Kvalifikace VC Maďarska Vítěz: S. Vettel (Ferrari) (kon.)
konec
Kvalifikace Velké ceny Maďarska

Vítěz: S. Vettel (Ferrari)

Sobota 29.07.2017, 14:00 • Okruh: Hungaroring, Budapešť, Maďarsko • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 14 hodin sledovat online přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezký zbytek soboty. (15:16:57)
     
    Máme za sebou kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, kterou ovládli piloti Ferrari. Sebastian Vettel překonával jeden rekord za druhým a nakonec získal pole position. Druhý čas zajel jeho týmový kolega Kimi Räikkönen a tým z Maranella tak obsadí první řadu na startu. Druhá řada patří Mercedesu v pořadí Valtteri Bottas, Lewis Hamilton. Úspěch zaznamenala stáj McLaren, protože oba jezdci prošli do závěrečné části a Fernando Alonso skončil osmý a Stoffel Vandoorne devátý. Paul di Resta, který nahradil nemocného Felipeho Massu, obsadil předposlední pozici.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Maďarska: 1. Vettel, 2. Räikkönen, 3. Bottas, 4. Hamilton, 5. Verstappen, 6. Ricciardo, 7. Hülkenberg, 8. Alonso, 9. Vandoorne, 10. Sainz, 11. Palmer, 12. Ocon, 13,. Kvjat, 14. Pérez, 15. Grosjean, 16. Magnussen, 17. Stroll, 18. Wehrlein, 19. di Resta, 20. Ericsson.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Na druhou pozici se nejprve vyšvihl Valtteri Bottas, kterého vzápětí porazil Kimi Räikkönen, jenž útočil na zisk pole position. Nakonec ale na Sebastiana Vettela nestačil a je to právě čtyřnásobný mistr světa, který odstartuje do Velké ceny Maďarska z prvního místa! Ferrari bude mít obsazenou první řadu na startu!
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    0:40
    Lewis Hamilton projel cílem se ztrátou 431 tisícin na Sebastiana Vettela. Na pole position to dnes nevypadá, ale stále není konec kvalifikace.
     
    1:24
    Také ve třetí části kvalifikace nasadili závodníci super-měkkou směs pneumatik. Stejná sada se dá očekávat i v zítřejší Velké ceně.
     
    2:55
    Všichni piloti se postupně vrací do jámy lvové, aby zabojovali o nejlepší pozici na startu zítřejšího závodu.
     
    3:43
    Prostor v garáži opustil Lewis Hamilton, který se jako první vrátil na trať.
     
    4:35
    Tak nakonec i Max Verstappen odbočil do pit lane a na trati tak panuje naprostý klid před závěrečnou bouří. Kvalifikace na Velkou cenu Maďarska za malou chvíli vyvrcholí.
     
    5:36
    Kromě Maxe Verstappena se všech deset jezdců nachází v boxech. Mladému Holanďanovi se k mechanikům zrovna dvakrát nechce.
     
    6:41
    Spolu s Hamiltonem nemají na svém kontě žádný čas Max Verstappen a Carlos Sainz. Španělský pilot z Toro Rosso je navíc u mechaniků.
     
    7:51
    Lewis Hamilton ani nezajel měřené kolo a musel zpět do garáže, protože si udělal výlet mimo trať a poškodil si pneumatiky.
     
    8:52
    Sebastian Vettel projel cílem 1:16.276! Druhému Valtterimu Bottasovi nadělil přes tři desetiny sekundy!
     
    9:28
    Dílčí úspěch zaznamenala stáj McLaren, neboť jak Fernando Alonso, tak Stoffel Vandoorne postoupili do závěrečné části kvalifikace.
     
    10:51
    Na dráze krouží rovněž Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen. Když už byla řeč o Nicu Hülkenbergovi, musíme zmínit, že dostane penalizaci pěti míst na startu za předčasnou výměnu převodovky.
     
    11:55
    Jako již tradičně vyrazil mezi prvními Lewis Hamilton, za ním opustil pit lane také Valtteri Bottas a Nico Hülkenberg.

    Michal Šandor

    bahis siteleri