Sparta – Blackburn 1:0 (kon.) | AS Řím – Slovácko 1:0 (kon.) | Nitra – Brno 1:2 (kon.)
Heidenheim – Jihlava 1:2 (kon.) | Ružomberok – Karviná 2:3 (kon.) | AEK Atény – Ostrava 3:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:0 (0:0)
Blackburn Rovers
Pátek 14.07.2017, 16:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (17:53:01)
     
    Je dobojováno! Sparta Praha si na soustředění v Rakousku připisuje první výhru! Nad Blackburnem Rovers dnes zvítězila 1:0. V prvním poločase si jedinou šanci vypracovali právě Sparťané, jenže Šuralovu ránu zlikvidoval Raya. Po přestávce už jsme se gólu dočkali. V 50. minutě se po centru z levé strany prosadil Marc Janko! Stejný hráč o tři minuty později předložil parádní přihrávku Lafatovi, který ve stoprocentní šanci trefil brankáře. Blackburn si jedinou velkou šanci vytvořil v 67. minutě, ale Tomáš Koubek prudkou střelu zastavil. Poté se Blackburn sice tlačil do útoku, nicméně obrana Sparty už byla pozorná.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jeho rozehrávky se ujal právě Plavšič, jehož povedený centr přiletěl na malé vápno, jenže nikdo v bílém jej neusměrnil mezi tři tyče.
     
    89
    Rosický znovu hledal Plavšiče, který tentokrát centroval bez přípravy, ale trefil jen obránce před sebou. Sparta rozehraje rohový kop.
     
    88
    Tomáš Koubek nasbíral cenné vteřinky a poté poslal dlouhý nákop na polovinu soupeře. Sparťané byli ve vzduchu úspěšní a mohou zaútočit.
     
    87
    Další dlouhý nákop anglického celku s přehledem pohlídal Michal Kadlec, který ještě posunul míč na Zahustela, který byl faulován.
     
    86
    Václav Kadlec se krásně uvolnil a přihrávkou na hranici šestnáctky hledal Juliše. Druhý jmenovaný byl dobře bráněn a zadáci Blackburnu odkopli míč do zámezí.
     
    85
    Zahustel se snažil podpořit ofenzívu Sparty náběhem po pravé straně. V hlavičkovém souboji jej však fauloval jeden z obránců Blackburnu.
     
    84
    Do rozehrávky Blackburnu se znovu musel zapojit také brankář. Anglický celek se pokusil překvapit Spartu vysokým nákopem, který odhlavičkoval Martin Frýdek.
     
    83
    Michal Kadlec se v souboji na vlastní polovině natlačil tělem před soupeře a byl faulován. Sparťané zatím zvládají koncovku zápasu bez problémů.
     
    82
    Rosický našel krásnou přihrávkou rozběhnutého Plavšiče. Druhý jmenovaný celou akci zabrzdil a nakonec se dopustil zbytečného faulu.
     
    81
    Sparta už v posledních minutách zcela rezignovala na jakékoliv útočení. S míčem na kopačkách hrají fotbalisté Blackburnu, kteří se však nemohou dostat do šancí.
     
    80
    Graham si naběhl na povedenou kolmici mezi stopery Sparty a ihned zakončil. Střelec Blackburnu pálil z ostrého úhlu a Koubek s jeho zakončením neměl problémy.
     
    79
    Sparťanům se znovu nepovedla rozehrávka. Dlouhý nákop na polovinu Blackburnu nenašel nikoho v bílém dresu. Anglický celek bude vhazovat.
     
    78
    Lukáš Juliš a Václav Kadlec dotírali na rozehrávku soupeřových stoperů. Ani jeden ze sparťanských útočníků míč nezískal, ale Blackburn se jej stejně zbavil.
     
    77
    Sparťané tentokrát zachybovali při rozehrávce a hráči Blackburnu se hnali do pokutového území. Ještě před ním však skvěle zabojoval Štětina.
     
    76
    Graham rozehrával další přímý kop Blackburnu. Po jeho centru se do zakončení dostal Lenihan, jenže z těsné blízkosti trefil jen rukavice připraveného Koubka.
     
    75
    Nyambe si zpracoval přihrávku na polovinu Sparty, díky skvělému zpracování si míč připravil ke střele, jenže jeho rána po zemi o dobré dva metry minula branku.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 50. Janko


    AC Sparta Praha: Koubek – Karavaev (46. Zahustel), Štětina, Piško, M. Kadlec, Sáček (72. Rosický), Frýdek, Šural (72. Juliš), Lafata (66. Matoušek), Vatajelu (46. Plavšič), Janko (72. V. Kadlec).
    Náhradníci: Bičík, Zahustel, Čmelík, Špaček, Rosický, Matoušek, Plavšič, Juliš, V. Kadlec

    Blackburn Rovers: Raya, Nyambe, Lenihan, Mulgrew (C), Williams, Smallwood, Whittingham (64. Evans), Bennett, Conway (64. Feeney), Dack (64. Graham), Gladwin.
    Náhradníci: Fisher, Wharton, Doyle, Caddis, Hardcastle, Tomlinson, Evans, Feeney, Graham.
    thejrc.org