Liberec – Växjö 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – TPS 5:1 (kon.) | Kuopio – Malmö Redhawks 6:4 (kon.)
HV71 – Mannheim 1:4 (kon.) | Frölunda – Zürich 5:4 (po pr.) | Stavanger – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Davos – Cardiff 10:1 (kon.) | Bern – Nottingham 5:2 (kon.) | Gap – EC-KAC 3:6 (kon.)
konec
SC Bern
5:2 (2:0, 3:2, 0:0)
Nottingham Panthers
Čtvrtek 24.08.2017, 19:45 • Postfinance Arena, Bern • Hokejová Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou! (22:04:09)
     
    Je konec, Bern na domácí půdě potvrdil roli favorita a zaslouženě si může do tabulky připsat první tři body. Hosté ale také nepodali úplně špatný výkon a mohli by i některého z jejich budoucích soupeřů zaskočit, pokud dokážou vylepšit svou koncovku.

    Statistiky utkání
    Střely na branku: 40 – 20
    Vhazování: 25 – 31
    Trestné minuty: 4 – 12
    Využití přesilovek: 2/6 (33%) – 0/2 (0%)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    V závěrečných sekundách poslední části je vidět hlavně Calle Anderson. Ten před pár vteřinami poslal na Garnetta jedovou střelu, kterou strážce svatyně vyrazil před sebe.
     
    59:27
    Vyloučení v týmu Nottingham Panthers (Perlini – 2 min., sekání).
     
    58:20
    Clarkovu střelu od modré zblokoval na hranici kruhu Kamerzin, který si kotouč vzal okamžitě na svou hůl a pronikl do střední třetiny.
     
    57:20
    Buren přenechal za bránou kotouč Andersonovi, švýcarský celek se pokusí o další útočnou akci.
     
    55:38
    Fanoušci v ochozech hlasitě zpívají, Posfinance Arenou se nese dobrá nálada. O vítězství by domácí celek v tomto bodě připravil jen zázrak.
     
    54:47
    Derlago chtěl z vysokého úhlu připravit Genoniho o čisté konto, jeho pokusu ale chyběla dostatečná rychlost. Se slabou střelu i s následnou dorážkou si švýcarský strážce svatyně poradil.
     
    53:02
    Utkání se více méně už jen dohrává, oba celky se zdají být spokojeny s výsledkem. Bern již netlačí zdaleka tolik jako dříve a hostům stačí se jednou za čas podívat ven z obranného pásma. Střel na branku je poskrovnu.
     
    52:14
    Sedm a půl minuty před koncem poslední dvacetiminutovky se hraje hlavně ve třetině anglického týmu, hosté už definitivně přestávají s domácími držet krok.
     
    50:17
    I další šance bernských hokejistů vyšla na prázdno! Z ničeho nic se před Garnettem objevil osamocený Gaëtan Haas, jehož zakončení vykryl brankář Nottinghamu vleže hokejkou! První dvě lajny medvědů dnes dávají Garnettovi pořádně zabrat.
     
    48:25
    Po delší kombinaci zakončoval od modré Noreau, pryž po následné teči propadla Garnettovi mezi betony a pomalu klouzala k brankové čáre! Sauve však pohotově zaregoval a strčil kotouč zpět pod svého gólmana.
     
    47:26
    Panteři zatím zvládají útočné ambice domácích krotit, Yann Sauve se v kruhu chopil kotouče a posílá jej až na druhou stranu kluziště.
     
    47:00
    Vyloučení v týmu Nottingham Panthers (Mosey – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    46:48
    Lachowicz se chvilku snažil proniknout za útočnou modrou, nakonec ale pro jistotu posílá kotouč na jednoho z obránců dozadu. Z obrany Bernu jde zřejmě respekt.
     
    46:00
    Odpískán další icing Panterů, vhazovat se bude po Garnettově levici.
     
    44:35
    Bernští zdánlivě šetří síly, vůbec se do útoku nijak neženou. Proč by také měli, zatím je hřeje pohodlný tříbrankový náskok. Měli by si však dávat pozor, za patnáct minut se toho v hokeji dá stihnout ledacos...

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Moser (Noreau), 6. Moser (Ebbett, Noreau), 25. Haas, 28. Meyer (Bodenmann, Noreau), 35. Berger (Bodenmann, Haas) – 22. Shalla (Perlini), 37. Shalla (Perlini)


    SC Bern: Genoni (Caminada) – Krueger, Anderson, Gerber, Noreau, Kamerzin, Burren – Moser, Arcobello, Pyörälä – Bodenmann, Haas, Meyer – Raymond, Ebbett, Rüfenacht – Berger, Kämpf, Heim.
    Nottingham Panthers: Garnett (Gospel) – Sauve, Lee, Spang, Billingsley, Mosey, Gagnon – Derlago, Lindhagen, Phillips – Perlini, Farmer, Shalla – Clarke, Brown, Bussieres – Lachowicz, Mokšancev, Betteridge.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Massy (SUI) – Borga (SUI), Kovacs (HUN).
    thejrc.org