Chabarovsk – Kazaň 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Tosno 0:2 (kon.) | Zenit – Groznyj 4:0 (kon.)
FK Krasnodar – Perm 1:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
4:0 (1:0)
FK Achmat Groznyj
Neděle 13.08.2017, 19:00 • Krestovsky Stadium (Petrohrad) • Ruská Premier Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (20:56:38)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:17.
     
    Je dobojováno. Zenit Petrohrad naprosto v poklidném tempu zvládl dnešní zápas, vše ale bylo zapříčeněno červenou kartou pro hostujícího Ucijeva. Domácí následně nadělili svému soupeři čtyři branky a dle předpokladů si připisují cenné tři body.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Domácí v poklidu kontrolují tento zápas, další branku už nejspíše neuvidíme. Ochozy se pomalu začínají vyprazdňovat, Zenit může slavit vítězství.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    86
    Zenit Petrohrad zápas už jen dohrává, nikam se bezhlavě nežene a především dbá na to, aby zápas dohrál s čistým kontem. Nic jiného si určitě nepřeje ani Andrey Lunev.
    85. Jurij ŽIRKOV - 4:0
     
    85
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jenomže vzápětí je tu čtvrtá branka! Kokorin nalezl lahůdkovým centrem nohu YURIJE ŽIRKOVA, který se ve skluzu nemýlil.
     
    84
    Rozhodčí je nucen znovu kouskovat hru, Jerochin se dopustil dalšího nedovoleného zákroku. Dle mého názoru by se pro domácí záložníka už měla tasit žlutá karta.
     
    83
    Kranevitter zamýšlel kolmici na pravou stranu na Aňukova, jeho záměr překazil až včasné přiběhnutí protihráče, který balón srazil za autovou čáru.
     
    82
    Hodně aktivní Kokorin přidělal další neplechu před brankou, tentokráte Gudijev předvedl jistý zákrok a vyražený míč sbírá jeho spoluhráč.
     
    81
    Hezká svižná kombinace domácích vyústila v přihrávku na Kokorina, který si to z úhlu namířil proti brankáři. Výsledkem je střela z velkého úhlu pouze do bližší tyče.
     
    80
    Obě mužstva využily všechna svá střídání, konec tohoto zápasu by tak neměli doprovázet žádné časté přerušování hry.
     
    79
    Wilker zastavil balón u penaltového puntíku, do hostujícího zadáka vlétl příliš agresivně Kokorin a je pískán útočný faul střelci druhé branky dnešního klání.
     
    78
    Zenit se ještě dožadoval odpískání pokutového kopu, hlavní arbitr ale jasným gestem dal najevo, že se nic takového konat nebude.
     
    77
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Leo Jaba, přichází Magomed Mitrišev.
     
    76
    Tuto exekuci přímého kopu si vzal pro změnu na starost Domenico Criscito, který pouze trefil dobře postaveného hráče ve zdi. Dokonce to byl jeho vlastní spoluhráč.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Odise Roshi (FK Achmat Groznyj).
     
    74
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Jurij Žirkov.
     
    73
    Úmorně zdlouhavá kombinace nakonec vedla ke ztrátě balónu, po které našel Jerochin svého kolegu Paredese, který byl zastaven nedovoleně.
     
    72
    Ani třetí branka neznamená konec útočným choutkům domácího celku. Nyní ale spíše nechávají hrát soupeře, který se nemůže dostat na dostřel branky.
     
    69
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Oleg Ivanov, přichází Abubakar Kadyrov.
    68. Daler KUZJAJEV - 3:0
     
    68
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Po nezáživné pasáži hry tu máme třetí branku! Hosté vhodili naprosto šílený aut, po kterém se k míči dostal Driussi, jehož střelu vyrazil Gudijev přímo na kopačku DALERA KUZJAJEVA, který už měl snadnou práci.
     
    68
    Tentýž hráč se následně pokoušel o blesku rychlý úprk kolem Limy, výsledkem je útočný faul a míč pro Achmat Groznyj.
     
    67
    Kuzjajevovi se zamotala pod nohami naprosto jednoduchá přihrávka, hosté se tak zcela zadarmo dostávají zpět k hracímu předmětu.
     
    66
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Matías Kranevitter.
     
    65
    Šance nepřijde ani nyní, neboť po nedovoleném zákroku skončil na zemi Jerochin. Domácí okamžitě rozehráli po zemi.
     
    64
    Vypadá to, že druhá inkasovaná branka hostující celek nepoložila. Ba naopak, hráči Achmatu jsou hodně aktivní, jenomže přes skvěle hrající hráče Zenitu si zkrátka nejsou schopni vytvořit žádnou šanci.
     
    63
    Tato pasáž hry není zrovna oku lahodící. Jerochin se dopustil dalšího faulu, Groznyj bude rozehrávat ze své poloviny hrací plochy.
     
    62
    Hodně podezřelý zákrok předvedl domácí brankář Lunev, který dle mého zahrál rukou mimo pokutové území. Jednalo se o velmi diskutabilní situaci, kterou nakonec nechal hlavní arbitr plynout dále.
     
    61
    Nová letní posila Zenit Leandro Paredes zkusil své štěstí z úctyhodné vzdálenosti. Skákavá střela mířila pouze do prostoru, kde se pohyboval brankář.
     
    60
    Hodně nepříjemný centr vyslal ze své kopačky Paredes a hostující stráže tyčí se musel pro padající balón hodně natahovat.
     
    59
    Paredes se chopil další rozehrávky standardní situace, ta tentokráte mířila daleko od jeho spoluhráčů. Zdálo se, že Gudijev ještě balón zasáhl rukama, hlavní arbitr ale opět teč neviděl.
     
    58
    Albánský záložník Roshi je také hodně aktivní. Nyní se dostal k sympatickému projektilu, pro který se domácí brankář musel hodně natahovat.
     
    57
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Denis Terentěv, přichází Alexandr Aňukov.
     
    56
    Po druhé brance se hra trochu uklidnila, petrohradští se momentálně neženou k soupeřově svatyni. Domácí zvolili rozvážnou kombinaci, která se posunula až k Lunevovi.
     
    55
    Na hostující straně je jednoznačně nejaktivnějším hráčem Leo Jaba. Brazilský forvard hýři aktivitou, stále ale na střelecký úspěch čeká. Dočká se ho?
     
    54
    Kuzjajevovi se nepovedl přechod přes půlící čáru, domácí záložník musel nakonec sám faulovat a překazit tak protiútok soupeře.
     
    53
    Nyní je situace pro hosty ještě vážnější. Momentálně musí dotahovat dvoubrankové manko, jenomže v početní nevýhodě to půjde horko těžko.
    51. Alexandr KOKORIN - 2:0
     
    51
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Šťastná branka domácích znamená dvoubrankové vedení. Driussi skvěle přihrál balón ALEKSANDRU KOKORINOVI, který nadvakrát dokázal překonat Gudijeva.
     
    51
    Střídající Roshi měl na levé straně docela dost prostoru. Balón si potáhl blíže k šestnáctce, udělal kličku doleva a vypálil pouze do boční sítě.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Oleg Ivanov (FK Achmat Groznyj).
     
    50
    Petrohradští už znovu kombinují u středového kruhu. Zatím ale marně hledají skulinku ve výborně zahuštěném prostoru.
     
    49
    Groznyj se taktéž marně dožadoval rohového kopu. Švecova střela byla evidentně lehce tečována, i přesto bude Lunev odkopávat od své svatyně.
     
    48
    Criscito si to parádně namířil kolem brankové čáry, následnou přihrávku zablokoval jeden z protihráčů. Pomezní ale situaci vyhodnotil jinak, bude se vykopávat.
     
    47
    Hlavní arbitr znovu pískl do své píšťalky, druhé dějství tak může začít. Rozehrávky se tentokráte chopili fotbalisté Zenitu Petrohrad.
     
    46
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Ravanelli, přichází Odise Roshi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Spokojenější odcházejí do kabin hráči Zenit, kteří po úvodním dějství vedou těsně 1:0. O jedinou branku se postaral Paredes, navíc hostující Groznyj dohrává zápas v početní nevýhodě. Druhý poločas začne přibližně ve 20:08.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    A mohlo být srovnáno! Velmi aktivní Jaba obdržel neskutečnou přihrávku za obranu, jenomže na poslední chvíli ho ze zakončení vyrušil bývalý hráč londýnské Chelsea Ivanovič.
     
    42
    Poslední minutky marně čekáme na nějaký vážnější střelecký pokus. Aktivita hráčů Zenitu trochu uvadla a nyní sledujeme spíše bitvu ve středu hrací plochy.
     
    41
    Jaba udeřil pořádným direktem Mammanu do břicha a je mu pochopitelně odpískán faul. Tento zákrok se obejde bez žlutého varování.
     
    40
    Jerochin si na hranici pokutového území počíhal na centr přesně na jeho nohu, ze které vyprodukoval sice prudký, nicméně hodně nepřesný projektil.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    38
    Levý záložník Šatov operoval na levé straně hřiště, kde motal hlavu několika spoluhráčům. Po krákém driblinku byl přeci jenom připraven o balón.
     
    37
    Další nakopávaný balón na polovinu Zenit se nesetkal s úspěšnou realizací, znuděný Lunev si již sbíhá pro míč a následně ho odkopne na opačnou stranu.
     
    36
    Centr byl odvrácen pouze na hlavu Šatova, který se do padajícího míče opřel z první. Výsledkem je pohotová střela vysoko nad břevno.
     
    35
    Na opačné straně si na hrací ploše ustlal Kokorin a hlavní arbitr nařizuje takový vylepšený rohový kop. Klasicky se k míči stáví Argentinec Paredes.
     
    34
    Ojedinělý útočný výpad hostů vyústil v kolmici do šestnáctky na Jabu, který ale měl k míči opravdu hodně daleko. Lunev byl vyrušen ze zimního spánku.
     
    33
    Hodně neviditelná je útočná dvojice Driussi – Kokorin. Ani jeden z jmenovaných se doposud nedostal k žádnému zakončení.
     
    32
    Pro Achmat existuje už jen jediné východisko. Co nejbližší konec prvního poločasu a pořádná promluva od trenéra.
     
    31
    Teď to budou mít hostující fotbalisté opravdu hodně těžké. Nejen, že budou muset dotahovat jednobrankové manko, navíc zápas budou dohrávat v početní nevýhodě.
     
    29
    A je tu další rána pro Groznyj! Ucijev totiž úplně zbytečně dohrál Criscita a během krátkého časového sledu vidí druhou žlutou a tedy červenou.
    28. Leandro Daniel Paredes - 1:0
     
    28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Přímý kop ještě nedopadl dle představ, akce ale pokračovala a Zenit se dostává do vedení! Rozehrávku si vzal dle očekávání na starost Paredes, jehož tvrdá rána skončila jen na dobře postavené zdi. Jenomže balón se následně odrazil přímo na hranici šestnáctky, odkud byl už LEANDRO PAREDES úspěšný.
     
    27
    Následovat bude velmi slibná pozice z přímého kopu. Uvidíme, jak s ní hráči Zenitu Petrohrad naloží. Rozehrávku si zřejmě vezme na starost Paredes.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Rizvan Ucijev (FK Achmat Groznyj).
     
    26
    Petrohrad se dopouští velmi častých a naprosto zbytečných ztrát míče. Další následovala před malou chvíli, naštěstí se ale jednalo o ztrátu daleko od branky.
     
    25
    Tak pozor! Wilker musel sáhnout k záchranné brzdě, neboť musel podrazit unikajícího Driussiho. K překvapení všech vytáhl hlavní arbitr pouze žlutý kartónek.
     
    25
    Po rozvážné kombinaci se Jerochin rozhodl vyslat prudkou přihrávku na Driussiho, který ale tuto přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    23
    Domácího středopolaře posléze napodobil jeho kolega Criscito, který si taktéž pomohl nedovoleným zákrokem. Standardní situace pro Groznyj.
     
    22
    Opět následovala naprosto laxní ztráta míče, po které musel Jerochin sáhnout k nedovolenému zákroku. Rozhodčí pochopitelně píská faul.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Apti Achjadov (FK Achmat Groznyj).
     
    21
    Těžiště hry je momentálně u středového kruhu, kde opět hráči v modrou-černé kombinaci zamýšlejí, kudy povedou další ofenzivní výlet.
    20. Ivanovičova nepovedená střela.
     
    20
    Rozehrávku si vzal opět na starost Paredes, který zvolil kombinaci nakrátko. Do šestnáctky nakonec přeci jenom přilétl centr, který poslal Ivanovič pouze do náruče brankáře.
     
    19
    Velmi důležitý zákrok vytáhl stoper Wilker, který dokázal zamezit rychlému protiútoku. I tak se Zenit dostane k rozehrávce třetího rohového kopu.
     
    18
    Až po nepřesnosti na pravém křídle se hostující zadáci konečně dostali k zisku míče, se kterým uklidňují rozhárané poslední minutky.
     
    17
    Hosté mají obrovský problém se dostat k souvislejšímu držení míče. Zenit začíná hodně dominovat, zřejmě je otázkou času, kdy se mu povede skórovat.
     
    16
    U balónu byl opět talentovaný Argentinec, který od brankové čáry vyslal přízemní centr. Ten se stáčel na nohu Paredese, jenž kulatý nesmysl vůbec netrefil.
     
    15
    Driussi si seběhl k hranici šestnáctky na Kokorinovu přihrávku pod sebe, kterou ale nedokázal ideálně trefit. Výsledkem je slabá a hlavně nepřesná střela.
     
    13
    Domácí fotbalisté začali pořádně bušit do obrany. Před malým momentem létali do šestnáctky jeden centr za druhým, pokaždé se ale hráči Groznyje ubránili.
     
    12
    Ani druhý roh nedopadl dle představ, i tak domácí zůstávají v obležení pokutového území svého dnešního soupeře.
     
    11
    Petrohradští vyvolali pořádný rozruch před brankou Achmatu. Do šestnáctky přiletétl nebezpečný centr, se kterým měli hosté velké problémy. Následovat bude další roh.
     
    10
    Centrovaný balón se snesl na malé vápno, kde před Gudijevem zasáhl jeden z hráčů v bílých dresech. Rohový kop je tak zažehnán.
     
    9
    Šatov obdržel přihrávku na levou stranu, potáhl si balón na svojí pravou nohu a následný centr otřel o protihráče – úvodní rohový kop pro Zenit.
     
    8
    Lunev se musel činit i o několik vteřinek později. Švec napřáhl zhruba z pětadvaceti metrů a jeho projektil se zastavil až v náruči domácího brankáře.
     
    7
    Groznyj v úvodu utkání opravdu hodně zlobí. Aktivní Jaba si sebíhal na kolmici za obranu, kterou hezky zpracoval, jenomže na poslední chvíli mu pod nohy přiletěl jeden z domácích hráčů.
     
    6
    První střelecký pokus měl na svědomí hostující Jaba, který využil nepřesné rozehrávky Jěrochina a vydal se kupředu. Kousek před pokutovým územím napřáhl ke střele, která vyletěla vysoko nad branku.
     
    5
    Šatov ještě stačil otřít balón o nohu protihráče, následně se míč došoural za autovou čáru. Zenit bude vhazovat poblíž vápna soupeře.
     
    4
    Terentěv musel hodně rychle spěchat dozadu, neboť se k šestncátce řítil Achjadov. Domácí zadák celou situaci nakonec zvládl na jedničku.
     
    3
    S hracím předmětem se posléze seznámili i domácí hráči, kteří okamžitě začínají kombinovat kolem pokutového území soupeře.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může naplno začít. Úvodní slovo si vzali hostující fotbalisté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Terentěv, Ivanović, Mammana, Criscito – Kuzjajev, Jerochin, Paredes, Šatov – Driussi, Kokorin.
    Náhradníci: Lodygin, M. Keržakov – Aňukov, Dzjuba, Poloz, Noboa, Kranevitter, Neto, Karpov, Žirkov.

    FK Achmat Groznyj: Gudijev – Rodolfo, Ángel, Sampaio – Ucijev, Švec, Ivanov, Silva Lima – Ravanelli, Achjadov, Jaba.
    Náhradníci: Gorodov – Balaj, Bacujev, Bernard Berisha, Mitrišev, Roshi, Plijev, Sadajev, Semjonov, A. Kadyrov..
     
    FK Achmat Groznyj

    Za to Groznyj se v uplynulé sezóně umístil těsně za příčkami, které znamenají účast v pohárové Evropě. Na čtvrtý Krasnodar scházel pouhý jediný bod, o tomto umístění se rozhodovalo až do posledního utkání. Hráči Akhmatu Groznyj prožívají velmi dobrý vstup do letošního ročníku. Nicméně dvě prohry ze dvou uplynulých zápasů jim pošramotily úspěšný vstup.
     
    FK Zenit Petrohrad

    Petrohradský Zenit marně vzpomíná na léta, kdy okupoval první či druhou příčku ruské nejvyšší soutěže. Poslední sezóny nejsou zrovna optimální, stejně tomu bylo tak i v té loňské, která měla za výsledek "až" třetí příčku. Ztráta na druhé CSKA byla pouze jednobodova, i tak se Zenit bude muset spokojit pouze s Evropskou ligou. Petrohrad začal letošní ročník skvostně, momentálně se vyhřívá na první pozici, a to díky zisku třinácti bodů. V uplynulém kole se petrohradský celek poprvé připravil o body, neboť pouze remizoval s Uralem.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga pokračuje zápasy šestého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Zenit Petrohrad a FK Achmat Groznyj.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky: 28. Paredes, 51. Kokorin (Driussi), 68. Kuzjajev (Driussi), 85. Žirkov (Kokorin)

    Karty:   21. Achjadov (GRZ), 25. Ángel (GRZ), 26. Ucijev (GRZ), 50. Ivanov (GRZ), 75. Roshi (GRZ)   29. Ucijev (GRZ)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:17.
    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Terentěv (57. Aňukov), Ivanović, Mammana, Criscito (C) – Kuzjajev (74. Žirkov), Jerochin, Paredes, Šatov (66. Kranevitter) – Driussi, Kokorin.
    Náhradníci: Lodygin, M. Keržakov – Aňukov, Dzjuba, Poloz, Noboa, Kranevitter, Neto, Karpov, Žirkov.

    FK Achmat Groznyj: Gudijev – Rodolfo, Ángel, Sampaio – Ucijev (C), Švec, Ivanov (69. A. Kadyrov), Silva Lima – Ravanelli (46. Roshi), Achjadov, Jaba (77. Mitrišev).
    Náhradníci: Gorodov – Balaj, Bacujev, Bernard Berisha, Mitrišev, Roshi, Plijev, Sadajev, Semjonov, A. Kadyrov.
    thejrc.org