Swansea – Manchester Utd. 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Brom 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke – Arsenal 1:0 (kon.)
konec
Southampton FC
3:2 (2:1)
West Ham United
Sobota 19.08.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Charlie AUSTIN - 3:2
     
    90+3
    Southampton právě vstřelil branku!
    St. Mary's Stadium exploduje, domácí si totiž v samém závěru dnešního utkání berou ztracené vedení zpět a od první výhry v sezoně je dělí už jen vteřinky! Joe Hart se pokusil CHARLIEHO AUSTINA ještě před exekucí pokutového kopu rozhodit, to se ale nezdařilo, protože domácí útočník poslal brankáře soupeře k opačné tyči a přízemní střelou zřejmě rozhodl zápas ve prospěch Svatých.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Pablo Zabaleta (West Ham United).
    90+1.
     
    90+1
    Neuvěřitelné! Po centru od Warda-Prowse se k hlavičce snažil prodrat Jošida, byl ale zezadu lehce přistrčen Zabaletou, načež sudí Mason nařídil ve prospěch Southamptonu už druhou penaltu v tomto mači.
    90.
     
    90
    The Saints si ztracené vedení málem vzali zpět, chyběly opravdu centimetry! K náramné pumelici z nějakých osmadvaceti metrů se odhodlal Nathan Redmond, jemuž se sice podařilo Harta překonat, balon ale skončil na horní tyči.
     
    81
    Ward-Prowse si narazil s Austinem, poté se balon dostal k Nathanu Redmondovi, který nijak dlouho neváhal a prostě zkusil štěstí. Jeho tvrdý projektil se zajímavě stáčel k bližší tyči, nakonec ale zamířil pár decimetrů vedle ní.
     
    80
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Charlie Austin.
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Steven Davis, přichází Shane Long.
     
    76
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Declan Rice, přichází Pedro Obiang.
    74. Javier HERNÁNDEZ - 2:2
     
    74
    West Ham právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, v deseti hrajícím fotbalistům West Hamu se na St. Mary's Stadium podařilo překvapivě vyrovnat! Do pokutového území přilétl učebnicový centr od Cresswella, hlavičkující Sakho ale balon s přispěním zasahujícího Forstera poslal jen do břevna. Od něj se ale kulatý nesmysl odrazil příhodně pro JAVIERA HERNÁNDEZE, který jej nekompromisně uklidil do sítě.
     
    68
    Slaven Bilić se odhodlal hned ke dvojímu střídání. Pro dnešek mají odpracování Antonio a Ayew, novou energii by do hry West Hamu měli přinést Diafra Sakho a Edimilson Fernandes.
     
    65
    Máme tu první střídání. Ze hřiště za potlesku domácích fanoušků odchází dnešní debutant Lemina, místo něho dostává šanci anglický mladík James Ward-Prowse.
    60.
     
    60
    Tak tahle byla opravdu zdravá! Domácí se nikam nehnali, Tadić pouze sklepl pro Gabbiadiniho, který se odhodlal k parádní ráně z uctivé vzdálenosti. Balon ve vzduchu zaplaval a nakonec skončil na břevně Hartovy pokladnice.
     
    54
    Naopak na druhé straně měl pořádné starosti Fraser Forster! Obrana The Saints zvládl balon odhlavičkovat pouze do míst, kde se zdržoval Michail Antonio, jehož střílený centr podskočil Stephens a míč se na to konto snášel ke vzdálenější tyči, domácí gólman ale stačil zareagovat.
    45. Javier HERNÁNDEZ - 2:1
     
    45
    West Ham právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí tým trochu studená sprcha, v deseti hrající fotbalisté West Hamu se totiž krátce před odchodem do šaten dočkali snížení! Michail Antonio ukázal neuvěřitelnou sílu v osobních soubojích, když se z jednoho takového dokázal vymotat a poté dokonce i tvrdě vypálit, načež Forster balon vyrazil jen k dobíhajícímu JAVIERU HERNÁNDEZOVI, který měl už velmi snadnou práci.
    38. Dušan TADIĆ - 2:0
     
    38
    Southampton právě vstřelil branku!
    Southampton se dostává do dvoubrankového vedení a troufám si tvrdit, že pokud se v dnešním utkání nestane nic překvapivého, dokráčí domácí k pohodovému zisku tří bodů. Pokutového kopu se ujal tradiční exekutor DUŠAN TADIĆ, jenž si sice při zakončení nepočínal úplně nejlépe, na prostřelení brankáře Harta to ale stačilo.
    37.
     
    37
    Tohle už se West Hamem vypadá opravdu velmi špatně! Southampton se po klidné kombinaci propracoval až do šestnáctky, kde Davise zezadu k zemi stáhl Angelo Ogbonna, načež byla nařízena penalta.
     
    33
    Napodruhé už Lee Mason surový zákrok hostujících hráčů nepřehlédl. Marko Arnautović předvedl další ze svých excesů a zcela nesmyslně dohrál loktem nic netušícího Stephense, načež mu sudí bez sebemenších pochyb udělil červenou kartu.
     
    23
    Parádní zákrok domácího gólmana! Obrana Southamptonu si vybrala poněkud slabší chvilku, když nejprve odklidila míč jen k Nobleovi a poté jej nechala doskákat až k Arnautovićovi. Rakouský záložník se položil do hlavičky, Fraser Forster ale předvedl rychlé reflexy a zasáhl.
     
    15
    Tohle nebylo šťastné rozhodnutí od Dušana Tadiće. Srbský záložník velmi tvrdě zajel do Hernándeze, načež mu sudí udělil žluté varování. Troufám si tvrdit, že tady mohl Lee Mason klidně vytáhnout i kartu červené barvy...
    11. Manolo GABBIADINI - 1:0
     
    11
    Southampton právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš, toto nepsané sportovní pravidlo se nyní znovu potvrdilo. West Ham nevyužil dvě nadějné příležitosti, zato Svatí předvedli dobrou produktivitu a dostávají se do vedení. MANOLO GABBIADINI nalezl volného Redmonda a vydal se do náběhu za obranu, kam mu anglický šikula přihrávku o chvíli později vrátil, načež domácí útočník přízemní střelou na zadní tyč překonal Harta.
     
    10
    První zajímavá možnost tohoto mače! Ve středu hřiště se z nepřehledné situace nejlépe vymotal Michail Antonio, jenž následně vymyslel krásnou uličku pro Arnautoviće. Ten se sice na hraně šestnáctky dostal ke střele, těsně před ní se ale lehce zapotácel a nakonec zacílil vedle branky.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 11. Gabbiadini (Redmond), 38. Tadić (pen.), 90+3. Ch. Austin (pen.) – 45. J. Hernández, 74. J. Hernández

    Karty:   15. Tadić (SOT) – 90+1. Zabaleta (WHU)   33. Arnautović (WHU)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:10.
    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – Lemina (65. Ward-Prowse), Romeu – S. Davis (C) (80. S. Long), Tadić, Redmond – Gabbiadini (80. Ch. Austin).
    Náhradníci: A. McCarthy – Bednarek, McQueen, Ward-Prowse, Boufal, S. Long, Ch. Austin.

    West Ham United: Hart – Zabaleta, Ogbonna, Fonte, Cresswell – Noble (C), Rice (76. Obiang) – Antonio (68. D. Sakho), A. Ayew (68. E. Fernandes), Arnautović – J. Hernández.
    Náhradníci: Adrián – Byram, Masuaku, Obiang, E. Fernandes, D. Sakho.

    Rozhodčí: Lee Mason – Constantine Hatzidakis, Matt Wilkes

    Diváci: 31 424
    bahis siteleri