Hermannová, Sluková – Bansleyová, Wilkersonová 0:2 (kon.) | Kolocová, Kvapilová – Heidrichová, A. Vergéová-Dépréová 2:0 (kon.) | Pavanová, Humanaová-Paredesová – Hermannová, Sluková 2:1 (kon.)
Laboureurová, Sudeová – Kolocová, Kvapilová 2:1 (kon.)
konec
Pavanová, Humanaová-Paredesová
2
17 21 15  
Hermannová, Sluková
1
21 13 11  
Čtvrtek 24.08.2017, 16:05 • Centrální kurt, Hamburk, Německo • World Tour Finals (ženy) • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    0:0
    Krásné čtvrteční odpoledne, vítám všechny příznivce plážového volejbalu. Ve druhém zápase základní skupiny se českým jedničkám postaví do cesty další pár z Kanady, Sarah Pavanová s Melissou Humanaovou-Paredesovou.
     
    0:0
    Systém turnaje

    Na samotné World Tour Finals se kvalifikovalo nejlepších osm párů letošní sezony, ty doplnily čtyři dvojice, které startují v Hamburku na divokou kartu.

    Dvanáct dvojic bylo rozděleno do čtyř skupin po třech. Vítěz základní skupiny postoupí přímo do čtvrtfinále. Týmy na druhých a třetích místech si zahrají playoff o poslední čtyři volné pozice ve čtvrtfinále. Od čtvrtfinále se bude hrát vyřazovaní část, ve které každá prohra znamená konec na turnaji.
     
    0:0
    Barbora Hermannová, Markéta Sluková

    České jedničky mají stabilní formu zatím po celý průběh sezony. Češkám se ještě nestalo, že by vypadly z turnaje před osmifinálovou částí. Po devátém místě z úvodu sezony z amerického Fort Lauderdale přišel výkonností růst. Největší úspěch sezony si Hermannová se Slukovou připsaly v chorvatské Poreči, kde na místním majoru došly až do finále. V něm ale už nestačily na kanadskou dvojici Pavanová, Humanaová-Paredesová.

    Před odjezdem do Vídně na mistrovství světa Češky pomýšlely i na medaile, ale po bezproblémové základní skupině a vydřeném vítězství v prvním kole playoff přišla nečekaná porážka s americkou dvojicí Fendricková, Rossová, které následně došly až do finále.

    Právě od světového šampionátu měla Markéta Sluková, polařka české dvojice, problémy se zády. Právě to byl důvod odhlášení se z mistrovství Evropy, kde obhajovaly stříbro!

    Dnešní dopolední zápas Češkám vůbec nevyšel. Český pár ztrácel od samého úvodu prvního setu. Sluková s Hermannovou se ještě zmohly na snížení na 14:16, ale závěr setu již patřil opět Kanaďankám. Ve druhé sadě se scénář opakoval. Kanadské duo si v úvodu vypracovalo solidní náskok, který nyní Češky ani nezmírnily ve střední části setu. Parádní zápas odehrála Heather Bansleyová, která zářila především v poli.
     
    0:0
    Sarah Pavanová, Melissa Humanaová-Paredesová

    Kanaďanky spolu hrají teprve tři měsíce a už se zařadily do úplné světové špičky! Hned svůj první společný major dokázaly vyhrát. Ve finále majoru v Poreči narazily právě na dnešní soupeřky. Česká dvojice šla sice do vedení po maratonském prvním setu, ale poté se Kanaďanky výrazně zlepšily a další dva sety šly na jejich konto. Také ve švýcarském Gstaadu z toho byla medaile. V boji o bronzovou pozici si poradily zcela jednoznačně ve dvou setech se švýcarskou dvojicí Heidrichová, Vergéová-Depréová.

    Ta nejdůležitější medaile jim ale tento rok unikla. Bez ztráty setu došly Kanaďanky do semifinále mistrovství světa, poté ale přišly dvě porážky v řadě a jen nepopulární konečné čtvrté místo.

    V Hamburku mají za sebou již kanadské derby. Proti páru Bansleyová, Wilkersonová prohrály první sadu, ale další dvě již šly na stranu Pavanová s Humanaovou-Paredesovou.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    1:0
    Markéta Sluková se jako první ujala servisu v tomto zápase. První bod však jde na konto Kanaďanek. Humanaová-Paredesová měla problémy na přihrávce, ale vše napravuje útokem.
     
    1:1
    A právě kanadská polařka na podání. Sluková si sběhla pro přihrávku k síti, poté oběhla spoluhráčku a nahrávku poslala rychle do písku.
     
    2:1
    Barbora Hermannová přetáhla svůj úvodní servis do autu.
     
    2:2
    Pavanová na podání. Sluková nyní útočila ze středu sítě přesně vedle polařky.
     
    3:2
    Humanaová-Paredesová si poradila se servisem, poté ale nebyla důrazná a Hermannová měla první bodovku. Ta však končí jen na bloku Pavanová.
     
    3:3
    Humanaová-Paredesová zatlačila servisem Slukovou, ta na druhý pokus smečuje kolem bloku.
     
    3:4
    Češky poprvé vedou. Humanaová-Paredesová nepřihrála přesně a Pavanová už balon nezachránila nad pískem.
     
    4:4
    Barbora Hermannová pokračuje na podání. Humanaová-Paredesová tentokrát umístila kratší úder k lajně.
     
    5:4
    Dva body v řadě také pro Kanadu. Sluková měla ideální pozici pro smeč, ale její přehození bloku končí v autu.
     
    5:5
    Nyní už se česká kráska prosazuje úderem podél sítě.
     
    5:6
    Markéta Sluková tentokrát za základní lajnou. Humanaová-Paredesová musela útočit po nepřesné nahrávce, vše řeší Hermannová nad sítí.
     
    6:6
    Sluková nyní podává jen daleko do autu.
     
    7:6
    Dvoubodové série pokračují. Také Humanaová-Paredesová na servisu dokonale zaskočila českou polařku, která poté neútočila důrazně a to trestá Pavanová.
     
    7:7
    Humanaová-Paredesová našla servisem Slukovou, která ale tentokrát smečuje velmi tvrdě po lajně.
     
    7:8
    I nyní si česká dvojice připisuje dva body v řadě. Hermannová servírovala do středu kurtu, kde byla Pavanová. Ta neuspěla ani na dvě smeče a to trestá Sluková úderem o pásku.
     
    8:8
    Hermannová pokračuje na podání. Humanaová-Paredesová bez problémů přihrála a poté smečuje lehce nad blokem po lajně.
     
    8:9
    Pavanová na servisu. Sluková je pod neustálým tlakem na přihrávce, nyní musely Češky bojovat také v obraně, ale Humanaová-Paredesová smečuje jen do sítě.
     
    8:10
    Dvoubodové vedení po nepřesné přihrávce Pavanové a lehkém zakončení z pásky od Hermannové.
     
    8:11
    Sluková předvedla další velmi kvalitní podání a Humanaová-Paredesová byla opět nepřesná na příjmu. Hermannové už jen stačilo kontrolovat balon, který skončil v síti. Kanaďanky si berou oddechový čas.
     
    9:11
    A ten kanadskému týmu pomáhá. Markéta Sluková riskovala za koncovou lajnou. Humanaová-Paredesová skvěle přihrála a ještě lépe umístila míč do ostré diagonály.
     
    10:11
    Dva body v řadě pro Kanaďanky a rozdíl při technickém oddechovém čase už tak je nejmenší možný. Sluková našla svou smečí jen odstupující Pavanovou, která poté sama útokem podél sítě ukončila výměnu.
     
    11:11
    Tříbodový náskok českých volejbalistek je pryč. Humanaová-Paredesová zaskočila servisem Slukovou, která poté útočila nedůrazně přesně na kanadskou polařku, která trestá smečí.
     
    12:11
    Humanaová-Paredesová navíc přidává přímý bod na českou polařku.
     
    12:12
    Až nyní přichází bod pro Češky. Sluková si nyní poradila s přihrávkou a poté jí pomáhá Hermannová na druhou přes.
     
    12:13
    Hermannová na servisu. Humanaová-Paredesová nepřihrála přesně, nemohla poté točit a to se hodí českým hráčkám. Hermannová otáčí skóre na českou stranu.
     
    13:13
    Pavanová pomáhá své spoluhráčce po nepřesném příjmu na druhou přes.
     
    13:14
    Pavanová poté ale podává jen do sítě.
     
    13:15
    Sluková za koncovou lajnou. Humanaová-Paredesová opět nepřihrála, ale tentokrát už Pavanové úder na druhou přes nevychází.
     
    13:16
    Tříbodové vedení je zpět. Po servisu Slukové se dostala do potíží Humanaová-Paredesová, který s dotekem pásky nepočítala.
     
    13:17
    Humanaová-Paredesová útočila jen do připravené Slukové, která poté přidává úspěšnou bodovku. To už by si Češky měly pohlídat.
     
    14:17
    Sluková poslala svou plachtu jen do autu.
     
    15:17
    Humanaová-Paredesová zatlačila servisem Slukovou, která poté narazila na blok Pavanové.
     
    16:17
    A už to je jen o bod. SLuková nedokázala přihrát a Hermannová už ani před veškerou snahu míč ve hře neudržela.
     
    17:17
    Srovnáno! Sluková byla znovu pod tlakem na přihrávce, po dobré nahrávce smečovala po lajně, ale její úder vyletěl do autu. Češky si berou oddechový čas.
     
    17:18
    Melissa Humanaová-Paredesová pokračovala i po oddechovém čase na podání. Češky si ale berou ztracené vedení zpět. Sluková skvěle umístila svou smeč za blok.
     
    17:19
    Potřebné dvoubodové vedení je opět na české straně. Po servisu Hermannové útočila Pavanová jen do bloku.
     
    17:20
    Tři setboly pro českou dvojici. Hermannová dokonala servisem zaskočila Humanaová-Paredesovou, který pouštěla míč do autu, ten ale dopadl na lajnu.
     
    17:21
    A první sada končí! Hermannová po svém servisu rychle spěchala k síti, kam jí právě balon šťastně propadl. Lehkou tečí usměrnila balon hned za Pavanovou na bloku.
     
    17:21
    První set skončil.
     
    0:0
    Začal druhý set.
     
    0:1
    Druhou sadu rozehrála na podání netradičně Barbora Hermannová. Úvodní rozehra jde na konto českých reprezentantek. Humanaová-Paredesová našla smečí jen připravenou Slukovou, česká polařka ještě mí do písku nedostala, ale to se daří Hermannové.
     
    1:1
    Humanaová-Paredesová vytáhla míč daleko od anténky přesně za pásku.
     
    2:1
    A Kanada otáčí úvod druhé sady. Sluková smečuje po vysoké nahrávce jen do pásky.
     
    2:2
    Humanaová-Paredesová našla servisem Slukovou, která tentokrát vytlouká blok.
     
    3:2
    Sluková na podání. Humanaová-Paredesová bez větších problémů přihrála a následně uklidila míč do rohu kurtu.
     
    4:2
    Sluková si nyní nabíhala na nahrávku za hlavu Hermannové a právě té je odpískán nečistý úder.
     
    4:3
    Sluková se prosazuje tvrdým úderem do diagonály.
     
    5:3
    Kanaďanky si drží dvoubodové vedení. Hermannová vyzkoušela servisem Humanaovou-Paredesovou, která je ale přesná.
     
    6:3
    A už to je o tři body. Kanadská polařka zatlačila servisem Slukovou, která poté ještě zasáhla v poli, ale ani tentokrát nedokázala smečí ukončit výměnu. Češky si berou již v úvodu setu oddechový čas.
     
    6:4
    A oddechový čas znovu českému duu pomáhá. Po servisu Humanaové-Paredesové skvěle útočí Sluková skrz blok.
     
    6:5
    A už to je jen o bod. Sluková dokázala zaskočit Pavanovou, která dostává eso.
     
    7:5
    Nyní už ale přichází bod pro Kanadu. Sluková skvěle zasáhla v poli, ale následnou bodovku odhodila páska do autu.
     
    7:6
    Pavanová za koncovou lajnou. Sluková to má na přihrávce těžce, ale pomáhá si umístěným lobem do zadní části kurtu.
     
    7:7
    Hermannová přidává další eso do rohu kurtu a je srovnáno.
     
    8:7
    Kanaďanky si ale drží mírné vedení. Po servisu Hermannové se nehrálo. Míč končí v autu.
     
    9:7
    Humanaová-Paredesová opět na podání. Sluková přihrála přesně, ale poté útočila jen o pásku, míč dokázala vybrat Pavanová, která poté z velké výšky dokázala proměnit bodovku.
     
    9:8
    Tentokrát Sluková narazila na blok Pavanové. Delší rozehru ukončila až chyba Pavanové nad sítí. Parádní práci odvedla v obraně především Sluková.
     
    10:8
    Sluková na podání. Pavanová z druhé přes přidává desátý bod.
     
    10:9
    Pavanová servíruje jen do autu.
     
    11:9
    Hermannová za koncovou lajnou. Humanaová-Paredesová skvěle přihrála, poté dostala ideální nahrávku a smečí po lajně nedala Češkám šanci.
     
    12:9
    Kanada vede při technickém oddechovém čase o tři body. Sluková nepřihrála přesně a poté nemohla útočit. To na druhé straně se Humanaová-Paredesová opřela pořádně do balonu.
     
    12:10
    Také tento oddechový čas pomáhá české dvojici. Sluková se štěstím přehrála míč přes vysoký blok.
     
    12:11
    A už to je jen o bod. Sluková dokázala vymazat skvěle přihrávající Humanaovou-Paredesovou.
     
    13:11
    Pavanová vytlouká Hermannovou na bloku.
     
    13:12
    Češky bojují o druhou sadu. Po servisu Pavanové útočila po dlouhé době Hermannová, která vytlouká blok soupeřky.
     
    14:12
    A právě česká blokařka na servisu, ale je z toho chyba.
     
    15:12
    Kanaďanky odskakují. Humanaová-Paredesová našla servisem Slukovou, která poté smečuje lehce podél sítě do autu.
     
    16:12
    Kanada si jde pro druhou sadu. Humanaová-Paredesová se trefuje servisem přesně mezi obě Češky.
     
    17:12
    Série kanadské dvojice pokračuje. Humanaová-Paredesová září za koncovou lajnou. Nyní Sluková smečuje tvrdě, ale jen do bloku Pavanové.
     
    18:12
    Stále bodují Kanaďanky. Sluková trefila po nepřesné nahrávce jen anténku.
     
    19:12
    Trápení českého páru nekončí. Sluková dostává eso.
     
    19:13
    Až teď se k bodu propracovala i česká dvojice. Humanaová-Paredesová chybuje servisem do sítě.
     
    20:13
    Sedm setbolů pro Kanaďanky. Humanaová-Paredesová skvěle přihrála, následně dostala poměrně rychlou nahrávku, kterou zužitkovala.
     
    21:13
    Sarah Pavanová ukončila druhou sadu. Servisem zatlačila Slukovou, poté blokem dokonale sestřelila útok české polařky.
     
    21:13
    Druhý set skončil.
     
    0:0
    Začal třetí set.
     
    1:0
    Do rozhodující sady vstoupila servisem Sluková. První bod patří Kanaďankám. Humanaová-Paredesová sice s problémy přihrála, ale poté smečí přes blok zahajuje rozhodující dějství.
     
    1:1
    Velmi rychle je srovnáno. Sluková chytrým úderem mezi obě hráčky poslala míč do písku.
     
    2:1
    Hermannová chybuje servisem do sítě.
     
    2:2
    Sluková si přišla pro přihrávku do středu kurtu, poté ze středu sítě smečí podél sítě srovnala.
     
    3:2
    Markéta Sluková za koncovou lajnou. Pavanová po dlouhé době útočila a nedala útokem z velké výšky české obraně žádnou šanci.
     
    3:3
    Humanaová-Paredesová našla servisem Slukovou, která útočí přesně na lajnu.
     
    3:4
    Češky se dostávají do vedení. Hermannová na podání. Humanaová-Paredesová poté smečovala jen do připravené Slukové, která s velkým štěstím a přispěním pásky boduje.
     
    4:4
    Humanaová-Paredesová to odčinila povedeným útokem po lajně.
     
    4:5
    Přetahovaná o každý bod ve třetím setu pokračuje. Sluková měla co dělat, aby udržela míč ve hře. Hermannová to poté vzala na sebe a netradičním úderem poslala balon do zadní části kurtu.
     
    5:5
    Sluková na servisu. Humanaová-Paredesová neměla ideální pozici, ale dokázala zasmečovat do ostré diagonály.
     
    5:6
    Češky stále v mírném vedení. Po servisu Humanaové-Paredesové se prosazuje tvrdou smečí Sluková.
     
    6:6
    Následně ale Barbora Hermannová opět chybuje na servisu.
     
    7:7
    Sluková za koncovou lajnou. Pavanová musela po dlouhé době útočit. Sluková byla přesná v obraně, ale to na vytáhnou blokařku Kanady nestačilo.
     
    8:7
    Humanaová-Paredesová na podání. Hermannová si neporadila s útokem, poté dostala ještě jednu šanci, ale i další její smeč jde jen do pásky.
     
    9:7
    Kanada odskakuje na rozdíl dvou bodů. Humanaová-Paredesová dokázala plachtícím servisem dokonale zaskočit Hermannovou. Češky si berou oddechový čas.
     
    10:7
    Melissa Humanaová-Paredesová pokračovala na podání i po oddechovém čase. Pavanová blokuje Hermannovou.
     
    11:7
    A už to je o čtyři body. Humanaová-Paredesová opět nachytala na přihrávce Hermannovou, Pavanová už měla nad sítí lehkou práci.
     
    11:8
    Humanaová-Paredesová opět na servisu. Hermannová se smečí po lajně prosazuje.
     
    12:8
    Kanada si ale jde pro vítězství. Po servisu Hermannové útočila Humanaová-Paredesová přesně do protipohybu české polařky.
     
    12:9
    Češky ještě bojují. Pavanová našla servisem Hermannovou, která také nedala obraně šanci.
     
    13:9
    Markéta Sluková ještě mohal utkání zdramatizovat na servisu. Humanaová-Paredesová však přidává povedenou smeč do dlouhé diagonály.
     
    13:10
    Hermannová musí řešit přihrávku, poté se jí povedl také útok podél bloku.
     
    13:11
    Barbora Hermannová na podání. Pavanová nepřihrála přesně a poté zcela zbytečně poslala balon mimo hru. Také Kanada si musí brát oddechový čas.
     
    14:11
    Tři mečboly pro kanadskou dvojici. Barbora Hermannová chtěla zatlačit servisem, ale to se jí nepodařilo. Humanaová-Paredesová skvěle přihrála a poté s lehkostí umístila míč po lajně do rohu kurtu.
     
    15:11
    České jedničky dnes prohrávají i druhý zápas. Hermannová měla po nepřesností Pavanové nad sítí jasnou pozici, ale smeč ze středu na bezblok nezvládla a vyhodila balon do autu.
     
    15:11
    Třetí set skončil.
     
    0:0
    Po jasné dopolední prohře českého páru přišlo menší zlepšení, ale ani nyní to na výhru nestačilo. V základní skupině C tak Češky obsadí třetí místo.

    První sada byla dlouho v jasné režii české dvojice, ale Kanaďanky se postupem času dotáhly na stav 17:17. Koncovka však patřila českým jedničkám. Od druhé sady se ale české volejbalistky k ničemu nedostaly. Druhá sada skončila osmibodovou ztrátou českého páru, také v rozhodující sadě se Kanaďanky dostaly do vedení ve střední části setu a Češky se již na obrat nezmohly.

    I přes dvě prohry v základní skupině ještě český pár na World Tour Finals nekončí. Zítra dopoledne bude bojovat o postup z osmifinále.

    Konečné pořadí základní skupiny C

    1. Pavanová, Humanaová-Paredesová (CAN)
    2. Bansleyová, Wilkersonová (CAN)
    3. Hermannová, Sluková (CZE) (17:02:48)

    Vít Schück

    Pavanová, Humanaová-Paredesová:

    Sarah Pavanová
    Stát: Kanada
    Datum narození: 16.8. 1986
    Věk: 31 let
    Místo narození: Kitchener
    Výška: 196 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: blokařka

    Melissa Humanaová-Paredesová
    Stát: Kanada
    Datum narození: 10.10. 1992
    Věk: 24 let
    Místo narození: Toronto
    Výška: 176 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: polařka

    Hermannová, Sluková:

    Barbora Hermannová
    Stát: Česká republika
    Datum narození: 7.11. 1990
    Věk: 26 let
    Místo narození: Ostrava
    Výška: 180 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: blokařka

    Markéta Sluková
    Stát: Česká republika
    Datum narození: 28.6. 1988
    Věk: 29 let
    Místo narození: Praha
    Výška: 180 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: polařka
    bahis siteleri