z prvního duelu na domácí půdě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Právě Uroš Ljubomirac obstaral rozehrávku nařízené standardní situace, ale zprava nastřelil jen bránícího hráče v dresu Fehérváru.
     
    90+3
    Stopira nestačil na mnohem rychlejšího Ljubomirace a za svůj nedovolený zákrok inkasuje žlutou kartu.
     
    90+2
    Kovácsův prudký centr z levé strany nebezpečně prolétl podél brankové čáry, jenže u vzdálenější tyče nebyl nikdo, kdo by celou akci uzavíral.
     
    90+1
    První z nich načne rohový kop Videotonu...
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány ještě čtyři minuty.
     
    89
    Ti to nesehráli vůbec špatně, nicméně Kaljevićův pas na rozběhnutého Effionga nebyl ideální. U balónu byl jako první vyběhnuvší Kovácsik.
     
    88
    Signalizovaný ofsajd zabránil Videotonu zaútočit po pravé straně. V koncovce zápasu tak mohou opět vyrazit do útoku domácí hráči.
    86. Bojan KALJEVIĆ - 3:3
     
    86
    Tým Balzan právě vstřelil branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil domácí kapitán BOJAN KALJEVIĆ a střelou ze svého pohledu k pravé tyči vyrovnal na 3:3! Kovácsik směr střely vystihl, ale platné mu to nebylo.
     
    86
    Alfred Effiong se probil do šestnáctky, kde po lehkém kontaktu s Negem upadl a je z toho pokutový kop pro Balzan!
     
    85
    Střídání v týmu Videoton FC Fehérvár: ze hřiště odchází Anel Hadžić, přichází József Varga.
     
    84
    Střídání v týmu Balzan FC: ze hřiště odchází Ryan Fenech, přichází Jamie Zerafa.
     
    82
    Máté Pátkai dostal na levém křídle prostor k postupu do šestnáctky, ovšem Janjušević jeho střelu ze strany jistě vyrazil do bezpečí.
     
    81
    Střídání v týmu Videoton FC Fehérvár: ze hřiště odchází Danko Lazović, přichází Mirko Marić.
    80. Roland JUHÁSZ - 2:3
     
    80
    Videoton Fehérvár právě vstřelil branku!
    Perfektně zahraná standardní situace vrací hosty do vedení! Pravačka Danka Lazoviće zakroutila míč na ROLANDA JUHÁSZE, který hlavou překonal Janjuševiće. Ten to k balónu neměl daleko, ale v nejistém postavení na něj přesto nedosáhl.
     
    80
    Další faul Zavinil Bezzina, takže hra se znovu stěhuje do pokutového území před brankou Ivana Janjuševiće. Pro hráče Balzanu je to navíc za žlutou kartu.
     
    78
    Teď už si obrana Balzanu poradila s větším přehledem a po několikaminutové pauze může opustit prostor před vlastní brankou.
     
    77
    Nově příchozí Micallef neudržel nervy a na kraji hřiště fauloval Pátkaie. Videoton tak dostává k dispozici výhodu zkráceného rohového kopu.
     
    76
    Po rohovém kopu v podání Lazoviće jeden z domácích hráčů odvracel prudkou hlavičku až z brankové čáry, načež ještě vypálil Juhász a Janjušević měl znovu plné ruce práce, aby zamezil inkasovanému gólu.
     
    75
    Rychlý kontr maďarského celku táhl a zakončil Danko Lazović, jehož prudkou ránu z dvaceti metrů pozorný Janjušević vyrazil na roh.
     
    73
    Střídání v týmu Balzan FC: ze hřiště odchází Cadu, přichází Lydon Micallef.
     
    73
    Danko Lazović si elegantně zpracoval míč ve středovém kruhu, kde ho vzápětí zezadu postrčil Ryan Fenech. Kopat se tak bude proti brance Balzanu.
     
    72
    Střídání v týmu Balzan FC: ze hřiště odchází Milan Savić, přichází Lecão.
     
    71
    Levý obránce Videotonu Stopira zaregistroval volnější prostor a nekompromisně vběhl do šestnáctky, kde střelou z levé strany trefil jen předním clonícího soupeře.
     
    70
    Domácí zachytili míč uprostřed hřiště, ale sami s ním daleko nedošli, protože Cadu jednoduchou přihrávku pokazil.
     
    68
    Slovenští rozhodčí už jsou znovu připravení a dávají pokyn k autovému vhazování, které provede Effiong.
     
    66
    Stejně jak v prvním poločase, tak i nyní dochází ke krátké pauze na doplnění tekutin. Na Maltě pochopitelně panuje velmi teplé počasí.
     
    65
    Lazović šikovnou patičkou prodloužil spoluhráčovu přihrávku na dalšího z hostujících hráčů, jehož zakončení ale prolétlo vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Milan Savić (Balzan FC).
     
    63
    Domácí jsou ve druhé půli minimálně na úrovni Videotonu, avšak jeho šance na postup moc velké nejsou. Zhruba půl hodiny před koncem by Balzan potřeboval vstřelit ještě tři další góly.
     
    62
    Hostující kombinace před velkým vápnem resultovala sklepnutím Anela Hadžiće na Šćepoviće, jehož už poněkolikáté zastavil zvednutý praporek signalizující ofsajd.
     
    61
    Ádám Kovácsik vyběhl hodně daleko ze své branky a v oblasti mimo pokutové území vstoupil do domácí souhry, aby zamezil hrozbě třetího inkasovaného gólu.
     
    59
    Střídání v týmu Videoton FC Fehérvár: ze hřiště odchází Krisztián Géresi, přichází István Kovács.
     
    59
    Míč si postavil Bruno, který zvolil prudkou střelu z necelých třiceti metrů. Pokus to byl tečovaný a branku Kovácsika nakonec vůbec neohrozil.
     
    58
    A další možnost pro Balzan, který bude po faulu na Uroše Ljubomirace rozehrávat přímý kop.
    56. Alfred EFFIONG - 2:2
     
    56
    Tým Balzan právě vstřelil branku!
    Zničeho nic domácí vyrovnávají na 2:2! Byl to Ryan Fenech, který krásnou lobovanou přihrávkou za obranu zrychlil hru a poslal do šance ALFREDA EFFIONGA, jenž mazácky přehodil Kovácsika a rozvlnil síť za jeho zády.
     
    55
    Alfred Effiong číhal mezi stopery, nicméně k centru z levého konce se nedostal. Míč prolétl asi metr nad hlavami všech zúčastněných.
     
    53
    Rychlá narážečka na kraji velkého vápna. Lazović z první hledal Šćepoviće, ale ten byl bohužel pro Videoton v ofsajdu.
     
    52
    Máté Pátkai zabojoval, aby hosté udrželi balón na útočné polovině. Tak se však neděje, protože hlavní sudí znovu viděl nedovolený zákrok.
     
    51
    Další faul si do statistik zapíše Vinícius, který povalil právě Cadua. Kromě toho se v úvodu druhé půle moc zajímavého neděje.
     
    50
    Cadu byl v hlavičkovém souboji výše než Nego. Ten pro svůj tým míč přesto získal, neboť domácímu záložníkovi byl odpískán faul.
     
    48
    A další jednoduchá práce pro domácího gólmana, který ztlumil až moc dlouhý nákop z obrany Fehérváru.
     
    47
    Loïc Nego odmítl dlouhé vhazování do vápna a zvolil konstruktivnější rozehrávku, ze které hosté nic nevytěžili. Jedna z přihrávek prošla skrz několik těl až do rukavic Janjuševiće.
     
    46
    Druhou půli rozehráli domácí, kteří nastupují v červených, zatímco hosté v kompletně bílých dresech.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas odvetného utkání prvního předkola Evropské ligy je u konce. Mnohem spokojenější zatím jsou hráči a fanoušci maďarského klubu, který sice inkasoval jako první, ovšem góly Géresiho a Šćepoviće otočil skóre na 2:1 a před změnou stran vede v souhrnném skóre už 4:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Na samotném konci první půle ještě domácí tým dostal výhodu standardní situace, nicméně prodloužený centr od Cadua do své moci lapil Kovácsik.
     
    45+1
    Hosté v několika lidech vyrazili do útoku, který na poslední chvíli zakončil Suljić. Jeho pokus ale neměl dostatečnou razanci a Bruno tak stihl míč z brankové čáry vykopnout. Vzrušení navíc bylo zbytečné kvůli odpískanému faulu zakončujícího muže na Janjuševiće.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    44
    Ofsajdy nám přibývají poměrně rychlým tempem. Za obrannou linií Balzanu se tentokrát zjevil Stopira.
     
    43
    Domácí se i v deseti nastěhovali na útočnou půlku, jenže přihrávkou do autu se připravili o možnost ohrozit Kovácsikovu svatyni.
     
    41
    Milan Savić se dostal pod tlak napadajícího Géresiho, který se nakonec provinil nedovoleným zákrokem, což odnesl kotník domácího zadáka.
     
    40
    Marko Šćepović dostal Lazovićem prodlouženou přihrávku za obranu, avšak dále postupovat rovněž nemohl, neboť stál v ofsajdu.
     
    39
    Danko Lazović zvolil nabízející se nákop do velkého vápna, kde balón přistál na hlavě Stopiry, ale ten z těžké pozice výrazně přestřelil domácí bránu.
     
    38
    Lazović je rozhodně nejaktivnějším hráčem probíhajícího prvního poločasu. Nyní na sebe natáhl pozornost Serrana a nechal se zfaulovat. Následuje standardní situace.
     
    37
    Danko Lazović se už rozbíhal z půlící čáry směrem k osamocenému gólmanovi Balzanu, jenomže kvůli odpískanému ofsajdu musel svůj postup zastavit.
     
    36
    Videoton v posledních minutách trošku polevil a nechává hrát i snaživé domácí fotbalisty.
     
    34
    A ještě jednou v akci rodák z Nigérie, který po centru z hloubi pole hlavičkoval mimo branku a navíc opět stál v nedovoleném postavení.
     
    33
    A ofsajd se nakonec píská i v podání Balzanu. Své postavení si tentokrát nepohlídal rychlík Alfred Effiong.
     
    32
    Nic vážného se nestalo ani na druhé straně, kde se Kaljević dral za dlouhým výkopem, ale přitom si pomohl faulem.
     
    31
    Asmir Suljić se po přihrávce z prvního doteku už řítil na Janjuševiće, jehož zákrok se kvůli odmávanému ofsajdu ale do statistik počítat nebude.
     
    30
    Hosté pokračují v aktivitě a nyní si v poklidu kombinují ve středu hřiště.
     
    28
    Obrovská šance na zvýšení náskoku! Šćepović zády brance zvolil přihrávku na Lazoviće. Ten krkolomnou střelou trefil břevno a z dorážky hlavou přestřelil úplně prázdnou branku!
     
    26
    Balzan po rozehrávce překombinoval svou akci po pravém křídle a kvůli ofsajdu musí odevzdat míč brankáři Kovácsikovi.
     
    24
    Hlavní sudí nařídil krátkou pauzu na občerstvení, které domácím přijde určitě vhod.
    23. Marko ŠĆEPOVIĆ - 1:2
     
    23
    Videoton Fehérvár právě vstřelil branku!
    Maďarský celek otáčí skóre a celkově vede už 4:1! Danko Lazović ukázkově načasoval kolmici mezi stopery, kam si seběhl MARKO ŠĆEPOVIĆ a střelou mezi nohy vyškolil bezmocného brankáře Balzanu.
     
    22
    Hostující tak ještě pokračoval dlouhým vhazováním Stopiry, ovšem po něm vysokou nohou fauloval Hadžić a určitě si oddechl, že neviděl už svou druhou žlutou kartu v zápase.
     
    21
    Lazović se poté přesunul k rohovému praporku a rozehrál další dvě standardky, po nichž Janjušević nemusel čelit žádnému přímému ohrožení.
     
    20
    Danko Lazović si dobře pokryl balón a pár metrů před šestnáctkou sám pro sebe získal zajímavý přímý kop, kterým napálil jen domácí zeď.
     
    19
    Ty osvobodil až faul na Cadua. Po něm ale domácí znovu rychle přišli o míč a musí se vracet k vlastnímu vápnu.
     
    17
    Hosté po vstřelené brance ožili a aktivním napadáním teď dělají velké problémy postupně rozehrávajícím hráčům Balzanu.
    15. Krisztián GÉRESI - 1:1
     
    15
    Videoton Fehérvár právě vstřelil branku!
    V patnácté minutě máme na Maltě vyrovnáno! Po rychlé akci po pravé straně se od domácí obrany odpoutal Šćepović a ve vyložené šanci napálil gólmana Janjuševiće. Ten sice zakročil výborně, avšak odražený balón skončil u KRISZTIÁNA GÉRESIHO a ten už si při dorážce věděl rady.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Anel Hadžić (Videoton FC Fehérvár).
     
    14
    Z něj už hosté nijak nezahrozili a málem se dostali do velkých problémů při protiútoku Balzanu, který však byl faulem zastavený na půlící čáře.
     
    13
    Asmir Suljić při zmatcích v pokutovém území ještě udržel míč na brankové čáře a přihrávkou pod sebe oslovil Šćepoviče, jehož pokus k bližší tyči Janjušević reflexivně vyrazil na roh!
     
    12
    Ani další standardka nenadělala domácím žádné potíže. Lazović po faulu Ryana Fenecha na Stopiru znovu nenašel žádného svého kolegu v bílém dresu.
     
    11
    Danko Lazović svým centrem našel jen hlavu protihráče a od ní šel míč do bezpečné vzdálenosti od branky, kterou hájí Ivan Janjušević.
     
    10
    Na konci desáté minuty se vše chystá k rozehrávce prvního rohového kopu ve prospěch Videotonu.
     
    9
    Kaljević se už vrátil do hry a nyní ukončil slibně se vyvíjející akci Balzanu, když nesladil svou myšlenku s pohybem Effionga. Balón končí v autu a od své branky jej odkopne Kovácsik.
     
    8
    Nego potáhl balón do hloubi útočné poloviny Videotonu, ovšem k žádnému dalšímu centru do šestnáctky již nedošlo.
     
    7
    Domácí kapitán si leduje levý bok a běží mimo hrací plochu. Balzan tak bude muset chvíli hrát bez hrotového útočníka.
     
    6
    Utkání je ale přerušeno kvůli ležícímu Bojanu Kaljevićovi. Ten se potácel k zemi po tvrdém střetu s hostujícími stopery.
     
    5
    Maďarský favorit se zatím do hry příliš nedostává. Nyní bude muset bránit po útočném faulu Krisztiána Géresiho.
    3. Bojan KALJEVIĆ - 1:0
     
    3
    Tým Balzan právě vstřelil branku!
    Domácí se z první vážnější akce dostávají do vedení a dramatizují celý souboj o postup do druhého předkola! Cadu využil obrovské chyby v rozehrávce Videotonu, vběhl do pokutového území a zprava naservíroval míč skoro na brankovou čáru BOJANU KALJEVIĆOVI, jenž pouze nastavil nohu a jednoduchým způsobem zaznamenal vedoucí branku Balzanu!
     
    2
    První vteřinky zápasu se odehrávají v poklidném tempu, hraje se převážně nedaleko od půlící čáry.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Balzan FC: Janjušević – Savić, Bruno, Serrano, Bezzina – P. Fenech, R. Fenech – Ljubomirac, Cadu, Effiong – Kaljević (C).
    Náhradníci: Cassar – Micallef, Lecão, Grima, Johnson, Zerafa, Lepović.

    Videoton FC Fehérvár: Kovácsik – Stopira, Nego, Vincius, Juhász (C) – Šćepović, Hadžić, Pátkai, Géresi – Suljić, Lazović.
    Náhradníci: Horváth – Fejes, Marić, Kovács, Bódi, Szolnoki, Varga.

    Rozhodčí: Glova – Balko, Kováč (všichni SVK).
     
    1. zápas

    Úvodní střetnutí prvního předkola se odehrálo na domácí půdě Videotonu, který splnil papírové předpoklady a potěšil své fanoušky vítězstvím 2:0. Úplně jednoduché to maďarský celek ale neměl, po bezbrankovém prvním poločase totiž neproměnil pokutový kop a na první branku si musel počkat až do 79. minuty, kdy se prosadil Marko Šćepović. Dost možná klíčový gól na konečných 2:0 poté padl až v nastaveném čase, když balón do sítě dopravil Danko Lazović.
     
    Videoton FC Fehérvár

    Celek z Székesfehérváru patří v posledních letech mezi špičku maďarského fotbalu. Důkazem budiž fakt, že se v předchozích osmi letech jedinkrát nevešel mezi nejlepší ligovou dvojici. Právě na druhém místě Videoton zakončil také ročník 2016/17, když o tři body nestačil na šampiony z Honvédu. Na výraznější úspěch v Evropské lize pak finalista z roku 1985 čeká od sezóny 2012/13, kdy se dostal do základní skupiny a v ní na domácím hřišti porazil například Sporting Lisabon.
     
    Balzan FC

    Balzan je fotbalový klub z Malty, jenž byl založený již v roce 1937 a sídlí ve stejnojmenném vnitrozemském městě, kde žije zhruba čtyři tisíce obyvatel. O Evropskou ligu může tento malý tým bojovat díky konečnému druhému místu v nedávno skončené maltské lize, když se ztrátou sedmi bodů nestačil jen na mistrovský klub Hibernians. V pohárové Evropě se Balzan představuje už třetí rok v řadě, nicméně přes první předkolo neprošel ani jednou. V sezóně 2015/16 nestačil na Željezničar Sarajevo, před rokem zase prohrál 2:3 s Neftçi Baku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 3. Kaljević, 56. Effiong, 86. Kaljević (pen.) – 15. Géresi, 23. Šćepović, 80. Juhász

    Karty:   64. Savić (BAL), 80. Bezzina (BAL) – 14. Hadžić (VID), 90+3. Stopira (VID)


    Balzan FC: Janjušević – Savić (72. Lecão), Bruno, Serrano, Bezzina – P. Fenech, R. Fenech (84. Zerafa) – Ljubomirac, Cadu (73. Micallef), Effiong – Kaljević (C).
    Náhradníci: Cassar – Micallef, Lecão, Grima, Johnson, Zerafa, Lepović.

    MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Stopira, Nego, Vincius, Juhász (C) – Šćepović, Hadžić (85. Varga), Pátkai, Géresi (59. Kovács) – Suljić, Lazović (81. Marić).
    Náhradníci: Horváth – Fejes, Marić, Kovács, Bódi, Szolnoki, Varga.

    Rozhodčí: Glova – Balko, Kováč (všichni SVK)
    29.06.2017
    Fehérvár - Balzan 2:0

    Branky: 79. Šćepović, 90+4. Lazović

    Karty:   45+2. Suljić (VID), 60. Stopira (VID), 61. Juhász (VID) – 22. Savić (BAL), 39. R. Fenech (BAL), 45+2. P. Fenech (BAL), 45+2. Kaljević (BAL)

    Neproměněná penalta: 73. Šćepović (VID), mimo

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:11.
    bahis siteleri