Litoměřicko – Slavia B 1:4 (kon.) | Bohemians 1905 – Cottbus 2:2 (kon.) | Hr. Králové – Val. Meziříčí 2:0 (kon.)
Sparta – Dynamo Kyjev 1:4 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:4 (1:2)
Dynamo Kyjev
Neděle 09.07.2017, 18:00 • Silberstadt Arena (Schwaz) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit v některém z dalších zápasů. (19:52:48)
     
    Letenští na tento výkon budou chtít asi hodně rychle zapomenout, vždyť hlavně ve druhém poločase byli herně horším týmem. V následujících dnech budou muset Letenští zapracovat na obranné hře. Dynamo dokázalo využít mezer v obraně Sparty a vsítilo čtyři branky. Asi nejlepším hráčem českého celku byl Martin Frýdek, jenž nejen vstřelil jedinou branku svého týmu, ale neustále se nabízel spoluhráčů. Další utkání Sparty se odehraje ve středu opět v Rakousku a český klub v něm vyzve Ingolstadt.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    V posledních minutách se hra kouskuje, hlavně proto, že Dynamo předvedlo hned několik zákroků za hranicí pravidel.
     
    88
    Sparťané opět získali balon, který sice na polovině soupeře ztratili. Ovšem hlavní sudí viděl faul a pouští do hry opět český celek.
     
    87
    Dnešní utkání míří ke svému konci, ale v samotném závěru se Sparta mohla dočkat druhé branky. Na přihrávku si před branku naběhl Václav Kadlec, jehož pokus z výborné pozici zamířil jen vedle brány.
     
    85
    Letenští rozehrávali rohový kop, který byl kroucen do zadní části branky. Jenže překvapivé řešení postrádalo přesnost.
     
    84
    Na pravé straně ukázal rychlé nohy Vukadinović, který vše až do centru udělal správně. Ovšem následný centr byl příliš dlouhý a zamířil do země nikoho.
     
    83
    Martin Frýdek před malou chvílí opustil zelený pažit, ale nyní se opět vrací do hry. Ovšem u míče zůstávají hosté, kteří předvedli nepřesnou přihrávku ve středu hrací plochy.
     
    81
    Dynamo vybojovalo další faul a místo centru zvolili hráči v bílých dresech přihrávku až ke svému brankáře. Kyjev hraje uvolněně a dělá si na zeleném pažitu téměř, co chce.
     
    80
    Na další vysoký míč si naskočil Vukadinović, jehož hlavička zamířila jen do šestnáctky soupeře. Pro balon si doběhl Rudko, jehož ještě napadal Václav Kadlec.
     
    78
    Italský trenér ve službách Sparty nebude spokojen se hrou svých svěřenců, kteří většinu druhého poločasu běhají bez balonu.
     
    77
    Až nyní se českému celku podařilo dostat na útočnou polovinu, kde Sparťané kombinují u pravé postranní čáry. Ovšem ani tato kombinace se úspěchu nedočká a navíc hráči ve žlutém musejí spěchat zpátky.
     
    75
    U balonu jsou opět Sparťané, kteří se ale nedostali ani za půlící čáru. Ovšem míč se k nim rychle vrátil, a tak budou moci přijít s dalším útokem.
    70. Dieumerci MBOKANI - 1:4
     
    70
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Sparťané směrem do obrany hrají opravdu špatně! Do vápna si naběhl DIEUMERCI MBOKANI, jenž se dostal až za obránce a přesnou střelou překonal slovenského brankáře ve službách Sparty.
     
    68
    Po nepřesné rozehrávce se Dynamo dostalo k míči a hned přišlo zakončení z vlastní poloviny hrací plochy. Dúbravka byl venku z branky, ale naštěstí pro něj skončil míč jen nad brankou.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Vitalij Buljavskij (Dynamo Kyjev), jenž skluzem zastavil pronikajícího Sáčka.
     
    65
    Až nyní český celek získal balon, ale Martin Dúbravka byl rychle napadán a musel přijít dlouhý nákop. Ovšem Sparťané u míče zůstanou, jelikož byl faulován Martin Frýdek.

    Michal Luxa

    Branky: 12. Frýdek – 5. Jarmolenko, 33. Cigankov, 51. Garmaš, 70. Mbokani

    Karty:   41. Garmaš (DKY), 66. Buljavskij (DKY)


    AC Sparta Praha: Koubek (46. Dúbravka) – Karavajev, Mareček, Štetina, M. Kadlec – Vácha, Sáček – Plavšić (C) (46. V. Kadlec), Lafata, Frýdek – Šural.
    Náhradníci: Dúbravka – Zahustel, Piško, Matoušek, Vatajelu, Vukadinović, Juliš, V. Kadlec

    Dynamo Kyjev: Rudko – Morozjuk, Chačeridi, Vida, Antunes – Sidorčuk, Garmaš, Jarmolenko (C), Cigankov, Buljavskij – Mbokani.
    Náhradníci: Koval – Burda, Gonzalez, Kadar, Korzun, Moraes, Mychajličenko, Tymčyk.
    thejrc.org