Německo – Česko 3:1 (kon.) | J. Korea – Polsko 0:3 (kon.)
konec
Německo
3
25 17 25 25  
Česko
1
23 25 20 23  
Neděle 30.07.2017, 15:10 • RT Torax Arena, Ostrava • Světová Grand Prix - ženy • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
     
    25:23
    České volejbalisty končí v letošní světové Grand Prix na čtvrté pozici! Petra Kojdová našla servisem jen Geertiesovou a po nahrávce Hankeové ukončila zápas o bronz Schwertmannová.
     
    24:22
    Dva mečboly pro Německo po servisu Vincourové. Tentokrát zvolila Geertiesová útok hned za blok. Česká obrana nedokázala zareagovat.
     
    21:20
    A pozor! Češky dramatizují konec čtvrté sady. Lippmannová se na útoku neprosadila a Vincourová velmi chytře hraje na druhou přes. Také Německo si bere oddechový čas.
     
    20:18
    A už to je o dva body. Polloková navíc přidává také přímý bod ze servisu. Češky si berou oddechový čas.
     
    16:15
    A při druhém technickém oddechovém čase vedou o jeden bod Němky. Toufarová narazila na blok soupeře a Hankeová opět útočila na druhou přes.
     
    14:14
    Lippmannová navíc přidává i přímý bod ze servisu a je znovu srovnáno. Česká lavička si bere oddechový čas.
     
    6:8
    Dvoubodové vedení pro český tým při prvním technickém oddechovém čase. Vincourová si poradila s tvrdým útokem středem sítě a vše dokonala přesnou bodovkou Marie Toufarová.
     
    25:20
    Třetí sada končí! Irina Kemmsiesová přišla na podání a poslední dva body jdou na její konto. Nyní servisem dokonale překvapila Kojdovou. Češky budou muset zápas otáčet ze stavu 1:2 na sety.
     
    24:20
    Čtyři setboly pro Německo. Kemmsiesová přišla z lavičky na podání a hned je to bod pro naše západní sousedy. Schwertmannová ukončila výměnu po nepřesné přihrávce Kojdové.
     
    19:17
    Kateřina Kohoutová byla na podání i po oddechovém čase. Lippmannová opět na útoku nebyla přesná. Vše ale ukončuje lehkým úderem po lajně Geertiesová. Video ukazuje dobrý míč. Další oddechový čas pro Česko.
     
    18:17
    A už to je jen o bod. Místo Purchartové přišla na servis Kohoutová. Němky měly velké problémy s přihrávkou a Lippmannová útočí jen do bloku. Oddechový čas také na druhé straně.
     
    18:15
    Mlejnková byla přesná na přihrávce, ale Purchartová středem neuspěla. Boduje až německý tým po útoku Geertiesové z hlavního kůlu. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    16:14
    Tak to je nepříjemné. Pollová znovu zaskočila české přihrávačky. Dostálová přihrála jen velmi blízko sítě a Vincourová již míč ve hře nezachránila. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    7:8
    Ale výběr trenéra Pommera si drží vedení při prvním technickém oddechovém času. Nepřesné podání z německé strany.
     
    17:25
    Nakonec set končí osmibodovým rozdílem. Vincourová si dělá s obranou Německa co chce. Nyní uvolnila Toufarovou znovu proti jednobloku a to už byla poté jednoduchá záležitost pro ostravskou univerzálku.
     
    16:24
    Nyní už tady jsou ale setboly. Vincourová vybídla k útoku Purchartovou, která boduje středem sítě.
     
    13:20
    A už to je o sedm bodů. Strušková zatlačila servisem a Němky se nesehrály v útoku. Německý trenér Felix Koslowski si bere oddechový čas.
     
    12:16
    Čtyřbodové vedení při druhém technickém oddechovém času. Po servisu Schwertmannové se prosazuje z pipu Marie Toufarová.
     
    9:13
    Kojdová pokračuje opět na podání. A už to je o čtyři body. Vincourová skvěle zasáhla v poli proti ulívce. Následně už si české hráčky poradily v útoku, konkrétně Mlejnková. Německo si bere oddechový čas.
     
    8:7
    A Němky jdou dokonce při prvním technickém oddechové času do vedení. Geerteisová dokonale zaskočila Mlejnkovou na přihrávce.
     
    25:23
    Irina Kemmsiesová přišla na podání. Češky se v útoku neprosadily a Louisa Lippmannová dohrála koncovku setu skvěle. Další nekompromisní útok po nahrávce za hlavu nahrávačky.
     
    24:23
    První setbol mají Němky. Po servisu Mlejnkové se prosazuje útokem univerzálka Lippmannová.
     
    23:22
    A Německo jde do vedení. Schölzelová zatlačila servisem, poté Němky ubránily lehký útok Kojdové a Lippmannová ukončuje výměnu smečí do dlouhé diagonály. Ještě jeden oddechový čas pro domácí reprezentaci.
     
    19:20
    Petra Kojdová na servisu. Češky znovu otáčejí první sadu. Stigrotová je zablokována na hlavním kůlu. Také Německo si bere oddechový čas.
     
    18:18
    Je srovnáno. Pettkeová zatlačila české hráčky servisem a vše dokonala útokem kolem českého bloku Lippmannová. Zdeněk Pommer zastavuje tlak Německa oddechovým časem.
     
    13:16
    Tříbodové vedení při druhém technickém oddechovém čase pro český tým. Po servisu Schölzelové se nehrálo, míč končí v síti.
     
    7:8
    Do prvního oddechového času jdou ve vedení o jeden bod domácí volejbalistky. Petra Kojdová po rychlé nahrávce dokázala tvrdou smečí přehrát obranu Německa.

    Vít Schück

    Německo: Hankeová (C), Kemmsiesová – Pollová, Geertiesová, Drewnioková, Stigrotová – Pettkeová, Schölzelová, Schwertmannová, Wezorkeová – Lippmannová – Dürrová, Poganyová
    Trenér: Felix Koslowski

    Česko: Smutná, Vincourová – Bednářová, Kossányiová, Mlejnková, Kojdová – Kohoutová, Nachmilnerová, Purchartová, Strušková – Havlíčková (C), Toufarová – Dostálová, Vaňková
    Trenér: Zdeněk Pommer

    Rozhodčí: Taoufik Boudaya (TUN) – Yuri Ramirez Ortiz (DOM)
    bahis siteleri