Basilašvili – Berdych 0:0 (zruš.)
zrušeno
Nikoloz Basilašvili
Nikoloz Basilašvili
0
0
0
 
Tomáš Berdych
Tomáš Berdych (10)
0
0
0
 
Úterý 08.08.2017, 18:40 • Uniprix Stadium, centrkurt • ATP Montreal - National Bank Open Presented by Rogers (tvrdý povrch) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tomáš Berdych se na poslední chvíli odhlásil z tohoto turnaje. S Basilašvilim bude na centrkurtu hrát "lucky loser" z kvalifikace Ernesto Escobedo. (18:37:57)
    Na hlavním dvorci se ve druhém hracím dnu představí zajímavé jména. Všechno to za pár minut začne Tomáš Berdych!

     
    Vzájemné zápasy
    24. 10. 2016 (Vídeň) Basilašvili – Berdych 6:4,6:7,7:5

    Neuvěřitelné množství nevynucených chyb stálo Tomáše Berdycha výhru. Nikoloz Basilašvili pro sebe urval první set v poměru 6:4, ale o druhý přišel v tie-breaku a musela rozhodnout třetí sada. V ní se Berdych dokázal dostat z nepříznivého stavu 4:1, ale utkání poté nedotáhl do vítězného konce. Za stavu 5:5 nevyužil své brejkboly a poté přišel o své podání a z výhry 6:4, 6:7 a 7:5 se tak radovat kvalifikant z Gruzie.
     
    Tomáš Berdych
    Turnajová nasazená desítka naopak prožívá celkem povedené období. Po neúspěšném semifinále Wimbledonu, kde prohrál s hegemonem tohoto sportu Rogerem Federerem se Tomáš Berdych představil premiérově v Mexiku. Na turnaji v Los Cabos se po výhrách nad Santillanem, Mannarinem dostal do semifinále, které byla taktéž neúspěšné. Berdych sice získal první sadu proti mladíčkovi Kokkinakisovi, ale ve druhém setu zažil kolaps a prohrál ve zkrácené hře. Třetí set byl už vyrovnaný, ale více štěstí měl Australan. Český tenista může být s tímto rokem zatím spokojen, v roce 2017 nasbíral 33 výher a 15 porážek.
    Trenéři: Martin Štěpánek

    Poslední turnaje
    Los Cabos – semifinále
    Wimbledon – semifinále
    Londýn (Aegon Championships) – čtvrtfinále
    Stuttgart – čtvrtfinále
    Roland Garros – druhé kolo
     
    Nikoloz Basilašvili
    Tento gruzínský tenista se pohybuje na okruhu od roku 2008, od této doby ještě nedokázal vyhrát ani jeden turnaj. Za svoji devítiletou kariéru si vydělal něco přes 1,1 miliónu dolarů. Basilašvili neprožívá momentálně nějak výborné období, v posledních sedmi turnajích nedokázal přejít přes první kolo. Do toho nepočítám Wimbledon, kde skončil ve druhém kole. Pro Nikoloze je tento turnaj prvním na tvrdém povrchu, naposledy se ukázal rakouským fanouškům na turnaji v Kitzbühelu, kde nedokončil první kolo proti domácímu Ofnerovi. Celková letošní bilance tohoto tenisty je 19 výher a 19 porážek.
    Trenéři: Goran Marijan, Gavin Hopper

    Poslední turnaje
    Kitzbühel – 1. kolo
    Hamburk – 1. kolo
    Bastad – 1. kolo
    Wimbledon – 2. kolo
    Antalya – 1. kolo
     
    Mužský turnaj v Montrealu pokračuje svým druhým dnem. Dnes se v tomto kanadském městě představí Tomáš Berdych, který vyzve Nikoloze Basilašviliho z Gruzie. Tento zápas je naplánován hned jako první utkání na centrálním dvorci. Dnešní program začíná 18:30 našeho času.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Jan Mládek

    Nikoloz Basilašvili
    Stát: Gruzie
    Datum narození: 23.02.1992
    Věk: 32 let
    Držení: pravák
    Výška: 185 cm
    Váha: 75 kg

    Tomáš Berdych
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 17.09.1985
    Věk: 38 let
    Držení: pravák
    Výška: 196 cm
    Váha: 91 kg
    Nasazení: 10
    bahis siteleri