HC Slovan – K. Vary 1:2 (0:1 po s.n.) | Třinec – Minsk 3:2 (kon.) | Vítkovice – Riga 5:3 (kon.)
Sparta – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | HC Slovan – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Třinec – Sparta 4:3 (kon.)
K. Vary – Riga 1:5 (kon.) | Minsk – CSKA Moskva 0:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
HC Dinamo Minsk
Pátek 04.08.2017, 08:40 • WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 8:40.
     
    Krásný pátek přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického hokeje, vítejte při sledování online přenosu z turnaje mladších dorostenců v Třinci. Mezinárodní President Cup letos píše své třetí pokračování a organizátorům se znovu podařilo nalákat na třinecká kluziště zajímavá mužstva. Turnaje hráčů do šestnácti let se účastní čtyři české výběry a zástupci Slovenska, Lotyšska, Běloruska a Ruska. V tomto přenosu se zaměříme na utkání základní skupiny hrané ve velké WERK ARENĚ mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Dinamo Minsk. Zápas začíná v 8:40.
     
    PRESIDENT CUP 2017:

    Skupina WERK ARENA
    HC Oceláři Třinec
    HC Dinamo Minsk
    HC Sparta Praha
    CSKA Moskva

    Skupina MINI WERK ARENA
    HC Slovan Bratislava
    HC Energie Karlovy Vary
    HC Vítkovice Ridera
    Dinamo Riga
     


    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Mladí Oceláři hrají na domácím turnaji a budou se moci spolehnout na podporu fanoušků. Před dvěma lety skončili mladší dorostenci Třince pochopitelně s jinými hráči na skvělém druhém místě za CSKA Moskva, naopak v loňském roce obsadili poslední osmou příčku. Toto zklamání někteří členové kádru trenéra Jiřího Raszky pamatují a určitě budou chtít celkový výsledek zlepšit. V přípravném utkání před turnajem remizoval Třinec v Olomouci 4:4.
     


    HC DINAMO MINSK

    Mužstvo z běloruského hlavního města se účastnilo před dvěma lety premiérového ročníku President Cupu. Ve skupině nezvládlo těsné duely se Spartou a finským Espoo a celkově skončilo na sedmém místě. V loňském roce Minsk v Třinci nestartoval, místo něj startovali ve WERK ARENĚ dorostenci Jaroslavle, kteří turnaj opanovali. Jenže letos je to zase obráceně. Zubři z Běloruska přicestovali, Lokomotiv chybí. V minulosti nastupovali v KHL za A-mužstvo Dinama Minsk také dva současní Oceláři, Zbyněk Irgl a Lukáš Krajíček.
     
    Jiří Raszka (trenér Třince): „Těším se, jak se kluci předvedou, protože prozatím pracují v tréninku velice dobře. Loni byl pro nás turnaj vyvrcholením přípravy, kdežto letos se koná dříve a zřejmě vyzkoušíme větší počet hráčů. Soupeři mají velkou úroveň, pro kluky to bude opět skvělá zkušenost."
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Dinamem Minsk, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Můžete připojit hashtagy #TRIvMIN a #PresidentCup.
     
    NOMINACE TŘINCE

    Brankáři: Patrik Švančara, Matěj Halouzka

    Obránci: Patrik Buják, Filip Hrůzek, Ondřej Blaško, Denis Kyselý, Kryštof Wantulok, Daniel Chovaniak, Filip Cienciala, Sebastian Cienciala

    Útočníci: Lukáš Králík, Servác Petrovský, Petr Przybyla, Alexandr Kašpárek, Filip Samuhel, Tommy Wardas, Otto Jurzyca, Pavel Matěj, Kristián Stročka, Nico Geidl, Laura Lerchová, Michal Ramík, Adam Procházka, Tomáš Raszka, Jakub Hykl, Štěpán Macháček, Richard Jaworski

    Trenér: Jiří Raszka
     
    NOMINACE MINSKU

    Brankáři: Alexej Kolosov, Valjancin Liaonau

    Obránci: Artur Šundrik, Jegor Dalkard, Michajl Kalač, Ilja Kalenkovič, Jevgenij Poutine, Maxim Slabko

    Útočníci: Alexej Černikov, Artur Šavljuk, Nikita Dabiža, Clement Žmurkin, Ilja Žur, Gennadij Kolesov, Ivan Korovajkin, Pavel Osovskij, Daniil Lis, Vlas Pisarik, Maxim Sazanověc, Ilja Culigin, Jegor Škljarevskij

    Trenér: Igor Stefanovič
     
    Na ledě WERK ARENY už nějakou dobu probíhá rozbruslení obou mužstev. Třinec nastoupí v červeném, Dinamo v kombinaci modré a bílé barvy. Začátek utkání bude zřejmě nepatrně zpožděn.
     
    Trojice rozhodčích je na ledě, za malou chvíli začínáme. Část ochozů vyhrazena pro tento turnaj se již slušně zaplnila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Po vyslechnutí státních hymen České republiky a Běloruska začal turnaj i ve větší WERK ARENĚ. Macháček nahodil puk a sám si pro něj jede.
     
    00:43
    F. Cienciala z jedné a Srníček z druhé strany prozkoušeli od modré čáry pozornost brankáře Kolosova. Ten v obou případech uspěl.
     
    01:13
    Kalenkovič odehrál puk po mantinelu a následně byl tvrdě atakován Králíkem. Domácí vlétli na soupeře s pořádnou chutí.
     
    01:39
    Po zakázaném uvolnění Minsku se Oceláři usadili v útočném pásmu. Střelu Petrovského z pravého kruhu schoval Kolosov do lapačky.
     
    02:13
    Ramík objel branku a zakončoval z úhlu. Kolosov udržel puk ve výstroji, na brankovišti se pak ještě strhla menší potyčka.
     
    02:45
    Blaškovo tečované nahození od modré čáry minulo branku Dinama. O něco později zachytil Blaško puk ještě v pásmu.
     
    03:11
    Švančara musel napoprvé zasahovat hned proti velké šanci Dinama. Korovajkin střílel z mezikruží, dvakrát nebezpečně dorážel Osovskij. Třinecký gólman nakonec puk zakryl!
     
    03:31
    Kolosov taktak uhájil brankovou čáru proti náporu Geidla a následně se před brankou po přerušení strhla pořádná mela. Vyloučen je Ilja Kalenkovič (MIN) na dvě minuty za hákování Geidla při pokusu o zakončení.
     
    04:13
    Macháček střílel z levého kruhu těsně nad branku, o chvilku později ho napodobil Matěj. Poté se Minsk dokázal osvobodit.
     
    04:45
    Hrůzek prudkým nahozením po ledu spíše vybízel spoluhráče k teči, ale záměr mu nevyšel. Chovaniak navíc neudržel modrou čáru.
     
    05:13
    V oslabení málem zahrozilo Dinamo, když jeho dva hráči ujeli do přečíslení. Sazanověc si ale ve slibné pozici puk nezpracoval.
     
    05:40
    Hosté už jsou v plném počtu, ale Třinec měl ještě jednu nebezpečnou střelu. Kolosov zasahoval proti pokusu Ramíka z prostoru mezi kruhy.
     
    06:25
    Tečovaná střela Wantuloka skončila za brankou Kolosova, na druhé straně Osovskij v nouzi jen nahodil ze středního pásma.
     
    06:57
    Jaworski se s ničím nerozpakoval a prudce poslal puk po prknech. Odražený kotouč ale později vylétl z útočné třetiny.
     
    07:24
    Kolesov měl během jednoho střídání dvě zajímavé příležitosti. Nejdříve střílel z úhlu do Švančary, později z kruhu těsně nad bránu!
     
    08:27
    Wardas posunul kotouč do středního pásma, další přihrávka už ale skončila zakázaným uvolněním. Moc se nepřerušuje, hra má solidní spád.
     
    08:48
    Švančara rozehrál puk po mantinelu a Kašpárek při výjezdu z pásma tvrdě narazil na Kalače. Třinec přesto u puku zůstal.
     
    09:32
    Další gólové šance pro Dinamo! Švančara vychytal Sazanovce i Žura, kteří před ním byli zcela osamoceni. S dalším nahozením už neměl gólman Ocelářů problém.
     
    09:53
    Osovskij nahodil puk ještě před červenou čárou a nedokázal přebruslit S. Ciencialu. Hra se tak přesouvá před brankáře Kolosova.
     
    10:17
    Nahození S. Ciencialy bylo několikrát tečováno a Kolosov nakonec nemusel zakončovat. Znovu se bude vylučovat na straně Dinama.
     
    10:34
    Clement Žmurkin (MIN) je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění. Třinec si zahraje už druhou přesilovku.
     
    11:24
    Matěj zavezl puk do pásma a uklidnil tam hru. Třinci se úvod přesilovky moc nepovedl, teď už to s jeho šancemi vypadá lépe.
     
    11:54
    Matěj a Macháček dvakrát prověřili Kolosova, který ale zatím chytá velmi dobře. Vykopl beton proti dorážce Ocelářů a později přerušil hru.
     
    12:10
    Laura Lerchová (TRI), dívčí reprezentantka v týmu Třince, faulovala a odsedí si dvě minuty za držení protihráče. Hraje se ve čtyřech.
     
    12:56
    Dinamo už je v pěti a poprvé prověří Oceláře v početní výhodě. Šavljuk si vzal kotouč do své správy a proniká do útočné třetiny.
     
    13:27
    Svižnou akci středem kluziště předvedl kapitán Černikov. Švančara ale jeho střelu udržel a dále je pro Oceláře oporou.
     
    14:05
    Matěj a Geidl se po vhazování ve středním pásmu dostali do přečíslení. První jmenovaný vzal zakončení na sebe a střílel těsně vedle pravé tyčky!
     
    14:20
    Lerchová je zpět ve hře, naopak Jevgenij Poutine (MIN) musí na trestnou lavici na dvě minuty za podražení. Třetí přesilovka pro Třinec.
     
    15:05
    Kalač pronikl do útočné třetiny, ale bekhendovým nahozením nemohl Švančaru ohrozit. Třinecký brankář stihl rozehrát.
     
    15:54
    Chovaniak neudržel modrou čáru a vztekle se pro puk vracel zpět. Rozehrávka se pak nepovedla ani Švančarovi, přesilovka nevychází.
     
    16:24
    Králíkovo nahození doskákalo před branku, ale nikdo z Ocelářů se ke střele nedostal. Poutine je zpět na ledě, Dinamo v pěti.
     
    16:43
    Sazanověc se dostal do úniku po pravém křídle a bekhendem zakončoval z dobré pozice. Švančara vytěsnil puk mimo branku.
     
    17:25
    Blaško nedokázal vyhodit puk z prostoru před brankou a Korovajkin zakončoval z mezikruží. Švančara opět připraven.
     
    17:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Minsk rozehrál pouze na zakázané uvolnění a po vhazování před vlastní brankou inkasoval. Ke kotouči se na pravém kruhu dostal NICO GEIDL a tvrdou ranou prostřelil Kolosova! Oceláři otevírají skóre utkání a prosazují se poprvé na turnaji – 1:0! Asistence: Pavel Matěj.
     
    18:35
    Lis bolestivě nastřelil spoluhráče Šundrika do hlavy a útočník Minsku odjížděl otřesen na střídačku. Pustil tak do šance Jaworského, ale ten bránu netrefil.
     
    19:27
    Švančara vyjel z branky po odražený puk a přerušil hru. Půl minuty před koncem první části se vhazuje po jeho pravé ruce.
     
    19:57
    Buják vytlačil Černikova k mantinelu a Dinamo už se zřejmě do zakončení nedostane. Třetina končí za brankou Třince.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:28.
     
    První třetina zápasu mezi Třincem a Minskem je u konce. Zpočátku zápasu se do šancí dostávali hlavně Bělorusové, ale domácí brankář Švančara si poradil s pokusy Korovajkina, Osovského i Kolesova. Oceláři nevyužili první přesilovku, naopak v desáté minutě musel jejich brankář znovu čelit náporu Žura a Sazanovce. První gól nepadl ani v dalších přesilovkách, ať už na jedné, či druhé straně.

    Třinec mohl skórovat v patnácté minutě v oslabení, kdy se Matěj s Geidlem dostali do přečíslení. První jmenovaný ale střílel těsně vedle pravé tyče. Ocelářům vůbec nevyšla ani třetí hra v početní výhodě, nicméně v osmnácté minutě už se radovali z vedení. Matěj vyhrál vhazování na Geidla, a ten z pravého kruhu prostřelil Kolosova. Po první části vedou domácí hokejisté o jednu branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Druhá třetina odstartovala, Dinamo se nastěhovalo před třineckou branku. Dabiža bojuje u mantinelu se dvěma obránci.
     
    20:55
    Ke střele se ale běloruští hokejisté nedostali a Třinec posunul hru do středního pásma. Kolesov nahazuje zpět po mantinelu.
     
    21:32
    Kalenkovič si nedokázal zpracovat puk na pravé straně, později se ale rozehrávka nepovedla ani Ocelářům. Minsk vstoupil do druhé části aktivně.
     
    22:14
    Petrovský se prodral po pravém křídle a přihrával před branku Kašpárkovi. Ten na kotouč těsně nedosáhl.
     
    22:49
    Po několika dalších odrazech už se Kašpárek ke střele dostal, ale Kolosov byl připraven. Nahození Ocelářů od červené čáry později podržel ve výstroji.
     
    23:19
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Po pěkné kombinační akci Dinamo srovnává stav! Sazanověc prostrčil puk volného ILJU ŽURA, který si jej přehodil na bekhendem a mezi betony Švančary uklidil do branky – 1:1! Asistence: Maxim Sazanověc.
     
    24:05
    Oceláři skutečně vstoupili do prostředního dějství poněkud ospale a byli potrestáni. Na opačné straně Kalač zablokoval střelu Matěje.
     
    24:25
    Černikov a Lis ujížděli do přečíslení dvou proti jednom, ale bránící Samuel puk na Lise nepustil. Oceláři míří do protiútoku.
     
    25:12
    Daniil Lis (MIN) se vrátil do obranného pásma, kde však fauloval domácího kapitána Králíka. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    25:46
    Přečíslení také na straně Ocelářů. Macháček a Geidl jeli sami proti Kalačovi a Macháček se rozhodl vystřelit. Kolosov zasáhl lapačkou!
     
    26:06
    Proti střele Matěje z levého kruhu nezasáhl brankář Dinama zrovna nejjistěji a měl velké štěstí, že se padající kotouč otřel o pravou tyčku!
     
    26:54
    Lerchová přihrála mezi kruhy Králíkovi, ale tomu střela nesedla podle představ. Přesilová hra Ocelářů už se chýlí ke konci.
     
    27:16
    Kolesov ještě pokryl střelu od modré čáry a vyloučený Lis už se vrátil zpět do hry. Po strkanici před brankou Dinama se nevylučuje.
     
    28:08
    Osovskij u pravé tyčky nedosáhl na nahozený kotouč a Oceláři zamířili do brejku. Stročka však po objetí branky nedokázal zakončit.
     
    29:04
    Matěj se na pravém křídla zbavil Šundrika, ale bekhendovou střelou po ledu si na Kolosova nepřišel. Třinec zůstává v pásmu.
     
    29:54
    Ocelářům se ale přeci jenom povedlo po špatném vstupu do druhé třetiny vyrovnat hru. Nyní jsou mírně aktivnější než Dinamo.
     
    30:59
    Švančara pokryl Dalkardovu střelu, ale v dalších okamžicích bude možná muset čelit většímu tlaku. Laura Lerchová (TRI) je totiž vyloučena na dvě minuty za faul kolenem.
     
    31:30
    Oceláři na začátku oslabení dvakrát vyhodili z pásma.
     
    32:01
    Puk se zasekl pod bruslemi hráčů v rohu kluziště a vhazuje se po levici Švančary. Dinamu zatím přesilovka tolik nejde.
     
    32:33
    Švančara zasáhl proti prudké ráně Šavljuka z levé strany a puk se odrazil na modrou čáru k Slabkovi. Také jeho pokus třinecký brankář zastavil.
     
    32:40
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsku se podařilo v přesilové hře vystupňovat tlak a v polovině zápasu už je vedení na jeho straně! Žur přihrál na modrou čáru MAXIMU SLABKOVI, a ten už napodruhé propálil Švančaru. Domácí brankář nemohl přes změť těl nic vidět – 1:2! Asistence: Ilja Žur.
     
    33:23
    Geidl se po levém křídle nedokázal protlačit před branku, dvojice hráčů z Běloruska ho zastavila. Hraje se ve středním pásmu.
     
    33:55
    Třinec si zahraje v početní výhodě, a tak dostává šanci na vyrovnání. Jegor Dalkard (MIN) je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    34:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři poprvé v zápase proměňují přesilovku a za necelé dvě minuty vyrovnávají! LUKÁŠ KRÁLÍK střílel po otočce z mezikruží a Kolosov vyrazil puk před sebe. Wardas se vydal dorážet, ale kotouč se vrátil ke Králíkovi, a ten už zakončoval do prázdné branky – 2:2! Asistence: Denis Kyselý, Tommy Wardas.
     
    35:07
    Patrik Buják (TRI) je vyloučen na dvě minuty za podražení. Předešlou přesilovku Dinamo potrestalo.
     
    35:54
    Dinamo se nedokázalo usadit napevno v útočné třetině a Třinec už několikrát vyhodil kotouč. Nyní se hraje před Kolosovem.
     
    36:47
    Matěj připravil o puk Dalkarda a poslal do samostatného úniku Geidla. Ten se marně snažil zakončit bekhendem mezi betony Kolosova!
     
    37:09
    Oceláři jsou v plném počtu.
     
    38:05
    Petrovský vybojoval puk u mantinelu a přihrával na středovou osu Kašpárkovi. Jenže ten to měl ke kotouči dál, než by potřeboval.
     
    38:48
    Hra se na pár desítek sekund zasekla pod střídačkou Dinama a Bělorusové nakonec puk získali.
     
    39:24
    Běží už poslední minuta prostředního dějství a Třinec se snaží dostat do útočného pásma. Kolosov může být zatím v klidu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:14.
     
    Nástup do druhé třetiny domácímu mužstvu příliš nevyšel a už po čtyřech minutách inkasovalo vyrovnávací branku. Sazanověc uvolnil Žura, a ten šikovně zakončil bekhendem mezi betony Švančary. Oceláři hráli vzápětí přesilovku a ujeli do přečíslení. Macháček střílel ale jen do lapačky Kolosova. O chvilku později měl brankář Dinama velké štěstí, že se Matějova střela otřela o pravou tyčku.

    Kromě těchto dvou šancí si ale Třinec zpočátku druhé třetiny nic nevypracoval a aktivnější bylo Dinamo. Ve třiatřicáté minutě využilo přesilovku a zaslouženě odskočilo do vedení. Švančaru prostřelil od modré čáry Slabko. Vzápětí ale zhodnotili hru v početní výhodě i Oceláři a Králík dorážkou do prázdné branky srovnal na 2:2. V oslabení mohl překlopit jazýček zpět na stranu Ocelářů Geidl, ale mezírku mezi betony Kolosova nenašel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Třetí třetina odstartovala a Oceláři jsou v útočném pásmu. Macháčkovo nahození od mantinelu skryl Kolosov do lapačky.
     
    40:45
    Kalač v osobním souboji u hrazení nic nedaroval Králíkovi. Dinamo pak přešlo do rychlého brejku. Škljarevskij ale nedokázal zakončit.
     
    41:13
    Hykl si za brankou Dinama našel Škundrika a tvrdě ho poslal na mantinel. Do střelecké pozice se ale Oceláři nedostali.
     
    41:57
    Švančara si našel u tyčky odražený kotouč a v pohodě přerušil hru. Petrovského na druhé straně zastavil ofsajd.
     
    42:25
    Dalkard nepustil Wardase od mantinelu před branku a kotouč vyskákal do středního pásma. Tam pokračuje ve hře Blaško.
     
    42:52
    Macháček nastartoval ve středu kluziště Matěje, a ten rychle vtrhl do útočného pásma. Zakončit se mu ale nepodařilo.
     
    43:34
    Po střele Srníčka od modré čáry zazvonila tyčka, o dorážku ještě bojoval Geidl. Dinamo se náporu Třince ubránilo!
     
    44:05
    Hykl dorážel střelu od modré čáry, ale jeden z obránců Dinamo srazil jeho pokus mimo odkrytou branku! Kolosov po další střele od modré čáry přerušil hru.
     
    44:32
    Kašpárek se prodral po levém křídle, ale nahazoval těsně vedle. Oceláři jsou na startu třetí části lepším týmem.
     
    45:23
    Srníčkův pokus od modré čáry prošel až před branku, ale Geidl se tam ke střele neprotlačil. O kotouč se bojuje u hrazení.
     
    45:43
    Třinečtí teď zle zatápějí celku z hlavního města Běloruska. Kolosov zasahoval v nepřehledné situaci proti dorážce Geidla.
     
    45:51
    Jegor Dalkard (MIN) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče. Třinec má šanci zhodnotit svůj tlak v přesilovce.
     
    46:00
    Po faulu domácích je nařízeno trestné střílení.
     
    46:00
    Faulován byl Žur, a tak se rozjel ze středového kruhu proti Švančarovi. Třineckého gólmana si položil, ale pak zakončoval jen do betonu!
     
    47:20
    Oceláři tedy pokračovali v přesilovce, která se teď zdvojnásobí. Jegor Škljarevskij (MIN) si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    48:01
    Minsk ubránil půlminutové oslabení ve třech proti třem a Dalkard se po návratu z trestné lavice ostře pustil do Srníčka na modré čáře. Třinec si přesto vypracoval šanci, jenže proti Geidlovi zasáhl Kolosov.
     
    49:08
    Na ledě to začíná jiskřit a současně jsou vyloučeni hráči obou mužstev. Za dvanáct sekund se vrátí na led Škljarevskij.
     
    49:45
    Geidl je v dnešním utkání nejaktivnějším třineckým hráčem, naposled se snažil zakončovat zpoza branky. Kolosov si tyčku pohlídal.
     
    51:25
    Srníček si u mantinelu poradil s Černikovem a poslal puk do středního pásma. Oceláři jdou do protiútoku.
     
    51:54
    Kolosov si lehce poradil s nahozením Ocelářů ze středního pásma a betonem vykopl také prudký pokus z hole Hrůzka.
     
    52:18
    Oceláři nahodili po vhazování puk před branku a Králík se natáhl po dorážce! Kolosova ale nepřekonal, stav zůstává vyrovnaný!
     
    52:49
    Škljarevskij se prodral do útočného pásma přes dva hráče, a ještě dokázal vystřelit. Puk na bránu nepustil F. Cienciala.
     
    53:24
    Matěj střílel po průniku zprava jen do boční sítě, ale vzápětí dokázal přihrát mezi kruhy Geidlovi. Jeho ránu vytáhl Kolosov lapačkou!
     
    54:37
    Švančara pokryl tečované nahození Kolesova od modré čáry lapačkou. Vhazuje se po levici třineckého gólmana.
     
    54:52
    Sazanověc zahrál u mantinelu vysokou holí, a tak je hra vykázána do středního pásma. Do konce třetí třetiny zbývá pět minut.
     
    55:47
    Chovaniak se dostal na levé straně ke skákavému puku a vystřelil na Kolosova. Brankář Minsku udržel puk ve výstroji a přerušil.
     
    56:25
    Třinec se snaží prosadit do útočného pásma a rozhodnout, zapomínat ale nesmí ani na zadní vrátka.
     
    56:48
    Kolesov střílel z mezikruží těsně nad branku, na druhé straně přestřelil také někdo z Ocelářů. Teď už je to o jedné chybě.
     
    57:46
    Dinamo bojuje o modrou čáru, kotouč zůstal pod třineckou střídačkou. Na místo se už sjelo více hráčů.
     
    58:24
    Hykl si našel na pravém kruhu odražený kotouč, ale do zakončení se nedostal. Kolosov nemusel zasahovat a Minsk jde dopředu.
     
    58:53
    Zato jeho protějšek Švančara se musel mít na pozoru proti ráně Slabka od modré čáry. Třinecký brankář udržel puk ve výstroji.
     
    59:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se prosazují v poslední minutě a dost možná zasazují soupeři rozhodující ránu! Matěj ujel po pravé straně a byť se mu zakončení nejdříve příliš nepovedl, dokázal nakonec posunout puk na volného NIKA GEIDLA. Autor prvního gólu už dorážel do prázdné branky – 3:2! Asistence: Pavel Matěj.
     
    59:28
    Dinamo hraje v závěru s prázdnou branku a pokouší se o vyrovnání. Oceláři vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    59:38
    Jedno přistrčení u mantinelu a nyní už jsou všichni hráči v sobě. V rohu kluziště se rychle vytvořily dvojičky a bude se vylučovat.
     
    59:38
    Na trestné lavici jsou tři domácí hráči a dva hokejisté Minsku. Dinamo bude hrát poslední vteřiny bez gólmana v šesti proti čtyřem.
     
    Konec zápasu.
     
    První utkání domácího mužstva na turnaji skončilo, Třinec udolal Dinamo Minsk 3:2. Ve třetí třetině měli Oceláři více šancí, ale zase na druhou stranu přečkali trestné střílení Žura. V poslední minutě se štěstí přiklonilo na stranu Slezanů, Matěj posunul puk ke Geidlovi, a ten svou druhou brankou v zápase rozhodl o zisku tří bodů pro Třinec.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Štěpán Macháček (TRI) – Alexej Kolosov (MIN)
     
    Za dvacet minut by mělo ve WERK ARENĚ začít utkání mezi Spartou Praha a CSKA Moskva. Třinec pak nastoupí odpoledne proti Spartě a Minsk večer proti CSKA.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. U dalšího přenosu se těším za pár okamžiků, na počtenou! (10:56:37)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 18. Geidl (Matěj), 35. Králík (Kyselý, Wardas), 60. Geidl (Matěj) – 24. Žur (Sazanověc), 33. Slabko (Žur)


    HC Oceláři Třinec: Švančara (Halouzka) – Buják, Hrůzek, Blaško, Kyselý, Wantulok, Chovaniak, F. Cienciala, S. Cienciala – Králík (C), Petrovský, Przybyla, Kašpárek, Samuhel, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Geidl, Lerchová, Ramík, Procházka, Raszka, Hykl, Macháček, Jaworski. Trenér: Jiří Raszka.
    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Liaonau) – Šundrik, Dalkard, Kalač, Kalenkovič, Poutine, Slabko – Černikov (C), Šavljuk, Dabiža, Žmurkin, Žur, Kolesov, Korovajkin, Osovskij, Lis, Pisarik, Sazanověc, Culigin, Škljarevskij. Trenér: Igor Stefanovič.

    Rozhodčí: Pavel Mikula – René Tomis, Dominik Klimek

    Diváci: 60
    bahis siteleri