konec
Velká cena Maďarska

Vítěz: S. Vettel (Ferrari)

Neděle 30.07.2017, 14:00 • Okruh: Hungaroring, Budapešť, Maďarsko • Formule 1
     
    Formule 1 má před sebou tradiční měsíční přestávku, protože další Grand Prix je na programu až 27. srpna, kdy se na okruhu Spa-Francorchamps pojede Velká cena Belgie. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezké léto! (16:16:40)
     
    Hned v úvodu závodu vyjel na trať safety car, protože do Daniela Ricciarda narazil jeho stájový kolega Max Verstappen a Australan zůstal stát na trati. Hodně dobrý výsledek zaznamenali oba piloti McLarenu, Fernando Alonso dojel šestý a Stoffel Vandoorne desátý, čímž si připsal svůj první bod v kariéře ve formuli 1.
     
    Máme za sebou Velkou cenu Maďarska, kterou opanoval vítěz kvalifikace Sebastian Vettel časem 1:39:46.713. Druhý Kimi Räikkönen projel cílem se ztrátou 908 tisícin a třetí Valtteri Bottas byl pomalejší o propastných 12,5 sekundy. Mercedes se v průběhu závodu rozhodl pro týmovou režii a nařídil Bottasovi, aby před sebe pustil Hamiltona, který se pokusí dohnat a předjet Räikkönena. Pokud tento úkol nesplní, vrátí Hamilton Bottasovi zpátky třetí místo. To se také těsně před cílem stalo.
     
    PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ TÝMŮ PO GP MAĎARSKA:


    1. Mercedes 357 bodů


    2. Ferrari 318


    3. Red Bull 184


    4. Force India 101


    5. Williams 41


    6. Toro Rosso 39


    7. Haas 29


    8. Renault 26


    9. McLaren 11


    10. Sauber 5

     
    PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ MS JEZDCŮ PO GP MAĎARSKA:


    1. Sebastian Vettel (Ferrari) 202 bodů


    2. Lewis Hamilton (Mercedes) 188


    3. Valtteri Bottas (Mercedes) 169


    4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 117


    5. Kimi Räikkönen (Ferrari) 116


    6. Max Verstappen (Red Bull) 67


    7. Sergio Pérez (Force India) 56


    8. Esteban Ocon (Force India) 45


    9. Carlos Sainz (Toro Rosso) 35


    10. Nico Hülkenberg (Renault) 26


    11. Felipe Massa (Williams) 23


    12. Lance Stroll (Williams) 18


    13. Romain Grosjean (Haas) 18


    14. Kevin Magnussen (Haas) 11


    15. Fernando Alonso (McLaren) 10


    16. Pascal Wehrlein (Sauber) 5


    17. Daniil Kvjat (Toro Rosso) 4


    18. Stoffel Vandoorne (McLaren) 1


    19. Jolyon Palmer (Renault) 0


    20. Marcus Ericsson (Sauber) 0


    21. Antonio Giovinazzi (Sauber) 0

     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymnu vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Maďarska: 1. Vettel (Ferrari), 2. Räikkönen (Ferrari), 3. Bottas (Mercedes), 4. Hamilton (Mercedes), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Alonso (McLaren), 7. Sainz (Toro Rosso), 8. Pérez (Force India), 9. Ocon (Force India), 10. Vandoorne (McLaren). Závod nedokončili Ricciardo, Grosjean, di Resta a Hülkenberg.
     
    Konec závodu.
     
    70
    SEBASTIAN VETTEL jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Maďarska. Druhý dojel jeho týmový kolega Kimi Räikkönen a třetí nakonec Valtteri Bottas, kterého těsně před cílem pustil před sebe Lewis Hamilton. Mercedes sice uplatnil týmovou režii, při níž Bottas pustil před sebe Hamiltona, který měl za úkol dohnat oba piloty Ferrari a v případě, že se to nepodaří, vrátí Bottasovi třetí pozici.
     
    70
    Jezdci najeli do posledního kola a Sebastian Vettel si jede pro vítězství ve Velké ceně Maďarska.
     
    69
    Do boxů zajel Nico Hülkenberg, který dvě kola před koncem předčasně odstupuje. Kevin Magnussen dostal penalizaci pěti sekund za nebezpečný manévr v souboji s Hülkenbergem.
     
    68
    Pokud Kimi Raïkkönen za sebou udrží oba mercedesy, bude to pro Ferrari rovnou double. Členové týmu Ferrari už mají na svých tvářích úsměvy.
     
    67
    Pokud se ve zbývajících třech kolech nestane nic mimořádného, dojede si Sebastian Vettel pro vítězství na Hungaroringu.
     
    66
    Můžeme si připomenout, že v závodě už nepokračují Ricciardo, Grosjean a di Resta.
     
    65
    Průběžné pořadí: 1. Vettel (Ferrari), 2. Räikkönen (Ferrari), 3. Hamilton (Mercedes), 4. Bottas (Mercedes), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Alonso (McLaren), 7. Sainz (Toro Rosso), 8. Pérez (Force India), 9. Ocon (Force India), 10. Vandoorne (McLaren).
     
    64
    Paul di Resta už si v boxech líčí se členy svého týmu, co se vlastně na jeho monopostu přihodilo. Zajímavostí je, že di Resta se kromě své role rezervního jezdce ve Williamsu věnuje komentování pro jednu nejmenovanou televizi.
     
    63
    Po delší době se ke slovu znovu dostanou sportovní komisaři, kteří budou vyšetřovat incident mezi Nicem Hülkenbergem a Kevinem Magnussenem.
     
    62
    Paul di Resta má zřejmě nějaké problémy na svém voze a náhradník za Felipeho Massu končí předčasně. Di Resta zavezl svůj vůz do boxů a v této Velké ceně končí.

    Michal Šandor

    bahis siteleri