Brno – Zlín 2:2 (kon.) | Karviná – Olomouc 2:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
2:0 (1:0)
SK Sigma Olomouc
Neděle 06.08.2017, 11:00 • Kovona, Karviná • Juniorská liga – Morava • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezké nedělní dopoledne, vítám vás u přenosu 2. kola moravské části Juniorské ligy. V tomto přenose se podíváme na zápas mezi domácí Karvinou, která přivítá hosty z Olomouce. Oba týmy v prvním kole zvítězily. Karviná si poradila s Třincem, který porazila vysoko 5:0. Sigma naopak zajížděla do Vřesiny, kde se utkala s Baníkem. Baník nedělal mnoho starostí, protože Sigma získala tři body za výhru 4:0.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Lé Giang – Ćolić, Soročenko, Duda, Lingr, Smrž, Piňa, Ramirez, Sas, Putyera (C), Lischka
    Náhradníci: Přibyl – Mader, Egri, Kyriakopoulos, Gros

    SK Sigma Olomouc: Spurný – Juráš, Nízký, Polom, Anti, Spáčil, Voleský, Danis, Romero, Kiška, Bala (C)
    Náhradníci: Machalický – Štěrba, Chytil, Klemsa, Malenda

    Rozhodčí: Proske – Antoníček, Pochylý.
     
    Zápas začne s mírným zpožděním. Rozhodčí až teď přívádějí hráče obou celků na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté z Olomouce s zhostili úvodního výkopu a dlouhým nákopem vtrhlli na polovinu Karviné.
     
    3
    Sigma je v úvodu utkání více aktivnější, domácí hráči pouze kontrolují jejich pohyb okolo vlastního vápna.
     
    4
    Poprvé na delší dobu se domácí tým pomazlil s míčem a hned z toho byla zajímavá příležitost. Ovšem s domácí šancí si poradila zkušená obrana Sigmy.
     
    5
    Karviná zahrávala svůj první rohový kop v tomto zápase a ten se jim povedl, tak z 50%. Na hlavičku si sice nikdo nenaskočil, ale odražený míč pěkně trefil jeden z domácích hráčů. Tato střela byla hned zblokována prvním obráncem.
     
    6
    Štěpán Spurný, který dnes hájí branku hanácké Sigmy pouze kontroloval projektil domácího Lingra. Ovšem domácí nemusí zoufat, po ospalém začátku se usadili na hostující polovině a za malou chvíli budou kopat další rohový kop.
     
    7
    Tohle byla hrubě nepovedená střela, kterou se prezentoval jeden z domácích plejerů. Spurný si opět zopakuje odkop od své branky.
     
    8
    Na druhé straně registrujeme náznak nadějné šance, ovšem ta končí ihned v zárodku po nepřesné kombinaci.
     
    9
    V této části hry vidíme množství nepřesností na obou stranách, oba trenéři nejsou spokojeni s hrou jejich týmů.
     
    10
    V desáté minutě rozehrávala Karviná svůj další rohový kop. K hlavičce se tlačil domácí stoper Lischka, ale byl zblokován. Karviná si zopakuje rohový kop, ovšem z druhé strany.
     
    11
    Karviná bylo blízko úvodní branky! Spurný byl už překonán, míč se kutálel za brankovou čáru. Ovšem na poslední chvíli zasáhnul hostující stoper, který míč odkopnul do bezpečí.
    11.
     
    12
    Co se týče brankářů, tak ve větší pernamenci je určitě hostující brankář, který teď opět odkopával od své branky. Tento odkop se ovšem hrubě nepovedl, protože skončil v zámezí.
     
    13
    Lé Giang musel rychle odkopávat, protože na něj dotírali dva útočníci hostů. To se také povedlo, dokonce z toho byla velice konstruktivní rozehrávka na volného křídelníka.
     
    14
    Karviná drží balón na svých kopačkách a s přehledem po celé šíři hřiště kombinuje. Hostující obrana je zatím pozorná.
     
    15
    Spurný byl opět v akci. Jeden z domácích hráčů se na levé straně uvolnil a pelášil s míčem do vápna. Z celkém velikého úhlu nebezpečně vypálil, hostující brankář vyrazil.
    15.
     
    16
    Dost zbytečný útočný faul domácích na polovině hřiště. Sigma je u míče a teď ona bude vymýšlet, jak na obranu soupeře.
     
    17
    Hostující stopeři brání s naprostým přehledem, tentokrát nepustili do brejku rychlého hráče domácího celku.
     
    18
    Tohle se hostům mohlo vymstít. Hostující stoper volil malou domů, která byl dost pomalá, že ji málem stihnul jeden z domácích hráčů.
     
    19
    Akce hostí končí hned v zárodku dalším zbytečným útočným faulem. Karviná je u míče s rozehrávkou nikde výrazně nespěchá.
     
    20
    Sigma presuje s pěti hráči na polovině domácích, ale Karviná z toho dobře vykombinovala. Dokonce vybojovala standardní situaci.
     
    21
    První poločas se za malou chvíli přehoupne do své druhé části. V té první byla více aktivnější Karviná, která měla i dvě vyložené šance. Je s podivem, že stále máme bezbrankové skóre.
     
    22
    Hostující obrana měla opět dost práce, aby vůbec pokryla rychlé křídelníky domácího týmu. To se jim se štěstí povedlo, míč odkopli do zámezí. Karviná bude vhazovat.
     
    23
    U míče je hostující brankář, který nemá spoluhráče, kterému by mohl přihrát. Proto volí dlouhý nákop na domácí polovinu, ovšem tento míč je nepřesný, končí v zámezí.
     
    24
    Opět jsme v části hry, kde ani jeden tým si míče moc dlouho neužije. Spíše to je o takovém nakopávání za obranu.
     
    25
    Akce Sigmy je aspoň na malý okamžik přerušena faulem jednoho z domácích hráčů. Hanáci budou rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    26
    Hned z toho byla zajímavá příležitost. Dokonce se do akce dostal samotný domácí brankář, který se v pokutovém území srazil s jedním z hostujících hráčů. Ovšem na penaltu to bylo málo.
     
    26
    Rychlý přechod do útoku teď převedli hráči Karviné. Tuto akci zakončil střelou zpoza vápna Vojtěch Smrž.
     
    27
    I Karviná si zkusí, jaké je rozehrávat volný přímý kop. Dokonce bych řekl, že jsou ještě v lepší pozici než byli před malou chvílí hosté.
     
    27
    Karviná právě vstřelila branku!
    K exekuci přímého kopu se postavil Ondřej Lingr, který orazítkoval pouze levou tyč hanácké branky. Ovšem z následné dorážky se prosadil VOJTĚCH SMRŽ. Karviná se tedy ujímá vedení v tomto zápase, vede 1:0.
    27. - - 1:0
     
    28
    Karviná přetavila převahu v prvním poločasu na úvodní branku zápasu. Uvidíme, jak na to odpoví hráči Sigmy.
     
    29
    Sigma se drží na polovině domácích. Karviná si zřejmě dopřává menší oddych. Hanáci se vlivem autů posunují čím dál více blíž k domácí brance.
     
    30
    Máme před sebou poslední část prvního poločasu. V dosavadním průběhu jsme viděli pouze jednu branku, a to v síti hostující Sigmy Olomouc.
     
    31
    Velký závar před hostující brankou, který musel snad dvakrát řešit hostující brankář. Ovšem ta domácí kombinace byla hodně libová.
     
    32
    Spurného odkop od branky se opět neujal a skončil v zámezí. Karviná bude na půli hřiště vhazovat a postupným útokem se bude opět snažit ohrozit hostující branku.
     
    33
    Po krátké odmlce si Spurný svůj odkop zopakoval. Ovšem teď volil radši krátkou přihrávku na volného stopera, který nakopnul míč na domácí polovinu.
     
    34
    Boj ve středu hřiště vyzněl lépe pro domácí hráče, kteří vybojovali faul. Následná jejich akce se ovšem potýká s neúspěchem.
     
    35
    Karviná bude opět rozehrávat zajímavou standardní situace v blízkosti pokutového území. Uvidíme, co z toho vznikne teď.
     
    36
    K exekuci přímého kopu se postavil opět Ondřej Lingr, který se snažil obstřelit hostující zeď. Ovšem to se mu v tomto případě nepovedlo.
     
    37
    Hostující obrana je čím dál více pod obrovským tlakem ze strany domácích hráčů. Je otázka času, kdy příjde druhý domácí gól.
     
    38
    Nádherná diagonála na rozběhnutého domácího beka. Ovšem ten ji nestihnul a proč míč si tedy jde hostující brankář.
     
    39
    První poločas se nám pomalu, ale jistě blíží do svého závěru. Karviná i nadále drží hubené vedení. Sigma ještě nedokázala najít recept na domácí obranu.
     
    40
    Sigma se snaží vyrovnat do konce prvního poločasu, ale jejich snahu kazí nepřesné přihrávky na delší vzdálenost. Tentokrát skončil míč v zámezí.
     
    41
    Tohle bylo až moc překombinované. Karviná doslova rozložila hostující obranu, ale finální přihrávka nebyla podle představ.
     
    42
    Sigma je stále bezzubá, co se týče ofenzívy. Pro atraktivitu utkání doufám, že ve druhé části se jejich útočné počínání zlepší.
     
    43
    Sigma se snažila rychle přejít na polovinu Karviné, ale opět se vyskytla nepřesná přihrávka na rozběhnutého útočníka.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Romero (SK Sigma Olomouc).
     
    44
    Hráči se stěhuji do pokutového území Karviné. Sigma má k dispozici zajímavou standardní situace. Že by se blýskalo na lepší časy?
     
    45
    Ovšem tato rozehrávka měla k dokonalosti daleko. Míč se z přímého kopu dostal vysoko nad branku a orazítkoval železný plot, který je za brankou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí ukončil první poločas tohoto zápasu mezi Karvinou a Sigmou Olomouc. Domácí tým hrál v prvním poločase s velkým přehledem, vypracovali si mnoho šancí. Z jedné z nich také udeřili. Naopak Sigma se v prvním poločase trápila. Troufám si říct, že hostující trenér má svým svěřencům, co říct. Druhý poločas začíná za necelých patnáct minut a já vás na toto dějství zvu, zůstaňte s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Spurný, přichází Machalický.
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Polom, přichází Štěrba.
     
    47
    Domácí hráči začali druhý poločas tam, kde první dějství skončili. Velice aktivní hra a hned ve druhé minutě druhého poločasu měli slibnou šanci, k finálnímu zakončení chyběly centimetry.
     
    48
    Tohle dost nepříjmený moment. Jeden z domácích hráčů se trefil se soupeřem a oba zůstali ležet na trávníku. Na hrací plochu tedy přibíhá lékařský tým, hra je přerušena.
     
    49
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Kiška, přichází Malenda.
     
    50
    Hra opět pokračuje, u míče jsou domácí hráči, kteří svou akci musí začít až od svého brankáře.
     
    51
    Karviná se snažila proniknout na útočnou polovinu, ale toto snažení kazí zbytečný útočný faul na polovině hřiště. Míč se tedy stěhuje na kopačky hostí.
     
    52
    Jeden z domácích hráčů nám ukázal parádní zidanovku, která mu pomohla překonat dva soupeře. Krásný fotbalový okamžik.
     
    53
    Druhý poločas nám zatím moc fotbalové krásy až na tu povednou kličku nepřinesl. V úvodních minutách vidíme spíše množství zbytečných faulů, které hru kouskují.
     
    54
    Hanácký signál z přímého kopu byl skvěle zastaven pozorným stoperem. Ovšem domácí obrana si musí stále dávat pozor, protože Sigma je i nadále u míče.
     
    55
    Karviná rychle přešla do útoku, hostující hráči nestíhali. Jenže na poslední chvíli se vrátil jeden z hostujících obránců, který tento útok skvělým obranným zákrokem zastavil.
     
    56
    Tempo hry rychle narostlo, hra se přelívá z jedné strany na druhou. Netroufám si říct, kdo je momentálně blíž k vstřelené brance.
     
    57
    Skákavý domácí centr do pokutové území Sigmy odklidil pozorný stoper. Karviná zůstává u míče, protože bude rozehrávat rohový kop.
     
    58
    Rohový kop byl rozehrán opět nakrátko a opět z toho nic závažného nebylo. Machalický si pro míč v klidu došel a rozehrál.
     
    58
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Lingr, přichází Kyriakopoulos.
     
    59
    Rychlou útočnou akci Karviné zastavuje hlavního rozhodčí. Hostující hráči se opět provinili proti fotbalovým pravidlům, Karviná má volný přímý kop.
     
    60
    Z volného přímého kopu nic závažného nevzniklo. Ovšem z následující akce vznikla zajímavá příležitost, kterou musel řešit až hostující stoper.
     
    61
    Karviná zvyšuje obrátky na polovině Sigmy. Další přízemní centr, který se dral do vápna byl zblokován na rohový kop. Jenže ani tento roh nebyl gólový.
     
    62
    Velká šance domácího celku, kterou likviduje hostující brankář. Putyera běžel úplně sám na brankáře, ale tuto loženku nedal. Stav zůstává i nadále stejný, tedy 1:0 pro domácí tým.
    62.
     
    63
    Zajímavý signál, který nám předvedla Sigma ze standardní situace. Centr na přední tyč, kde byl hráč, který ještě prodlužoval na zadní tyč. Ovšem tam už nikdo nebyl, takže domácí brankář bude odkopávat od své branky.
     
    64
    Na polovině hostí se opět rýsovala zajímavá příležitost, ale Ostap Sas se prezentoval nepřesnou přihrávkou. Takže celá akce tímpádem končí.
     
    65
    Sigma cítí, že čas, který má na vyrovnání se pomalu, ale jistě zkracuje. Jejích útočné akce se musí zlepšit.
     
    66
    Karvinští drží míč na svých kopačkách a vymýšlejí různé způsoby, jak proniknout do hanáckého vápna. To se jim zatím nedaří.
     
    66
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Duda, přichází Egri.
     
    67
    Jeden z karvinských hráčů se ocitnul na hrací ploše, hra je na malou chvíli přerušena. Je s podivem, že rozhodčí za tento zákrok nedal hříšníkovi žluté napomenutí.
     
    68
    Ovšem v duchu fair-play domácí tým vrací míč na kopačky Sigmy, která i nadále prohrává na stadionu Kovony těsně 0:1.
     
    69
    Machalický narozdíl od svého kolegy v prvním poločase nemá moc práce. Jeho šichta spočívá pouze v odkopech od branky.
     
    70
    Karviná drží míč na polovině hřiště, Sigma je zatáhlá u svého vápna a čeká, co soupeř vymyslí. Jenže domácí se k výraznějšímu útoku nemají.
     
    71
    Tato akce domácích končí předčasně, rozhodčí odpískal snad první ofsajdové postavení v dnešním zápase.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Antl (SK Sigma Olomouc).
     
    72
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla paráda. OSTAP SAS se ujal exekuce přímého kopu a nedal brankáři hostí šanci zasáhnout. Karviná vede nad svým soupeřem z Hané už 2:0.
    72. SAS - 2:0
     
    73
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Romero, přichází Chytil.
     
    74
    Čas se krátí. Sigma prohrává už o dvě branky a na bodový zisk to momentálně sám nevidím. Karviná hraje s velkým přehledem.
     
    75
    Tato domácí akce končí neúspěšným centrem, kde skončil až v zámezí. Machalický se protáhne odkopem od své branky.
     
    76
    Na hrací ploše se ocitnul jeden z hostujících hráčů, ale hra pokračuje. Hostující celek se tomu diví a protestuje.
     
    77
    Piňa se snažil vymotat svého strážce a to se také povedlo. Ovšem jeho následný centr byl zblokován dalším soupeřem. Karviná má roh.
     
    78
    Jenže ani z tohoto rohu nezaprší. Hostující tým je skvěle připraven na rohové kopy soupeře a odvrací míč do bezpečí.
     
    79
    Sigma sází všechno do útoku, což znamená, že vzadu se otevírají okénka, které by mohly domácí hráči využít.
     
    80
    Začalo nám posledních deset minut základní hrací doby. Karviná vede 2:0 a je i nadále u míče, nyní bude vhazovat.
     
    81
    Sigma se snaží, napadá rozehrávku svého soupeře, ale to nestačí. Karviná je dnes o něco lepší, je blízko k zisku dalších tří bodů. Navíc karvinští ještě neinkasovali.
     
    82
    Sigma rozehrávala další rohový kop. Ovšem ani ten nepřinesl kýžený kontaktní gól.
     
    82
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Ramirez, přichází Mader.
     
    83
    Karviná se usadila na polovině Sigmy, kde kombinuje. Domácí vedou o dva góly, které si taky hlídají. Hráči Olomouce si neví rady.
     
    84
    Přetažený centr na zadní tyč si našel hlavu Madera, ale ten zakončil vysoko nad branku.
     
    85
    Domácí hráči se v závěru zápasu baví fotbalem, jde to vidět na jejich hře. Karviná je stále na polovině hostí, kde kombinuje.
     
    86
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Sas, přichází Gros.
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Danis, přichází Klemsa.
     
    87
    Závěr zápasu nám klepe na dveře. Dočkáme se ještě nějaké branky nebo Karviné udrží své vedení o dva góly?
     
    88
    Domácí obránce špatně vhazoval, proto rozhodčí dává míč hostům. Jejich vhazování je podle pravidel, všechno v pořádku.
     
    89
    Machalický se musel položit do toho přízemní centru, který směřoval na rozběhnutého útočníka.
     
    90
    Hostující brankář spěchá s rozehrávkou. Sigma se i nadále za nepříznivého stavu snaží aspoň o snížení gólového manka.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Juráš (SK Sigma Olomouc).
     
    90+1
    Rozhodčí dnešního zápasu nastavil dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Domácí tým drží míč na svých kopačkách a čeká na závěrečný hvizd tohoto střetnutí.
     
    90+2
    Karvinští se dopustli prohřešku. K exekuci přímého kopu se postavil brankář, který vyhání všechny své spoluhráče na polovinu Karviné.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zbyněk Proske ukončil toto střetnutí, Karviná si zatím drží stoprocentní úspěšnost a připisuje si další tři body za výhru 2:0. Navíc tento tým už 180 minut neinkasoval. V příštím kole zavítá výběr Karviné na hřiště Jihlavy, naopak Sigma přivítá Slovácko.
    To by bylo z mé strany všechno. Já se s vámi loučím, přeji vám příjemný zbytek tohoto víkendu a u fotbalu zase někdy na počtenou. (12:55:15)

    Jan Mládek

    Branky: 27. Smrž, 72. Sas

    Karty:   43. Romero (OLO), 71. Antl (OLO), 90. Juráš (OLO)


    MFK Karviná: Lé Giang – Ćolić, Soročenko, Duda (66. Egri), Lingr (58. Kyriakopoulos), Smrž, Piňa, Ramirez (82. Mader), Sas (86. Gros), Putyera (C), Lischka
    Náhradníci: Přibyl – Mader, Egri, Kyriakopoulos, Gros

    SK Sigma Olomouc: Spurný (46. Machalický) – Juráš, Nízký, Polom (46. Štěrba), Antl, Spáčil, Voleský, Danis (86. Klemsa), Romero (73. Chytil), Kiška (49. Malenda), Bala (C)
    Náhradníci: Machalický – Štěrba, Chytil, Klemsa, Malenda

    Rozhodčí: Proske – Antoníček, Pochylý

    Diváci: 50
    bahis siteleri