BFC Dynamo – Schalke 0:2 (kon.) | Rostock – Hertha 0:2 (kon.)
konec
FC Hansa Rostock
0:2 (0:0)
Hertha BSC
Pondělí 14.08.2017, 20:45 • Ostseestadion (Rostock) • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších přenosů. Pro dnešek je to opravdu vše a všem fotbalovým příznivcům přeji příjemný zbytek večera. (23:06:51)
     
    Sledovali jsme dva naprosto odlišené poločasy, hlavně z pohledu domácího celku. Zatímco v prvním poločase hrála Hansa houževnatě a dostávala se i do útoku. Tak v tom druhém byla zalezlá před vlastní šestnáctkou a koledovala si o branku. Hlavní rozhodčí musel ve druhé pětačtyřicetiminutovce přerušit hru. Ovšem tomu předcházely šance Herthy. Ta se nakonec raduje z výhry, když v samotném závěru vsítila dvě branky a rozhodla o svém postupu do další části.
     
    Z postupu do další fáze německého poháru se raduje Hertha BSC!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Esswein, přichází Duda.
    90+2. Vedad IBIŠEVIĆ - 0:2
     
    90+2
    Hertha právě vstřelila branku!
    Hosté z ničeho nic šli tři na brankáře a o osudu duelu je rozhodnuto. Mathew Leckie výborně načasoval svůj náběh a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování do prázdné branky VEDADA IBIŠEVIĆE.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Esswien (Hertha BSC), jenž si pustil pusu na špacír a vidí zbytečnou kartu.
     
    89
    Další povedená akce hostujícího celku, ale zakončení jednoho z hráčů bylo zablokované obranou. Hraje se parádní druhý poločas.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Amaury Bischoff (FC Hansa Rostock), jenž se pozdě dostal do souboje a předvedl zákrok za hranicí pravidel.
     
    87
    Střídání v týmu FC Hansa Rostock: ze hřiště odchází Ziemer, přichází Alibaz.
    Střídání v týmu FC Hansa Rostock: ze hřiště odchází Henning, přichází Bouziane.
    86. Mitchell WEISER - 0:1
     
    86
    Hertha právě vstřelila branku!
    Hostující celek se přeci jen dostává do vedení a nutno říct, že to byla branka nádherná! Centr od rohového praporku propadl do zadní části vápna, kde se ocitl osamocený MITCHELL WEISER. Jeho pokus mířil přesně do vzdálenější šibenice, kam se brankář nemohl dostat.
     
    85
    Přetažený centr zamířil na Plattenhardta, jenž se snažil míč vrátit do ohně. Ovšem ten byl zablokován a bude se kopat rohový kop!
     
    84
    Hostující fotbalisté utahují šrouby, když přitiskli soupeře k jeho šestnáctce. Jenže přihrávek do vápna vidíme jen málo.
     
    82
    Z velké dálky se do míče opřel Vladimír Darida, jehož pokus se do prostoru tří tyčí nevešel. Hansa má zase chvíli času na to, aby ušetřila nějakou tu vteřinu.
     
    81
    Zpravé strany přihrával do vápna hostující kapitán, který celou dobu sledoval balon, a tak si nevšiml, že v šestnáctce není žádný jeho spoluhráč. Ovšem tlak bundesligového celku opět sílí.
     
    80
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Kalou, přichází Haraguchi.
     
    78
    K rozehrání standardní situace se postavil Plattenhardt, jehož pokus zamířil jen nad branku. Ovšem z tribun už se opět ozývají rána a utkání je tak ohrožené.

    Michal Luxa

    Branky: 86. Weiser, 90+2. ibišević

    Karty:   73. Husing (HRS), 88. Bischoff (HRS) – 21. Skjelbred (HER), 90. Esswien (HER)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 0:10. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:16.
    FC Hansa Rostock: Blaswich – Nadeau, Husing, Riedel, Holthaus – Henning (87. Bouziane) – Owusu (70. Benyamina), Wannenwetsch, Bischoff (C), Hilssner – Ziemer (87. Alibaz).
    Náhradníci: Eisele – Scherff, Alibaz, Fehr, Benyamina, Bouziane, Vayrynen.

    Hertha BSC: Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Darida, Skjelbred, Kalou (80. Haraguchi) – Esswein (90+3 Duda), Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Stark, Torunarigha, Lustenberger, Duda, Haraguchi.

    Rozhodčí: Hartmann – Stein, Huber
    thejrc.org