Excelsior – Feyenoord 0:1 (kon.) | Ajax – Groningen 3:1 (kon.) | Utrecht – Willem II 2:0 (kon.)
Sparta Rotterdam – Zwolle 1:1 (kon.) | Breda – Eindhoven 1:4 (kon.)
konec
NAC Breda
1:4 (1:1)
PSV Eindhoven
Neděle 20.08.2017, 16:45 • Rat Verlegh Stadion • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Příjemnou a klidnou neděli přeji všem příznivcům nizozemského fotbalu. Tamní Eredivisie má o víkendu na programu své druhé kolo a my zde od 16:45 budeme svědky atraktivního klání mezi celky NAC Breda a PSV Eindhoven. Tak si to nenechte ujít!
     
    NAC BREDA

    Bredští strávili dvě poslední sezóny ve druhé nejvyšší soutěži, letos se jim podařilo vrátit se mezi nizozemskou elitu. Vstup do ročníku 2016/2017 ovšem černožlutým příliš nevyšel, De Parel van het Zuiden (Perla jihu) totiž podlehla nedalekému Arnhemu hladce 1:4.
     
    PSV EINDHOVEN

    To PSV dlouhodobě patří spolu s Ajaxem Amsterdam či Feyenoordem Rotterdam k elitě nizozemské kopané. Loni třetí tým tabulky Eredivisie vstoupil do nového ročníku parádní přestřelkou proti AZ Alkmaaru, který Eindhovenští udolali těsně 3:2. Připíše si dnes PSV další body na hřišti nováčka z Bredy?
    Vše je připraveno!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    NAC Breda: Noppert – Horsfield, Koch, Marí, Angeliño – Verschueren, El Allouchi – Vloet – Fernandes, Ambrose, García.
    Náhradníci: van der Maaten, N. Bertrams – Rommens, Agyepong, Mets, Sprangers, Klomp, Korte.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, Luckassen – van Ginkel, Hendrix, Paal, Locadia, Pereiro – Bergwijn, Lozano.
    Náhradníci: van Osch, Room – Maher, Brenet, De Wijs, Rigo, Schwaab, Ramselaar, L. de Jong, A. Gudmundsson, S. Lammers.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně, Thierry Ambrose ihned po výkopu vybojoval vhazování nedaleko rohového praporku.
     
    2
    Poté však bredští fotbalisté jen odevzdali balon Zoetovi, gólman Eindhovenu má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    3
    Hráči ve žlutých dresech vybojovali rohový kop, po němž se k nebezpečné hlavičce protlačil Menno Koch, Steven Bergwijn ale jeho pokus na poslední chvíli zblokoval!
     
    4
    Takový start asi čekal málokdo. Nováček věhlasného soupeře jasně přehrává a hraje se prakticky neustále před pokutovým územím PSV.
     
    5
    Po povedené kombinaci domácích se k centru z pravé strany dostal nikým nehlídaný Paolo Fernandes, jenž ale nedokázal najít nikoho ve žlutém dresu.
     
    7
    Do další šance se hrnul Mounir El Allouchi, Jeroen Zoet ovšem včas vyběhl a nepustil domácího záložníka do zakončení.
     
    8
    Úvodní minuty zápasu trochu překvapivě patří jasně Bredě, v modrých dresech hrající fotbalisté PSV se ještě prakticky nepodívali za půlící čáru.
     
    9
    Jürgen Locadia si došel pro faul, hosté tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    10
    S nedovolenými zákroky se roztrhl pytel. Menno Koch to přehnal s důrazem v hlavičkovém souboji s Lozanem a hlavní rozhodčí teď domácímu obránci rázně domlouvá.
     
    12
    Na tribunách to jen zahučelo. Gastón Pereiro si udělal prostor ke střele a poté z nějakých osmnácti metrů vypálil, jeho rána proletěla těsně vedle pravé tyče!
     
    13
    Další akce PSV už tak povedená nebyla, Marco van Ginkel totiž neobratně zakopl míč do zámezí, a tak bude následovat jen odkop od Noppertovy branky.
     
    14
    Lozanův přetažený centr z levé strany ještě van Ginkel zachránil na hrací ploše, eindhovenští fotbalisté se nyní usazují před soupeřovou šestnáctkou.
     
    15
    James Horsfield důrazně zajel právě do Hirvinga Lozana, hosté tak budou mít k dispozici přímý kop z levé strany.
    Začátek utkání patřil překvapivě nováčkovi z Bredy.

     
    16
    Ofsajd a v něm Jürgen Locadia, hra je přerušena a Andries Noppert už si pomalu chystá míč k odkopu.
     
    17
    PSV právě vstřelilo branku!
    Eindhovenští sice nevstoupili do utkání dobře, po čtvrthodině hry se ale ujímají vedení! Hosté díky nenápadné střele z ostrého úhlu vybojovali rohový kop, po němž Jürgen Locadia sklepl míč do prostoru, kde číhal volný STEVEN BERGWIJN, jenž z voleje překonal bezmocného Nopperta!
    17. Steven BERGWIJN - 0:1
     
    19
    Po nepovedené rozehrávce PSV se musel zapojit brankář Jeroen Zoet, naštěstí pro hosty se mu však těsně před dotírajícím Ambrosem podařilo odkopnout míč do bezpečí.
     
    20
    Kenneth Paal to schytal od napadajícího Ambroseho a sudí musel přerušit hru, zdá se však, že středopolař PSV bude po krátkém ošetření v pořádku.
     
    21
    Otřesený Paal už se po svých přesunul do zámezí, kde pokračuje jeho bleskové vyšetření, hráč s číslem 32 na zádech ale nejeví známky nějakého vážnějšího zranění.
     
    22
    Navrátilec do hry Kenneth Paal teď zaostal v souboji s Fernandesem, jemuž se přes něj podařilo odcentrovat míč přímo na hlavu El Allouchiho, jeho hlavička ale postrádala gólové parametry.
     
    24
    Polovina první půle je minulostí a PSV s trochou štěstí drží těsné vedení, v posledních pár minutách je Breda opět aktivnějším týmem.
     
    25
    Marco van Ginkel nedaleko vlastní šestnáctky zavadil o Vloeta, který se ochotně skácel k zemi, následovat tak bude zajímavá standardka ve prospěch Bredy.
     
    27
    Jorrit Hendrix v souboji s El Allouchim, který se poté dostal ke střele z uctivé vzdánelosti, domácí středopolař ale netrefil balon podle svých představ.
     
    28
    Gastón Pereiro to přehnal s agresivitou při napadání, žlutočerní tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    29
    S touto rozehrávkou ale Bredští naložili katastrofálně a nabídli hostům další příležitost. Gastón Pereiro po snadném zisku míče pobídl k zakončení Hirvinga Lozana, ten ale vypálil vysoko nad!
     
    30
    Jürgen Locadia to po rychlé akci PSV zkusil z ostrého úhlu, jeho nepřesná střela ale o nějaký ten metr minula domácí svatyni.
     
    32
    Po půlhodině hry sledujeme hlušší pasáž hry, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát a Eindhovenští to nyní zkoušejí až od gólmana Zoeta.
     
    33
    Pablo Marí se laxním přístupem do souboje s Lozanem dostal pod tlak, nakonec si ale poradil a následovat bude odkop od bredské branky.
     
    34
    James Horsfield zůstal ležet na trávníku po nešťastném souboji s vyběhnuvším gólmanem Zoetem, zdá se však, že oba budou v pořádku.
     
    35
    Právě Horsfield o chvilku později poslal do šestnáctky prudký centr, který ale nikdo ve žlutém dresu nedokázal trefit.
     
    36
    Na začátku utkání duel provázela až elektrizující atmosféra, po gólu PSV se ale z tribun ozývá už spíše pískot.
     
    38
    Penalta pro Bredu!
     
    39
    Derrick Luckassen nezvládl sprinterský souboj s unikajícím Thierrym Ambrosem a domácího útočníka poté ve vlastní šestnáctce povalil, načež sudí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu.
    39. Breda bude zahrávat penaltu.
     
    41
    Breda právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno. Exekuce pokutového kopu se po delší prodlevě ujal sám faulovaný THIERRY AMBROSE, který parádní ranou do šibenice rozjásal domácí publikum!
    41. Thierry AMBROSE - 1:1
     
    42
    James Horsfield poblíž pravé postranní čáry povalil k zemi Hirvinga Lozana a za svůj zákrok si vykoledoval žlutou kartu.
     
    43
    Bredští jsou na koni a nyní se jim podařilo vybojovat rohový kop, z toho ale žádné nebezpečí pro Jeroena Zoeta nepramenilo.
     
    45
    První poločas bude o jednu nastavenou minutu delší.
     
    45+1
    Domácí fotbalisté k velké radosti obecenstva kombinují na polovině hřiště a hráče PSV v závěru první půle vůbec nepouštějí do hry.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi a do kabin se jde za vyrovnaného stavu 1:1, který je vzhledem k průběhu zasloužený. Domácí sice vstoupili do utkání lépe, sami ale poprvé inkasovali, o což se přesnou dělovkou postaral Steven Bergwijn. V závěru první půle si ale Thierry Ambrose vynutil penaltu a pokutový kop poté sám proměnil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhá půle začala velmi vlažně, ani jednomu týmu se nedaří dostat se k souvislé kombinaci.
     
    48
    Thierry Ambrose prchl po levém křídle, bez podpory spoluhráčů se ale daleko nedostal a nakonec může být rád za vybojovaný aut.
     
    50
    Autor úvodního gólu Steven Bergwijn zbytečně strčil do Mounira El Allouchiho a za svůj zákrok si vykoledoval žlutou kartu.
     
    50
    Mounir El Allouchi se poté pustil do vášnivé diskuze s rozhodčím a nakonec byl rovněž napomenut žlutou kartou.
     
    51
    Aktivně napadající hráči PSV ovšem poté vytlačili domácí borce až před vlastní šestnáctku, Arno Verschueren poté navíc fauloval Hendrixe.
    Na stadionu panuje skvělá atmosféra.

     
    53
    Rai Vloet se zbavil svého strážce a poté z dobrých dvaceti metrů vypálil, jeho rána ale proletěla nad břevnem svatyně PSV.
     
    54
    Eindhovenští se po změně stran zatím k ničemu nedostali, začátek druhého poločasu zatím nápadně připomíná začátek toho prvního.
     
    55
    Centr Gastóna Pereiry z pravé strany nakonec propadl až k Isimatu-Mirinovi, jehož následnou ránu z velké vzdálenosti Andries Noppert bez problémů vyrazil.
     
    57
    Z nařízeného rohového kopu už další nebezpečí pro domácí nepramenilo, míč skončil v autu a vhazovat budou fotbalisté PSV.
     
    58
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Luuk de Jong.
     
    59
    Domácí fotbalisté uklidňují hru zadovkou na brankáře Nopperta, v posledních minutách se na trávníku nic zajímavého neděje.
     
    60
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté zničehonic udeřili podruhé a po hodině hry opět vedou! Po rohovém kopu se k hlavičce dostal zkušený MARCO VAN GINKEL a jeho pokus zapadl přesně k levé tyči.
    60. Marco van Ginkel - 1:2
     
    62
    Fotbalisté PSV pokračují v aktivitě. Jürgen Locadia se dostal ke střele z hranice pokutového území, trefil ale jen před sebou stojícího protihráče.
     
    63
    Z následného rohového kopu pramenilo další nebezpečí v podobě hlavičky střídajícího de Jonga, jeho pokus ale proletěl těsně nad břevnem!
     
    64
    Bredští fotbalisté si vyměňují míč na polovině hřiště, v posledních minutách aktivita domácího celku výrazně pominula.
     
    66
    Steven Bergwijn, který už dnes žlutou kartu má, srazil k zemi Raie Vloeta, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    67
    Krátce poté ale žlutočerní o balon opět přišli, po vstřelení vedoucího gólu jsou Eindhovenští očividně na koni.
     
    68
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Paolo Fernandes, přichází Thomas Agyepong.
     
    69
    PSV právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. HIRVING LOZANO si připravil míč ke střele a z nějakých dvaceti metrů přesnou ranou překonal bezmocného Nopperta, PSV zhruba dvacet minut před koncem vede už o dva góly.
    69. Hirving LOZANO - 1:3
     
    71
    Andries Noppert byl opět v permanenci. Tentokrát to z hranice šestnáctky zkusil Steven Bergwijn, domácí brankář si ale bez potíží poradil.
     
    73
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Bart Ramselaar.
     
    73
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Mounir El Allouchi, přichází Giovanni Korte.
     
    74
    Na domácích se začíná podepisovat únava, fotbalisté PSV působí čerstvějším dojmem a v mezihře mají jasně navrch.
     
    76
    Nováček z Bredy to ale ještě nebalí, žlutočerným se teď podařilo vybojovat rohový kop – z toho ale žádné nebezpečí nepramenilo.
     
    77
    Na pravém křídle se otevřel prostor pro Luuka de Jonga, po jehož akci se k další střele dostal Jürgen Locadia, ten ale z velké vzdálenosti výrazně minul.
     
    78
    Hráči v modrých dresech vysunuli napadání hluboko na útočnou polovinu, což na unavené fotbalisty Bredy platí, domácí teď znovu zaváhali v rozehrávce.
     
    79
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází James Horsfield, přichází Karol Mets.
     
    80
    Střídající Luuk de Jong upadl v pokutovém území po souboji s Marím, rozhodčí ovšem nechává ve hře pokračovat.
    PSV je blízko ke druhému vítězství v sezóně.

     
    82
    Střídající štít Mets se vložil do hry a po bleskovém sprintu dostal míč pod kontrolu, poté ale Estonec nepřesně přihrál.
     
    83
    Eindhovenští kombinují hluboko na útočné polovině a postupně si klestí cestu k dalšímu zakončení, hosté v této fázi zápasu mají vše pod kontrolou.
     
    84
    Do kombinace PSV se nyní zapojil i brankář Jeroen Zoet, závěrečná desetiminutovka jako by se už jen dohrávala.
     
    86
    Jürgen Locadia to u postranní čáry schytal od důrazného Marího, podle sudího se ale jednalo o čistý zákrok, a hra tak pokračuje dál.
     
    87
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí teď byli všude o krok později a hráči PSV trestají. Na konci pohledné kombinace hostí stál obránce JORRIT HENDRIX, který nic nevymýšlel a poslal míč přesně k pravé tyči!
    87. Jorrit HENDRIX - 1:4
     
    89
    Žlutou kartu dostává Pablo Marí (NAC Breda).
     
    90
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Albert Gudmundsson.
     
    90+1
    Polovina dvouminutového nastavení je za námi a hra byla přerušena po faulu napadajícího Barta Ramselaara, domácí tak budou ještě jednou moci v klidu rozehrát.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nováček z Bredy se sice proti PSV dlouho držel a hodinu hrál s favoritem zcela vyrovnanou partii, pak ale poslal Eindhoven podruhé v utkání do vedení Marco van Ginkel a třetí tým minulého ročníku Eredivisie v závěru přidal další dva tvrdé direkty, aby nakonec zvítězil přesvědčivě 4:1. Breda se ale rozhodně nemá za co stydět.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (18:39:19)

    Vojtěch Balon

    Branky: 41. Ambrose (pen.) – 17. Bergwijn, 60. van Ginkel, 69. Lozano, 87. Hendrix

    Karty:   42. Horsfield (BRD), 50. El Allouchi (BRD), 89. Marí (BRD) – 50. Bergwijn (PSV)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:12.
    NAC Breda: Noppert – Horsfield (79. Mets), Koch, Marí, Angeliño – Verschueren, El Allouchi (73. Korte) – Vloet – Fernandes (68. Agyepong), Ambrose, García.
    Náhradníci: van der Maaten, N. Bertrams – Rommens, Agyepong, Mets, Sprangers, Klomp, Korte.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, Luckassen – van Ginkel, Hendrix, Paal, Locadia, Pereiro (58. L. de Jong) – Bergwijn (73. Ramselaar), Lozano (90. A. Gudmundsson).
    Náhradníci: van Osch, Room – Maher, Brenet, De Wijs, Rigo, Schwaab, Ramselaar, L. de Jong, A. Gudmundsson, S. Lammers.
    bahis siteleri