Irtyš Pavlodar – CZ Bělehrad 1:1 (kon.) | Kajrat – Skënderbeu 1:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Reykjavík 3:1 (kon.)
Škendija – Helsinki 3:1 (kon.) | Ružomberok – Brann 0:1 (kon.) | FK Rabotnički – Dinamo Minsk 1:1 (kon.)
Kalju – Fehérvár 0:3 (kon.) | Rheindorf Altach – Dinamo Brest 1:1 (kon.) | Brøndby – VPS 2:0 (kon.)
FK Liepāja – FK Sūduva 0:2 (kon.) | Vaduz – Odd 0:1 (kon.) | Östersunds FK – Galatasaray 2:0 (kon.)
Gabala – Jagiellonia 1:1 (kon.) | Haugesund – Lech Poznaň 3:2 (kon.) | Apollon Limassol – Zaria Balti 3:0 (kon.)
Valletta – Utrecht 0:0 (kon.) | Astra Giurgiu – Zirä FK 3:1 (kon.) | Niederkorn – AEL Limassol 0:1 (kon.)
Beitar Jeruzalém – Botev Plovdiv 1:1 (kon.) | Norrköping – Riteriai 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Lyngby 0:1 (kon.)
Trenčín – Bnei Yehuda 1:1 (kon.) | Sturm Graz – Mladost Podgorica 0:1 (kon.) | Hajduk Split – Levski 1:0 (kon.)
Osijek – Luzern 2:0 (kon.) | Aberdeen – Široki Brijeg 1:1 (kon.) | Cork City – Larnaka 0:1 (kon.)
Željezničar Sarajevo – AIK Stockholm 0:0 (kon.) | Ferencváros – Midtjylland 2:4 (kon.) | Panionios – ND Gorica 2:0 (kon.)
Shamrock – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Valur – Domžale 1:2 (kon.)
konec
FC Progrès Niederkorn
0:1 (0:0)
AEL Limassol
Čtvrtek 13.07.2017, 19:45 • Stade Municipal de Differdange, Differdange (Lucembursko) • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Marios Ilia se nyní prezentoval mnohem hůře, než před chvíli, kdy měl velkou šanci. Jeho faul za žlutou zastavuje rychlý útok Niederkornu zhruba 40 metrů před brankou Vózinhy.
    90.
     
    90
    Mohlo být vymalováno. Ilia si po pár sekundách na placu zaběhl za obranu a mířil podél gólmana na pravou tyč, kterou těsně minul. Krásná to akce.
     
    88
    Viděl a cíl splnil, mohl si říct Mikel Arruabarrena, jenž zatím dal jediný gól utkání. Nyní jej střídá Marios Ilia.
     
    86
    Poslední střídání v domácím kádru. Aleksandre Karapetjan jde z placu a místo něj přichází Théo Sully.
    85.
     
    85
    Hlava v dlaních, klečení na kolenou. Airosa na pravé starně krásně našel uličkou Mescu, jenž dal míč pod sebe do vápna. Tam přiklepl Mikel Arruabarrena míč pro Fidelise, který se mohl Schinkera zeptat, kam to chce. Jenže tohle ukopnutí by se dalo "vyučovat."
     
    81
    Krásná práce v podání Emmanuela Françoise. Ten těsně před vápnem udělal soupeři kličku nalevo a poté křižně vystřelil ke vzdálenější tyči, ovšem Vózinha padl na zem, natáhl se a míč výtečně lapil.
     
    80
    Jsem si poměrně jist, že Daniho zákop určitě nebylo to, čím se chtěl sám naposledy zapsat do análů zápasu. Leč je to tak. Střídá jej Mesca.
     
    76
    Alexis Lafon jde druhým hráčem Progrésu v krátkém časovém okamžiku, jenž nedohraje zápas celý. Přepouští pozici Davidu Marquesu Soaresovi.
     
    75
    Ještě před rozehráním přímého volného kopu domácí také střídají. Z placu jde Maximilian Watzka a jeho místo přebere Ben Vogel.
     
    74
    Tak dlouho otravoval Mike Schneider soupeře, až uzmul míč otálejícímu Kevinu Lafrancovi a poté ještě vybojoval faul na Bogdanu Mitreaovi, jenž ho sestřelil kosou nikoliv nemalou. Tohle je jasná žlutá.
    71.
     
    71
    Tohle byly v obranných řadách domácích ultrazmatky. Beci Niederkornu vůbec nevěděli, co kde jak a proč – vše ve spojení s míčem. Stejně zkoprnělí byli i hosté, kteří jako by nevěřili, že k nim míč může vůbec propadnout. Vše řeší Ferino důrazným skluzem a odpáráním balonu pryč.
     
    70
    Arthur Rodrigues Rezende nebyl dnes v ofenzívě tolik vidět, jako jeho spoluhráči. Proto se ani není čemu divit, že ho na placu nahradí Fidelis.
    66. Mikel ARRUABARRENA - 0:1
     
    66
    AEL Limassol právě vstřelil branku!
    Nyní si ale musí domácí vyčítat svojí laxnost. Zapomněli na zadní vrátka, takže Marcos Airosa měl na pravé straně tuze volného prostoru. Poslal centrovaný míč do vápna, který se snesl přesně na jeho střed. Tam byl MIKEL ARRUABARRENA, jenž se svezl po trávě a prostřelil Charlyho Schinkera, jenž se snažil roztáhnout jako pavouk. Olivier Thill a Maximilian Watzka se na sebe jen podívali, přesně mezi ně si záložník hostí naběhl. Asistence: Marcos Airosa.
     
    65
    Velká šance Limassolu. Na roh Marca si naskočil naprosto přesně Ismail Sassi. Opřel se do míče svojí lebkou, jenže prudce mířil do stejných míst, kde byl připravený Charly Schinker. Gólman hostí udržel míč v náručí před brankovou čárou.
     
    44
    Takhle by to nešlo, pane útočník. Sudí Massimiliano Irrati jednoznačně ukazuje na žlutý kartonek pro Daniho z Limassolu. Ale co měl asi tak tento chlapík dělat, než zatáhnout při rychlém kontru domácích za brzdu záchrany?
     
    42
    Jak ho tam můžete nechat takhle volného? Nemusím být lingvista, abych odezřel, co asi gólman hostí Vózinha říkal svým spoluhráčům po tom, co nechali na levé straně vápna – byť hodně z úhlu – volného Oliviera Thilla. Svojí nespokojenost doplnil gólman výmluvnou řečí těla a nedivil bych se, kdyby se z jeho úst vytrousilo pár slov, vyvolajíce červené líce některých mírnějších lidí.
     
    41
    Pohledná akce určitě zvedla část osazenstva ze sedadel. Avraam nacentroval z levé strany přesně do vápna, kde si míč na prsou zpracoval Marco. Ani ho nenechal dopadnout a hned vystřelil. Pro tohoto útočníka škoda, že netrefil balon ideálně. A to byla zřejmě jediná záchrana gólmana Vozinhy.
     
    31
    Kevin Lafrance, pro české fanoušky známý to obránce, hlavičkoval pouze do brankové konstrukce, když si našel balon po rohu. Další to velká šance hostí.
    30.
     
    30
    Dvě slibné šance hostí. Jestliže Ismail Sassi byl na pravé straně z úhlu a jeho střela byla zblokována, pak Marco měl mnohem větší šanci. Na malém vápnu se dostal k odraženému míči a opřel se do něj, jenže i jeho pokus neskončil mezi třemi tyčemi. Míč byl sražen na roh.
     
    23
    A také že je, Maximilian Watzka jí od sudího Irratiho po menší odmlce skutečně vidí.
    16.
     
    16
    Aleksandre Karapetjan si naběhl na centrovaný míč do pokutového území a z velkého úhlu z levé strany vystřelil. Mířil však vysoko nad branku. Tato šance šla využít mnohem lépe.
     
    12
    Nyní už můj předchozí komentář neplatí. Sébastien Thill ukazuje, že kapitánské C nemá jen tak na ozdobu a je zatím nejnebezpečnějším mužem svého týmu. Jeho střelu, mající téměř všechny těžké parametry, vyrazil Vózinha a připisuje si během dvanácti minut druhý obtížný zákrok.
     
    5
    Tak během prvních pěti minut mohly padnout hned tři branky. Nyní se o zakončení pokoušel obránce Mitrea, jenž si naběhl na roh, ovšem Schinker se prezentoval dobrým zákrokem a udržel domácím čisté konto, což je z hlediska postupu samozřejmě důležité.
     
    4
    Po rohu byl Limassol v obrovské šanci, ovšem domácí s vypětím všech sil odvrátili na další rohový kop, který bude kopat opět Dani.
     
    1
    No a hned po rohu přišla na řadu Lafonova střela, kterou ale Vózinha výborně srazil na roh. Niederkorn na soupeře pořádně vlétl.

    Tomáš Lysý

    Branky: 66. Arruabarrena

    Karty:   23. Watzka (PRK) – 44. Dani (AEL), 74. Mitrea (AEL), 90. Ilia (AEL)


    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 6:12. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:10.
    FC Progrès Niederkorn: Schinker – Matias Marques, Ferino, Karayer, Lafon (76. Marques Soares) – Schneider, O. Thill, Watzka (75. Vogel), S. Thill (C) – Françoise, Karapetjan (86. Sully). Trenér: Paolo Amodio
    Náhradníci: Mahmutović – Vogel, Sully, Marques Soares, Mastrangelo, Fiorani, Barbaro

    AEL Limassol: Vózinha – Airosa, Lafrance, Mitrea, Avraam – Nikolaou (C) – Rodrigues Rezende (70. Fidelis), Marco – Sassi, Arruabarrena (88. Ilia), Dani (80. Mesca). Trenér: Bruno Miguel Nunes Baltazar
    Náhradníci: Georgiou – Fidelis, Mesca, Adulai Djalo Balde, Ilia, Ch. Kyriakou, A. Kyriakou

    Rozhodčí: Massimiliano Irrati – Fabiano Preti, Filippo Valeriani – Luca Pairetto (Itálie)
    Čtvrtek 20.07.2017
    AEL Limassol - Niederkorn 2:1

    Branky: 70. Fidelis, 88. Lafrance – 83. Francoise

    Karty:   44. Sassi (AEL), 76. Balde (AEL) – 44. D. Soares (PRK), 80. Ferino (PRK), 89. Sully (PRK)   79. Karayer (PRK)

    bahis siteleri