Larnaka – Plzeň 0:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Marítimo 3:1 (kon.) | Östersunds FK – PAOK 2:0 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Legia 0:0 (kon.) | Zenit – Utrecht 2:0 (po pr.) | FK Oleksandrija – BATE 1:2 (kon.)
Maccabi Tel Aviv – Rheindorf Altach 2:2 (kon.) | Salzburg – Constanta 4:0 (kon.) | FK Sūduva – Ludogorec 0:0 (kon.)
Fenerbahce – Vardar 1:2 (kon.) | Fehérvár – Partizan Bělehrad 0:4 (kon.) | Skënderbeu – Dinamo Záhřeb 0:0 (kon.)
Midtjylland – Apollon Limassol 1:1 (kon.) | AEK Atény – Club Brugge 3:0 (kon.) | Marseille – Domžale 3:0 (kon.)
Rosenborg – Ajax 3:2 (kon.) | Braga – Hafnarfjördur 3:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Panathinaikos 1:0 (kon.)
Škendija – AC Milán 0:1 (kon.) | Hajduk Split – Everton 1:1 (kon.) | CZ Bělehrad – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Austria – Osijek 0:1 (kon.)
konec
Šeriff Tiraspol
0:0 (0:0)
Legia Varšava
Čtvrtek 24.08.2017, 19:00 • Balšaja Sportivnaja Arena, Tiraspol • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze 4. předkola Evropské ligy mezi Šeriffem Tiraspol a Legií Varšava Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    Úvodní duel

    Úvodní utkání se odehrálo před týdnem v polské metropoli. Domácí Legia, kterou hnaly vyprodané tribuny, se do vedení dostala v 76. minutě, kdy se trefil Hämäläinen. Tři minuty před koncem však snížil Bayala a Šeriff si do odvety přivezl nadějný výsledek.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Šeriff Tiraspol: Mikulić – Sušić (C), Posmac, Kulušić, Da Silva – Bayala, Anton, de Nooijer, Tripić – Badibanga, Brezovec
    Náhradníci: Jurić, Oliveira, Mugoša, Silva, Balima, Bordian, Damascan

    Legia Varšava: Malarz – Jedrzejczyk (C), Dabrowski, Pazdan, Hloušek – Jodlowiec, Moulin – Kucharczyk, Maczyński, Nagy – Hämäläinen
    Náhradníci: Cierzniak, Pereira, Kopczyński, Broź, Astiz, Szymański, Sadiku

    Rozhodčí: Bebek – Petrović, Grgić.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Legia obstarala výkop k dnešnímu utkání. Polský celek se ihned vydal na polovinu soupeře, ale Posmac dokázal zasáhnout.
     
    2
    Poprvé v utkání se na polovinu soupeře vydal také domácí celek. Jeden z hostujících obránců se navíc dopustil faulu.
     
    4
    Šeriff zahrával přímý kop na polovině soupeře. Na vysokou pobídku si brousil zuby Posmac, který se nakonec nedostal k zakončení.
     
    5
    Hämäläinen se po levém křídle hnal do pokutového území domácího celku. Na jeho hranici se mu do cesty postavil Anton, který mu balón vypíchl.
     
    6
    Kucharczyk vletěl do pokutového území, kde pěknou přihrávkou uvolnil Maczyńského, jehož ránu pozorný obránce zablokoval.
     
    8
    Legia se usadila na polovině svého soupeře. Kucharczyk se hnal do pokutového území, ale na jeho hranici jej zastavil Sušić.
     
    9
    Po dlouhé době se na polovinu soupeře podíval také Šeriff. Badibanga obdržel přihrávku na pravé křídlo, ale nepotykal si se zpracováním.
     
    10
    Badibanga si nabíhal na další prudkou přihrávku za obranu polského celku. Na poslední chvíli se mu pod nohy položil Pazdan.
     
    11
    Adam Hloušek vystoupil proti Badibangovi a tělem pohlídal cestu míče do zámezí. Český obránce si vysloužil potlesk.
     
    12
    Adam Hloušek byl jako první u odraženého míče na polovině polského celku. Krajní zadák Varšavy míč potáhl vpřed a vybojoval vhazování.
     
    13
    Brezovec se v pokutovém území natahoval po zajímavém centru z pravé strany. Od domácího útočníka se balón odrazil do Malarzových rukavic.
     
    14
    Jedrzejczyk upadl v souboji u postranní čáry a zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji. Krajní obránce hostů však bude schopen pokračovat.
     
    15
    Legia zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. K odraženému míči se na jeho hranici dostal Moulin, jehož centr srazil obránce do zámezí.
     
    16
    Badibanga patičkou připravil střeleckou pozici pro Bayalu. Druhý jmenovaný vyslal zajímavou střelu z voleje, ale Malarz byl připraven.
     
    17
    Domácí fotbalisté uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Fotbalisté Šeriffu nikam nespěchají a spíše vyčkávají.
     
    18
    Legia zahrávala rohový kop. Adam Hloušek vykouzlil centr na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Pazdan, ale domácí brankář si došel pro balón.
     
    19
    Nagy napadal rozehrávku domácího celku na polovině Šeriffu. Domácí stopeři si však poradili a dokázali přenést hru do bezpečí.
     
    20
    Jeden z domácích fotbalistů zahrál rukou na polovině hrací plochy a nabídl soupeři rozehrávku. Polský celek může zaútočit.
     
    21
    Nagy se z levé strany prodíral do pokutového území. Fotbalista polského celku si míč posunul mezi dva obránce, ale nedokázal odcentrovat.
     
    22
    Moulin táhl další akci polského celku. Hostující středopolař nakonec vyslal centr na zadní tyč, kde obránce Kulušić zahrál na roh.
     
    23
    Adam Hloušek vyslal dlouhý aut do pokutového území. Na jeho pobídku si naskočil Moulin, který zády k brance netrefil prostor mezi tyčema.
     
    24
    Jedrzejczyk vystoupil proti rozběhnutému Brezovecovi a odvrátil míč hlavou. Domácí fotbalista mu navíc pěkně naložil. Vše se obešlo bez karty.
     
    25
    Adam Hloušek se zapojil do rozehrávky hostů na jejich polovině. Český zadák poté poslal zajímavou přihrávku na polovinu Šeriffu.
     
    26
    Nagy upadl po souboji na hranici pokutového území a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Sudí měl situaci přímo před sebou a nechal pokračovat ve hře.
     
    27
    Před branku Šeriffu přiletěl další zajímavý centr z pravé strany. Za míčem se hnal Nagy, který se však nedostal k hlavičce. Navíc dostává žlutou kartu za simulování.
     
    28
    Domácí fotbalisté zatím spíše vyčkávají na hru soupeře. Fotbalisté Šeriffu jsou zalezlí na vlastní polovině a opravdu se nikam neženou.
     
    29
    Jodlowiec se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči. Hostující záložník se snažil odcentrovat, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    30
    Brezovec potáhl míč na polovinu soupeře a z dobrých třiceti metrů napřáhl ke střele. Jeho pokus sice Malarze protáhl, ale hostující brankář měl situaci pod kontrolou.
     
    31
    Brazilec Da Silva se na levé straně hřiště uvolnil a odcentroval před branku. Na jeho pobídku si naskočil Pripić, který hlavičkoval tři metry vedle branky.
     
    32
    Adam Hloušek upadl v souboji s Brezovcem na polovině Šeriffu. Český fotbalista se dožadoval odpískání přímého kopu, jenže rozhodčí nechal pokračovat ve hře.
     
    33
    Za dlouhým odkopem na polovinu Šeriffu si nabíhal Nagy. Hostující fotbalista se pustil do souboje se Sušićem, který jej odzbrojil.
     
    34
    Bayala se krásnou kličkou na hranici pokutového území zbavil svého strážce, jenže bleskově proti němu vystoupil Hloušek, který mu nedovolil vypálit.
     
    35
    Mateo Sušić si krásnou kličkou připravil míč na levačku a vyslal dalekonosnou střelu. Jeho rána byla hodně prudká a prosvištěla těsně vedle šibenice!
    35. Sušićova nádherná střela
     
    36
    Šeriff zahrával rohový kop. K jeho exekuci se postavil Bayala, který vyslal zajímavý centr na malé vápno, kde kraloval obránce Pazdan.
     
    37
    Po delší době se do útoku vydala Legia. Nagy napadal rozehrávku domácích stoperů. Sušić si nepřidělával problémy a zakombinoval s brankářem.
     
    38
    Bayala se skvěle vrátil na vlastní polovinu a na hranici pokutového území uspěl v hlavičkovém souboji.
     
    39
    Tak to je obrovský problém pro polský celek! Michal Pazdan uviděl během krátké chvíle dvě žluté karty a musí do sprch!
     
    40
    Hosté se ještě dohadovali s hlavním arbitrem, ale ten si za svým verdiktem stojí. Pazdanovi se ze hřiště nechce, ale bohužel pro Legiu musí do kabiny.
     
    41
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Brezovec. Domácí záložník vymyslel centr na malé vápno, kde se k hlavičce neprobil Anton.
     
    42
    Badibanga si řekl o přihrávku mezi obránce, jenže Brezovec mu poslal hodně nepřesnou pobídku. Zadáci Legie tak mohou uklidnit hru.
     
    43
    Polský celek uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Legia si však výrazně zkomplikovala cestu za postupem. Polský celek musí vstřelit gól.
     
    44
    Legia zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce Kulušić. Hosté se stále nedostali k pořádnému zakončení.
     
    45
    Adam Hloušek vyslal v závěru prvního poločasu zajímavý centr na malé vápno. K hlavičce se dral Kucharczyk, před kterým zasáhl domácí obránce.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali spíše bojovné utkání. Legia se snažila útočit, ale Šeriff se pozorně brání. Na první šanci jsme museli čekat do 35. minuty. Mateo Sušić pěknou střelou vystrašil fanoušky polského celku. Ve 39. minutě se zbytečně nechal vyloučit Pazdan a Legia bude bojovat o postup v oslabení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Legia bude dnešní utkání dohrávat v oslabení, ale pokud chce postoupit, musí dát gól.
     
    47
    A hosté k tomu neměli vůbec daleko! Po dlouhém míči z autového vhazování zůstal v pokutovém území Kucharczyk, jehož hlavička prolétla těsně vedle branky!
    47. Zajímavá možnost Legie
     
    48
    Domácí obránce Da Silva se po levé straně prodral na polovinu soupeře. Obránce Šeriffu sice obešel Adama Hlouška, ale s míčem vyběhl do zámezí.
     
    49
    Dabrowski se pokoušel překvapit obranu domácího celku prudkou přihrávkou mezi obránce. Jeho úmysl přečetl Anton, který míč poslal zpátky na polovinu polského celku.
     
    50
    Šeriff uklidňuje dění na hrací ploše kombinací na vlastní polovině hřiště. Domácí celek chvíli podržel míč, jenže Da Silva vyslal nepřesnou přihrávku.
     
    51
    Adam Hloušek poslal zajímavou přihrávku podél pravé postranní čáry. Na jeho pobídku si nabíhal Nagy, před kterým zasáhl Cristiano Da Silva.
     
    52
    Právě Cristiano Da Silva uspěl v dalším souboji na vlastní polovině. Zadák domácího celku před sebe tentokrát nepustil Moulina.
     
    53
    Domácí zahrávali přímý kop. V pokutovém území si na zajímavý centr naskočil de Nooijer, jehož hlavička prolétla nad břevnem hostující branky.
     
    54
    Bayala operoval s míčem v blízkosti pokutového území. Domácí záložník však neobešel důrazného Moulina. Šeriff přesto zůstává u balónu.
     
    55
    Da Silva vyslal pěknou přihrávku do pokutového území, kde se k balónu dostal Badibanga. Domácí útočník se však nechal vytlačit ven ze šestnáctky.
     
    56
    Sušić dlouho otálel s rozehrávkou na vlastní polovině. Krajní obránce Šeriffu se s míčem nakonec dokázal otočit a nakopl jej na polovinu soupeře.
     
    57
    Kucharczyk poslal dlouhé vhazování do pokutového území. Na jeho pobídku číhal Nagy, který hlavou prodloužil míč za sebe, kde byli jen zadáci Šeriffu.
     
    58
    Adam Hloušek potáhl balón na polovinu domácího celku, jenže jeho centr sebral pouze obránce. Po rychlém protiútoku upadl Tripić v pokutovém území, ale penaltu si nevymodlil.
     
    59
    Zadáci Šeriffu uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Legia sice hraje v oslabení, ale polský celek přesto podává velmi sympatický výkon.
     
    60
    Badibanga operoval s míčem na polovině hrací plochy. Domácí útočník se poté tlačil mezi obránce, nicméně důrazný Dabrowski jej připravil o balón.
     
    61
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Badibanga, přichází Silva.
     
    62
    Na hranici pokutového území přiletěl zajímavý centr, který si zpracoval střídající Silva. Nováček na hřišti poté vyslal technický pokus, který těsně minul zadní tyč.
    62.
     
    63
    Brezovec se pustil do hlavičkového souboje s Dabrowskim. Hostující stoper byl ve vzduchu mnohem důraznější a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    64
    Do rozehrávky domácího celku se zapojil také brankář Mikulić. Domácí gólman nakopl míč na polovinu soupeře, kde jej získal Jodlowiec.
     
    65
    Brezovec napřáhl ke střele z dobrých třiceti metrů. Hostující fotbalista trefil prvního obránce a míč se odrazil do zámezí.
     
    66
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Brezovec, přichází Balima.
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Nagy, přichází Pereira.
     
    67
    Domácí zadáci opět kombinují s míčem na vlastní polovině. Fanouškům Šeriffu se výkon jejich oblíbenců moc nepozdává, což dávají najevo pískáním.
     
    68
    Kucharczyk se po pravém křídle dostal až na hranici pokutového území, odkud se pokusil odcentrovat, ale obětavý Kulušić jeho pokus zablokoval.
     
    69
    Dabrowski fauloval těsně před pokutovým územím, vidí žlutou kartu a hlavně nabídl Šeriffu nadějnou pozici.
     
    70
    Rozehrávka přímého kopu se Šeriffu vůbec nepovedla. K míči se postavil Bayala, jež se pokusil o technickou střelu, která končí na tribuně.
     
    71
    Tripić se hnal do pokutového území za odraženým míčem. Brankář Malarz však vystartoval z branky a byl u balónu jako první.
     
    72
    Kucharczyk vybojoval balón na polovině Šeriffu, kde měl moře volného prostoru na pravé straně, jenže unáhleným centrem odevzdal míč soupeři.
     
    73
    Legia má posledních dvacet minut. Polský celek se musí tlačit do útoku i v oslabení. Naopak domácí se snaží hlídat postupový výsledek.
     
    74
    Šeriff se usadil na polovině soupeře a kombinuje s míčem daleko od pokutového území. Nikdo v bílém dresu rozehrávku domácích neatakuje.
     
    75
    Adam Hloušek se pokusil překvapit obranu domácího celku prudkou kolmicí mezi stopery. Obránce Posmac dával pozor a jeho pobídku zastavil.
     
    76
    Bayala obdržel pěknou přihrávku do pokutového území a ihned přihrával pod sebe. Vzrušení bylo zbytečné. Bayala stál v ofsajdu.
     
    77
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Jodlowiec, přichází Sadiku.
     
    78
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Tripić, přichází Oliveira.
     
    79
    Obránce Cristiano Da Silva se skvěle natlačil před Kucharczyka, který jej zatažením za dres poslal k zemi. Hostující fotbalista navíc vidí žlutou kartu.
     
    80
    Hra je přerušena! Domácí obránce Da Silva zůstává ležet na trávníku a drží se za rameno. Obránce Šeriffu se nejspíš zranil v hlavičkovém souboji.
     
    81
    Žlutá karta také na straně domácího celku. Bayala zastavil rodící se akci soupeře a je zaslouženě potrestán.
     
    82
    Legia sice kombinovala na polovině soupeře, jenže Cristiano Da Silva vybojoval balón a vyvezl jej na polovinu soupeře. Polskému celku rychle ubíhá čas.
     
    83
    Adam Hloušek vybojoval balón v hlavičkovém souboji na vlastní polovině. Legia rozjela další útok středem hrací plochy, ale nikdo v bílém se nedostal moc daleko.
     
    84
    Sušić se po pravém křídle prosmýkl do pokutového území a vyslal zajímavý centr. Oliveira se dostal k hlavičce, ale z dobré pozice poslal míč vysoko nad břevno.
     
    85
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Kucharczyk, přichází Szymański.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Da Silva (FC Šeriff Tiraspol).
     
    87
    Legia se usadila na polovině svého soupeře, jenže hosté se stále nemohou dostat do zakončení. Šeriff brání v deseti lidech na hranici šestnáctky.
     
    88
    Jairo Silva se málem dostal do vyložené šance! Domácí fotbalista už byl v pokutovém území, ale Dabrowski mu na poslední chvíli odkopl balón.
     
    89
    Šeriff měl k dispozici rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, ale brankář Malarz byl na brankové čáře pozorný a schoval míč do rukavic.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Silva (FC Šeriff Tiraspol).
     
    90
    Domácí celek v samotném závěru zahrával ještě jeden roh. Domácí podrželi balón u rohového praporku, kde o něj nakonec přišli.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Adam Houšek sprintoval do pokutového území za odraženým míčem. Domácí brankář Mikulić měl stejný úmysl a byl u balónu jako první.
     
    90+3
    Jairo Silva se hnal za obranu polského celku, ale radost mu pokazil zdvižený praporek. Domácí křídelník se ocitl v ofsajdové pasti.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Legia Varšava končí v evropských pohárech už v předkole! Polský celek totiž uhrál na půdě Šeriffu Tiraspol pouze bezbrankovou remízu a Šeriff postupuje díky výsledku 1:1 z úvodního duelu. Legia si dnešní duel zkomplikovala v první půli, kdy se nechal vyloučit Pazdan. Přesto si polský celek vypracoval velkou šanci. Těsně po přestávce hlavičkoval v dobré pozici Kucharczyk, jehož hlavička prolétla těsně vedle branky. Poté už si domácí pohlídali čisté konto a mohou se radovat z postupu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:5.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:53:32)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   81. Bayala (TRS), 86. Da Silva (TRS), 89. Silva (TRS) – 27. Nagy (LEG), 69. Dabrowski (LEG), 79. Kucharczyk (LEG)   39. Pazdan (LEG)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:5.
    Šeriff Tiraspol: Mikulić – Sušić (C), Posmac, Kulušić, Da Silva – Bayala, Anton, de Nooijer, Tripić (78. Oliveira) – Badibanga (61. Silva), Brezovec (66. Balima)
    Náhradníci: Jurić, Oliveira, Mugoša, Silva, Balima, Bordian, Damascan

    Legia Varšava: Malarz – Jedrzejczyk (C), Dabrowski, Pazdan, Hloušek – Jodlowiec (77. Sadiku), Moulin – Kucharczyk (85. Szymański), Maczyński, Nagy (66. Pereira) – Hämäläinen
    Náhradníci: Cierzniak, Pereira, Kopczyński, Broź, Astiz, Szymański, Sadiku

    Rozhodčí: Bebek – Petrović, Grgić
    17.08.2017
    Legia - Šeriff Tiraspol 1:1

    Branky: 76. Hämäläinen – 87. Bayala

    Karty:   27. Pazdan (LEG), 59. Hloušek (LEG) – 50. Brezovec (TRS), 71. C. Da Silva (TRS)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 14:13.
    bahis siteleri