Kamenica nad Cirochou – Podbrezová 0:2 (kon.) | Nové Zámky – Slovan Bratislava 0:2 (kon.)
konec
FKM Nové Zámky
0:2 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
sk Úterý 08.08.2017, 17:30 • Štadión FMK Nové Zámky • Slovenský pohár - Slovnaft cup • 2. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 2. kolo Slovnaft cupu, kde domáce FKM Nové Zámky privitajú na svojom trávniku ŠK Slovan Bratislava. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu tímov.

    FKM NOVÉ ZÁMKY: Futbalisti tohto celku už absolvovali jedno kolo Slovnaft cupu, kde dokázali celkom suverénnym spôsobom prejsť cez dedinku Dvory nad Žitavou výsledkom 6:0. Nové Zámky figurujú v 3. lige, kde po 2. kole obsádzajú desiatu priečku. Na svojom konte majú tri body po jednom víťazstve a jednej porážke. Naposledy sa predstavili na ihrisku Borčíc, kde po nepriaznivom výsledku 0:2 odchádzali domov bez bodu.

    ŠK SLOVAN BRATISLAVA: Hráči Slovanu sa v uplynulom ročníku Slovnaft cupu dostali až do finále, kde dokázali zvíťaziť, keď zdolali Skalicu po výsledku 3:0. V lige po 3. kole figurujú na peknej druhej priečke so ziskom 7 bodov. To sa im podarilo po jednom víťazstve a jednej remíze, ktorú uhrali v poslednom stretnutí so Senicou. V 2. minúte išli síce slovanisti do vedenia zásluhou Mareša, ale v 81. minúte dokázala nová tvár Senice vyrovnať. Hlavou sa dokázal presadiť bývalý reprezentant Blažej Vaščák.

    Papierový favorit dnešného stretnutia je jasný, ale zápas sa nehrá na papieri a tak môžme byť svedkami veľkého prekvapenia.

    Zápasom Vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FKM Nové Zámky: Dovičovič – Letko, Ešek (C), Petráš – Lovska, Matić, Horáček, Obert, Muchaya – Dikácz, Kingambo
    Náhradníci: Piskla, Fiala, Švajda, Juhás, Baksics, Király

    ŠK Slovan Bratislava: Valach – Kotula, Saláta (C), Rundić, Chouchoumis – De Kamps, Savićević – Šefčík, Hološko – Damnjanovič, Mareš
    Náhradníci: Grief – Božikov, Sekulić, Ligeon, Oršula, Hermann, Tereščenko

    Rozhodca: J. Valášek – T. Vorel, B. Hancko.
     
    Začiatok stretnutia má menšie problémy, vďaka ktorým sa nám predĺži časúvodného výkopu. Problém je na bránkovej sieti Frederika Valacha.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    FMK Nové zámky mali výhodu úvodného výkopu.
     
    2
    Letko sa pokúsil založiť rýchly útok smerom dopredu a zvolil si na to dlhý nákop. Ten však domáci futbalisti nedokázali zachytiť a o loptu prišli.
     
    3
    Na štadióne panuje skvelá atmosféra. Do Nových Zámkov si spravila výlet asi stovka fanúšikov Slovana.
     
    4
    ŠK Slovan Bratislava má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    5
    Filip Hološko si individuálnym spôsobom vytvoril priestor na zakončenie, ale jeho strelecký pokus, ktorý smeroval pod brvno, dokázal Dovičovič vyraziť na rohový kop.
     
    6
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky, kde však skvelá defenzíva FKM loptu odvrátila.
     
    7
    Horáček sa pokúsil prekvapiť gólmana hostí strelou skrz dvojicu brániacich hráčov, ale v tomto prípade nemusel Frederik Valach vôbec zasahovať. Nasleduje odkop od bránky Slovana.
     
    8
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    9
    Kingambo si to zle načasoval, pretože v čase prihrávky sa už nachádzal v postavení mimo hry.
     
    10
    Petráš sa teraz prezentoval perfektným a hlavne dobre načasovaným sklzom, vďaka ktorému prekazil súperovi únik po ľavej strane ihriska.
     
    11
    Kotula sa snažil z prvej vysunúť nabiehajúceho Šefčíka, ale tento pokus perfektne prečítal jeden z brániacich hráčov.
     
    12
    Slovanisti majú loptu opäť pevne pod kontrolou. Podarilo sa im na dlhší čas usadiť na polovici súpera, kde si budú snažiť vytvoriť tlak.
     
    13
    Slovan dal gól!
    DAMNJANOVIČ si skvelo zbehol dovnútra šestnástky, kde inkasoval milimetrovú prihrávku do oblasti malého vápna, kde strelou v páde nemal najmenší problém poslať loptu do siete. Stav stretnutia je 0:1! Asistenciu si pripisuje Filip Hološko.
     
    15
    Domáci futbalisti budú zahrávať priamy kop po zahratí rukou jedného z hráčov Slovana.
     
    16
    Ku realizácii sa postavil Lovska, ktorý poslal nadýchaný center ku vzdialenejšej žrdi, kde sa do hlavičky tlačil Ešek, ale brániaci hráč bol v hlavičkovom súboji úspešnejším.
     
    17
    Zástavka letí do nebies! Kingambo sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    18
    Kingambo zakladal rýchly protiútok, ktorý potiahol až na polovicu súpera. Tam však neustál súboj a následne si u hlavného arbitra pýtal priamy kop. Ten nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    19
    Šefčík sa spoločne s loptou dostal až do šestnástky súpera, kde sa nikým nestrážený nachádzal na hranici malého vápna. Jeho strelecký pokus dokázal skvelým zákrokom vyraziť pred seba Dovičovič, ale následná dorážka už letela za jeho chrbát. Tam ho na bránkovej čiare zastúpil jeden z brániacich hráčov, ktorý zachránil čistý gól.
     
    20
    ŠK Slovan Bratislava mala po nedovolenom zákroku výhodu priameho voľného kopu. Zakončovateľom sa stal De Kamps, ktorého technický pokus rozvlnil sieť, ale bohužial len tú bočnú. Nasleduje odkop od bránky FKM.
     
    22
    Zaznel ďalší hvizd hlavného arbitra. Tentoraz to bolo po ofsajdovom postavení jedného z hráčov Slovana.
     
    23
    Lopta sa nachádza na polovici Nových Zámkov, ale sú to práve domáci hráči, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    24
    Matić si na pravej strane ihriska nedokázal spracovať jednoduchú prihrávku a tak o loptu prišiel.
     
    24
    Slovan dal gól!
    Sledovali sme podobnú gólovú situáciu ako tomu bolo aj v prvom prípade. Jakub MAREŠ si v šestnástke súpera našiel voľný priestor, kde okamžite dostal prihrávku z kopačky Filipa Hološka a potom už nemal najmenší problém poslať loptu do prázdnej bránky. Slovan Bratislava vedie dvojgólovým rozdielom!
     
    26
    Už to vyzeralo tak, že sa Dikácz dostane do vážnej príležitosti na skórovanie, ale v čase, keď sa ocitol pred Frederikom Valachom zaznel hvizd rozhodcu. Ofsajd!
     
    27
    Lovska si na prsia spracoval dobrý pas Muchayu, po ktorom tvrdým projektilom vyprášil rukavice pozorného Frederika Valacha. Nové Zámky budú zahrávať rohový kop.
     
    28
    Po neúspešnom rohovom kope sa hostia dostali do rýchleho protiútoku. Ako posledný bol pri lopte Šefčík, ktorý zakončil z voleja. Jeho pokusu chýbalo len pár centimetrov, aby si lopta našla voľný priestor medzi tromi žrďami.
     
    29
    Hlavný rozhodca vyhradil obom celkom čas na rýchle občerstvenie. Hra bude tak na malú chvíľku prerušená.
     
    30
    V hre sa už pokračuje ďalej. Ihneď sa to snažil využiť Filip Hološko strelou z väčšej vzdialenosti, ktorá smerovala úplne mimo brány.
     
    31
    Pri lopte sú hráči Slovana, ktorí sa usadili na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    32
    Domáci futbalisti dokázali skórovať, ale bolo to už po hvizde Valáška. Jeden z hráčov FMK sa dopustil útočného faulu.
     
    33
    Muchaya sa spoločne so svojími spoluhráčmi rútil smerom dopredu. Nerozhodol sa nahrávať, ale radšej zakončiť. Jeho strelecký pokus ku vzdialenejšej žrdi nebol príliš presný. Nasleduje odkop od bránky Slovana.
     
    34
    Samuel Šefčík svojim prudkým centrom našiel hlavu Damnjanoviča, ktorého hlavičkový pokus smeroval presne do miest, kde stál pripravený Dovičovič a pokus zachytil.
     
    35
    Priebeh hry sa nám troška upokojil. Lopta sa nachádza v strede pola, kde ju pod kontrolou majú hráči Slovana.
     
    36
    Samuel Šefčík už vedel, že nestihne loptu udržať v hre a tak ju len posunu za postrannú čiaru. FMK Nové Zámky budú vhadzovať na vlastnej polovici.
     
    37
    Horáček sa snažil založiť rýchly protiútok, ale stroskotal už u prvého brániaceho hráča. Ten dokázal zachytiť jeho veľmi nepresnú prihrávku.
     
    38
    Po sérii prihrávok sa k lopte dostal aj Frederik Valach, ktorý s veľkým kľudom na kopačke poslal loptu vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    39
    Saláta sa snažil loptu ešte udržať na polovici súpera, čo sa mu aj podarilo, ale za cenu útočného faulu. To si hlavný arbiter všimol a okamžite reagoval.
     
    40
    Sledovali sme center Kotulu, ktorý však len presvišťal šestnástkou Nových Zámkov, napriek tomu sú opäť pri lopte hostia, ktorí si na polovici súpera vytvárajú značný tlak.
     
    41
    Jakub Mareš svojou prihrávkou vysúval nabiehajúceho Filipa Hološka. Ten sa však k lopte nedostal po včasnom obrannom zákroku. Slovanisti budú zahrávať rohový kop.
     
    42
    Centrovaná lopta po rohovom kope nemala takmer žiadnu váhu. Loptu nemal šancu zachytiť žiadny hráč, pretože center mieril až za bránku Dovičoviča.
     
    44
    Blíži sa nám záver prvého polčasu. Nechajme sa prekvapiť, či sa hlavný rozhodca rozhodne nadstaviť nejaky čas navyše.
     
    45
    Mali sme možnosť vidieť veľkú chybu jedneho z hosťujúcich obrancov, po ktorom mohol ísť do útoku Lovska. Tak sa aj stalo, ale jeho centrovaný pokus smeroval len do priestoru nikoho.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ján Valášek sa nerozhodol nadstaviť ani minútku navyše a tak svojim hvizdom ukončuje prvé dejstvo. Pre oko diváka pomerne atraktívny futbal plný šancí a zaujímavých momentov na oboch stranách. Taktika domáceho celku je jasná. Sústrediť sa na pevnú obranu a snažiť sa udrieť po rýchlych kontrách a naopak hostia dnes vsadili na kombinačný štýl hry, čo im zatiaľ prinieslo želané ovocie v podobe dvoch presných zásahov. Tie sme mali možnosť vidieť v 13. minúte zásluhou Damnjanoviča a o jedenásť minút neskôr z kopačky Jakuba Mareša. My sa Vám opäť hlásime približne o 13 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Jeden z domácich hračov dokázal svojim nepodareným centrom získať pre svoj tím výhodu rohového kopu.
     
    48
    Lovska z rohovej zástavky poslal prudký center na bližšiu tyč, kde sa najlepšie zorientoval Rundić, ktorého odkop znamená bezpečie pre hostí.
     
    49
    Milan Rundić je po súboji vo vlastnom vápne otrasený, ale vyzerá to tak, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    50
    Šefčík svojou presnou prihrávkou našiel úplne voľného Jakuba Mareša v šestnástke súpera, ktorého strelecký pokus perfektným zásahom dokázal zachytiť Dovičovič. Ak by aj gól dokázal vsietiť, tak by neplatil, pretože sa Jakub Mareš nachádzal v ofsajde.
     
    51
    Šefčík sa ocitol nikým nestrážený tvárou v tvár gólmanovi, ale napriek tomu nedokázal túto veľkú príležitosť využiť a presne zakončiť.
     
    52
    ŠK Slovan Bratislava bude môcť navýšiť svoj dvojgólový náskok po nariadenom rohovom kope.
     
    53
    Kornel Saláta si zbehol ku vzdialenejšej žrdi, kde smerovala centrovaná lopta, ale jeho hlavičkový pokus rozvlnil len bočnú sieť Dovičovičovej bránky.
     
    53
    Striedanie v tíme FKM Nové Zámky: z ihriska odchádza Dikácz, prichádza Baksics.
     
    54
    Filip Hološko sa na polovici súpera dopustil útočného faulu, čo neuniklo pozornosti Jána Valáška.
     
    55
    Šefčík sa dopustil ďalšieho útočného faulu, vďaka čomu zostanú pri lopte domáci futbalisti.
     
    56
    Domáci futbalisti sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si svojími krátkymi prihrávkami snažia vytvoriť voľný priestor, ktorý by okamžite využili na presné zakončenie.
     
    57
    Nové Zámky si dokázali vytvoriť ďalšiu šancu. Centrovaná lopta z kopačky Lovsku našiel len hlavu Šefčíka, ktorý ju poslal za hranicu vlastného vápna.
     
    58
    Pri lopte sú už slovanisti, ktorí kombinujú v strede pola. Svojimi krátkymi prihrávkami sa snažia rozhodiť defenzívu súpera a následne využiť vytvorené medzery v defenzíve Nových Zámkov.
     
    59
    Po niekoľkých prihrávkach sa k lopte dostal aj gólman Dovičovič, ktorý hral v tomto prípade na istotu a loptu dlhým odkopom poslal až na súperovú polovicu.
     
    60
    Lovska sa snažil otočiť hru na druhú stranu, to sa mu však nepodarilo, pretože lopta dopadla presne na kopačku Filipa Hološka, ktorý už zakladá rýchly protiútok.
     
    61
    Hostia sa dostali do prečíslenie traja proti dvom, ale De Kamps sa prezentoval úplne zbytočným faulom už v čase, keď sa Filip Hološko dostáva do vyloženej šance. Obrovská škoda pre Slovan.
     
    63
    Futbalisti Slovana si teraz nerozumeli v rozohrávke, po ktorej si to lopta namierila za postrannú čiaru. FKM Nové Zámky budú vhadzovať na súperovej polovici.
     
    64
    Muchaya bol v útoku až príliš aktívny, čo si všimol aj Ján Valášek, ktorý píska nedovolený zákrok na De Kampsa.
     
    65
    Pri lopte Kornel Saláta, ktorý si vymieňa loptu s Frederikom Valachom.
     
    66
    Filip Hološko sa snažil založiť ďalšiu útočnú snahu po ľavej strane ihriska. Tam ho však od lopty odstavil jeden z domácich hráčov, ale len za cenu faulu.
     
    67
    De Kamps sa po súboji v šestnástke súpera dožadoval pokutového kopu, čo mu však Ján Valášek nezožral a nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    68
    FKM Nové Zámky sa po tejto udalosti dostali do rýchleho protiútoku, ktorý centrom z pravej strany ihriska zakončil dnes veľmi aktívny Lovska. Jeho centrovaný pokus si zo vzduchu stiahol Frederik Valach.
     
    69
    Jeden z domácich hráčov ostáva ležať na trávniku. Vyzerá to na nepríjemný kŕč. Pravdepodobne budeme čoskoro svedkami ďalšieho striedania na strane domácich.
     
    70
    De Kamps sa dopustil útočného faulu, hoci sa tomu sám čuduje. Pri lopte tak budú aj naďalej futbalisti Nových Zámkov.
     
    71
    Po ďalšej domácej kombinácii sa k centru dostal Lovska, ale jeho pokus bol príliš vysoký a tak mal Frederik Valach kopec času na to, aby letiaci projektil pohodlne zachytil.
     
    71
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Letko, prichádza Fiala.
     
    72
    Jakub Mareš drží loptu na súperovej polovici, kde svojou prihrávkou hľadá nabiehajúceho spoluhráča. Ten loptu zachytiť, ale ihneď po tom bol faulovaný streidajúcim Róbertom Fialom. Budeme sledovať priamy kop Slovana zo strednej vzdialenosti.
     
    73
    Pri lopte stojí Savićević, ktorý hľadal svojich spoluhráčov v pokutovom území Nových Zámkov. Našiel dobre postaveného Kornela Salátu, ale jeho hlavičkový pokus letel vysoko nad.
     
    74
    K lopte sa na vlastnej polovici dostal Ešek, ktorý dlhým nákopom chcel začať nejakú šťastnú akciu svojho tímu. Loptu však zachytil len brániaci hráč Slovana.
     
    75
    Šefčík krásnym centrom z pravej strany našiel na hranici malého vápna nabiehajúceho Jakuba Mareša, ktorého tvrdý pokus dokázal Dovičovič reflexívnym zákrokom svojou nohou vyraziť.
     
    76
    Vukan Savićević skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti a takmer bol úspešný. Jeho tvrdý pokus opečiatkoval brvno Dovičovičovej bránky.
     
    77
    Vyzerá to tak, že domácim futbalistom v závere stretnutia došli sily a už to je len jednostranná záležitosť Slovana. Ten má pohodlný dvojgólový náskok, vďaka čomu sa malými krokmi blíži ku tretiemu kolu Slovnaft cupu.
     
    78
    Ešek sa po jeho defenzívnom zákroku drží za hlavu a už k nemu beží hlavný arbiter. Vyzerá to tak, že domáci kapitán bude v poriadku a striedanie nebude nutné.
     
    79
    Domáci mali výhodu rohového kopu, ku ktorému sa postavil Lovska. Jeho centrovaný pokus neznamenal väčšie nebezpečenstvo pre Slovan, ale napriek tomu si môžu domáci rohový kop zopakovať po obrannom zákroku Kotulu.
     
    80
    Najväčšiu príležitosť zápasu nevyužil po rohovom kope Muchaya, ktorý približne z dvoch metrov nedokázal loptu odhlavičkovať do odkrytej bránky. Čo teraz zahodil Muchaya sa nevidí každý deň.
     
    81
    Domáci sa snažia vsietiť aspoň jeden presný zásah, ktorý by si naozaj zaslúžili. To sa im môže podariť teraz po nedovolenom zákroku Savićevića. FKM Nové Zámky budú zahrávať voľný kop.
     
    82
    Na centrovanú loptu po voľnom kope si zbehol Muchaya, ktorý sa pokúšal o akrobatické zakončenie, čo mu bohužial nevyšlo. Jeho strelecký pokus zachytil brániaci hráč.
     
    84
    Lovska sa dostal do ďalšej akcie svojho celku, ale jeho pokus len presvišťal pokutovým územím súpera. Pri lopte sú už slovanisti, ktorí sa snažia usadiť.
     
    86
    Lopta sa nachádza na polovici Slovanu Bratislava, ale sú to práve hostia, ktorí majú loptu pevne pod kontrolou.
     
    87
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Chouchoumis, prichádza Božikov.
     
    87
    Striedanie v tíme FKM Nové Zámky: z ihriska odchádza Lovska, prichádza Švajda.
     
    88
    Striedanie v tíme FKM Nové Zámky: z ihriska odchádza Damnjanovič, prichádza Hermann.
     
    89
    Róbert Ešek vyslal na bránku Slovana nebezpečný strelecký pokus z väčšej vzdialenosti. Frederik Valach napokon nemusel zasahovať.
     
    90
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Mareš, prichádza Tereščenko.
     
    90+1
    V druhom dejstve sa bude nadstavovať ešte jedna minútka navyše.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec tohto zápasu, kde ŠK Slovan Bratislava zvíťazila po výsledku 2:0. Presným zásahom sa ešte v prvom polčase prezentoval Damnjanovič spoločne s Marešom. Musíme konštatovať, že domáci futbalisti podali skvelý výkon a nebáli sa aj zaútočiť a rozhodne by si ten jeden gól na svojom konte zaslúžili. Mimo toho ich defenzíva fungovala veľmi dobre a súperovi prekazila množstvo šancí. Slovan dnes hral kombinačným spôsobom, vďaka ktorému sa môže tešiť z postupu do tretieho kola Slovnaft cupu. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (19:26:22)

    Róbert Gašpárek

    Branky: 13. Damnjanovič, 24. Mareš


    FKM Nové Zámky: Dovičovič – Letko, Ešek (C), Petráš – Lovska, Matić, Horáček, Obert, Muchaya – Dikácz, Kingambo
    Náhradníci: Piskla, Fiala, Švajda, Juhás, Baksics, Király

    ŠK Slovan Bratislava: Valach – Kotula, Saláta (C), Rundić, Chouchoumis – De Kamps, Savićević – Šefčík, Hološko – Damnjanovič, Mareš
    Náhradníci: Grief – Božikov, Sekulić, Ligeon, Oršula, Hermann, Tereščenko

    Rozhodčí: J. Valášek – T. Vorel, B. Hancko
    bahis siteleri