Austria – Sturm Graz 2:3 (kon.) | Admira – Rheindorf Altach 4:1 (kon.)
konec
FC Admira Wacker Mödling
4:1 (3:0)
SC Rheindorf Altach
Neděle 30.07.2017, 18:30 • BSFZ-Arena, Mödling • Rakouská Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Admira si vyšlápla v domácím prostředí ve druhém zápase sezóny rakouské Bundesligy na účastníka UEFA Europa League. Altach inkasoval uprostřed prvního poločasu během tří minut dva góly, o které se postarali Lukas Grozurek a Maximilian Sax. Pár sekund před přestávkou se navíc prosadil po chytrém signálu během rozehrávky volného přímého kopu Daniel Toth. Poslední jmenovaný hráč se trefil navíc ještě v poslední minutě utkání a během zápasu tak vstřelil dva góly a na jeden přihrál – za mě osobně muž zápasu. Za hosty snižoval z penalty krátce po příchodu na hřiště zkušený Johannes Aigner. Konečný výsledek: Flyeralarm Admira 4 Rheindorf Altach 1. (20:26:55)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Daniel TOTH - 4:1
     
    90+3
    Admira právě vstřelila branku!
    Střídající Antonio Jakoliš si netroufl uvnitř pokutového území netroufl vypálit přes dvojici protihráčů a jeho přihrávka byla zablokována. K míči se ovšem vzápětí dostal DANIEL TOTH, který si během drzého průniku udělal kužely ze tří protihráčů a poté krásnou přízemní střelou zamířil přesně k levé tyči! Konečné skóre: 4-1.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Fotbalisté Altachu už hrají vzadu na obrovské riziko, což otevírá Admiře možnost zaútočit do otevřené obrany. Náznaky šancí už tu byly, žádná mimořádná ale zatím nikoliv.
     
    88
    Ve středu hřiště bylo k vidění několik faulů, nepříliš atraktivní pasáž hry ale přerušil jeden z hráčů Admiry, který se na pravé straně šestnáctky dostal k přízemní střele. Jeho pokus z ostrého úhlu ale mířil pouze doprostřed brány a náruče brankáře Martina Kobrase, který míč rychle vyhodil do hry.
     
    84
    Střídání v týmu FC Flyeralarm Admira: ze hřiště odchází Dominik Starkl, přichází Marcel Holzmann.
     
    84
    Adrian Grbic si ve středu hřiště zpracoval kolmou přihrávku od Simona Piesingera a po pěkném otočení s míčem napřáhl k přízemní střele, která minula bližší levou tyč.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát 10 minut a Altach potřebuje vstřelit dva góly, aby získal alespoň bod a navázal na úvodní tři body ze zápasu proti Austrii Vídeň.
     
    79
    Fabio Strauss se dopustil na levé straně obranné poloviny svého týmu ostrého faulu, za který byl potrestán žlutou kartou.
    78. Hannes AIGNER - 3:1
     
    78
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    JOHANNES AIGNER to udělal jako "starý mazák" a ze značky pokutového kopu zamířil přízemní střelou doprostřed brány. Stav utkání: 3-1.
    78. Penalta! Vybíhající Andreas Leitner fauloval Aignera
     
    78
    Patrick Salomon dostal uprostřed hřiště příliš volného prostoru a kolmou přihrávkou hledal na pravé straně šestnáctky nabíhajícího Johannese Aignera, kterému se vrhl pod nohy brankář Andreas Leitner a rukama ho poslal k zemi!
     
    77
    Abych Vás neochudil o jednu šanci, střídající Antonio Jakoliš se ocitl po příchodu na hřiště na pravé straně šestnáctky úplně sám, střela mu ale vůbec nesedla a minula bližší horní roh.
     
    74
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Lucas Galvão, přichází Hannes Aigner.
     
    72
    Střídání v týmu FC Flyeralarm Admira: ze hřiště odchází Maximilian Sax, přichází Antonio Jakoliš.
     
    71
    Markus Wostry dostál svého jména, když ve středu obranné poloviny svého týmu předvedl ostrý skluz a fauloval Lucase Galvãa, který byl rád, že zůstal stát.
     
    70
    Střídající Sasa Kalajdzic si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásný pas ze středu hřiště a po jeho zpracování se pokusil o lob, který měl mířit ke vzdálenější levé tyči. Byl ale příliš krátký a jeden z obránců Altachu ho sklepl do náruče Martina Kobrase.
     
    68
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Kristijan Dobras, přichází Stefan Nutz.
     
    68
    Střídání v týmu FC Flyeralarm Admira: ze hřiště odchází Lukas Grozurek, přichází Sasa Kalajdzic.
     
    68
    Adrian Grbic se postavil k rozehrání volného přímého kopu a pokoušel se míč zatočit do levého horního rohu brány, jeho pokus byl ovšem nepřesný a zamířil nad.
     
    67
    Christian Gebauer byl faulován v blízkosti šestnáctky, kde si nabíhal na kolmou přihrávku od Kristijana Dobrase. Proti pravidlům se provinil domácí Fabio Strauss.
     
    66
    Markus Lackner se dostal k míči na pravé straně hřiště a v blízkosti šestnáctky se pokusil o centr, který přes dvojici stínících hráčů hostujícího Altachu neprošel.
     
    65
    První a druhý poločas je při porovnání jako nebe a dudy. Úvodní část zápasu nabídla několik šancí a hlavně tři góly, zatímco po přestávce jsme zatím nebyli svědky žádné šance.
     
    64
    Po přestávce jsme svědky zatím hodně bojovného fotbalu. Hra se odehrává převážně ve středu hřiště a hráči se ani na jedné straně nejsou schopni dostat do zakončení.
     
    61
    Dominik Starkl se vydal dopředu podél levé postranní čáry a ve středu hřiště skončil na trávníku poté, co mu stíhající Patrick Salomon zezadu nepříjemně přišlápl kotník na levé noze, za což viděl žlutou kartu.
     
    60
    Ze zápasu uběhla téměř hodina hry, na jejímž konci se Kristijan Dobras pokoušel z poloviny hřiště poslat do šestnáctky kolmou přihrávku, domácí ale jeho úmysl vystihli.
     
    57
    Ačkoliv je teprve začátek sezóny, Altach má na seznamu zraněných hráčů čtyři fotbalisty. Jmenovitě jimi jsou Andreas Lienhart, Andreas Lukse, Louis Ngwat-Mahop a Boris Prokopic.
     
    55
    Nově příchozí Simon Piesinger zatím ospalou hru Rheindorfu Altach příliš neoživil. Uvidíme, zda hostující trenér Schmidt připraví během nejbližších okamžiků další střídání.
     
    54
    Altach se snaží se zápasem něco udělat, jenže ani po přestávce se mu nedaří přesně vypálit. Jeden z hostujících fotbalistů zkusil vypálit zpoza šestnáctky a jeho následná střela byla zablokována.
     
    53
    Admira ve středu útočné poloviny rozehrála rychle standardní situaci, vzápětí se ale Dominik Starkl při pokusu o průnik středem hřiště do šestnáctky ocitl v obležení dvou protihráčů, kteří ho sevřeli do kleští a o míč čistě připravili.
     
    52
    Také hosté se na konci 52. minuty dostali na pravé straně hřiště k centru, jenže Emanuel Schreiner nedokázal míč namířit do šestnáctky a jeho centr skončil vysoko nad bránou.
     
    50
    Fotbalisté domácího celku se dostali na pravé straně hřiště k velmi nebezpečnému centru, po kterém se v šestnáctce natahovali hned tři hráči Admiry, ani jeden z nich ho ale zasáhnout nedokázal a odkopávalo se od brány. V hledišti to jen zahučelo.
     
    48
    Emanuel Schreiner si počkal, až k němu na levé straně doletí pas ze středu hřiště a po jeho zpracování posílal před bránu přízemní centr, který se od boku jednoho z obránců Admiry odrazil do náruče pozorného Andrease Leitnera.
     
    47
    Altach prohrává po přestávce o tři branky a střídaní je logickou reakcí. Na hřiště vyběhl pomoci hostujícímu celku Simon Piesinger.
     
    46
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Valentino Müller, přichází Simon Piesinger.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
    Admira účastníka předkola UEFA Europa League vůbec nešetří

     
    Altach si v úvodu zápasu vytvořil slibnou příležitost, jenže domácí zachránil po rychlém přečíslení pozorný brankář Andreas Leitner. Admira úvodní šanci soupeře přežila a vzápětí dvakrát udeřila během pouhých tří minut, když se nejprve prosadil Lukas Grozurek a poté Maximilian Sax. Hosté se marně snažili zareagovat a v poslední minutě navíc faulovali v blízkosti šestnáctky, za což je potrestal třetím gólem po chytře rozehraném volném přímém kopu Daniel Toth. Zápas má jasný směr. Skóre po prvním poločase: Flyeralarm Admira 3 Rheindorf Altach 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Daniel TOTH - 3:0
     
    45+1
    Admira právě vstřelila branku!
    Christoph Knasmüllner před rozehráním volného přímého kopu přeběhl míč a jeden ze spoluhráčů ho poté převalil doleva, kde stál DANIEL TOTH a chytře rozehranou standardní situaci zakončil střelou, která zapadla ke vzdálenější levé tyči! Domácí záložník měl i trochu pověstného štěstí, protože míč úplně změnil směr poté, co se odrazil ve zdi od jednoho z hráčů Altachu.
     
    45
    Před šestnáctkou Admiry došlo během pár okamžiků ke dvěma faulům. Nejprve se provinil jeden z domácích hráčů, vzápětí ale Philipp Netzer sestřelil jednoho z protihráčů a viděl žlutou kartu.
     
    43
    Johannes Aigner je připraven na lavičce a případně pomoci svému týmu poté, co se letos prosadil hned v úvodním zápase letošní sezóny Bundesligy proti Austrii Vídeň.
     
    42
    V základní sestavě hostujícího Altachu chybí velice zkušený útočník Johannes Aigner, který loni odehrál pouhých 13 zápasů a vstřelil dva góly.
     
    40
    Domácí obránce pokračuje ve hře a zřejmě bude v pořádku. Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a Admira bez větších potíží kontroluje stav velice slibně rozehraného zápasu.
     
    39
    Thomas Ebner předvedl ve středu hřiště dobrý obranný zákrok, nebylo to ale jen tak. Protihráč ho nepříjemně přišlápl a poté ve středovém kruhu chvíli poskakoval na jedné noze.
     
    37
    Rheindorf Altach zlepšil hru ve středu hřiště a daří se mu kombinovat, ve finální fázi to ovšem vázne, a když už se hosté odhodlají ke střele, tak je zablokována.
     
    36
    Svěřenci domácího trenéra Burice nyní předvádí takticky velice vyspělou hru, když se za žádnou cenu neženou bezhlavě směrem kupředu a vzadu zároveň velice pečlivě brání.
     
    34
    Admira dobře roztáhla doprava, kde bylo spoustu volného prostoru. Jeden z domácích hráčů se ale rozhodl pro přízemní centr, který skončil za bránou.
     
    33
    Altach opět svíral svého soupeře před šestnáctkou a Emanuel Schreiner se pokusil zpoza ní tvrdě vypálit, jeho střela sice byla skutečně prudká, jenže také zablokována dvojicí stínících protihráčů.
     
    32
    Běží 32. minuta utkání a fotbalisté Altachu se po dvou slepených gólech Admiry začínají zvedat. Nicméně, domácí brankář Andreas Leitner je stále bez práce.
     
    29
    Christian Gebauer byl zřejmě hráčem, který si naběhl na pravé straně na přihrávku do běhu a chystal se k úprku, jenže jeden z domácích fotbalistů ho ve správný okamžik dohnal a zezadu mu míč vypíchl parádním čistým skluzem.
     
    26
    Altach na levé straně hřiště vybojoval po sraženém centru rohový kop, následný centr mířící na přední tyč ale pozorní domácí obránci Admiry odhlavičkovali do bezpečí.
     
    25
    Altach byl favoritem dnešního utkání, jenže v polovině prvního poločasu výsledek mluví za vše. Admira je jasně lepší a po dvou vstřelených gólech dala zapomenout na šanci hostů.
    22. Maximilian SAX - 2:0
     
    22
    Admira právě vstřelila branku!
    Altach propadl u postranní čáry, čehož domácí využili a vyrazili do přečíslení. Míč se z pravé strany dostal do středu a nabíhající MAXIMILIAN SAX přízemní střelou zpoza vápna zamířil k přední pravé tyči! Admira vstřelila během tří minut dva góly a vede 2:0!
     
    20
    Admira během posledních minut výrazně šlape do pedálů a má výraznou převahu. Altachu se nedaří příliš kombinovat a převážně se hra odehrává na jeho polovině.
    19. Lukas GROZUREK - 1:0
     
    19
    Admira právě vstřelila branku!
    Fotbalisté Altachu se nepoučili a po špatném odvrácení míče hlavou přišel další krásný kolmý pas za obranu, který tentokrát dokonale zužitkoval LUKAS GROZUREK a poslal Admiru do vedení 1:0! Domácí útočník si skvěle pokryl míč tělem, zatáhl ho do šestnáctky a přízemní střelou překonal padajícího Martina Kobrase.
     
    16
    Christoph Knasmüllner využil dobré kombinace svých spoluhráčů na pravém křídle a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která zhruba o dva metry minula pravou tyč.
    13. Philipp Netzer zachránil překonaného Martina Kobrase!
     
    13
    Maximilian Sax si naběhl do šestnáctky na perfektní kolmý pas téměř z poloviny hřiště a chystal se obejít vybíhajícího brankáře Martina Kobrase a bránícího Philippa Netzera, který nakonec svého kolegu mezi třemi tyčemi zachránil a míč odkopl na rohový kop! Maximilian Sax se do zakončení nedostal, protože v rozhodující chvíli ztratil stabilitu.
     
    12
    Jeden z fotbalistů Admiry se pokusil na pravé straně hřiště o střelu ze střední vzdálenosti, kterou bez problému ukryl ve svých rukavicích pozorný Martin Kobras. Střela mířila doprostřed brány.
     
    10
    Emanuel Schreiner měl na pravé straně volnou dálnici a mohl míč zatáhnout do šestnáctky, místo toho se ale rozhodl pro střílený centr, který před bránou nikoho nenašel. Tedy našel, ale pouze rukavice domácího brankáře Andrease Leitnera.
     
    9
    Fotbalisté Admiry měli k dispozici standardní situaci, jenže následný centr se jim vůbec nepovedl. Míč málem skončil u rohového praporku a Martin Kobras mohl zůstat v klidu.
     
    8
    A další hráč s číslem 17 se představil v akci, když na hostující straně Valentino Müller sestřelil ve středu obranné poloviny hřiště Christopha Knasmüllnera, který utrpěl nepříjemný kopanec do břicha.
     
    7
    Hra se hodně otevřela a Altach se snažil nejprve prosadit po levé a poté pravé straně. Christian Gebauer operoval s míčem v blízkosti šestnáctky, jenže v souboji s bránícím Dominikem Starklem fauloval, přestože on byl hráčem, který zůstal na hřišti.
    3. Philipp Netzer byl na konci rychlého přečíslení Altachu
     
    3
    Altach vyrazil do přečíslení tři na jednoho a po přenesení hry z pravé strany doleva zakončoval akci přízemní střelou bez přípravy Philipp Netzer, Andreas Leitner byl ale pozorný a míč vyrazil před sebe! Vzápětí mu pomohli obránci, kteří nebezpečí definitivně uhasili razantní odkopem.
     
    2
    Fotbalisté hostujícího týmu vstoupili do utkání s chutí, jejich první snahu podél pravé postranní čáry ovšem dokázala pozorná obrana Admiry odrazit.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Alexander Harkam dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hráči hostujícího Altachu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Flyeralarm Admira: Leitner – Zwierschitz, Wostry, Strauss, Ebner – Lackner, Toth – Sax, Knasmüllner, Starkl – Grozurek.
    Náhradníci: Kuttin – Maranda, Schmidt, Kalajdzic, Posch, Holzmann, Jakoliš.

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Zech, Zwischenbrugger, Netzer, Galvão – Salomon, Müller – Gebauer, Dobras, Schreiner – Grbic.
    Náhradníci: Dmitrović – Ngamaleu, Piesinger, Nutz, Aigner, Nussbaumer, Janeczek.

    Rozhodčí: Alexander Harkam. Asistenti: Andreas Heidenreich, Martin Höfler. Čtvrtý rozhodčí: Christopher Jäger.
    Podle slov obránce Fabia Strause hráči Admiry tvrdě trénovali

     
    Altach si v úvodním zápase nového ročníku rakouské Bundesligy poradil s Austrií Vídeň a navázal tak na skvělou loňskou sezónu, během níž si zajistil účast v předkole UEFA Europa League. Dalším soupeřem Altachu bude Admira, která zahájila novou sezónu opačně a rozdílem třídy podlehla venku LASK Linzu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Reiner

    Branky: 19. Grozurek, 22. Sax, 45+1. Toth, 90+3. Toth – 78. Aigner (pen.)

    Karty:   71. Wostry (TRK), 79. Strauss (TRK) – 45. Netzer (ALT), 61. Salomon (ALT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:9.
    FC Admira Wacker Mödling: Leitner – Zwierschitz, Wostry, Strauss, Ebner – Lackner, Toth – Sax (72. Jakoliš), Knasmüllner, Starkl (84. Holzmann) – Grozurek (68. Kalajdzic).
    Náhradníci: Kuttin – Maranda, Schmidt, Kalajdzic, Posch, Holzmann, Jakoliš.

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Zech, Zwischenbrugger, Netzer, Galvão (74. Aigner) – Salomon, Müller (46. Piesinger) – Gebauer, Dobras (68. Nutz), Schreiner – Grbic.
    Náhradníci: Dmitrović – Ngamaleu, Piesinger, Nutz, Aigner, Nussbaumer, Janeczek.

    Rozhodčí: Alexander Harkam. Asistenti: Andreas Heidenreich, Martin Höfler. Čtvrtý rozhodčí: Christopher Jäger
    bahis siteleri