Antverpy – Anderlecht 0:0 (kon.)
konec
Royal Antverpy
0:0 (0:0)
RSC Anderlecht
Pátek 28.07.2017, 20:30 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Belgická liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:26:27)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 1:7. Rohy: 5:5.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nenabídlo žádnou branku, a tak loňský mistr hned v prvním utkání přichází o dva body. Anderlecht byl celý zápas jasně lepší, zejména druhý poločas byl od favorita zápasu opravdu dominantní. Antverpy mohou děkovat i famóznímu výkonu brankáře Bolata, který se prezentoval několika důležitými zákroky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Antverpy se trochu zbytečně zbavují balónu. Místo toho, aby domácí hráči podrželi balón, ihned zbytečně odkopávají míč.
     
    90+2
    Míč se momentálně pohybuje u středového kruhu, Anderlecht jej rychle uzmul zpět na své kopačky a ihned se vydal kupředu.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Joeri Dequevy (Royal Antverpy FC).
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Anderlecht se málem ke konci zápasu dostal do vedení! Stanciu zahrával přímý kop zhruba dvacet čísel od branky, nádherný obstřel ale skončil těsně vedle branky.
     
    89
    S rychlým kontrem přispěchal Limbombe, který uplatnil své rychlé nohy a dostal se až do pokutového území. Střelou z velkou úhlu nevyplašil hostující brankáře ze spánku.
     
    88
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Adrien Trebel, přichází Silvere Ganvoula.
     
    87
    To je opravdu drtivý tlak. O střelecký pokus se přihlásil Teodorczyk, jenž zkusil překvapit střelou z většího úhlu. Domácí brankář se nenechal zaskočit.
     
    86
    Trebel se hezky uvolnil u brankové čáry, posléze vyprodukoval zajímavý centr. Obrana domácích byla opět ve střehu, přesto se musí nadále bránit.
     
    85
    Antverpy už sáhly ke všem střídáním, hosté stále mají k dispozici střídání dvě. Nevypadá to, že by před závěrečnými vteřinami chtěli něco měnit.
     
    84
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Reda Jaadi, přichází Isaac Koné.
     
    83
    Hanni směřoval kolmici na Teodorczyka, kterému se nepovedla sklepnout balón na Stanciua. Bolat kryje balón a s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    82
    Mladičký záložník si dával s opuštěním hrací plochy na čas a za tento čin vidí žlutý kartónek.
     
    81
    Zmatek v pokutovém území utnul svým odkopem Haroun. Mezitím nám na hřišti polehává další z domácích, tentokráte se jedná o Jaadiho, který špatně dopadl.
     
    80
    Hodinky tikají, do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Antverpy se stále drží, naopak hosté musí zvýšit obrátky.
     
    79
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Jannes Vansteenkiste, přichází Mamoutou N´Diaye.
     
    78
    V tentýž moment se na hrací plochu svalil Vansteenkiste, který bude taktéž potřebovat pomoct lékařského persónalu.
     
    77
    Na zelený pažit ulehl Sinan Bolat, který si při některém z předešlých zákroků přivodil nějaké menší zranění. Turecký brankář zřejmě bude pokračovat ve hře.
     
    75
    Antverpy prožívají opravdu krušné minutky. Poslední vteřinky mají jasně navrch hráči Anderlechtu, kteří se prozatím ve velkých šancí zastřelují.
     
    74
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Dennis Appiah, přichází Nicolae Stanciu.
    74. Domácí měli opět velké štěstí.
     
    74
    Tak to bylo velké štěstí! Anderlecht zahrával rohový kop, který se snesl přesně na hlavu Appiaha, proti jehož pokusu vytáhl Bolat famózní zákrok. Následnou dorážku vykopl z brankové čáry jeden z domácích.
    72. Bolat musel být ve střehu.
     
    72
    Slušná akce Anderlechtu. Nejdříve musel domácí brankář zasahovat proti nepříjemnému centru, k odraženému míči se dostal Hanni, jehož navštívenku taktéž kryl Bolat.
     
    71
    Hra se v posledních minutách vyrovnala. Limbombe přispěchal k šestnáctce, kde si navedl balón na levou nohu a následně vypálil přímo doprostřed branky.
     
    70
    Nový muž na trávníku se ihned zapojil do kombinace svého týmu, na půlící čáře se mu ale nepovedlo trefit balón. Do konce utkání nám zbývá necelých dvacet minut.
     
    69
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Obbi Oularé, přichází Joeri Dequevy.
     
    68
    Hanni zkušeně přiťukl do palebné pozice Chipciuovi, který svůj pokus poslal hodně vysoko nad branku. Nicméně skvělý signál hostujících fotbalistů!
     
    67
    Hodně rychle z branky musel domácí brankář Sinan Bolat. Za obranu totiž mířila kolmice, která směřovala na kopačku Hanniho.
     
    66
    Antverpy opravdu jen pokukávají po možném protiútoku. Druhé dějství je jasně v režii hráčů Anderlechtu, kteří zřejmě mají více sil.
     
    65
    Rozehrávky se ujal Spajic, který ale nevyslal přesnou přihrávku. Následně si podobně počínal Kums. Balón se vrací až k brankáři Selsovi.
     
    63
    V pokutovým územím upadl tuším, že Chipciu, tento zákrok ale nechává hlavního sudího klidným. Hosté opravdu ve své aktivitě zabrali.
     
    62
    Tlak Anderlechtu sílí. Před pár vteřinami proletěl centrovaný balón pokutovým územím bez žádné teče, v opačném případě stačila pouze lehká teč, která mohla vést k úvodní brance.
    61. Teodorczyk zamířil těsně vedle.
     
    61
    Konečně se nám vážněji připomněl polský kanonýr Teodorczyk. Hostující forvard si seběhl na centrovaný balón, který z první poslal těsně vedle bližší tyče.
     
    60
    Jakoby si má slova vzal k srdci Corryn, který se prezentoval pohotovou střelou přibližně z pětadvaceti metrů. Skákavá střela nenadělala Bolatovi žádné starosti.
     
    59
    Druhý poločas nám nenabídl ještě žádný střelecký pokus. Neuvidíme ho ani teď, Appiahovi totiž nevyšlo přenesení balónu na Hanniho.
     
    58
    Haiermansovi nevyšlo zpracování balónu, k němu se dostal Dendoncker, který byl po chvilce vedení míče sestřelen. Byla ponechána výhoda pro hostující celek.
     
    57
    Mbodji vyskočil pro vysoký balón opravdu vysoko, pod sebou nechal domácího útočníka Oularého. Fotbalisté v modrém budou vhazovat.
     
    56
    Obradovic uzmul kulatý nesmysl, při následném driblinku na vlastní polovině byl podražen. Jednoznačný faul, stejně to viděl i sudí.
     
    55
    Na stadionu v Antverpách panuje skvělá atmosféra. Domácí příznivci jsou opravdu hodně slyšet, navíc jsou i slyšet jejich protesty proti výrokům hlavního arbitra.
     
    54
    Antverpy nezapomněli na ofenzivní činnost, rychlý protiútok vedl k zisku dalšího rohového kopu. Balón opět mířil na zadní tyč na Jaadiho, který tentokráte nedoskočil.
     
    53
    První a druhý poločas je jako den a noc. Anderlecht hned z kraje druhého dějství výrazně přidal a nyní je to soupeř, kdo se musí jenom bránit.
     
    52
    Odpovědnost na sebe vzal tuším, že Belgičan Kums, kterému se centr vůbec nevyvedl. Opět byla v akci připravená obrana domácího mužstva.
     
    51
    O několik vteřinek později byl stažen k zemi rumunský křídelník Chipciu, Anderlecht si již chystá rozehrávku standardní situace.
     
    50
    Z pravé strany se k nepřipravenému centru dostal Appiah, v těžké pozici ale mířil hodně mimo prostor, kde se pohyboval Teodorczyk.
     
    49
    Za to domácí se nemohou dostat k souvislejšímu držení míče, hráči Anderlechtu určitě dostali za pokyn, aby se více drželi s balónem na kopačkách.
     
    48
    Hosté udávají od prvních vteřinek tempo utkání. Zatím se jedná spíše o obehrávání středu hřiště a čekání na nějakou skulinku v obraně soupeře.
     
    47
    Druhé dějství je již v plném proudu, tentokráte z půlící čáry rozehrával favorit zápasu, tedy Anderlecht.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce! Sledovali jsme vyrovnanou partii, místy měl i nováček soutěže z Antverp navrch. Paradoxně to byli právě domácí, kteří si vytvořili jedinou šanci prvního dějství. Ta zůstala neproměněná, a tak se oba celky pakovali do kabin za bezbrankového stavu. Druhý poločas začne přibližně v 21:33.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Pro hosty mohlo být zle. Jaadi byl ale při snaze zakončit lehce zatahán za ruku, dle sudího se nejednalo o penaltový zákrok.
     
    43
    Celkem úsměvný moment. Míč se dostal až na tribunu k jednomu fanouškovi, který následně balón vracel zpět do hry. Při házení míče mířil tak přesně, že trefil Obradovice do hlavy.
     
    42
    Zdálo se, že se balón dostane až na hlavu Mbodjiho. Ještě před ním ale zasáhl jeden z domácích a ze šance tak sešlo.
     
    41
    Obradovic si píchl balón kolem Limbombeho, který musel zatáhnout za záchranou brzdu. Hosté budou rozehrávat kousek od rohového praporku.
     
    40
    Světe div se, až nyní se hosté dostali k prvnímu rohu. Kumsova nabídka doletěla daleko od jeho spoluhráčů, Antverpy se okamžitě ženou na druhou stranu hřiště.
     
    39
    Konec prvního poločasu neúprosně blíží ke svému konci. Sledujeme naprosto vyrovnané utkání, v posledních minutách jsou domácí lehce pasivní.
     
    37
    Těžiště hry se přemisťovalo na pravou stranu, kde se ale k míči nedostal Chipciu. Anderlecht i přesto zůstane u balónu.
     
    36
    Na hřišti to začíná vřít. Domácím příznivcům se nelíbilo posouzení Batubinskiho zákroku na Chipciua. Hlavní sudí si ale stojí za názorem, že se jednalo o faul prvního jmenovaného.
     
    35
    Domácí borci si následně vybojovali již čtvrtý rohový kop. Na centr si skvěle vyběhl brankář Sels, který ho boxuje daleko ze šestnáctky.
    34. Zcela osamocený Jaadi selhal.
     
    34
    No a mohlo být veselo! Na zadní tyči totiž číhal neobsazený Jaadi, kterému střela ale moc nesedla a balón se vynesl nad horní konstrukci.
     
    33
    Naopak se budou muset bránit. Z pravé strany totiž centroval Oularé, dráze letu ještě pomohla teč, po které se balón snesl až za brankovou čáru – roh pro Antverpy.
     
    32
    Anderlecht začíná v zápase dominovat. Hráči v modrém si ale zatím nedokázali vytvořit žádnou vážnější příležitost.
     
    30
    Zcela mimo hru je polský kanonýr Teodorczyk. Hostující forvard měl míč opravdu poskrovnu, navíc od svých spoluhráčů neobdržel žádný kloudný balón.
     
    29
    Jednoznačně nejaktivnější hráč Anderlechtu Sofiane Hanni se po krátkém vedení míče opět ocitl na zemi. Dle sudího to nebylo jeho vlastní vinnou.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Dino Arslanagic (Royal Antverpy FC).
     
    27
    Na druhé straně se k šestnáctce řítil Chipciu, který se skutečně dostal až do vápna. Tam byla jeho přízemní přihrávka zablokována.
     
    26
    Antverpy nepochodili s kombinací u pravé postranní čáry, konkrétněji to byl Limbombe, kterému nevyšel dloubáček za soupeřovu obranu.
     
    25
    Tohle k úspěchu nepovede. Standardka nebyla rozehrána zrovna excelentně, míč mířil někam k penaltovému puntíku, kde se dostala nejvýše hlava Corryna.
     
    24
    Hanni byl tak dlouho zpracováván, až došla sudímu trpělivost a píská faul na alžírského středopolaře. Vyskytla se slušná pozice ze standardní situace.
     
    23
    Ten byl zahrán na přední tyč, kde zasáhl jeden z hráčů v modrých dresech. Arslanagic si již chystá balón k autovému vhazování.
     
    22
    Domácí celek se mnohem zkušenějšího soupeře nebojí. Před malým momentem centroval Hairemans, jeden z hostů balón odvrací pouze za cenu rohového kopu.
    20. Hanniho slabá navštívenka.
     
    20
    Konečně. Hanni se dostal k propadnuvšímu míči kousek za šestnáctkou, následně se otočil a vyprodukoval přízemní střelu. Brankář Bolat musel rychle na zem.
     
    19
    Mezitím se kulatý nesmysl nastěhoval zpět do moci brankáře Bolata, který už zamýšlí, do jakého prostoru bude vykopávat.
     
    18
    Oularé se s míčem řítil napříč pokutovému území, balón si dal daleko od nohy a při snaze o zisk míče povalil na zem hostujícího obránce Appiaha.
     
    17
    Stále čekáme na nějaký vážnější střelecký projektil. Hra je poměrně vyrovnaná, akce ale končí povětšinou ještě před šestnáctkou.
     
    16
    Tábor domácích se dožadoval odpískání nedovoleného hraní rukou, hlavní sudí ale gestikulací nechává pokračovat ve hře.
     
    15
    Úvod utkání je z obou stran velmi nervózní. Nyní se hostující kapitán Hanni neměl šanci dostat k balónu, Bolat bude vykopávat od své branky.
     
    13
    Antverpy zazlobili v pokutovém území, výsledkem byl roh. S polovysokým balónem neměli hráči v modrém sebemenší problém.
     
    12
    Jaadi sice vyskočil pro balón jako první, svojí hlavičku poslal zpět za postranní čáru. Fotbalisté Anderlechtu budou vhazovat kousek za polovinou hřiště.
     
    11
    Vcelku kuriózní moment. Hlavnímu sudímu se nelíbila tvrdost balónu, a tak chtěl vzít jiný. Jenomže ani tento balón nevyhovoval a na řadu přišel třetí.
     
    10
    Dlouhý balón doletěl až na hlavu Mbodjiho, který si nepřidělával zbytečně starosti a míč raději dopravil do rukou Matze Selse.
     
    9
    Anderlecht začíná mít výraznou územní převahu. Jeho útoky zatím končí pouze na dobře připravené obraně nováčka belgické nejvyšší soutěže.
     
    8
    Obradovic neuspěl s výpadem kolem postranní čáry, jeho pokus o centr byl sražen ven z hrací plochy. Následně byl Trebel skvěle odstrčen od balónu.
     
    7
    Další centrovaný balón končí až v náruči Sinana Bolata. Mezitím jsme si mohli všimnout, že dnešní zápas doprovází slušný liják.
     
    6
    První útočný náznak také předvedl mistr loňské sezóny, centr směřoval do prostoru, kde se pohybovala smečka hráčů v opačných barvách.
     
    5
    Oularé se málem dostal do solidní pozice ke střeleckému pokusu, domácí forvard si ale ustlal ještě před pokutovým územím. Rozhodčí nechává hru plynout.
     
    4
    Antverpy rozjíždějí další útočnou akcí od svých zadáků, do kombinace se zapojil také turecký brankář Bolat.
     
    3
    Nováček soutěže měl možnost standardní situace, tu na hranici šestnáctky hlavou odvrací kapitán Anderlechtu Hanni.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Rozehrávku obstaral domácí celek, tedy Antverpy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Royal Antverpy FC: Bolat – Duplus (C), Batubinsika, Arslanagic, Vansteenkiste – Haroun, Corryn – Jaadi, Hairemans, Limbombe – Oularé.
    Náhradníci: Ježina – Rodrigues, Koné, Camus, Dequevy, N´Diaye, Vleminckx.

    RSC Anderlecht: Sels – D. Appiah, Mbodji, Spajić, Obradović – Dendoncker, Trebel, Kums – Chipciu, Hanni (C), Teodorczyk.
    Náhradníci: Roef – Deschacht, Onyekuru, Gerkens, Stanciu, Ganvoula, Bruno..
     
    RSC Anderlecht

    Na opačné straně stojí ligou a evropskými poháry ostřílený Anderlecht. Tento celek v loňské sezóně vyhrál belgickou nejvyšší soutěž, naposledy se mu to povedlo v sezoně 2013/14. První místo navíc Anderlechtu zaručuje skupinovou fázi Ligy mistrů, což je určitě velkým lákadlem pro příznivce největšího klubu v Belgii.
     
    Royal Antverpy FC

    Antverpy jsou čerstvým nováček belgické nejvyšší soutěže. V loňské sezóně druhé ligy se sice tento celek umístil na třetí pozici, v následné baráži uspěl v dvojzápase proti Roeselare. Antverpy se do první ligy podívají po hodně dlouhé době. Ve své historii má ale s nejvyšší ligou velké zkušenosti, v minulosti dokonce slavili prvenství v soutěži hned čtyřikrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická Jupiler League se chystá ke svému startu, my budeme společně sledovat souboj mezi Royal Antverpy FC a RSC Anderlecht.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   28. Arslanagic (ANY), 82. Jaadi (ANY), 90+1. Dequevy (ANY)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 1:7. Rohy: 5:5.
    Royal Antverpy: Bolat – Duplus (C), Batubinsika, Arslanagic, Vansteenkiste (79. N´Diaye) – Haroun, Corryn – Jaadi (84. Koné), Hairemans, Limbombe – Oularé (69. Dequevy).
    Náhradníci: Ježina – Rodrigues, Koné, Camus, Dequevy, N´Diaye, Vleminckx.

    RSC Anderlecht: Sels – D. Appiah (74. Stanciu), Kara, Spajić, Obradović – Dendoncker, Trebel (88. Ganvoula), Kums – Chipciu, Hanni (C), Teodorczyk.
    Náhradníci: Roef – Deschacht, Onyekuru, Gerkens, Stanciu, Ganvoula, Bruno.
    bahis siteleri